Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: umak uz kuhanu piletinu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno umak uz kuhanu piletinu

zna li netko recept za umak koji se moze jesti uz kuhanu piletinu??
    jednom davno sam jela jedan bijeli umak..nije bio od hrena,jer me svi uvjeravaju da ne postoji ni jedan drugi ....ali ja sam zaboravila recept...vec neko vrijeme trazim taj recept...pa ukoliko netko zna taj..ili bilo koji drugi umak (u kojem nije hren ) a da pase uz kuhanu piletinu..pliiizz....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Možeš napraviti sos od kopra: napraviš laganu zapršku zaliješ mlijekom dodaš punoooo nasjeckanog kopra, posoliš (može i vegeta ako ju koristiš), staviš malo vrhnja (za kuhanje ili plavo ili crveno) ako želiš, prokuhaš i mljac, mljac.
    A ovaj bijeli, mislim da postoji umak od luka, na sličnu foru kao ovaj od kopra, ali ne znam točno jer ga nikad nisam radila. Raspitam se pa javim.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Možeš i paradajz umak.
    Na malo ulja prepržiš žlicu gustina ili brašna, zaliješ s poprilično paradajz- sosa, podliješ s malo vode. Kuhati pet minuta, dodati soli i malo papra.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

majoneza?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne jedem piletinu.
    Svejedno me zanima ako netko ima recept za umak od višanja. To mi je neostvarena želja. Primam i pp

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Umak od višanja: višnje, dio soka od kompota, maraskino i šećer u prahu kratko prokuhajte, pa dodajte škrobno brašno, koje ste prethodno izmiješali s preostalim sokom. Još malo prokuhajte kako bi se umak zgusnuo.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moja mama radi umak od mrkve...zove se bratn sos(nemam pojma kak se piše)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja pravim umak od bijelog luka- propržiš ga i dodaš vrhnje pa malo ukuhaš. Da poližeš prstiće. I sa crvenim lukom- Propržiš ga, dodaš paprike i brašna, kratko propržiš, pa na to malo juhe ili vode i malo kuhaš. Isto fino, ali s bijelim lukom je bolje. Mada smrdi...katastrofa, ali je zdrav. :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    Umak od višanja: višnje, dio soka od kompota, maraskino i šećer u prahu kratko prokuhajte, pa dodajte škrobno brašno, koje ste prethodno izmiješali s preostalim sokom. Još malo prokuhajte kako bi se umak zgusnuo.
    Hvala

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja bi uz kuhanu piletinu i to onako dosta raskuhanu jer je suha ona inace a cini mi se kad se duze kuha da se nekako omeksa i da bude socnija,napravila bi saft od gljiva i polila po tome mozda bi jos i pire uz to napravila,ili samo salsu, moze i od vrhnja saft,ili naribane tikvice sa vrhnjem i vegetom...sad sam ogladnila

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Hvala
    uz kaj ide ovaj umak??...mmmm...fino zvuci....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

luce,kako radis saft od vrhnja ??

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj braziljanka prvotno napisa
    ma nista lakse,samo na kapuli(tj crveni luk )izdinstaš ga dodaš vegete papra i soli u valis bilo koje meso tj najčešče piletina može i kuhana to jos malo prokuhas i dodaš vrhnje mozes u to i gljive uvalit ali ih moras sa kapulom izdinstat da izadje tekučina za prste lizat

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Žaklina prvotno napisa
    Ja pravim umak od bijelog luka- propržiš ga i dodaš vrhnje pa malo ukuhaš. Da poližeš prstiće. I sa crvenim lukom- Propržiš ga, dodaš paprike i brašna, kratko propržiš, pa na to malo juhe ili vode i malo kuhaš. Isto fino, ali s bijelim lukom je bolje. Mada smrdi...katastrofa, ali je zdrav. :/
    Ja isto obožavam umak od bijelog luka uz piletinu. Doduše, uz ovo kako je Žaklina napisala, ja još samo dodam na kraju par kapi limunovog soka.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hvala
    uz kaj ide ovaj umak??...mmmm...fino zvuci....
    ima par recepta gdje se spominju i teleći šnicli u umaku od višnje

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj luce mala prvotno napisa
    ma nista lakse,samo na kapuli(tj crveni luk )izdinstaš ga dodaš vegete papra i soli u valis bilo koje meso tj najčešče piletina može i kuhana to jos malo prokuhas i dodaš vrhnje mozes u to i gljive uvalit ali ih moras sa kapulom izdinstat da izadje tekučina za prste lizat

Crveni luk i vrhnje? :/ Zar ti se ono neće onako kao ukiseliti? Pretvoriti u male komadićke koje više nisu lijepi? Osim ako koristiš mileram ili neko masno vrhnje?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Crveni luk i vrhnje? :/ Zar ti se ono neće onako kao ukiseliti? Pretvoriti u male komadićke koje više nisu lijepi? Osim ako koristiš mileram ili neko masno vrhnje?
    (radim slično ko luce)

ne kužim žaklina? ko će se ukiselit? šta neće bit lijepo?
    ja, osobno, koristim "brzo i fino " vrhnje.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

[quote="Žaklina"]
    Citiraj luce mala prvotno napisa
    luce,kako radis saft od vrhnja ??[/quote

ma nece ti se ukiselit nista pa crveni luk da finu aromu vrhnju,ovisi o ukusima ja to volim ako radis sa gljivama i vrhnjem to je isto samo bez gljiva..meni je super

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a jel ima neki "hladni" umak od vrhnja...??
    mislim...svaki je hladan kad odstoji ..ali ja bi neki koji se ne kuha... 8)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vrhnje.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vrhnje.
    ..u kombinaciji sa...??

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...sad ce napisat cevapima,garant....

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

braziljanko, a da nije besamel?

ovo od luce male mi se bas svida...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Plavo, s neznam koliko točno masnoće vrhnje se nekako "prosjeca" ak me razumijete, u kombinaciji s crvenim lukom.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Plavo, s neznam koliko točno masnoće vrhnje se nekako "prosjeca" ak me razumijete, u kombinaciji s crvenim lukom.
    kakvo plavo?nerazumin ,pa nije ti to onaj iz casice ,nego iz tetrapaka mali tetrapak,neznam sad marku mozda dukat sta reklamira kruske i jabuke,ako sad razumis

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Znam na koje misliš, to je za kuhanje crveno, ima od 2 dcl i pola litre čini mi se. Ono je ok, jer nije kiselo. Mislila sam na ono plavo, u čašici, ono mi je nekako bezveze za umake, ovo tekuće je dobro.
    Razmem te.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vrhnje.
    ..u kombinaciji sa...??
    Vrhnjem.
    Obrati pažnju na potpis: "Numquam ponendo est pluritas sine necessitate." = nikada ne dodaj više od potrebnog (modificirana definicija Occamove britve)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vrhnje.
    ..u kombinaciji sa...??
    Vrhnjem.
    Obrati pažnju na potpis: "Numquam ponendo est pluritas sine necessitate." = nikada ne dodaj više od potrebnog (modificirana definicija Occamove britve)

jel to mislis i na kile

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •