Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 236

Tema: AH TA AZOOSPERMIJA!!!!

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mirela, drago mi je da si se konačno javila!
    Puno nas je cura imalo tebe za primjer kako se i kod azoospermije još uvijek može nešto napraviti. Često smo te spominjali ali nismo imali nikakve nove informacije. Super da je tako dobro sve ispalo.
    Čestitam ti na tvojoj curici. :D
    Javljaj nam se.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala cure na čestitkama Nisam se javljala 10mj,ali sam mislila na vas.Bili su gemini jednoj bebici je srčeko prestalo kucati u 10tj krvarila sam do 14tj.ali se nisam predala , borila sam se i to se isplatilo.MM nije radio biopsiju zato što nam je dr na VV rekao da se previše ne nadamo s obzirom da je nespuštene testise operirao tek u 11g i da bi bilo čudo da se nešto nađe.Da i bilo je čudo,nakon 14dana apstinencije ja sam inzistirala uz podršku dr Tomića da moj mm napravi još samo jedan spermiogram prije puta.Dva ejakulata zaredom ujutro sam nosila na kliniku,kad sam nazvala dr oko podne i čula njegove riječi vi ne putujete radimo sa suprugovim sjemenom, našoj sreči nije bilo kraja.Jednom kad nađem više vremena ispričat ču svoju priču.Svima koji se bore za svoje anđele na bilo koji način želim puno sreče

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Lavice,
    ova info o Rebru i biopsijom, dakle, ne mogu reći ništa drugo nego - tiha jeza!

lavica2

Početno

Znam. I mene je jeza. MM je bio na urologiji i tako su mu rekli, a ja mu nisam povjerovala, mislila sam da je krivo shvatio i da je sve to zbog gužvi, ali me nešto kopkalo, pa sam nazvala prof. Ježeka koji je to potvrdio. Radi na tome profesor, ali znate naše političare i zakone.

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno :heart:

vec 10 min placem ko kisna godina zbog tvoje savrsene price! u zivotu nisam cula ljepsu pricu
    isti sec sam nazvala muza da mu procitam tvoje postove, nadam se da me od pustog jecanja uspia bar nesto cut
    CESTITAM
    sad se nadam da neces opet nestat na 10mj
    mislim da nisam jedina kojoj treba ta tvoja prica ko dehidriranome zadnja kap vode, tako da se nadam da ces se skoro opet javit sa svojoj pricom sa happy end-om
    p.s. bila bi ti vjecno zahvalna kad bi poslala na pp sve znacajne prikupljene podatke
    i znaci nakon 14 dana apstinencije spermiogram? a u medjuvremenu nije pio nikakve tablete?! meni receno da niti jedna vitaminska tableta na ovom svitu ne moze popravit azoospermiju!
    zasto dva ejakulata zaredom ujutro?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mirela33, sjećam se tvoje priče kao da je jučer bilo - kako ste se spremali i onda preokret i bingo - prvi IVF uspio :D ! Pomozi curama, trebaju te kao pustinja vodu, je da je malo sad teško s bebicom, ali ti si nam lučonoša nade za cure tj. dečke s problemima azospermije na forumu !

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni samo nije jasno zasto je sad i biopsija upitna?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ne mogu virovat, oni osim sugavog zakona o donaciji sad donesu i ovaj?!
    znaci sad osim same oplodnje i pretrage moramo radit vanka!!!!

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zaboravih vazno pitanje postavit Mireli33...
    a u kakvom su stanju bili tih 11 spermija?!

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto šoka u rano jutro naravno mislim na biopsiju na Rebru
    E pa stvarno neznam šta bih rekla jednostavno hoću iz kože iskočiti, dakle nije dovoljno što se nosimo sa nimalo lijepom dijagnozom, nego nas dotući do kraja, uzeti nam slamku spasa i potopiti nas

Mirela tebi sve čestitke i vjeruj ova tvoja priča mi je legla ko melem na ranu, samo neka ih bude što više na ovom PDF-u

lavica2

Početno

Nemojte očajavati. Ja sam bez obzira na sve optimistična i mislim da mi taj optimizam pomaže da idem dalje i da ne posustajem. Nešto se mora riješiti.
    Koliko sam upoznata sa nacrtom zakona o MPO ne bi trebalo biti nikakvih problema s biopsijom.
    Rebru treba privremena dozvola da zadovoljavaju sve uvjete i nadam se da će to uspjeti donijeti.
    Pokušati ću biti u toku s ovom probčlematikom i, normalno, vas o svemu obaviještavati.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Što, oni neće raditi biopsije dok se ne donese novi zakon? A kako su do sad radili i što je to što se promjenilo, zar se ne koristi stari zakon dok se ne donese novi?? Od koga su dobili uputu, Minstarstva? Ili su odlučili tek tako .... "ma nećemo više to raditi, baš su nam dosadni ti parovi kod kojih spermiće moraš tražiti čak biopsijom"... A joj uz sve muke mi moramo razbijati glavu i o zakonskoj regulativi, pa to je za poluditi.

lavica2

Početno

Ma nije to baš u uskoj vezi sa novim Zakonom i nisu liječnici to odlučili, već Ministarstvo. Kažem, potrebno je dobiti potvrdu da komore tj. prostori i ostalo povezano s tim zadovoljavaju uvjetima za obavljanje istoga.
    Ja bih to usporedila sa, recimo, kada trebaš pustiti dimnjak u pogon treba ti potvrda od dimnjačara (atest).
    Novim zakonom biopsija ne bi trebala biti zabranjena, tako da ne može biti povezano s njim.
    Ne očajavajte, već samo hrabro naprijed, a cure koje čekaju da NJM naprave biopsiju neka se opuste i malo uživaju u ovom razdoblju - u leru!!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

šta znači,u ciloj lijepoj našoj ne može se nigdi napravit biopsija testisa,ni u bolnici ni privatno? pa to nema nigdi na svitu.i šta sad,sidit i plakat?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Privatno može u Urocentru u Zagrebu. Zadnje informacije koje sam dobila je bila cijena oko 12.000,00 kn. Zašto bi mi toliko plaćali kad imamo pravo na to. Novac ćemo ionako trebati za IVF postupke a tek oni koji trebaju donora...

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa kako, danas nemaju uvjete, a jučer su imali?
    To što nam rade je vrhunski bezobrazluk.

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

najvaznije od svega je da je to samo privremeno...
    samo se nadam da to privremeno nece trajat ko donosenje zakona o donatoru

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure,da vam javim da smo se culi sa MB. i konacno neke lijepe vijesti :D :sestra m i je rekla da su jedva uspjeli naci termina za tu prokletu biopsiju i da ce najvjerovatnije biti 23. ili 24. aprila.javit ce u petak ili ponedjeljak.odmah vam javim,naravno

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Napokon neko sa lijepim vjestima :D Javi nam sve a ja držim fige za puno dobrih plivača

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tuzna, tako mi je drago! :D
    Vibram za vas do neba! Za najbolji nalaz i puno, puno malih plivača!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure,hvala puno!
    ja drzim fige da nazovu i da konacno i to rijesimo da znamo na cemu smo.
    vidim puno vas je za biopsiju,pa ako se ko odluci za Mb,a treba info ,tu sam.
    a,ne znam da li sam igdje napisala,kosta 500e.
    ajd,prihvatljivo

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

vibram i ja za puno malih i brzih plivaca
    zelim vam svu sricu svijeta

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj regina78 prvotno napisa
    zaboravih vazno pitanje postavit Mireli33...
    a u kakvom su stanju bili tih 11 spermija?!
    Biologica je rekla da su slabo pokretni ali dovoljno dobri da se napravi ICSI.Dobili smo 8js od toga 6 oplođenih,3 su vratili a ostale 3 su došle do blastica od čega je jedna dosta slaba ali su zato ove dvije super i čekaju da dođemo po njih,s obzirom da sam rodila na carski to če biti tek za 2god.

Whis

Početno

tužna, vibrice i od mene za što raniji termin i što bolji nalaz!!! :D

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mirela33
    Biologica je rekla da su slabo pokretni ali dovoljno dobri da se napravi ICSI.Dobili smo 8js od toga 6 oplođenih,3 su vratili a ostale 3 su došle do blastica od čega je jedna dosta slaba ali su zato ove dvije super i čekaju da dođemo po njih,s obzirom da sam rodila na carski to če biti tek za 2god.
    mislim da ce ti te dvi godine proletit i da neces ni osjetit da su prosle jer imas svog

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala,cure na takvim zeljama.javili su danas:definitivno je 23. aprila. :D

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eto, nakon nekoliko mjeseci da azuriram situaciju:
    radili smo punkciju epididimisa prije 2,5 mjeseca i pronasli 1 nepokretan spermatozois. Nakon 2 mjeseca Klomifena, jucerasnji spermiogram je pokazao: rijetki nepokretni spermatozoidi. (?) Nalaz hormona je kritican (FSH i LH poviseni, Prl na gornjoj granici, Testost. nizak a Estradiol visok) pa bi sad trebao uzimati arimideks koji nije registrovan ovdje (BiH) i kazu da je papreno skup.
    Cijena nije bitna, ali ne bih voljela da placam nesto skuplje nego sto moram (treba cuvati novce i za ICSI...) pa bih vas, curke, zamolila da se raspitate u Hrvatskoj gdje ima i koliko kosta taj lijek. INN je anastrozole.
    Eto, krecemo puzevim korakom ali u dobrom smjeru...
    Najzalosnije je to sto sam ja u startu govorila kako bi trebao provjeriti hormonalni status, ali su svi govorili- ma ne izgleda on kao neko s poremecajem hormona... A ja, tuka, nisam pitala: a kako to izgleda osoba s hormonalnim disbalansom, vec sam sutila i pustala druge da odlucuju umjesto mene (jer je tako lakse). I sad se ne ljutim na njih, vec na sebe jer nisam ustrajala. Ljubim vas, curke, i ustrajte u svojim, ma kako neopravdanim, zahtjevima- jer ne kazu bez veze da zene posjeduju zenski instinkt.

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sanja drago mi je da ima pomaka ma kako got oni mali bili . Još mi je draže pročitati da unatoč lošim hormonima ima nade i lijeka.
    Kod MM identična situacija. MM je urolog uvjeravao da je kod njega azospermija posljedica upaljene prostate ili opstrukcije i da sigurno nije zog hormona, jer kao on izgleda normalno (budala) a mi još veće jer nas je uvjerio. Zato nam i je nalaz hormona bio kao hladan tuš a riječi koje su uslijedile nakon toga još mi ni danas ne izlaze iz glave .
    Kod MM testost. nizak, FSH i prolaktin povišeni, a jedino LH normalan.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kia (tek sam sad skuzila sa smo obe kravice )
    Dr je spomenula i da bi mogao napraviti briseve na klamidiju i ureaplasmu pa cemo i to vidjeti... Po njenim rijecima, u najboljem slucaju cemo moci uraditi ICSI sto je meni skroz ok.
    Jos jednom vas sve molim da se raspitate za arimidex (gdje ga ima i koliko kosta) u vasim apotekama...

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

koje sve hormone ispituju kod muskarca?
    ja svog muza odlucila ponovo poslat na hormone. prosli put (2001g) su mu radili FSH, LH i testosteron... jel pozeljno jos koji provjerit posto mi njegova doc rekla da recem koji sve tribaju?
    vidila po forumu da se ispituju jos i prolaktin i inhibin?
    koje ste sve vi ispitivali kia i sanjo79?
    zasto terapija Klomifena, cemu ona doprinosi?
    p.s. kojim ste vi vitaminima muzeve kljucale s obzirom da je rijec o azoospermiji?

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Regina prvi puta su mu vadili LH, FSH, testosteron i prolaktin, a dr. Čolak ga je poslao ponovno vadit hormone i mislim da je uz ove vadio još neke (možda Sanja79 zna bolje) ja sam zaboravila šta je sve pisalo na uputnici (jer je bila sva sila svega i svačega), a nalaze još nismo dobili :/
    Od vitamina sada ga šopam samo sa Bioastinom (4 kapsule dnevno) i selenom (1 dnevno)

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MM je radio FSH, LH, Prl, Testosteron i Estradiol. Prije toga je radio inhibin a dr kaze da je sada jos rano za novi nalaz inhibina. Kako ja nisam bila s njim na pregledu, a on se nije sjetio da pita zasto- ne znam iz kog razloga je prerano.
    Imam pitanjce za vas- gdje se u Zg moze raditi nalaz kariotipa? I koliko kosta? Posaljite mi na pp, please... Klomifen blokira proizvodnju estrogena koliko je meni poznato... Pogledaj ovaj link koji donekle objasnjava funkciju klomifena-
    http://www.yu-fitness.com/steroidi/antiestrogeni.php
    A od vitamina i minerala MM je koristio: bioastin, maca potent, l-carnitine...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sanja, kariogram se može napraviti na Rebru, cijenu ne znam jer smo preko uputnice, ali sama participacija je tisuću kuna, tako da bi pretraga mogla biti masno skupa. Mislim, ja sam jednom u ZG-u htjela privatno radit HLA tipziaciju jer nisam mogla dobit uputnicu, ohladila me cijena od 32.000 kn. Najbolje nazovi Rebro, traži Zavod za humanu genetiku i pitaj. Baš nikako to ne možeš preko uputnice riješiti doma?

lavica2

Početno

MM je dobio uputnicu za kariogram od svog doca. Oslobodio ga je paritcipacije. Na uputnici u lijevom gore uglu treba stajati šifra, ali ne znam koja 96 ili tako nešto. A sve to su nam rekle sestre na Rebru. Naručuje se ali se ne čeka dugo, jedno tjedan dana.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Može li mi neko objasniti zašto se radi kariogram? Na što može ukazati?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uh. Good question. Na nekakve genetske nepravilnosti - eh sad, širok je raspon toga - ja koja nisam nikad zanijela tražim odgovor, vidiš da i rikikiki traži odgovor vezano za genetski uvjetovanu menopauzu, neki to gledaju ako su imali puno spontanih, a pretpostavljam da muževi s azospermijom isto gledaju je li genetski to uvjetovano tj. rana andropauza i ima li smisla biopsije itd. Poanta je da je većini ljudi taj kariogram OK, a čak i ako nije OK isto se dogodi uredna trudnoća. Nisam ti baš pametno ništa specijalno rekla, nadam se da će se netko javiti i ispraviti / dopuniti ovo moje.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

tenks ina meni je tvoj odgovor dovoljan, jer kod MM se ne radi o preranoj andropauzi, njemu su hormoni full ok. Osim toga ne radi se o full azoospermiji, jer u ejakulatu se nađe nešto sjemena, tako da ni pitanje da ili ne biopsija otpada.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi kariogram zelimo uraditi jer MM zeli iskljuciti klinefelterov sindrom. A to zeli iskljuciti jer ovaj propisani mu lijek ne djeluje na ljude s tim sindromom. A kako znamo da nasi dr-ovi cesto prave previde - to je logican potez.
    A ovdje se ne moze kariogram uraditi... Eto, to je to...

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi kariogram zelimo uraditi jer MM zeli iskljuciti klinefelterov sindrom. A to zeli iskljuciti jer ovaj propisani mu lijek ne djeluje na ljude s tim sindromom. A kako znamo da nasi dr-ovi cesto prave previde - to je logican potez.
    A ovdje se ne moze kariogram uraditi... Eto, to je to...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

može li mi netko reći šta je to klinefelterov s.,prvi put sad čujem za to?a to pitam iz razloga jer terapija klomifenom 6 mjeseci uopće nije djelovala na mm,jel to znači da ti ljudi uopće ne mogu imat djecu nikako?

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Chiara30, klinefelterov sindrom je jos poznat i kao XXY sindrom. Muskarci s 47 kromosoma (a normalno je 46), tj. zenskim kromosomom. Simptomi se ne ispoljavaju kod svakog jednako.
    Najrasprostranjeniji simptom je neplodnost, a drugi simptomi mogu (ali ne moraju) biti:
    - mali, cvrsti testisi,
    - mali penis,
    - maljavost mala, ispod pazuha, na licu, na preponama
    - problemi seksualne prirode
    - veca prsa (gynecomastia)
    - visina
    - duge noge i kratak trup

Testovi:
    Nalaz Kariotipa pokazuje 47 XXY.
    Teza oligospermija ili azoospermija.
    - testosteron je nizak.
    - LH je visok.
    - FSH je visok.
    - Estradiol je visok.

MM nema simptoma sto se tice fizickog izgleda i nema opisanih problema. Ali mu je hormonska slika identicna opisanoj. A ti simptomi u vezi sa izgledom se mogu a i ne moraju pokazati... Pa je on to ozbiljno shvatio...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno ah ta azoospermija

uf,išla sam tražit među nalazima i našla sam,karotip 46,xy,njega smo radili među prvim nalazima u Splitu,njega i y mikrodelecije.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bok svima!
    Ja sam nova na ovom forumu,i ova prica o azoospermiji me bas zainteresirala.
    Naime i MM ima tezi oblik azoospermije,nalazi hormona,test y mikrodelecije,i pretrage na klamidiju,ureaplazmu,i jos neke ,sve mu je uredno.
    S neplodnoscu se borimo vec cca 2 godine.
    Nakon svih tih silnih pretraga i hodanja oko doktora,nakon pokusaja icsi,koji nije uspio,nekako smo dosli do prof.Jezeka na zavodu za histologiju,koji MM salje na biopsiju testisa,koja se trenutno ne radi na Rebru,i nezna se kad ce se krenuti ponovno sa biopsijama.
    Prije biopsije mora napraviti kariogram,koji kosta 920 kuna(friska informacija).
    Zna li mozda koja od vas,kako moze napraviti kariogram a da se ne plati,nesto nam je sestra na Rebru rekla da negdje na uputnici mora pisati nekakva sifra,ali nisam tocno razumjela gdje,i dali ce njemu njegova dr.opce prakse koja mu pise uputnicu htjeti napisati tu sifru?
    Mozda je neko bolje upucen od mene,pa zna kada se namjerava ponovno krenuti sa biopsijama na Rebru?
    Receno nam je da mozemo napraviti privatno u uro centru,ali sam procitala tu na forumu da kosta 12 000,00 kn.
    DALI JE TO MOGUCE?
    Mozda je netko vec radio biopsiju pa ima nekakve svjezije informacije?
    Interesira me i sam postupak biopsije,odnosno zahvat,i kolika je mogucnost ostvarivanje trudnoce na taj nacin?
    Dr.Jezek jako optimisticno gleda na dosadasnje nalaze MM,i misli da bi biopsijom mogli dobiti dovoljno matrijala za oplodnju.
    Molim vas za pomoc,sve ovo mi je tako nepoznato,i sve to tako dugo traje,tako da ponekad imam osjecaj da nikad necu postati mama.
    Drago mi je da je netko otvorio temu azoospermije,i sad vidim da nismo jedini koji se borimo sa takvom dijagnozom.
    Sve vas puno pozdravljam,i iscekujem vase odgovore!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno ah ta azoospermija

koliko se ja sjećam,dr.na vv je tražio da se napravi kariogram i mi smo s tim išli kod njegove dr.opće prakse i ona nam je dala uputnicu,kariogram smo radili u splitu i ništa nismo platili.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

gara,ja bi rekla da to i nije teži oblik azoospermije,jer vi ste ipak imali pokušaj icsi,znači postoje spermići za oplodnju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Treba bit upisana GORE (tamo gdje je šifra za oslobođenje od participacije) i dolje na uputnici N97 - mislim da je to planiranje obitelji, može mu to dr. opće prakse, a mislim da je nama (jer je bio kariogram oba partnera) sve pisala moja soc. ginićka.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Bitno je da pod "šifra oslobođenja od sudjelovanja" piše 97 (to je neplodnost ili planiranje obitelji, ovako nekako) i onda se participacija ne plaća.

Mi smo bili nekidan, muževa doktorica čudila se ko pura dreku jer je mislila da tu šifru smiju pisati samo ginekolozi, ali ipak je napisala i prošlo je u labosu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ah, Ina, preduhitrila si me!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Gara, o biopsiji smo već sve pretresli ovdje:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=30982
    Ja isto mislim da imate dobre šanse biopsijom ako ste već imali nešto spermija za pokušaj ICSI.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Brejnostormiram nešto :? u glavi, ako se nama stanice nisu razvijale zbog loše kvalitete sjemena, pretpostavimo, jer biolozi nemaju izbora kad ih je tako malo, da li je možda logično da uradimo punkciju ili biopsiju i vidimo da li ih ima više, jer ako ih se više "izolira" na taj način može se radi bolje selekcija ... Kad se dobije nalaz punkcije ili biopsije, kakva su vam iskustva, koliko spermija nađu.... onako u milionima ili samo po nekoliko.
    Sva sam zbrkana :/

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

gara:samo bih da ti pruzim podrsku,jer se takodje borimo sa azoo...mi samo imamo spermiogram i radjene hormine,(koji su relativno ok),pa sad 23. radi dr.V mm biopsiju u Mb.-u.sam postupak cu vam obasniti svima kad sve to prodje ,jer znam samo ono sto sam procitala ovdje na forumu.

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •