Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 135

Tema: ZPB 2005. (10. dio)

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ako me ntko krivo shvatio - nisam mislila da treba ići kod logopeda, već sam htjela reći da se ni jedan pedijatar neće uplitati u razgovor o vokabularu riječi vašeg djeteta. Niti će vam ponuditi takav popis riječi ili nešto slično. No, ako iz nekog razloga (kao recimo mi koji smo u sustavu Goljak) posjeti logopeda, on će vam ponuditi jedan takav popis ili će vas pitati koliki je vokabular i ponuditi vam sve željene informacije.

Ja sam ponosna na Mateja jer sa 22 - 23 mjeseca stavrno punooo priča i slaže cijele priče od nekoliko rečenica sa po 5-6 riječi u rečenici. Eto, da se malo hvalimo. Ali zato se boji skakati, čak se boji sam sići s malo višeg rezola... Eto sva su djeca različita. Ili da kažem da je prohodao tek sa 14 i pol mjeseci...
    Sve u svoje vrijeme. Neka djeca počnu pričati riječ po riječ, a neki s 3 godine odjednom pričaju sve.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

bravo za Mateja!
    a kakav je to sustav Goljak? :?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da baš sam htjela pitati, AndrejaMa, zbog čega ste bili kod logopeda u ovoj dobi, a toliko pričate?
    haribo, ja bih bila sretna da moj Patrik ima straha od bilo čega. On je pak dijete koje je toliko sigurno u sebe (i one oko sebe) da samo srlja i "zna" da mu neće biti ništa. O svojoj kondiciji ne moram ni pričati, još da se to vidi i na kilama . Koji put bih bila sretnija da nije toliko opušten, sva sreća nikada mu se nije ništa dogodilo značajnije - jednom je samo porezao usnicu na kocku i ima mali ožiljak. I to u jaslicama, tako da niti ne znam kako se to zapravo dogodilo, ali takve stvari se uvijek dogode kad netko stoji nad njim, a kad ga niti ne gledaš sva sreća nikad ništa.
    Sad je počeo izvoditi kolut naprijed :shock: :shock: :shock: i nikakva ga sila od toga ne može odgovoriti. MM i ja svaku večer poslije kupanja (kad ga uhvati divljanje) imamo hororac na repertoaru.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

matej je rođen sa krvarenjem u mozgu, te smo s takvom dijagnozom sa tri tjedna započeli preventivne vježbice na Goljaku ( u obitelji i teže dijagnoze). A kad jedno zapadneš u sustav Goljak, oni prate puno toga. Vježbali smo do 16 mjeseci, odnosno mjesec i pol nakon što je prohodao. Od tada smo prošli cijeli "krug" pregleda sa 18 mjeseci (fizijatar, psiholog, logoped). Imamo slijedeći "krug" sa 2 i pol godine, pa onda sa negdje 5 godina. I to bez obzira što je sve u redu. Oni na taj način prate djecu do početka škole. A sva doktorice ljubazne, ja imala hrpu pitanja pa sam sve ovo i saznala.
    Ja sam od onih - samo im daj priliku i sve će ispitati....

Matej jako voli čitati slikovnice i stvarno puno čitamo. U jaslicama se više voli družiti sa starijom djecom, pa često bude u starijoj jasličkoj.

Izgovara i teže riječi tipa:
    krokodil
    krastavac ili vugorek (na kajkavskom)
    benzinska antunović (raspoznaje benzinske - ina, tiffon, omv, antunović)
    biškupec (mjesto gdje žive njegovi kumovi)
    cisterna, pingvin, dalekozor, pozicija, ma ima toga...

Najnovija (od jučer)
    Matej pio sok na brodu na Dunavu. (bili u Vukovaru)
    Vlak vuče lokomotiva, a lokomotivu vozi željezničar.

R je nakad čisto, a nekad progutano.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

AndrejaMa, Matej je očito savršeno dobro kad toliko priča :shock:
    Sad kad si rekla krokodil, sjetila sam se svog pokušaja da patrika nagovorim da kaže krokodil. Kod nas su još uvijek gotovo sve životinje ace (mace), osim možda pokojeg vau-vau, i gledamo mi neku emisiju s divljim životinjama i sad ja njemu govorim, ovo je slon, on aca, ovo je lav, on aca, ovo je zmija, on opet aca, ovo je..itd. kad smo došli do krokodila, odslovkam ja njemu ovo je kro-ko-dil, a on ponovi aca-aca-aca.
    eto toliko o krokodilima za sada.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kolut naprijed smo usavrsili nadam se da nece uskoro probati
    hvala AndrejaMa na pojasnjenju, a Mateju

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja se slažem da se uopće ne treba zabrinjavati do 3. godine zbog govora, sve to dođe na svoje. Kad se samo sjetim kako su se pojedinci isčuđavali što je Lea prohodala samostalno tek sa 17 mjeseci, ti isti se sad čude kako govori sa razumijevanjem i izgovara gomilu riječi.
    Nego, bile smo na 1.predstavi u životu , na Ježevoj kućici u lutkarskom kazalištu. Išle smo u ekipi sa moje dvije prijateljice i njihovim curama (obje 23 mjeseca). Odmah na početku pojavio se medo i zagalamio (a mi u 3. redu), osjetila sam kako Lea tone u mene od straha i onda se tiho rasplakala pa smo izašle. Kad se smirila ušle smo na stražnja vrata i malo pomalo se približavale našoj stolici. Ostatak je odgledala mirno, pljeskala i rekla mi da ćemo doći opet. U neko doba se okrenula prema meni i prošaptala "mama, vidi kopam nos....."

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mi za vikend bili u kazalištu - predstava Dvanaest mjeseci. Nije tip predstave sasvim primjeren za ovu dob (barem prema mojoj procjeni). Sve skupa, dobro smo se proveli (iako su više zanimanja pobrali reflektori i ostala čudesa tehnike).

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

super za kazalište, moj ivan još nije za to, reagira kao Josien Jakov, sve je drugo zanimljivije

kad smo bili u zoo, sve je bilo o.k. dok se vozio u kolicima, čim je izašaoa, pronašao je neke stepenice i rampu, daleko od svih životinja i skakao i trčao i ni makac, stvarno imam strpljenja ali on je u stanju tamo provesti i nekoliko sati da mu ne dosadi u onda nastane scena kad morao doma, neutješno plače, i tako je sa parkovima i inim i to mi najteže pada kad se radi o njegovom odgoju...jadnom smo bili preko 2 sata u parkiću, čekalla sam da se izigra, no njemu nikada dosta, i nikakvo uvjeravanje i razgovor ne pali... :/

priča sve u 16, počeo je pjevušit

pliva patka preko save...
    miš mi je polje popasel, bila mama kukunka...

onda mu ja malo pripomognem da nastavi

jučer mi je rekao dobro jutro kad se probudio, a kad šećemo i poznatima i nepoznatima viče dobar dan i bok

menen muči roćkas, ista priča kao i prošle godine (puno ljudi) kao kod Točkice i Lee, a muku mučim sa mučninama, slavit ćemo u dva dana
    bit će 8-10 dječice od 1-4 i tri trudnice (kod nas u društvu kreće 2. krug i sve tri smo u razmaku od mjesec dana-veselo)

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo kolut unaprijed, na mmovo i moje užasavanje, doktorirali, kao i skakanje sa kauča, još uvijek sam :shock: kad to radi,sad mu je postalo interesantno preskakati stvari koje su na podu.

Inače, jučer čitamo priču iz koje iskače šišmiš, a jure kaže: "Vidi mama A MIŠ MIŠ " mm i ja smo crkli od smijeha, jednostavno ne zna reći šišmiš, nego kaže "a miš miš" ili "a mi miš", šta mu to A znači

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da se ja malo javim. Lovri nikako da prođe začepljen nosić. Već sam luda od njegovog hrkanja cijelu noć. Bio je zaradio konjuktivitis i sada je to prošlo nakon kapanja sulfasol kapi. Iako nismo odradili cijelu kuru. Ali jednostavno više nije bilo šansi da mu ja nakapam kapi u oči.

Leda sa dva mjeseca ima 6800g i 61cm. Mali sumo borac. Bili smo jučer na uz kukova i odlični su, kaže dr i dalje previjajte široko po noći kao i do sad. A ja uopće nisam previjala široko. Nosimo se u marami i to je to.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dakle... ipak nas napala bolest: nosić mu je skroz začepljen, kašlje, samo još očekujemo povraćanje... a ja idem na put... sh**!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo i nas,Paulita da te utjesim ,niti Roku nikako da nosic prodje, pun je slajma ,a po noci hrce strasno. Razmisljm vec da trazim uputnicu za bris grla i nosa,iako mu je opce stanje dobro i nije ni imao temperaturu ali se svejedno brinem. Cak i po danu dise na usta.
    A sto se govora tice,iako moj Roko govori jaaaako puno, slazem se da nije tragicno ako dijete do 3 godine ne prica previse. Nas trogodisnji susjed je tek nedavno poceo koristiti repertoar od 10-tak rijeci i to od kad je krenio u vrtic,to je sve vrlo individualno.
    A o kolutu naprijed i ostalim vratolomijama mi mozemo samo sanjati, nismo bas motoricki obdareni ,!!

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Puse ozdravilice svim bubancima
    Matej :shock: i
    Mi smo super, zvrkasti kao i uvijek.
    J. je i dalje zakleti fan motora, traktora, bagera i spužve Boba.
    slaže kobase od rečenica, ali daleko smo od toga da izusit "željezničar"
    ponosim se time što lijepo može reči "plavi" (kao boja), svi brojevi su mu "tri", sva slova "O", ali samoje jedna "mama"

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo, mi smo konacno zdravi :D , samo ne znam kako dugo.
    za Mateja.
    Vanja stvarno puno prica , ali zeljeznicar ne moze reci.
    To cak ni Luka ne moze, a ima tri i pol godine.
    Vanja je jako ziva i stalno je u pokretu pa je tako
    i kolut naprijed usavrsila prije mjesec dana.
    Moramo se malo pohvaliti. Sad smo vec dva mjeseca bez pelene
    ali jos imamo nocnu, no nadam se da cemo i nju ubrzo skinuti.
    Sto se sisanja tice jos uvijek jako puno sisa kroz dan,
    a i kroz noc.
    Najvise me smeta sto ne moze zaspati bez sise,
    nema sanse da ju recimo tata uspava.
    Ne znam kako da ju odviknem od tog uspavljivanja na sisi.
    Imate mozda kakav savijet? :/

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi danas bili u Münchenu u posjeti malom necaku starom 5 tjedana
    zove se Mateo i jako je "HRABAR"...
    dosao je cak iz Bosne na operaciju srca sa svoja 2 i pol tjedna starosti
    evo ukratko price:
    tijekom cijele trudnoce doktori nisu posumnjali na nikakve deformacije, i tek po rodjenju Mateu je dijagnosticiran najtezi oblik srcane mane
    poslan je za Zagreb i nakon sto je pribavljena sva dokumentacija i papiri (putovnica...) zrakoplovom je prebacen u München gdje je i operiran
    operaciju je na veliko cudjenje doktora jako dobro podnio i u petak izasao sa intezivnog odjela
    sad je na normalnom odjelu i polako se oporavlja, hvala dragom Bogu!
    ovaj tjedan bi trebao biti vracen u Zagreb a nadamo se da ce uskoro i prvi puta otici kuci gdje ga stariji braco (4,5 godine) nestrpljivo ceka

nisam mogla ne zaplakati danas kad sam ga vidjela...
    tako malo stvorenje...bori se za svoj zivot...

pred njim su jos dvije operacije, iako je ova prva bila najteza svi smo zabrinuti kako ce Mateo to sve podnijeti

posaljimo mu nase vibrice da se sto prije oporavi i dodje kuci~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Malenom borcu Mateu
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hrabrica Mateo!
    ~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

joj Bože dragi~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    našim dragim prijateljima, je sinčić isto rođen sa srčanom manom.
    bili su na operacijama, pročazili strašne stvari, i sada je zdravi i veseli dvogodišnjak.
    teško mi je i pomisliti koju agoniju prolaze njegovi najbliži, a najteže je uopće znati što njegova malena glavica misli i srce osjeća....
    dragi maleni Mateo, svu snagu ti šaljem i lavlju volju da uspiješ riješiti sve prepreke!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mateo, i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Puse i vibre za maloga borca.....

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Gledam malo tko nam uskoro ima roćkas, u subotu Ivan slavi pa mu šaljem jednu preliminiranu pusu jer me nema cijeli vikend....Yasmin, nadam se da ćeš pregrmjeti mučninu i izdržati sve.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pridružujemo se preliminarnim pusama jer niti nas nema za vikend (idemo malo u život u austriju), daklem:
    Ivane i Arpad Alem sretni vam ročkasi i želimo vam najbolje tulume ikad
    a mamama želimo što manje nereda poslije proslava

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    Pridružujemo se preliminarnim pusama jer niti nas nema za vikend (idemo malo u život u austriju), daklem:
    I mi se pridružujemo čestitkama

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mi, i mi!

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E jesam tuka!

Arpadočka, sretan ti rođendan!

Da sam barem pri nekom kompu ovaj vikend pa da čestitam kako spada!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj wana prvotno napisa
    I mi se pridružujemo čestitkama
    Mi istooo!
    Vibre malom fighteru!
    Pozdrav svima! Mi se danas cijepili nakon godinu dana pauze (propala nam neka cjepljenja), u ruku, po prvi put bez anestetskog flastera, ali i bez placa. Hrabric mali, ja sam se vise bojala nego Filip.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo i mi se pridruzujemo cestitkama

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj haribo prvotno napisa

Također se pridružujemo čestitkama!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo i naaas!
    sretan rockas arpiju i ivanu!!! :D

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

al malo smo se zaletile, ne? ivanu je sutra a arpiju preksutra...
    neka, sam nek se festa!!!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I mi se pridruzujemo cestitarenju , bolje ranije nego kasnije!!!!!!!

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nadam se da je lijepo i veselo na rodjosu
    mi se rado prisjecamo nase proslave i nabrajamo ko nam je sve bio

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi se s zakasnjenjem pridruzujemo cestitkama

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nema nasih mama da cujemo kak je bilo

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hej, pozdrav svima!

nadam se da su se rođendani otračili i da je sve prošlo fine!

Jelena je postala prava mala pričalica! Doduše ne cijele riječi nego samo početne slogove. Izluđuje nas svojom pedantnošću. Sve se mora odmah spremit. Ne daj Bože otvorit klizna vrata na kuhinji i ne zatvorit ih odmah! Odmah me pozove na red. Skuplja mrvice s poda i moram ih nositi u smeće! Ista svoja tetka! Već sad vidim da sam nadrapala!

A počela sam brojati mjesec unazad. Još torba nije spremna. Idem u četvrtak na pregled pa ću onda odlučit hoću li spremat ili ću još malo pričekat 8)

svima

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hej, Jeluška!
    Prvo malo~~~~~ da sve prođe najljepše i najbolje za tebe i bebu.
    Kako ti podnosiš ovaj zadnji mjesec sa velikom curom ivelikim trbuhom?
    Meni se čini da će mi upravo to biti najveći problem.
    A to sa spremanjem....Matej isto mora sve spremiti za sobom ili nekim drugim.
    Nedavno smo bili u Lesnini i kupovali još neke komade namještaja. Dio još jedan veći dečko (oko 3÷4 godine). I tako se oni igraju kod Flexa namještaja, a roditelji biraju i dogovaraju. Mali redom otvara sve ladice i trči na drugi kraj. A Matej jadan isto otvara, ali i zatvara za sobom pa u trk za njim. Kad je vidio da taj dječak nije zatvorio, koči, okret i brže bolje zatvara sve ladice pa ponovo u trk ali sve se okreće da vidi je li sve zatvorio!!!
    Sunce mamino...

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa

A to sa spremanjem....Matej isto mora sve spremiti za sobom ili nekim drugim.
    Ovo kod nas nikako nije slučaj.... Jedino ja pospremam i to kad se gđica sa tatom uredno pokupi na spavanje oko 21.40.
    Došla sam u nedjelju navačer kasno sa puta mrtva umorna a ono kaos, dnevni boravak bomba, mm nehajno kaže pusti, sutra ćeš, suđe u sudoperu jer se nikako nije stiglo staviti ga u perilicu.....A njih dvoje sretni i veseli, ništa ih ne opterećuje!

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

[/quote]A njih dvoje sretni i veseli, ništa ih ne opterećuje! Smile

i to ti je život 8) svaka im čast i nemoj ih mijenjati.
    za njih su se igračke same posložile i suđe se samo opralo, ne kvari im iluziju

mi smo malo šmrkavi, hrkao je cijelu noć i gnjacao mi cice (dobro da nisam prolupala još od toga).
    Puse našim trudnicama

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ah, dobro sad Točkice, niti Matej (a ni MM) ne spreme suđe u perilicu, ne skuhaju ručak niti ne čiste kupaonu. A i igračke znadu ostati svuda...
    Bitno da su oni sretni i veseli .... i neopterećeni... a mi... lako za nas... već će nas proći.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Što sam sad ja tu zabrljala?

ovako bi trebalo ići:

A njih dvoje sretni i veseli, ništa ih ne opterećuje!
    i to ti je život 8) svaka im čast i nemoj ih mijenjati.
    za njih su se igračke same posložile i suđe se samo opralo, ne kvari im iluziju

mi smo malo šmrkavi, hrkao je cijelu noć i gnjacao mi cice (dobro da nisam prolupala još od toga).
    Puse našim trudnicama [/quote]

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Patrik je isto počeo "pospremati" za sobom. Pogotovo u kadi kad pobaca sve bočice tušgelova, šampona i sl. u kadu, pa kad ga konačno uspijem nagovoriti da izađe, uredno ih "spremi" (obično tako da ja nakon toga imam što spremati još pola sata) i tek onda izađe.
    Isto se počelo događati i s ladicama, uredno u njih "posprema" sve što mu se nađe na putu, tako da kad nam nešto u kući fali uvijek prvo pogledamo u "Patrikove ladice".

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U nedjelju bili u ZOO vrtu.

Nikada ne bih očekivala da će moje djete poludjeti za TAPIROM!!!!

Slikali smo punooo životinja, ali tapir gledamo staalno!
    Ujutor se probudio i kaže: "Matej vidio tapira u vrtu!!"
    Mislim....

I samo da kažem da još radim, trbuh mi je ogrooman i sve teže podnosim tempo. Još malo, pa ću i ja ostati doma....

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pozdrav svim mamama i djecici, kod nas vlada kreativni nered,Roko nikada ne zeli pospremiti igracke i to radim iskljucivo ja,jer to ni mm ne smeta,u stilu pa sta spremam kad ce cim se probudi sve opet razvašariti. A ja to ne mogu gledati,bar sat vremena da mi je složeno. Jedino što Roka jako smeta su prljave ruke i lice,e to ne moze smisliti.
    Mi smo zbog ucestalog hrkanja bili na brisu grla,cekamo nalaz,pa na pregled na uho,grlo,nos,malo me uplašila dr. jer sumnja na 3. krajnik i vec spominje operaciju,a ni pregled nismo obavili još :? . Nadam se da do toga ipak nece doci.
    Ja bih u petak trebala prvi put od kako se R. rodio otići na 3 dana u Zg. kod kume,i znam da nece s njim biti problema ali ja se jako brinem jer je stalno samnom,a opet ako ne odem bit cu luda jer sam stalno doma....Vec sam pocela mm-u pisati uputstva kad jede,sta jede,sta mu obusi,gdje sta stoji i sl. a on se uvrijedio jer on to kao sve zna,a-ha, budemo vidjeli.

Pusa svima,pogotovo trudnicama........

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    Kako ti podnosiš ovaj zadnji mjesec sa velikom curom i velikim trbuhom?
    Hm kako podnosim!

Ko da me netko pita?

S Jelenom sam bila na strogom mirovanju otpočetka, a sad sam radila do kraja prvog mjeseca 07 i dalje mi je tempo ubitačan. Ujutro ustanemo, jedemo i van na zrak do spavanja. Kad zaspe, nešto pospremim, skuham ručak pod obavezno i evo je opet budna. Jelo i opet van. Ako imam sreću da netko od ukućana slobodan (baka, dida ili da je tata završio ranije s poslom), tek tada malo prilegnem inače do večeri ništa.

Nemam srca držat ju zatvorenu u kući kad obožava biti vani
    Ne znam kako ću kad rodim, pogotovo ako opet budem na carski (iskreno se nadam da neću!)

Jelena već dugo ide na nonu, ali u zadnjih par dana vidim značajni napredak. Čim uđemo u kuću, ide po nonu i traži da ju stavim. Uglavnom se popiški. Mislim da postaje svjesnija radnji koji se obavljaju na noni. Nadam se da ćemo ovo ljeto rješit pelene. 8)

Joj, uvijek sam iz zadaćnica imala 2 ako bi si sama pisala. Samo nabacam misli i to sve skupa izgleda kao natuknice! Zato se ni ne javljam često. GROZNO!

Pozdrav svima

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jeluška, kako ste uspjeli s nonom??
    Matej joj se ne želi ni približiti!!

A voljela bih da skimeno pelene prije druge bebe!

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hvala na čestitkama.
    Mi smo imali samo obiteljski rođendan, bez dječice, ali je bilo veselo.

Danas smo kupili nove cipelice koje je htio odmah obuti. Izlazimo iz dućana i čujem ga kako priča: "Arpi ima nove cipelice. Kak'su dobre!"

Za pospremanje mogu reći samo Mi smo milijun svjetlosnih godina daleko od toga, gušt je izbaciti sve van na pod da ladice ostanu prazne...
    S tutom ne pokušavamo jer se boji, a na WC mi je nezgodno stavljati ga jer je na donjoj etaži stana pa čekamo da se taj gornji WC sredi. Valjda sam od sebe...

Pusa svim našim malim proljetnim kompićima!

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajme, tuta i pelene..... Tko zna kad ćemo mi to riješiti, za sada je strogo u peleni a na tutu sjedne samo obučena i obavi u pelenu.
    Već se duže trudim uhvatiti joj mokraću u vrećicu ali nema šanse, kad skuži ukoči se i ne da pa sam mislila pustiti je bez pelene i čekati
    Susjeda ima malenog od godinu dana i nedavno mi mrtva hladna reče da će ga dati mami i baki na jedno dva tjedna uskoro da ga"odviknu od pelena". Zgrozila sam se! Kakva lijenost i komoditet, a da ne kažem da je to okrutno prema malenom.....

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala svima na čestitkama

od proslava u subotu i nedjelju se još oporavljam, kakva zbrka, galama, gužva i strka
    ali Ivan je uživao, super podnosi takve situacije, bilo je dosta male dječice, njegovih vršnjakak, ipak ne toliko koliko smo očekivali
    jedni naši prijatelji su došli na Ivanov roćkas bez svoja dva anđelčića koji su ostali doma s bakom i dedom...kakvo razočarnje, još mi to ne ide u glavu

tortu na žalost ove godine nisam bila u stanju ispeći pa ju je napravila baka slavonka, bila je mljac, Ivan još uvijek svako malo puše i gasi svjećice, to je bio vrhunac večeri, valjda smo ih 20 puta palili i gasili jer su mu klinci mali veći i spretniji u puhanju uvijek ugasili prije njega, a on je umirao od smijeha i nakon svakog puhanja vikao bravo i pljeskao

klinci su bili preslatki i predobri pa smo si i mi odrasli uspjeli malo popričati i družiti svi zajedno
    jedino, kad me svladao umor nisam mogla nego leći, a gosti su se onda polako razišliu pa sam pospremanje i čišćenje prepustila MM-u, šogi i sveki

ah, poklona kao u priči, u jednom trenutku je bilo i starih i novih po cijelom stanu razbacanih, nisam mogla a da se ne sjetim sve one manje privilegirane dječice koja nemaju čak i nužnije stvari nego što su to igračke
    sada planiram neke starije odnjeti negdje gdje bi ih ta dječica dobila, samo nemam ideje gdje :?

dobio je romobil, garažu za autiće sa liftom, radni stol i alat za malog majstora, art set sa vodenim bojicamma i pastelamam, troje puzzle, set bagera,krumpiriće od Playscolla i dosta robice kolekcija proljeće-ljeto 2007. par paketa pelena i nešto cash-a pa se možda i zaletimo do H&M- a za nadopunu proljetno-ljetne kolekcije, a i meni su sve hlače po malo tijesne

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ooooooo yasmin, ja se upravo pitah gdje ste tako duuuugooooo (a znam sigurno na kružoocima).....bravo za Ivana i svjećice
    kod nas je u jaslicama za Božić bila akcija donošenja (starih) igračaka za dom u nazorovoj i klaićevu, ali možeš ih darovati i pedijatrijskom odjelu bilo koje bolnice...iako ja osobno preferiram domove jer u bolnicama djeca više-manje imaju svoje igračke za koje su vezani
    inače odlazak u H&M je sada pun pogodak (mi bili u petak), čak sam i sebi kupila jednu majicu i košuljicu za ljeto na trudničkom ( nisam ni skužila, a frendica me nekako čudno gledala), ne znam jesu li to neke skrivene želje, ali to je sve više-manje roba koja ako se ima gdje - rastegne se, ako ne ništa, a sve preeekrasnooo kao i uvijek.
    A da ne pričam da na dječjem nije ostalo skoro ništa iza mene.....bodića, majičica i čarapica sada imamo za par godina unaprijed

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •