Zdravo, zdravo
Moze li mi tko preporuciti privatnog pedijatra u Zagrebu, nekog openminded doktora koji nece frktat na vegetarijanstvo i prijetiti mi socijalnom sluzbom?
Hvala svima![]()
Zdravo, zdravo
Moze li mi tko preporuciti privatnog pedijatra u Zagrebu, nekog openminded doktora koji nece frktat na vegetarijanstvo i prijetiti mi socijalnom sluzbom?
Hvala svima![]()
Sabol. Poliklinika Helena. Erika Kutlic.
Oni su koliko ja znam cisti privatnici. Da li su open minded, ne znam. Ali mislim da te radi vegetarijanstva nece prijaviti. Ako je dijete OK.
Ima jos i onih koji u jednoj smjeni primaju preko HZZO-a, a u drugoj privat.
mi imamo odlicna iskustva s Poliklinikom Helena, imaju ugovor sa Croatia osiguranjem
Hvala, hvala na preporuci.
pogotovo mi se svida sto imaju ugovor sa Croatiom!
Na žalost, dr. Kutlić ne spada u tu kategoriju (ne pričam o stručnosti, samo o ovome vezano za vegetarijanstvo)Moze li mi tko preporuciti privatnog pedijatra u Zagrebu, nekog openminded doktora koji nece frktat na vegetarijanstvo i prijetiti mi socijalnom sluzbom?
A da????
Imas neka negativna iskustva vezano uz vegetarijanstvo (napominjem da smo mi vegani, sto bi na to rekla?)
Ne znam zasto se toliko brines za to sto ce drugi reci. Pa ako si vec vegan, ja bi ocekivala da imas cvrst, izgradjen i argumentiran stav.Iznenadjena prvotno napisa
Osim toga, ako u kojem slucaju veganska prehrana ima los utjecaj na razvoj djeteta, i da te doktor na to upozori, zasto bi to bio problem?
Dr Kuvalja, u Preradovićevoj.
najopenmindidnija (kako god ovo zvučalo) doktorica, totalno svoja i totalno super.
poonekad nije covjeku do objasnjavanja cvrstih stavova, ni do toga da mu netko prijeti socijalnom sluzbom jer djetetu ne daje meso...Deaedi prvotno napisa
Da, zapravo je teško reći da imaš ljudski odnos s nekim tko ti se bilo čime prijeti.
Oprostite za uzurpaciju topica, ali kad se već govori o privatnim pedijatrima, tj. o poliklinici Helena, zanima me da li su oni specijalizirani za određenu vrstu dijagnostike ili se kod njih može obaviti kompletan kontrolni pregled djeteta.
Kakve su im cijene ?
Dosta mi je više nedovršenih lječenja, simtoma koji traju, a bez dijagnoze, pa sad je kronična bolest, pa nije, pa bi moglo biti ovo i ono, ali nije ništa, a kad zaglibi u bolnici: "Gle čuda, otkud sad to."
Pa Helena je specijalizirana za urološke probleme. Ali, mislim da rade i opću pedijatriju. No, mislim da je za to bolji Sabol.
helena ima opcu pedijatriju, super su, moze se doci na kontrolni pregled, imaju i aparat za crp i suradnju s labosom. pregled kosta 300 kn.
Ne bih htjela omalovažavati doktoricu i vjerujem da je vrlo stručna što se tiče klasične medicine, hoće doći doma, izvadi krv po potrebi na licu mjesta itd. Vrlo praktično... ALI, kad sam je zvala radi nalaza imala sam vrlo negativno iskustvo. Nije mi prijetila soc. službom, ali mi je indirektno rekla da sam loš, sebičan roditelj, a nisam i to mi stvarno nije godilo ušima (bila sam na poslu kad sam zvala). Da budem konkretnija, dr. mi je rekla da ne mogu ja "eksperimentirati na bebi sa vašom homeopatijom i sojom" (jer ljudi koji ne jedu meso, jedu samo sojuA da????
Imas neka negativna iskustva vezano uz vegetarijanstvo (napominjem da smo mi vegani, sto bi na to rekla?)); on je izrazito anemičan; MORA jesti jetrica, meso, jaja... Da skratim priču, nalaz sam pokazala bratu od prijateljice koji je na njezinu dijagnozu anemije dobio slom živaca, kao i druga dr. (pedijatrica) te su oboje istaknuli da su to samo referentne vrijednosti... (mislim da je hemoglobin bio 120, tako nešto mi je sad u glavi, ali nisam ziher pa me nemojte držati za riječ) Zato sam se razočarala, jer nije upoznata s ničim drugim, osim onoga što je na faksu učila, a puno godina je prošlo...
Samo da pojasnim... nisam "zadrta" što se svojih stavova tiče, ali uopće nije imalo smisla išta pokušati objasniti, jer je dr. prema riječima MM-a (koji je bio s bebom doma) odmah zaključila (prije nalaza!) da je on anemičan, jer nije prirodno rumen (baš kao ni ja i cijeli život vadim krv da bi se moja mama i doktori uvjerili da sam jednostavno takva, a zapravo mi je željezo uvijek bilo na gornjoj granici, osim nakon poroda kad sam stvarno imala problema sa željezom). Doktorica ima svoj stav o prehrani i o homeopatiji (koji ja u potpunosti odobravam, svatko ima pravo na svoje mišljenje), koji se nažalost ne temelji na proučavanju činjenica, nego automatski odbija nepoznato i ne želi ga niti razmotriti kao jednu od mogućnosti. :/
Joj, dok se ja ukljucim... zakuham pa nestanem... :p
Rece Davor:
Ne znam zasto se toliko brines za to sto ce drugi reci. Pa ako si vec vegan, ja bi ocekivala da imas cvrst, izgradjen i argumentiran stav.
Osim toga, ako u kojem slucaju veganska prehrana ima los utjecaj na razvoj djeteta, i da te doktor na to upozori, zasto bi to bio problem?
Ma ne radi se o tome, dapace, nabrusila sam davno nokte za borbu protiv zadrtih ljudi raznih vrsta - starom pedijatru sam rekla da slobodno salje socijalnu sluzbu a da ih ja cekam s odvjetnikom i zdravim djetetom... No, uistinu mi ne treba (a ni mom djetetu) da se svaki posjet pedijatru pretvori u arenu! Uvijek ista pilana, uvijek isti "argumenti" tipa "dijete mora jesti jaja". A na moje pitanje zasto nema odgovora? Pretpostavljam da je odgovor "zato sto mora"! Zacarani krug...
A jos kad tome dodam pricu o necjepljenju, stvarno se cudim sto vec nismo osvanuli u novinama!
Ne trebam pedijatra koji ce se slagati sa mojom zivotnom filozofijom niti voljeti moje prijatelje. Trebam doktora koji ce prosudivati na temelju zdravlja mog djeteta, bez obzira sto za dorucak mozda jede kamenje... a ja opet nisam toliko blesava niti zadrta (ne znam zasto svi misle da su vegiji zadrti!!) da ne prihvatim sugestije i realno stanje stvari.
Na koncu, ne znam kako bi doktor uopce znao da je dijete vegan da mu mi to nismo sami rekli.
Dosta mi je doktora koji nas sve po redu lijece pausalno i zato trazim nekog u ciju cu kritiku imati povjerenja, pa cak i kad se radi o tome da ja nisam u pravu.
Svekrva od moje sestre (ona i klinci su vegetarijanci) je vodila najmlađe dijete na vađenje krvi da dokaže da je mali anemičan jer ne jede meso... ko za vraga imao je super nalaz i visoko željezo![]()
Mislim, neki ljudi kad obuku bijelu kutu postanu stručnjaci za sve, a i bapske priče odmah dobiju etiketu znanosti. Malo skromnosti nikome ne bi škodilo!
Ako ti pedijatar ide na živce-menjaj!![]()
Mi smo (semi)vegetarijanci (semi jer ponekad jedemo ribu). Imala dobro iskustvo s dr. Jovancevicem (na Tresnjevci). Pri razgovoru o dohrani rekla da necemo davati meso. Kaze da je njegovo iskustvo da vegetarijanci i vise paze na ishranu. Nula problema odtada do sada...