-
hrče...
Molim ako netko ima slična iskustva...
N. ima skoro godinu dana i od nekih dva mjeseca imamo problem. Puno puta je bila prehlađena, nos joj se odmah jako začepi i tako ostane dugo. No i kad nije začepljen ona nekako hrče kroz nos. Ne znam kako bih to opisala, kao da ima unutra sekreta, ali zapravo ga nema. To nije konstantno ali se dosta često javlja. U zadnje vrijeme joj se u nosiću pojavljuju guste slinice a nije prehlađena. Pedijatrica kaže da je sve ok i da bi se to trebalo povući samo od sebe, ali ja sam već malo skeptična. Radili smo briseve i sve je ok. Bili smo i kod otorinca dr. Marna u Klaićevoj i on je rekao da nema nikakvih deformacija i da će to vjerovatno spontano proći. Netko mi je nekoć spomenuo i treću mandulu, ali se dr. na to samo nasmijao. Fiziološku kapamo redovito.
-
pitaj dr Richtera cybermed.hr
-
Imamo isti problem,zbog cestih prehlada i nosica punog slajma, jucer smo opet bili kod dr.,kaze sve cisto, a moj sin se davi od slajma i nosa,te stalno dise kroz usta. Dobili smo uputnicu za bris grla i pregled na uho,grlo,nos isto zbog sumnje na 3. krajnik. Odmah mi je natuknula operaciju na sto sam se skoro onesvijestila :shock: . Javim ti sljedeci tjedan kako je proslo kod nas pa mozda i vama nesto pomogne. Drzite se!!
-
Ako hrkanje traje kroz veci dio spavanja, u raznim polozajima i dogadja se cesto, ja bih isto pomislila na treci krajnik.
-
kod nas ista situacija. brisevi ok. pedica nešto promrmljala o 3. krajniku. ja sam odlučila više se ne zamarati time... :/
-
A... valjda je i kod nas tako. Meni su spomenuli treći krajnik i nekakvu hrskavicu u nosu koja je labava kod beba i trebala bi očvrsnuti do godine dana. jedan doktor je spominjao i poklopac dušnika. Otorinac kaže da je sve ok i mi smo odlučili da se prestanemo zabrinjavati.
Njoj to hrkanje ne traje samo dok spava, kad pava mirno to se uglavnom ne čuje. Čuje se kad je budna, kad je aktivna, kad brže diše. Onako... kao da ima pun nos slina a u biti nema ništa... :?
-
To je definitivno treći krajnik. Znam iz iskustva jer smo mi izvadili treći krajnik prije 6 dana, i nakon operacije nema ni H od hrkanja, teškog disanja....Prije je to bilo stvarno glasno.
-
mom petru svako curenje nosa traje beskrajno dugo. ima li to kakve veze s tim trećim krajnikom, zna li tko?
zapravo ne znam ništa o tom trećem krajniku. :? imaju ga svi, jel tako? kakve probleme može sve uzrokovati?
nikazd, jeste li imali još nekih problema osim hrkanja? u kojim slučajevima se preporuča operacija?
-
3.MANDULA
Evo cure moje iskustvo jer je trenutno to kod nas aktualno, Naime, moj Karlo je star 14 mjeseci i stalno ima kojekave upale uha, pa začepljen nos pa hrče i više manje stalno ima otvorena usta. Kako je pokupio bakteriju pneumokok (i od cjepiva obolio od meningitisa, konvulzije od visoke temp. itd. što sad nije vezano za ovo), završio je na zaraznoj i bio na antibiotiku. Rađen mu je ct i pokazalo se da su sinusi puni vjerojatno od pneumokoka i to se izlječilo. Odemo doma, nakon 3 dana opet zakuri i nemkre disat na nos, i tako par puta i odemo s njim na šalatu, napravi mu se ultrazvuk sinusa i sinusi skroz čisti, ni trunke gnoja nema. Onda mu doktor nekaj ugura u nosić i odma kaže ajme to je treća mandula, jako povećana i to mora odmah van jer će imati samo komplikacije s tim. Uglavnom mi sad čekamo operaciju, u ponedjeljak ćemo saznati detalje. U principu sam čula da se odgađa vađenje 3.mandule do 3 godine starosti jer ona može opet narasti ali kod Karla ona smeta za disanje, hrče i navlači na sebe bakterije, a i opasna je jer su prisutne i stalne upale uha pa je to sve skupa jako grozno tako da mi definitivno ne želimo čekati da navrši 3 godine. Eto pa možda ti ovo pomogne samo da usporediš ako tvoje dijete ima iste simptome.
-
Ivana:hrče, na nos gotovo i ne diše, stalno bolesna, a posebno je vole streptokoki, laringitise i "sitne" upale više i ne brojimo ... čekali do treće godine da se možda stanje poboljša ali je poslijednji ORL nalaz (tympanograf) toliko loš da su se čudili kako joj sluh već nije oštećen. Započeli smo s pretragama za operaciju ali smo usporeni ponovnim upalama.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma