Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Panacotta?

  1. #1
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno Panacotta?

    Treba mi provjeren, dobar recept za panacottu.
    postala sam manijak za tim desertom a ne mogu svako malo u slasticarnu.
    mljac, ima li ko da pravi?

  2. #2

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Evo:
    osnovni recept- pannacotta:
    400g vrhnja za slag (ne biljno!)
    120 g secra
    10 g zelatine

    Vrhnje i secer zagrijati, maknuti sa vatre malo prije nego zakuha. u medjuvremenu namociti zelatinu u hladnoj vodi dok omeksa. Kad se vrhnje malo ohladilo dodati zelatinu, dobro promijesati, staviti u kalup i u frizider na 3-4h.

    ovom se moze dodati cokolada, kava, maline, voce...ili napraviti obicnu pa preliti preljevom, ili dvobojnu.
    a ja volim uvu:

    pannacotta s nutellom:
    200g vrhnja za slag
    200g mlijeka
    3 zlice secera
    3 zlice nutelle
    10g zelatine
    postupak kao gore

    Ako trebas jos koji recept, javi, imam jos!

  4. #4
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    ovo ce garant biti novi topic na 5 strana jer ima puno varijanti :D

    pisite sve moguce recepte, ja cu da pravim


  5. #5
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    Citiraj Riana prvotno napisa
    http://www.coolinarika.com/pretrazivanje?upit=panna+cotta&scope=all
    jos sam trazila na colinariki i nisam nasla

    hvala puno ima punoooooo recepata

  6. #6
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Evo i video-varijante recepta: http://crochef.com/index.php?recept=272 . Ajme, kako zamamno izgleda !

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    jos jedna verzija:

    pannacotta s vocem:
    1l vrhnja
    250g secera
    1 stapic vanilije, raspolovljen
    1 kora cimeta
    kora 1 limuna, naribana
    7 listova zelatine
    200 g jagoda
    1 kiwi
    1 breskva
    100g secera

    Kuhati vrhnje, secer, sjemenke vanilije, cimet i limun. prije nego zakuha maknuti s vatre i dodati ocijedjenu zelatinu, promijesati da se otopi. smiksati jagode i dodati u vrhnje. staviti u frizider na 3-4h.
    izmiksati breskvu sa secerom, u to dodati sitno izrezane kockice kiwija. izvaditi ohladjeno vrhnje iz kalupa i preliti breskvom i kiwijem.

  8. #8
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Upornamama, nutellu dodaš vrhnju, šećeru i mlijeku ili ?

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    da, kad su vrhnje, mlijeko i secer skoro zakuhali, maknes s vatre i umijesas nutellu dok se skroz ne otopi. onda dodas zelatinu i izlijes u kalup.

  10. #10
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Evo napravila sam pannacottu sa nutellom i odlična je

    Citiraj upornamama prvotno napisa
    Ako trebas jos koji recept, javi, imam jos!
    Ako ti se da stavi, jer bi ja danas napravila još koju

  11. #11

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    pannacotta s cokoladom i kavom:
    200g vrhnja za slag
    200g mlijeka
    3 zlice secera
    1dl espresso kave
    200g cokolade za kuhanje
    10g zelatine

    vrhnje, secer, mlijeko zagrijati, maknuti sa vatre prije nego zakuha, dodati razlomljenu cokoladu i kavu, mijesati dok se otopi cokolada. Na kraju dodati ocijedjenu zelatinu, izliti u kalup, staviti u frizider na 3-4h.

  12. #12
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    ja uspjela napraviti tek nedavno i to osnovni recept
    i nije to to sto sam jela u restoranu ...nekako mi je bilo kao da sam stavila brasno unutra :/
    moze li to biti od zelatine ako se nije dobro otopila?
    uzela sam onu biljnu verziju od agara

  13. #13
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj Njojza prvotno napisa
    ja uspjela napraviti tek nedavno i to osnovni recept
    i nije to to sto sam jela u restoranu ...nekako mi je bilo kao da sam stavila brasno unutra :/
    moze li to biti od zelatine ako se nije dobro otopila?
    uzela sam onu biljnu verziju od agara
    gdje si nasla agar? mozda je on drugacije konzistencije :?

  14. #14
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    nasla u samoposluzi preko puta moje zgrade

  15. #15
    talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    466

    Početno

    Ja sam radila ovaj koji je Dream preporučila as crochef sajta i savršen je samo ta želatina.
    Dok ovdje nismo počele pričati nisam imala pojama od čega se ustvari radi, a onda kad sam je rastopila i pomirisala ... užas, grozno ...
    Ne mogu jesti više stvari gdje slutim želatinu.

  16. #16
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    Pa i ja sam pravila ovu sto je Dream preporucila no sa biljnom zelatinom i nije imala savrsen ukus kako sam ja ocekivala

    probacu jos koji recept pa moda bude bolje

  17. #17
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Njojza probaj ovu sa nutellom.
    Stvarno je odlična

  18. #18
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    ma hocu ali suzdrzavam se od pravljenja slatkisa jer MM ima visoke trigliceride a secer mu onda nije dobrodosao...
    da nije toga ja bih do sada isprobala sve recepte

  19. #19
    cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    mjesto rođenja
    Postovi
    912

    Početno

    hej,
    jeste gledale u subotu onu pannacotu sto je pravila Ana Ugarkovic? mljac....
    ona kaze da je uvijek bolje staviti manje zelatine nego pise na pakiranju, inace smjesa postane ko' zvaka. Takodjer je zelatinu dobro rukama ocijedila u vodi.
    onda kako ide vase panacotiranje?

  20. #20
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    ja sam do sad napravila razne varijante ali nikako da potrefim da mi bude onako fina kao ona gotova :/

  21. #21
    cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    mjesto rođenja
    Postovi
    912

    Početno

    ima neko jos neki dobar recept?
    kakve kalupe imate?

  22. #22
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    osnovni recept- pannacotta:
    400g vrhnja za slag (ne biljno!)
    120 g secra
    10 g zelatine
    točno ovako i ja radim, ali dodam i dve-tri kapi esencije od vanilije. Još kupim smrznuto voće (jagode, borovnice, maline..) i napravim od njega sirup sa komadima voća :smajlićkojislini:

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •