čestitam zana :D
zana,čestitam od srca,prekrasno :D :D
drage moje, pozdrav i na ovoj temi!
mi smo se jucer suocili sa dijagnozom azoospermija i jos smo u soku.
moja gin. je rekla da nam preostaje samo posvojenje ili donor.
to me jako naljutilo jer je ovo prvi spermiogram mm i nikakve druge pretrage nije prosao! ja ne zelim odmah dignuti ruke, jer vidim da nismo jedini i da su neki uspjeli sa istom dijagnozom.
trenutno se borim sa raznim izrazima i terminima i nista mi jos nije jasno.
moram procitati ovaj topic od pocetka jer ne znam od kud da sad krenemo...
jako sam tuzna i nesretna, al nedam si jos reci da je sve izgubljeno!
zana cestitam ti od srca i zelim sve najbolje!!!!
nadam se da cemo ti se sve pridruziti!
Draga, doktori često znaju biti jako nesenzibilni po pitanju pristupa pacijentima. Nemoj da te riječ jednog čovjeka uspori na putu prema željenoj bebici.Ginger prvotno napisa
I sama kažeš da su vam to prve pretrage, ponovite ih i tražite drugo mišljenje.
Ovdje sam pročitala da se i s takvom diagnozom može "zaobić" i uspjet doći do barem jednog spermića, prema tome zašto ne tražit svaku moguću varijantu!
Želim ti jako brzu promjenu diagnoze i malog mišića u naručju!![]()
![]()
sweety![]()
sad sam od pocetka procitala topic i ova zadnja zanina prica mi je ulila nesto nade...idem malo proucijti ove belgijance, a molim zanu, ako nije tajna, da nam kaze koliko je to sve skupa kostalo.
mi se bacamo na pretrage, zivcira me sto ce to tako dugo trajati, ali nemamo izbora.
draga Gingerstvarno prvi spermiogram ne mora ništa značiti. Neka jaka viroza može uzrokovati takvo stanje. Radi se o tome da tijelo kad se nešto "dešava" prvo odbacuje one funkcije koje "nisu važne".... a to je reprodukcija.
Ovako je laički meni objasnio jedan doktor, bilo što što se dešava u tijelu može utijecati na proizvodnju sjemena.
Da je grozno tako nešto čuti, da grozno je, ali malo se saberite i posložite i dalje u pretrage. Nama je to bila prva dijagnoza, a onda kasnije uvijek se nešto nađe bar za ICSI.
evo dva srca za oboje![]()
![]()
Ginger,
Ma nije nikakva tajna, sve to imas na njihovoj web stranici, samo je malo detaljnije pogledaj.
Prva konsultacija 100-200 E
TESE u opstoj anesteziji je 2600 E
ICSI (koji podrazumjeva samo pick up, prijateljstvo jajnih st i spermatozoida i transfer) je 4200 E
Ovome dodaj lijekove koje ti propise ljekar, koje sam ja u belgiji platila oko 700E
+ 3 X odlazak do belgije
+ spavanje od 50-70 E/ noc sto je najjeftinija opcija
+ stimulaciju sam radila u SA i pri tom potrosila jos 200-250 E za UZ preglede i nalaze hormona koji moraju biti gotovi istog dana do 14 h
Nije tesko sve ovo sabrati, u svakom slucaju jako puno. U svakoj ovoj nasoj cijeni postoje varijacije, tako npr da je TESE radena u lokalnoj anesteziji to bi nas kostalo 800 E manje ili npr, da sam stimulaciju radila u belgiji i da sam tamo isla na UZ i nalaze hormona ICSI me nebi kostala 4200 nego jos vise.
zana, hvala ti puno...
to je stvarno puno love, al ja bih dala sve....
tebi jos jednom cestitam i zelim sve najbolje!
jako me utjesilo sto je ipak moguce...
ginger dobrodosla i sta prije otisla iz cluba azoo
kao sta su cure rekle vi ste tek prvi spermio napravili koji ovisi o puno cimbenika tipa prehlada i sl, sad se bacite na sve potrebne nalaze da vidite uzrok azoo
mislim da vec znas koje su to pretrage iz svih nasih azoo postova
SRETNO! i da sljedeci spermio bude bar oligo![]()
Ginger, mislim da ti je u Sloveniji dosta jeftinije, a isto su relativno odlični (iako ta briselska slovi kao best in Europe). Imaš gore na ovom topicu ženu koja je nedavno ostala trudna u Mariboru, pitaj nju za cijene. Ne znam koliko je obrada i punkcija muškarca, ali evo možeš prosuditi koliko je to onako otprilike jeftinije - "normalan" ICSI bez punktiranja muškarca - znači stimulacija žene, punkcija u općoj anesteziji, ICSI, transfer ti je u Mariboru 1300 EUR, ali je lista čekanja godinu, godinu i pol. Lijekovi ovise o tebi, nekome dosta 4000 kn, nekome treba 8000 kn lijekova da odreagira -ugrubo pravilo - što si mlađa i urednih ovulacija oko 14dc - manje lijekova. Sretno!
Dakle, ono što je u Briselu 4200 EUR, u Mariboru je 1300 EUR pa ti vidi - vjerujem da ti je Maribor cjenovno dohvatljiviji.
Ginger,mi se upravo vratili iz Mb,prve konzultacije kod dr.V koštaju 50 eura,"obični" spermiogram 20 eura,mislim da punkcija nije više od 50 eura,tako nam je rekla sestra Marija,na svu sreću nama nije trebala.
Za ICSI cijene ne znam,do toga još nismo došli.
divne ste![]()
s obzirom da nam je ovo prvi spermiogram i mm je bio prehlađem i s malom temperaturom (malo iznad 37, ništa strašno), ponovit cemo u slijedeci petak i to na drugom mjestu. mm inzistira na tome prije nego krenemo dalje....
u petak cemo onda razmotriti sve opcije i napraviti borbeni plan.
do tada cu pokusati sto normalnije zivjeti, mada ce to biti tesko, jer sam osoba koja, kad ima problem, mora ga odmah rješavati :/
u svakom slucaju, saljem vam veeeeliku![]()
chiara kaj su vam rekli u mariboru s obzirom da je dijagnoza azoo?
pa,ništa strašno,mm su u cenrtifugatu ejakulata nađeni pokretni i nepokretni spermiji (ne znam koliki broj)i dr.V je rekao da imamo materijala za ICSI.
ali dr.V isto misli da bi bilo pametno doći na zamrzavanje najmanje 2 puta,jer nije siguran koliko je to stanje kod njega trajno.
pa to je dobro s obzirom na dijagnozu, našli su ih nekoliko!!! samo vi njih zamrznite!!!
nama u centrifugi nisu nasli bas niti jednoga![]()
nisu ni nama prije tri godine...
tri godine...? to je jaaaako dugo, ali znaci ipak ima nade!
sopala si ga vitaminima, a? ja svog namjeravam kad dobijemo drugi spermiogram...
dugo,dugo,čitava vječnost!
mm nije pio nikakve vitamine,nego klomifen koji mu je prepisao dr.Čolak,šest mjeseci svaki drugi dan.
čim je prestao koristiti klomifen,napravili smo spermiogram,i rezultati očajni,
"nativno spermiji nisu nađeni,u centrigufatu ih također nema".
....tri mjeseca poslije:"nativno u cijeloj komorici nađeno pet nepokretnih i polimorfnih spermija,u talogu nađeno stotinjak spermija".
Ovih dana čekamo da nam dođe nalaz punkcije s VV,rađen 29.08.
Eto,ima nekih promjena,juuuupi! :D
Curke, gdje se u Zagrebu zamrzavaju eventualno pronađeni spermiji?
to i mene zanima ?!
a zanima me, kad se radi spermiogram pa neđu nešto jel se može to odmah zamrznuti? ili se radi nešto drugačije kad se zamrzavaju?
ja sam htjela reći MM da im veli sad kad bude išao na drugi spermiogram, da ako nešto nađu, neka odmah zamrznu... jel se to može tako?
Chiara prekrasno pa to su divne i ohrabrujuće vijesti. :D
MM je također po preporuci dr. Čolaka na terapiji Klomifenom 6 mj. svaki drugi dan, i sad nam su nam prošla tek 2 mj. Nisam puno očekivala od te terapije ali sad si mi ulila nadu :D :D
Mislim, da se nešto smrzava na VV, a ostali mislim da ne smrzavajuv&v prvotno napisa
e,cura pozdrav!!!!
ja sam iz BIH,i ne mogu da nadjem urologa da valja(ali,doista je tako,ima nih,ali ne znaju ni oni sta bi od nas),pa sam ja htjela svom muzu ukljuciti Klomifen sama .sta mislite da li bih smjela? on ima normalne hormone,nikada ni jednog spermija,cak ni biopsijom....a,jednom me na forumu gdje dr.-i odgovaraju na pitanja,doktorica pitala da li je bio na stimulaciji klomifena. mene pali da ja kupim klomifen,da mi neka od vas objasni kako ga vasi muzevi piju,i da pocne on to piti.ovako mogu samo sjediti. nisu vasi muzevi nikakve posebne pretrage radili prije nego su ga poceli piti(mislim da se sta provjeravalo moze li im naskoditi)?
ljubim vas sve redom.![]()
![]()
![]()
![]()
Načelno mislim da nije baš pametno taj tip ljekova davati bez nazora, a onda opet s druge strane što imate izgubiti i što bi se to moglo desiti :/
A joj ... zanemari moje mišljenje, sad će se valjda javiti pametnije i razumnije cure.
Slažem se s Taliom. Mislim da baš i nije pametno piti Klomifen na svoju ruku. Možda da se ipak posavjetujete sa nekim liječnikom (ako ništa drugo da sve nalaze pošaljete poštom). Osim toga nama u apoteci ne žele dati Klomifen bez liječničkog recepta.
Pozdrav devojke,
dugo me nije bilo na ovoj temi, ali vidim da nisam puno toga propustila. Tuzna, MM uzima Klomifen vec skoro 3 nedelje, ali je terapija prepisana prema preporuci urologa. Ako se secas pisala sam ranije da i MM ima relativno uredne hormonske nalaze(jedino blago povisen FSH), ali aspiracijskom biopsijom nisu nadjeni spermatoz. Doktorica nam je preporucila da uradimo i nalaz Inhibina koji valjda je najbolji pokazatelj da li moze ima ti uspeha hormonska terapija. I onda nam je taj nalaz bio sasvim ohrabujuci, tako da mu je prepisala Klomifen 3 meseca svakog dana (25mg), pa cemo nakon toga uraditi spermogram ne bi li se pojavio koji sperm. nakon terapije. Ako ne, onda nam kao jedina opcija preostaje hiruska biopsija, mada se iskreno nadam da cemo imati pozitivnih rezultata nakon terapije.
I ja se slazem sa ostalim curama da nije pametno na svoju ruku uzimati Klomifen, jer mora da postoji neka opasnost uzimanja bez strucnog
nadzora posto se izdaje jedino na lekarski recept. Ako zelis mogu ti dati adresu i broj tel. naseg urologa u BG koja ce vas sigurno posavetovati u vezi terapije.
Jedno pitanje za sve vas cure, da li se nakon terapije Klomifenom, ako ima poboljsanja (recimo pojave se spermat. u ejakulatu)to stanje zadrzava, ili je pomak samo privremen pa se moze vratiti pocetno stanje (mislim totalna azoo)?
Puno pozdrava i poljubaca![]()
Suprug odradio kariotipizaciju. Rekli mu, ako je ok - šaljemo poštom, ako nije - zovemo. Danas stiglo pismo - s pozivom za odlazak doktoru. :? Sada ništa ne razumijem. Zna li itko što znači:
Citogenetski nalaz-klinička dijagnoza-morfološka citogenetika-pruganje G?
Molim mudre glave za pomoć, što je ovo???????
neznam da li ti moze ova stranica sta pomoc jer ja stvarno neznam
http://www.kdb.hr/projekti/genetika/kariotip.htm
drzim fige za u doca![]()
ja se isto slazen da klomifen ne uzimate bez dozvole i doziranja lijecnika, a opet se mislim kako bi ja mozda probala sa andriol testocaps sta je meripopins muz pia :/
sad ti budi pametan :?
znala sam da ce biti da ne uzimamo nista na svoju ruku...ali,sta da radim? nemam dobrog urologa.bili smo kod najboljeg u okolici i taj nikada nije spomenuo Klomifen.rado bih otisla nekom dobrom,ali ne mogu samo radi razgovora sad raspaliti iz sredisnje BiH i Zagreb ili Beograd ili Maribor.da sam bar blize....ah!!!
hvala svakako ,ljubim vas
Tuzna,
zasto ne pokusas da nazoves nasu doktoricu (naravno ja cu ti dati broj klinike ili jednostavno mozes sve podatke naci na web stranici www.ttc.co.yu) i posaljes joj sve nalaze TM (mozes fax-om ili iskeniras nalaze i posaljes mailom) i ona ce ti sigurno izaci u susret i posavetovati da li vredi pokusati sa Klomifenom. Vi ste ako se ne varam skoro izvrsili sve pretrage, pa ne verujem da ce ona insistirati da ih ponovite. Vredi pokusati, ona je zaista OK osoba i sto je najbitnije veoma je strucna.
Puno toplih pozdrava za sve hrabre cure![]()
Potpisujem. Ona nam je propisala klomifen pa astaksantin. I kod nje mozes ispitati inhibin... A ja je posebno cijenim jer je bila fer prema nama u smislu da nije htjela da nas zavlaci vec je rekla koliko nam moze pomoci. A mogla nas je godinama zavlaciti pricom- probaj ovo probaj ono a nikakvog efekta... Kao sto mi jedna dr kaze da ce izlijeciti mm akupukturom...eliza prvotno napisa
![]()
ključam
nastavak na:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=49480