Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 90 od 90

Tema: kukuruzni griz

  1. #51

    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Split
    Postovi
    64

    Početno

    nisu to grudice koje nastanu uslijed kuhanja, već krupice same po sebi su takve, zrna mala koja grebu i valjda nju to iritira pa ne zna još gutati. Zato sam mislila ima li nekakva pura na bazi brašna da se skuha glatko

  2. #52
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    vjesticica[at!]gmail.com
    Postovi
    3,005

    Početno

    Ni šmizla nije htjela palentu, pa sam kuhala kukuruzno brašno. Njega treba jako dugo kuvati, za razliku od palente. To je htjela jesti, a palentu ne. Mislim da joj nije pasalo jer je grubo.
    Ako te mrzi dugo kuhati kukuruzno brašno, a ti skuhanu palentu izmiksaj štapnim mikserom, trebalo bi je pristojno usitniti. Takođe, palentu treba kuhati mnogo duže i u više vode nego što piše na pakovanju.

  3. #53

    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Split
    Postovi
    64

    Početno

    ne da mi se dugo kuvat, više struje i vrimena nego da kupim gotovu (kršitelj koda)ovu kašicu za njezine 2 žlice šta će smazat. nego, probat ću cornflakes utopit u vruću vodu pa smiksat. u svakom slučaju, hvala!

  4. #54
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    vjesticica[at!]gmail.com
    Postovi
    3,005

    Početno

    Nemoj kornfleks, to ne želiš davati bebi.
    Pored kukuruza sadrži i so, šećer i ulje.

  5. #55
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja bih radije sad bila upornija s time što ti zoveš "grudice", nego išla linijom manjeg otpora i miksala...
    zasad i nije nešto posebno važno da počne za pravo jesti, a miksanjem je navikavaš na potpuno pogrešnu konzistenciju i radiš i sebi i njoj medvjeđu uslugu...

    corn-flakes... ne valja ni za odrasle, a kamoli za tako malo dijete... :/

  6. #56
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Moja mlađa kćer isto odbija palentu. Nikad je nije pojela. A Lana voli. Skuham i rijetko, malena neće. Jede ona krutu hranu, nikad joj nisam miksala. Ovo joj se jednostavno ne sviđa.

    Kakvo je proso? Ne pahuljice, već baš za kuhanje.

    E da, nije tema, a treba li kuhati zobene pahuljice- ja nisam kuhala pa joj se ne sviđa.

  7. #57

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    443

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ja bih radije sad bila upornija s time što ti zoveš "grudice", nego išla linijom manjeg otpora i miksala...
    zasad i nije nešto posebno važno da počne za pravo jesti, a miksanjem je navikavaš na potpuno pogrešnu konzistenciju i radiš i sebi i njoj medvjeđu uslugu...

    corn-flakes... ne valja ni za odrasle, a kamoli za tako malo dijete... :/
    Sastav:kukuruz 83%,šećer, ječam, sol,sirup grožđanog šećera i vitamini: nijacin (PP), pantotenicka kiselina (B5), vitamin B6, riboflavin (B2), tijamin (B1), folna kiselina (B9), biotin (H), vitamin B12, i željezo....
    Sadrži i gluten ( moj Luka nije alergični, pokazao test RAST)

    Apricot, kaj je to stvarno tak loše dati djetetu? :? meni se čini da ima više dobroga nego lošega, a i jako voli to jesti sa raznim voćem.

  8. #58
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    vitamini?
    mošsimislit!

    nijedna ekstrudirana namirnica nije neka velika sreća, dosta se i pisalo i bilo emisija o tome.

    neće se djetetu ništa dogoditi ako jednom tjedno pojede zdjelicu corn-flakesa, ali da to bude za početak dohrane... ja ne bih...

  9. #59

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    443

    Početno

    čekaj, mogu samo tak napisati to sve kao sastav a da oupće nema toga unutra? :/

    ma nisam ni mislila to za početak dohrane, moj Luka to jede nakon godine dana, samo sam htjela pitati da li je to stvarno tak loše....

  10. #60
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nedavno smo pisali o sokovima renomirane tvrtke glaxo smith... i pune su ih novine bile...
    njihovi sokovi su se reklamirali kao puni vitamina i svašta...
    onda su neke dvije cure radile maturalni rad na tim sokovima i dokazale kako je sok, zapravo, voda, šećer i boja.
    i ništa drugo!

    pa ti vjeruj!

  11. #61

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    443

    Početno

    znači, svako može kao sastav navesti kaj mu padne na pamet...stvarno šteta da nije nekak zakonski regulirano da se sastavi moraju provjeravati, jer ovak onda sami navod sastava gubi svoju svrhu, ka ne?
    bezveze...

  12. #62
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    je, baš bezveze... :/

  13. #63

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Jel netko radi okruglice od griza za u juhu i kako?

    Moja je strina to kuhala i bilo je super...kad sam ja mala bila. Ja bi malo promjene mom većem malcu

  14. #64
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    gris, jaje, malo brašna i soli...
    možeš staviti i nasjeckanog peršina da budu šarene.
    možeš i malo kukuruznog brašna.
    možeš i koju kap maslinovog ulja.

    kad juha jako kipi, vadiš žličnjake i ubacuješ u juhu.
    prokuhaš nekoliko minuta i to je to...

  15. #65
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    vjesticica[at!]gmail.com
    Postovi
    3,005

    Početno

    Griz knedle moje mame - jedno jaje, tri supene kašike griza, malo soli; zamutiti, ostaviti da malo stane; u kipuću supu spuštati knedlice; prije vađenja svake knedle, kašičicu umočiti u kipuću supu; ako budu malo tvrđe, ostaviti da malo stanu u supi, omekšaće Prijetno

  16. #66

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Kad kažete žličnjake ili knedlice da se stavljaju u juhu, to znači: uzmete praznu žličicu, zagrabite u tijesto koje ste napravili od griza i ostalog navedenog i ispustite u juhu, jel da?

    Ne formirate ništa rukama ko primjerice kolačiće okruglice tj. bombice :?

    Hvala

  17. #67
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    samo žlicom.
    zato je važno da žlica bude umočena u vrelu juhu kako bi se lagano odvajalo.

  18. #68

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Jesam li dobro shvatila da radite okruglice za juhu od kukuruznog griza?
    Ja to nikad nisam jela, već samo od pšeničnog.

  19. #69
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    stavim ponekad i kukuruznog, da budu žute.

  20. #70

    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Split
    Postovi
    64

    Početno

    negdje sam naišla na forumu o dohrani da se stavi cornflakes kao kukuruzni griz pa sam ga zbog tog upamtila, i meni je bilo neobično, ali računam valjda postoji neki samo s kukuruznim brašnom :/
    ništa, onda neću to ni raditi, provjerila bi ja na sastojcima, ali neću se onda truditi.
    ne znam šta bi joj za početak dohrane od žitarica, onaj pšenični griz može sadržavati gluten, tako do 8 mj, neću?! jedino da rižu dobro raskuham pa malo još vilicom zdrobim :?

  21. #71
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    riža, proso

  22. #72

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    24

    Početno

    Da li je možda netko imao iskustva sa Severovim kukuruznim grizom i kukuruznom krupicom? Griz je više mljeven pa i sitniji al je jedno i drugo od cjelovitog zrna. Ja ih kuham po 10 min, al me brine jel to dovoljno, jer nije instant kao one npr. Frank. I što bi više preporučili za bebice ove cjelovite ili instant? Da li ih treba više kuhat ili je 10 min dovoljno? Hvala!

  23. #73
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Kraljevica
    Postovi
    2,362

    Početno

    To sa instant grizom (i instant rižom i mene zanima). Po mojoj logici bolje su "obične" žitarice jer je ovo na neki način obrađeno. ALi nigdje nisam našla odgovor i na više mjesta sam pročitala da je instant bolji za bebu jer je mekši :?

    Bepina ja kuham palentu oko 15 mine. Po receptu muževe none treba kuhat pola sata (mislim) uz mješanje, ali to mi se ne da.
    Sunčica je počela jesti palentu s nekih 10 mjeseci, i to prstićima, kad bi je skuhala nako gusto, pustila da se ohladi i izreže na kockice. To je bilo jedno od prvih stvari koje je htjela jesti u većim količinama od 2 zalogaja. Sad obožava palentu s maslinovim uljem i malo soli.

    Ukruglice za juhu sam nedavno naučila raditi, ali stavim samo pšenični griz. SUper su ako želite ukućane uvjeriti da ste skuhali juhu iz vrečice. Još mrvicu bućinog ulja da pojača okus i ne kuži se da nema vegete

  24. #74
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Kraljevica
    Postovi
    2,362

    Početno

    Okruglice za juhu... klikam prebrzo

  25. #75

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,389

    Početno

    Bepina ja sam kupila Severov kukuruzni griz i kuhala sam ga 10-tak minuta u slanoj vodi. Ispao je ukusan i mislim da je i bio dovoljno kuhan. Samo moja cura je vec velika (skoro 4 godine), tak da je i manja sansa da joj nesto bude ako nije dovoljno kuhan.

    Inace isto mislim da je bolje od cjelo zrno nego instant. ja obicno instant koristim kad nemam vremena pa moram na brzinu nesto smuckat

  26. #76

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    gris, jaje, malo brašna i soli...
    možeš staviti i nasjeckanog peršina da budu šarene.
    možeš i malo kukuruznog brašna.
    možeš i koju kap maslinovog ulja.

    kad juha jako kipi, vadiš žličnjake i ubacuješ u juhu.
    prokuhaš nekoliko minuta i to je to...
    Nisu mi ispale knedlice, nego su se raspale u juhi :/ . Trebala sam napraviti gušću smjesu, jel'da? meni je bila žitka.

  27. #77
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    vjesticica[at!]gmail.com
    Postovi
    3,005

    Početno

    Jesi li stavila da malo stane, barem 10-15 min? Za to vrijeme griz upije jaje, pa bude gušće.

  28. #78
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    makita, da... čvršću/gušću smjesu...

    ali, i ovako je bilo fino, jel tako...
    morat ćeš malo isprobavati ako nisi vidjela kako to netko drugi sprema.
    iskreno, i meni svaki put ispadnu drugačije: nekad premekane, nekad pretvrde, nekad se raspadnu, nekad prave loptice...
    i svaki put kažem kako ću zapisati koliko čega stavim... i svaki put zaboravim

    kad si vidjela da ti se prva raspala, trebala si u smjesu staviti još griza i problem bi bio riješen.
    drugi put...

  29. #79
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Tek kad sam vidjela ovu temu, sjetila sam se da sam starijoj kćer kuhala kukuruzni griz. Mlađa se na žgance skoro ispovraća pa sam sinoć skuhala "žuti" griz.
    I super joj je!

  30. #80

    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Split
    Postovi
    64

    Početno

    Anci, budući mi iz Dalmacije imamo malo drugačije nazive, žganci su pura odnosno palenta? a šta je žuti griz?


    Još me zanima, apricot je napisala za proso, baš sam uzela u dm-u, ali to je kao za odrasle, nema pojedinačno za bebe kao (kršitelj koda)ove rižine pahuljice, na sastavu piše samo prosene pahuljice i neprevedeno na njemačkom masnoća 2,9 g, ugljikohidrati 72 g i bjelančevine 11g. Mislim da bi to mogla davati 6,5 mjesečnoj bebi?

  31. #81

    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Split
    Postovi
    64

    Početno

    Anci, budući mi iz Dalmacije imamo malo drugačije nazive, žganci su pura odnosno palenta? a šta je žuti griz?


    Još me zanima, apricot je napisala za proso, baš sam uzela u dm-u, ali to je kao za odrasle, nema pojedinačno za bebe kao (kršitelj koda)ove rižine pahuljice, na sastavu piše samo prosene pahuljice i neprevedeno na njemačkom masnoća 2,9 g, ugljikohidrati 72 g i bjelančevine 11g. Mislim da bi to mogla davati 6,5 mjesečnoj bebi?

  32. #82
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    katalena, ja nikada nisam uzimala te neke pahuljice. ni od kakve žitarice.
    spremala sam običnu rižu, obično proso, obične žgance/palentu/puru...
    ništa za bebe...
    jer, sve što je "specijalno" je i obrađeno, na neki način prilagođavano... umjetno stvoreno.
    i služi nekome za zaradu.

  33. #83
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Da, žganci su palenta ili pura.
    A žuti griz je griz skuhan na mlijeku s palentom. Ali moja kćer je starija od tvoje, ja sam njoj kuhala na kravljem, ona će za koji dan 15 mj.
    Tvoja beba je za to po mom mišljenju premala.

  34. #84

    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Split
    Postovi
    64

    Početno

    sigurno, ja njoj sve kuham samo na vodi, niti adaptirano niti izdajam.

  35. #85

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,820

    Početno

    da li je netko počeo baš sam početak dohrane sa palentom (skuhanom na vodi sa par kapi masl. ulja)? vidim u tablici dohrane da je ona među prvim namirnicama...nekako mi izgleda "lakša" od rižinih pauljica...

  36. #86
    kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,471

    Početno

    evo, mi se dohranjujemo već neka 3 tjedna i jedemo palentu upravo tako, sa maslinovim uljem((: i super joj je!!!

  37. #87

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,820

    Početno

    a koju kupujete i koliko dugo ju kuhate?

  38. #88

    Datum pristupanja
    Dec 2009
    Lokacija
    split
    Postovi
    71

    Početno

    i mi smo isto poceli dohranu s purom tj palentom.cini mi se da sam uzimala zlato polje i kuhala bi je 3,4 min.

  39. #89
    Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    1,276

    Početno

    I mi palentu jedemo od početka dohrane i super nam je za sve kombinacije, s povrćem, voćem... i jako je brzo gotovo, 3 minute otprilike. Uzimam Franckovu instant palentu. Probala sam i Severovu, ali puuuno se duže kuha (mislim i više od 10 minuta) i nekako mi je tvrđa, oštrija, pa sam nju prestala kuhati, jer čak ni meni nije bila ukusna. Ne znam, moguće da ju treba još duže kuhati...

  40. #90
    memole avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    113

    Početno

    M. isto jede palentu skoro od pocetka, ali ja kupujem onu u Dm, na kojoj piše da je glutenfrei. Ona ju obozava jesti rukama.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •