Treba mi provjeren, dobar recept za panacottu.
postala sam manijak za tim desertom a ne mogu svako malo u slasticarnu.
mljac, ima li ko da pravi?
Treba mi provjeren, dobar recept za panacottu.
postala sam manijak za tim desertom a ne mogu svako malo u slasticarnu.
mljac, ima li ko da pravi?
Evo:
osnovni recept- pannacotta:
400g vrhnja za slag (ne biljno!)
120 g secra
10 g zelatine
Vrhnje i secer zagrijati, maknuti sa vatre malo prije nego zakuha. u medjuvremenu namociti zelatinu u hladnoj vodi dok omeksa. Kad se vrhnje malo ohladilo dodati zelatinu, dobro promijesati, staviti u kalup i u frizider na 3-4h.
ovom se moze dodati cokolada, kava, maline, voce...ili napraviti obicnu pa preliti preljevom, ili dvobojnu.
a ja volim uvu:
pannacotta s nutellom:
200g vrhnja za slag
200g mlijeka
3 zlice secera
3 zlice nutelle
10g zelatine
postupak kao gore
Ako trebas jos koji recept, javi, imam jos!
ovo ce garant biti novi topic na 5 strana jer ima puno varijanti :D
pisite sve moguce recepte, ja cu da pravim
![]()
jos sam trazila na colinariki i nisam naslaRiana prvotno napisa
![]()
hvala puno ima punoooooo recepata
Evo i video-varijante recepta: http://crochef.com/index.php?recept=272 . Ajme, kako zamamno izgleda!
jos jedna verzija:
pannacotta s vocem:
1l vrhnja
250g secera
1 stapic vanilije, raspolovljen
1 kora cimeta
kora 1 limuna, naribana
7 listova zelatine
200 g jagoda
1 kiwi
1 breskva
100g secera
Kuhati vrhnje, secer, sjemenke vanilije, cimet i limun. prije nego zakuha maknuti s vatre i dodati ocijedjenu zelatinu, promijesati da se otopi. smiksati jagode i dodati u vrhnje. staviti u frizider na 3-4h.
izmiksati breskvu sa secerom, u to dodati sitno izrezane kockice kiwija. izvaditi ohladjeno vrhnje iz kalupa i preliti breskvom i kiwijem.
da, kad su vrhnje, mlijeko i secer skoro zakuhali, maknes s vatre i umijesas nutellu dok se skroz ne otopi. onda dodas zelatinu i izlijes u kalup.
Evo napravila sam pannacottu sa nutellom i odlična je![]()
Ako ti se da stavi, jer bi ja danas napravila još kojuupornamama prvotno napisa
pannacotta s cokoladom i kavom:
200g vrhnja za slag
200g mlijeka
3 zlice secera
1dl espresso kave
200g cokolade za kuhanje
10g zelatine
vrhnje, secer, mlijeko zagrijati, maknuti sa vatre prije nego zakuha, dodati razlomljenu cokoladu i kavu, mijesati dok se otopi cokolada. Na kraju dodati ocijedjenu zelatinu, izliti u kalup, staviti u frizider na 3-4h.
ja uspjela napraviti tek nedavno i to osnovni recept
i nije to to sto sam jela u restoranu ...nekako mi je bilo kao da sam stavila brasno unutra :/
moze li to biti od zelatine ako se nije dobro otopila?
uzela sam onu biljnu verziju od agara
gdje si nasla agar? mozda je on drugacije konzistencije :?Njojza prvotno napisa
nasla u samoposluzi preko puta moje zgrade![]()
Ja sam radila ovaj koji je Dream preporučila as crochef sajta i savršen jesamo ta želatina.
Dok ovdje nismo počele pričati nisam imala pojama od čega se ustvari radi, a onda kad sam je rastopila i pomirisala ... užas, grozno ...
Ne mogu jesti više stvari gdje slutim želatinu.
Pa i ja sam pravila ovu sto je Dream preporucila no sa biljnom zelatinom i nije imala savrsen ukus kako sam ja ocekivala
probacu jos koji recept pa moda bude bolje
ma hocu ali suzdrzavam se od pravljenja slatkisa jer MM ima visoke trigliceride a secer mu onda nije dobrodosao...
da nije toga ja bih do sada isprobala sve recepte![]()
hej,
jeste gledale u subotu onu pannacotu sto je pravila Ana Ugarkovic? mljac....
ona kaze da je uvijek bolje staviti manje zelatine nego pise na pakiranju, inace smjesa postane ko' zvaka. Takodjer je zelatinu dobro rukama ocijedila u vodi.
onda kako ide vase panacotiranje?
ja sam do sad napravila razne varijante ali nikako da potrefim da mi bude onako fina kao ona gotova :/
ima neko jos neki dobar recept?
kakve kalupe imate?
točno ovako i ja radim, ali dodam i dve-tri kapi esencije od vanilije. Još kupim smrznuto voće (jagode, borovnice, maline..) i napravim od njega sirup sa komadima voća :smajlićkojislini:osnovni recept- pannacotta:
400g vrhnja za slag (ne biljno!)
120 g secra
10 g zelatine