Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: sistemska primjena kortikosteroida-iskustva

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno sistemska primjena kortikosteroida-iskustva

Drage mame, zbog problema sa rastom moj sin star 8,5 godina mora uključiti hidrokortizon u ukupnoj dnevnoj dozi od 7,5 mg. Prestrašena sam i što se više informišem padam u sve veći crnjak. Da li ovdje ima mamica dječice koja sistemski koriste kortikosteroide da mi napišu svoja iskustva sa ovim lijekom, kakve promjene očekivati, na šta posebno obratiti pažnju, treba li korigovati ishranu ili dodavati neke suplemente i sl. Takođe, da li djeca na ovoj terapiji primaju dodatne doze mineralokortikoida radi pravilne regulacije mineralnih tvari, pošto to nama nisu prepisali a po onome što sam pročitala to bi bilo potrebno? Sorry ako sam konfuzna, ali mame ste, shvatićete. Pozz!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vidim da nikad nisi dobila odgovor na ovo pitanje..... ali sad vjerojatno znaš više o tome nego svi mi.

Možeš li reći kako ide terapija? Je li djelovala terapija? Je li bilo kakvih nuspojava? Jesi li mu davala kakve dodatke prehrani? Je li primao mineralokortikoide radi regulacije mineralnih tvari?

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ide dobro, apsolutno nikakvih nuspojava nema, doza je suvise niska da bi izazvala imunosupresiju ali je zato dovoljna da uspori kostano sazrijevanje. Ne uzima dodatke prehrani niti mineralokortikoide posto su svi kontrolni parametri OK. Samo ih cudi sto jos raste po krivulji iako je DHEA-S snizen sa pocetnih vrijednosti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •