Ako me ntko krivo shvatio - nisam mislila da treba ići kod logopeda, već sam htjela reći da se ni jedan pedijatar neće uplitati u razgovor o vokabularu riječi vašeg djeteta. Niti će vam ponuditi takav popis riječi ili nešto slično. No, ako iz nekog razloga (kao recimo mi koji smo u sustavu Goljak) posjeti logopeda, on će vam ponuditi jedan takav popis ili će vas pitati koliki je vokabular i ponuditi vam sve željene informacije.
Ja sam ponosna na Mateja jer sa 22 - 23 mjeseca stavrno punooo priča i slaže cijele priče od nekoliko rečenica sa po 5-6 riječi u rečenici. Eto, da se malo hvalimo. Ali zato se boji skakati, čak se boji sam sići s malo višeg rezola... Eto sva su djeca različita. Ili da kažem da je prohodao tek sa 14 i pol mjeseci...
Sve u svoje vrijeme. Neka djeca počnu pričati riječ po riječ, a neki s 3 godine odjednom pričaju sve.

. Koji put bih bila sretnija da nije toliko opušten, sva sreća nikada mu se nije ništa dogodilo značajnije - jednom je samo porezao usnicu na kocku i ima mali ožiljak. I to u jaslicama, tako da niti ne znam kako se to zapravo dogodilo, ali takve stvari se uvijek dogode kad netko stoji nad njim, a kad ga niti ne gledaš sva sreća nikad ništa.

i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ista svoja tetka! Već sad vidim da sam nadrapala!