Evo cure moje iskustvo jer je trenutno to kod nas aktualno, Naime, moj Karlo je star 14 mjeseci i stalno ima kojekave upale uha, pa začepljen nos pa hrče i više manje stalno ima otvorena usta. Kako je pokupio bakteriju pneumokok (i od cjepiva obolio od meningitisa, konvulzije od visoke temp. itd. što sad nije vezano za ovo), završio je na zaraznoj i bio na antibiotiku. Rađen mu je ct i pokazalo se da su sinusi puni vjerojatno od pneumokoka i to se izlječilo. Odemo doma, nakon 3 dana opet zakuri i nemkre disat na nos, i tako par puta i odemo s njim na šalatu, napravi mu se ultrazvuk sinusa i sinusi skroz čisti, ni trunke gnoja nema. Onda mu doktor nekaj ugura u nosić i odma kaže ajme to je treća mandula, jako povećana i to mora odmah van jer će imati samo komplikacije s tim. Uglavnom mi sad čekamo operaciju, u ponedjeljak ćemo saznati detalje. U principu sam čula da se odgađa vađenje 3.mandule do 3 godine starosti jer ona može opet narasti ali kod Karla ona smeta za disanje, hrče i navlači na sebe bakterije, a i opasna je jer su prisutne i stalne upale uha pa je to sve skupa jako grozno tako da mi definitivno ne želimo čekati da navrši 3 godine. Eto pa možda ti ovo pomogne samo da usporediš ako tvoje dijete ima iste simptome.