Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: temperatura - help

Datum pristupanja
    May 2006

Početno temperatura - help

Danas je treći dan. T. raste do 38,6, snizimo sa voltaren čepićima (lupocet nije pomogao) i hladnim oblozima, da bi se opet vratilo za 4-5 sati.
    Ne povraća, nije začepljen nos, ne kašlje, stolica malo malo rjeđa. Bili kod pedijatra, sve u redu, nalazi krvi i urina u redu. Kad padne temp. normalno jede i pije, a kad ima samo mu se spava i kenjka ( ni na obloge ne plače). Cijepili smo se sa 5 u 1 prije 3 tjedna.
    Molim hitno iskustva ako imate

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moguce je da je trodnevna groznica (iako je nama trajala mrvicu dulje od 3 dana). Prodje sama od sebe (uz uporabu cepica i tusiranja kod vise temperature).
    Nakon tri dana bi se trebao pojaviti lagani osip, koji traje cca 2-3 dana.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zubi!? To je prvo šta mi pada na pamet ako je krv u redu, stolica malo proljevasta, kenjkav..
    Moj malecki je ovaj tjedan imao večernje temperature do 39, (3 večeri zaredom), spuštali bi je Lupocetom i sve pet!!
    Al su mu zato desni :shock: zadebljane.
    I mi smo se dvaput cijepili 5u1 i nikad ništa. Naša pedica kaže da je to cjepivo "predobro" da bi bilo simptoma, pogotovo nakon tri tjedna.
    Držim fige da su zubići!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja vjerujem da zubi nisu...prije je trodnevna groznisa odnosno rozeola ili neki virus(ima ih cijelo brdo)....maurenu su nalazi svaki put bili uredni a imao je danima visoku temperaturu.navodno je bila rozeola,a nakon toga neki virus popraćen malim osipom...i naravno dobio je i koprivnjaču

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

šta je koprivnjača? :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

marinna, sutra ili preksutra bi se mogli osuti (trodnevna groznica). A. je tek kad se osuo postao užasno cendrav.

Korivnjača (urtika) je alergijska reackija na koži.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

trodnevna goznica i slične bolesti su viroze, prema tome bi se na krvnoj slici vidjeli barem mali pomaci u broju leukocita i limfocita. ako su svi nalazi ok, možda ipak zubi?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala vam na pomoći , nadam se da je trodnevna groznica. Još se borimo sa temp. i trebala bi proći sutra popodne. Ne znam za leukocite dr nije ništa posebno napomenuo

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I mi smo bubani . Temp. 38,4 i ne pada. Odnosno padne za 2-3 C i opet se vrati. Ne vjerujem da su zubi, prije bih rekla ta trodnevna viroza. E. se dobro drži, nije kenjkav što je dobro s obzirom da sam sama s njim cijeli dan. Dala sam mu plivacept na žličicu odnosno špricu i belladonnu ali kao što rekoh ništa ne pomaže. Molim Boga da nam noć prođe mirno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo sad se probudio bez temperature i plače. Ništa ne želi i malo malo zaplače (jako neobično za njega, nikad ne plače bez razloga) :? Jel to znači da prolazi ili što? Jel kod vas bilo tako?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

a čuj...bio je kenjkav
    kakvo mu je grlo?uheka?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Osipa ima?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Već kad razgovaramo o temp. zanima me kod izbijanja zubića da li se javlja visoka temp. ili je uglavnom niska? Kakva su vaša iskustva? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: temperatura - help

Citiraj marinna prvotno napisa
    Cijepili smo se sa 5 u 1 prije 3 tjedna.
    Vidi ovo:
    http://roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic....ighlight=thora

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Došao je kraj našim mukama s temperaturom. Jučer je imao cijeli dan i to u rasponu od 37,7-38,3, čas vruć, čas hladan, ali je normalno jeo, igrao se i spavao, pa nisam koristila nikakve mjere, niti dala čepić.Tako cijeli dan do 19,00 - vrijeme za spavanjac, kada sam mu dala 1/8 voltaren čepića. Temp. je pala i više se nije vratila.
    Osip nema. Za sad. Šta je to bilo, nemam pojma :?
    Lailah, jeste vi ozdravili?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Došao je kraj našim mukama s temperaturom. Jučer je imao cijeli dan i to u rasponu od 37,7-38,3, čas vruć, čas hladan, ali je normalno jeo, igrao se i spavao, pa nisam koristila nikakve mjere, niti dala čepić.Tako cijeli dan do 19,00 - vrijeme za spavanjac, kada sam mu dala 1/8 voltaren čepića. Temp. je pala i više se nije vratila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Trodnevna vručica može ići i bez osipa, ali tada nije prepoznatljiva. Tako da ako se ne ospe (još je moguće) nikad nećeš ni znati.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lailah prvotno napisa
    zanima me kod izbijanja zubića da li se javlja visoka temp. ili je uglavnom niska? Kakva su vaša iskustva? :?
    Mi ama bas nikad nismo imali tempraturu kod izbijanja zubica (sad ima 3g5mj i 21 zub), cak niti blago povisenu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo, danas popodne napokon krenulo na bolje. Mjerila sam mu temp. prije spavanja, imao je 37.1 :D . U noći sa srijede na četvrtak toliko je gorio da me bilo strah ići mu mjeriti temp. Odmah smo mu dali sirupa i počeli stavljati obloge. Za svu sreću da sam ga uzela k nama u krevet pa sam ga čula kako ubrzano diše. On je spavao ko top i morala sam ga probuditi. Jučer je cijeli dan pičila temp. do 39.5 i nikako je sniziti. Pala bi možda 5 C i to je to. Al za svu sreću da djeca dobro podnose temp. tako da je naš E. bio dobar. Nije uopće bio kenjkav, nije baš tražio za papati al kad god bih mu dala pojeo je. I u zadnjih 2 mjeseca ovo je prvi put da sam uspjela kolko-tolko odspavati. Danas ujutro smo bili kod dr., vadili smo krvicu, dali urin i hvala Bogu nalaz je uredan. Dr. je rekla da je viroza u pitanju. Uglavnom, danas ujutro (5.30h) je imao još 39,2 i onda je počela lagano opadati. :D Temp. pala a on sada nikako da zaspi. Za sada osipu nema traga a nadam se da ga neće ni biti.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo, danas popodne napokon krenulo na bolje. Mjerila sam mu temp. prije spavanja, imao je 37.1 :D . U noći sa srijede na četvrtak toliko je gorio da me bilo strah ići mu mjeriti temp. Odmah smo mu dali sirupa i počeli stavljati obloge. Za svu sreću da sam ga uzela k nama u krevet pa sam ga čula kako ubrzano diše. On je spavao ko top i morala sam ga probuditi. Jučer je cijeli dan pičila temp. do 39.5 i nikako je sniziti. Pala bi možda 5 C i to je to. Al za svu sreću da djeca dobro podnose temp. tako da je naš E. bio dobar. Nije uopće bio kenjkav, nije baš tražio za papati al kad god bih mu dala pojeo je. I u zadnjih 2 mjeseca ovo je prvi put da sam uspjela kolko-tolko odspavati. Danas ujutro smo bili kod dr., vadili smo krvicu, dali urin i hvala Bogu nalaz je uredan. Dr. je rekla da je viroza u pitanju. Uglavnom, danas ujutro (5.30h) je imao još 39,2 i onda je počela lagano opadati. :D Temp. pala a on sada nikako da zaspi. Za sada osipu nema traga a nadam se da ga neće ni biti.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uh što mrzim kad ovo napravi!!!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U noći sa srijede na četvrtak toliko je gorio da me bilo strah ići mu mjeriti temp. Odmah smo mu dali sirupa
    Ovo mi je upalo u oci: kod temperatura, a pogotovo visokih, cepic djeluje puno bolje i brze nego sirupi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama Lupocet sirup nije ništa pomogao, dok je od voltaren čepića temp. svaki put pala za pola sata.
    M se danas dosta osuo po vratu i iza ušiju, nešto malo po trbuhu, valjda je to to.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    U noći sa srijede na četvrtak toliko je gorio da me bilo strah ići mu mjeriti temp. Odmah smo mu dali sirupa
    Ovo mi je upalo u oci: kod temperatura, a pogotovo visokih, cepic djeluje puno bolje i brze nego sirupi.
    Ma znam, tu sam kiksnula . Trebala sam ga odmah dati al kako sam iskočila iz kreveta odmah sam ćapala sirup.

U subotu smo dobili osip. Prvo iza ušiju, pa prsa i trbuh, u nedjelju ritica i čelo. Jučer je još bilo samo na čelu a i tjeme mu je bilo crvenkasto. Danas smo za pet. Ajde i to je prošlo. Ne daj Bože, al' šta dalje slijedi?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U subotu smo dobili osip.
    Znaci, tocna dijagnoza

Dobro da je proslo i da je iza vas. :D
    Nama je prvi period 3-dnevne groznice (koja je, kao sto sam ti i opisala, nama trajala duze od 3 dana ) bio grozan, temperatura je bila stalno oko 40 C... cica nas je spasila.

Sto slijedi iza toga? Hm... slijedece sto je bilo (nama) gadno je bio Rota-virus... Ali prezivjeli smo i to.

Sad smo vec "veliki" (3g i skoro 6 mj) i cekamo da nas spopadnu kozice. :/

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joooj! A mi evo zakurili prije dva tjedna. Temperatura između 38,5 i 39,5 trajala dva i po dana i onda misteriozno nestala :D Osuli se nismo. Ali evo prekjučer nas opet spopala temperatura. Urin u redu, kao i prošli put. Leukociti mrvicu niži, a prošli put puno niži od normale. Dr. veli viroza, a ja očajna budući da je to drugi put u tako krtkom vremenu :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i mi prijavljujemo visoku temperaturu!
    Sinoć bili kod pedice i sve super. Jutros u 7 37,5, pa 38, 5 na kraju i nakon čepića isto, pa 39,7!
    Opet stavila lupocet čepić i onda je malo pala, al nakon 2 sata opet 38,7. Dala joj žličicu Dalsy sirupa (ibuprofen) ali ništa se nije dogodilo! Sad spava a temp je 38,6...
    Kad se probudi, idemo u bolnicu...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja ću više skroz poludit od virusa....kakvo je ludo vrijeme nije ni čudo
    jedna velika mmmma(tako maureno kaže za pusu) Vitici

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

~~~~~~~~ za sve male temperaturaše i mame, da izdržite. Loonalee mi M-u nismo dali da spava sa temp. višom od 38,5, stavljali smo obloge pola sata dok čepić počne djelovati. Netko je pisao da nije dobro da temp. naglo padne za više stupnjeva što bi se moglo desiti ako staviš čepić, a popne se do 39 ili 40.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Voltaren je baš taj koji jako naglo skine temperaturu :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    Od 38,5 do 37 za nekih 45-60 min i to samo četvrtina ili osmina čepića.

antoneta

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    Od 38,5 do 37 za nekih 45-60 min i to samo četvrtina ili osmina čepića.
    da, i to do te mjere da je poznat po tome da se malo dijete može pothladit zahvaljujući djelovanju Voltarena. u takvom stanju sam jednom sa sinom završila na Šalati na 14 dana. došli smo s temp nižom od 34 - naime toplomjeri ne pokazuju nižu temp. tada su nam ukazali na taj problem s voltarenom i savjetovali da radije ukoliko plicet, lupocet i slično ne djeluje koristimo ibuprofen. pokazalo se točnim. kod visokih temp ibuprofen je savršenstvo bez mane - spušta u par minuta što je nama bilo jako bitno zbog mogućih konvulzija i izuzetno niskog praga tolerancije temp.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bili u Klaićevoj. Krv ok, urin ok, kažu viroza i nek skidamo temperaru kombinacijom lupoceta i ibuprofena svaka 3 sata.
    Danas je već puno bolje. Još kuri, ali ne toliko. Većinu dana je prošla s 37 i sitno, navečer 38...

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo je izgleda epidemija trodnevnih groznica. Nama je danas 3. dan i nadamo se sutrašnjem nestanku temperature.
    Meni su u Vinogradskoj na hitnoj rekli da dijete treba tuširati 20 min sa mlakom vodm jer kraće nema efekta.
    Sada malo za mame koje pribjegavaju narodnoj medicini, recept od moje sveki za snižavanje temperature: list novinskog papira, ali onog običnog od npr. večernjeg se malo ugrije i pokapa sa uljem. Takav papir staviti djetetu preko trbuha. Mi probali. It works!!! Skida brže od obloga i tuširanja.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Prijavljujem treću noć sa visokom temperaturom .
    U ponedeljak vadili leukocite-nalaz niski leukociti 4,4.
    Večeras u ponoć je temp. bila na 40. Zvali smo hitnu, rekli su da ak u 20-30min ne uspijemo skinut da idemo u Klajćevu ili na zaraznu jer je danas između ostalog imala 3 proljeva.
    Do sad smo joj davali panadon sirup, a zadnje ibuprofen koji uopće nije djelovao, tek smo kupanjem i oblozima na nožicama uspjeli spustiti na 39.
    Vlada panika, mjerimo joj svakih 20min temp. u uhu, a ona siroče ni ne trepne koliko je sad već izmučena. Tata gubi živce i želi da idemo u zaraznu,a meni se čini da će ju tamo samo još više izmučit i zaključitda je to SAMO viroza (da ne kažem da kad samo prolazim kraj zarazne zadržavam dah da nekaj ne pokupim )

Pitanje za mame: kako ih oblačite kad su pod tako visokom temperaturom?
    Ostavila sam Leu da spava u bodiću bez rukava i sa oblozima na nogama koje sam zamotala u ručnik.
    Treba li dječicu i kako pokriti?
    Meni se čini kad god je pokrijem da joj skoči temperatura :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Iki mi smo tijekom skidanja temp. stavljali vlažnu pelenu preko leđa, nogica i prebacili preko ramena, a na to sve ručnik (u priručniku od Lupoceta piše da se oblozi ne smiju stavljati na glavu, stopala, šake, prsa). Oblog smo mijenjali svakih 10-ak min. jer pokupi temp. i nema smisla držati ga duže. Držala sam ga u naručju dok je spavao.
    za brzo ozdravljenje.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

marinna.... ajoj pa onda smo sve krivo radili, jer smo obloge stavljali na čelo i stopala

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To nikako ne smijete raditi jer se kod djece temp. koncentrira u trupu, a ruke i i stopala su ledeno hladni, još ako staviš oblog..Moraš primijetiti da sekod padanja temp. toplina vraća u stopala i ruke. Kolika je sad temp?

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sada je 37.5 , no ja se bojim večeri, jer ona kao neurorizično dojenče ne bi smjela nikako imati preko 39, svaka temperatura je za nju opasna, a kamoli 40 i to preko sat vremena nismo mogli skinut.
    Za obloge sad znam da nije isto ko kod odraslih.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama je voltaren čepić pomogao, već 1/8. Neki ga ne preporučuju ali kod tako visoke temp. ja bi ga svom sinu uvijek dala. Kažu da je i Dalsy dobar, a daje se prije voltarena (ima na forumu jedan dobar tekst o slijedu lijekova, sad nemam vremena tražiti).
    Po noći fino mjeriš temp. svakih sat vremena ako osjetiš da je povišena i nema brige. Valjda je viroza, proći će

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    Ma znam, tu sam kiksnula . Trebala sam ga odmah dati al kako sam iskočila iz kreveta odmah sam ćapala sirup.

U subotu smo dobili osip. Prvo iza ušiju, pa prsa i trbuh, u nedjelju ritica i čelo. Jučer je još bilo samo na čelu a i tjeme mu je bilo crvenkasto. Danas smo za pet. Ajde i to je prošlo. Ne daj Bože, al' šta dalje slijedi?
    nista. To je kraj bolesti :D
    Sami je to isto ima prosle godine

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

(ima na forumu jedan dobar tekst o slijedu lijekova, sad nemam vremena tražiti).
    Jel među tekstovima ili među postovima?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bilo je među postovima ne mogu sad naći , možda se netko javi. Sjećam se da je pisalo da prvo sirup, a ako to ne pali Dalsy i dr. lijekovi tog tipa, pa tek onda Voltaren i i dr. lijekovi tog tipa.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nama je voltaren čepić pomogao, već 1/8. Neki ga ne preporučuju ali kod tako visoke temp. ja bi ga svom sinu uvijek dala. Kažu da je i Dalsy dobar, a daje se prije voltarena (ima na forumu jedan dobar tekst o slijedu lijekova, sad nemam vremena tražiti).
    Po noći fino mjeriš temp. svakih sat vremena ako osjetiš da je povišena i nema brige. Valjda je viroza, proći će
    Dalsy je isto ibuprofen, samo od drugog proizvođača (Ibuprofen sirup je od Belupa).

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo 5-ti dan se osula!
    Valjda je sad gotovo.
    Nažalost ima "poremećaj organizma" kaže pedica, jer joj je već drugu noć temperatura na 35 :shock: !!!!
    Dok je po danu od 36-37.3.
    Moramo davati soli (tipa slanih keksa,štapića) i rehidromix!
    Dosad nije okusila sol u hrani.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi se "borimo " s temp već danima...prvo je imala temp oko 38.7 pa je nedavno bila na antibioticima i kašlje....temp više nije imala ali kašlje i dan danas pa pije prospan ali to baš ne pomaže evo od jučer navačer opet temp prvo je bila 38,2 pa sam joj dala lupocet sirup i jutros oko 7.00 temp 39.2 pa ipak čepić i tuširanje!! jadna sva se tresla pod tušem a tušira se fino mlakom vodom !! uz to puno kašlje,nema osipa,jela je jogurta jutros,raspoložena je...vidjet ćemo hoće li nastaviti ta temperatura rasti....

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

temp 39.6 !!! :shock: dala sam joj voltaren čepić-pola i sada nakon pola sata spavanja se preznojila mokra je kao miš pa smo se presvukli i ajd sad ponovno na uspavljivanje....kenjkava je i plače i odbija klopu-pije malo mlijeka samo ! trebam li još što napraviti ?? please javite se

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

donna, ako se znoji daj joj vode (neznam koliko je stara).
    Nama je pomoglo kupanje na 37, pa smo dodavali hladne vode za 36, pa na 35.
    Javi kako je.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo bolje hvala na pitanju !!
    temp je pala nakon voltarena ali se jadna non stop znojila pa smo se presvlačili jedino što je puno po noći plakala i kao neke grčeve imala jer se bacala
    pila je puno čaja po noći i to je odbro...
    sada je ok-bez temp napokon !!
    pozdrav

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    donna, ako se znoji daj joj vode (neznam koliko je stara).
    Nama je pomoglo kupanje na 37, pa smo dodavali hladne vode za 36, pa na 35.
    Javi kako je.
    1.10.2005. je rođena curica!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •