Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: temperatura - help

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zekana, prvo se smiri. Paracetamol si smjela ponoviti, ako si vidjela da je izbacila cijeli.
    Alkohol - nisi smjela koristiti i ne ponavljaj to!
    Znam da vam je to prva temperatura, ali to ti uopće nije specijalno visoka temperatura, a poduzela si puno skoro pa drastičnih mjera: i kupanje i masiranje alkoholom i mast i sirup za grlo i paracetamol.

Kakav je to sirup za grlo?

Važno je dijete raskomotiti, znači da je malo laganije obučeno nego inače.
    Gdje si mjerila temperaturu? U guzi, pod rukom ili u uhu? Ako si u guzi, onda 38,7 još uopće nije alarmantna temperatura koju bi trebalo skidati, osim ako dijete ima neke druge zdravstvene probleme ili sklonost febrilnim konvulzijama.

Kako se dijete ponaša? Bitno je da pomalo pije, jesti će vjerojatno puuuuno manje nego inače, ali to je sve normalno.

I vrlo je vjerojatno, ako je danas 3. dan da sutra ni ne bude više temperature.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    zekana, prvo se smiri. Paracetamol si smjela ponoviti, ako si vidjela da je izbacila cijeli.
    Alkohol - nisi smjela koristiti i ne ponavljaj to!
    Znam da vam je to prva temperatura, ali to ti uopće nije specijalno visoka temperatura, a poduzela si puno skoro pa drastičnih mjera: i kupanje i masiranje alkoholom i mast i sirup za grlo i paracetamol.

Kakav je to sirup za grlo?

Važno je dijete raskomotiti, znači da je malo laganije obučeno nego inače.
    Gdje si mjerila temperaturu? U guzi, pod rukom ili u uhu? Ako si u guzi, onda 38,7 još uopće nije alarmantna temperatura koju bi trebalo skidati, osim ako dijete ima neke druge zdravstvene probleme ili sklonost febrilnim konvulzijama.

Kako se dijete ponaša? Bitno je da pomalo pije, jesti će vjerojatno puuuuno manje nego inače, ali to je sve normalno.

I vrlo je vjerojatno, ako je danas 3. dan da sutra ni ne bude više temperature.
    Svaku sam joj temperaturu "prevela" u normalu. Ako sam mjerila u guzi, onda sam napisala za 0,5 stupnja manje.

A zašto NE alkohol? Zašto, ako je po nečemu (ja stvarno nisam upućena čemu) zabranjeno, zašto su mi to onda preporučile doktorica i jedna druga patronažna sestra? I meni je u cilju da saznam pa da znam i obrazložiti.

Ona malo slabije pije tekućinu, temperatura je konstantno prije paracetamola oko 38,5 i viša. Znam da ima i gorih temperatura, ali nekako ne želim čekati da do toga dođe. Ako mogu tuširati i sniziti, zašto ne? Isto za sve ostalo vrijedi, barem ja tako razmišljam. Grlo ju boli, promukla je totalno i kašljuca i kuka, prepisala joj je pedijatrica sirup Ceclor, mislim da sam to već napisala. Krenula je i malo rjeđa stolica danas. Evo, prolazi treći dan od pojavljivanja temperature.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Molim te ime doktorice koja ti je preporučila obloge od alkohola šestomjesečnom djetetu.
    Alkohol djelomično prodire kroz kožu- trovanje, alkoholne pare dijete udiše- trovanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •