Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kolač od sira koji možete raditi s klincima

imported_tratinčica

Početno Kolač od sira koji možete raditi s klincima

Evo jednog vrlo jednostavnog recepta gdje ne možete puno fulati, ne morate mijesiti tijesto, a ako ga radite sa svojim malim anđelom imat ćete višestruku korist: zabavu, ponosno dijete i pojeden kolač.

10 dag maslaca
    25 dag brašna
    17 dag šećera u prahu
    pola vrećice praška za pecivo
    50 dag ocijeđenog sira
    vanilin šećer
    naribana limunova korica
    10 dag grožđica
    2 dcl mlijeka
    2 jaja

S pola količine maslaca namazati pleh (srednje velik). Brašno se pomiješa sa šećero i praškom za pecivo pa se pola nasipa u pleh. Na to se stavi sir, posipa se vanilin šećerom, limunovom koricom i stave se grožđice. Na to se posipa ostatak brašna, a na brašno se pobacaju komadići preostalog maslaca. Dobro se izmješaju jaja i mlijeko te se žlicom prelije po kolaču da svo brašno bude pokriveno. Peče se na 180-200 stupnjeva, 30-35 minuta. Zabavite se i pojedite dobar kolač!

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nikad nisam vidjela nešto slično

zar se sir ne odiže sa pleha zajedno sa brašnom kad ga stavljaš na pleh?

imported_tratinčica

Početno

Moram priznati da ne kužim što me pitaš, ali ti sve slažeš u pleh jedno na drugo pa se ništa ne diže s pleha, a kad se peče s ne napuhava kao kolači u koje stavljaš jaja i snijeg od bjelanjaka u sir, to je drugačiji proces, mislim. Probaj, trust me, kolač je sočniji od običnih pita.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni ovo izgleda jaaako dobro.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja svaki kolac mogu radit s klincima 8)

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

vjerujem da je dobar, zato se i zanimam za ovu temu... al ovo kad pobrašniš pleh i onda stavljaš sir na to - čini mi se da je sir prekrut da bi se lako razmazao po plehu.

imported_tratinčica

Početno

E, sad sam skužila što te muči! Tu se ništa ne pobrašni nego nasipaš pola od količine brašna koju si izvagala, pa na to rasporediš sir. Čar je u tome da on ne izgleda savršeno kao pita na koju mažeš filu od sira, nego izgleda onak, po domaće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo mi je baš izgledalo super da cure zabavim popodne i odmah sam pokupovala sve sastojke.

Kolač je ispao super, odmah smazali skoro cijeli protvan dok je bilo još toplo.

Cure su se dobro zabavljale a kako je to izgledalo u riječi i slici pogledajte O V D J E

Kolač je odličan i puno je sočniji od onih koji se rade sa valjanim tijestom.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

odvratni, užasni filter na kompu - marcy, drži taj link do popodne kad dođem doma da škicnem slikice!

imported_tratinčica

Početno

Marcy, baš mi je drago da ste se dobro zabavile i onda nakon važnog posla i uživale u kolaču . I super su ti slikice! Moram odati tajnu da je i klinka koja nije uopće jela sir i mliječne proizvode, osim mlijeka samog, pojela taj kolač s guštom nakon što ga je ona sama napravila.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ja svaki kolac mogu radit s klincima 8)
    i ja, ali smo radili danas ovaj, i već ga pola fali, a još se nije ohladio
    mi smo ga prelili prljevom od limuna, i stvarno je mračan, sočan i ukusan, a izgleda kao bakine zljevke
    hvala za recept

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •