kako je radite,meni je u ciloj pizzi najbitniji sastojak šalša ili kecap,sta vi stavljate jeli radite svoju šalsu koje zacine,mi je doma obozavamo doduse nisam je dugo radila zbog manjka slobodnog vremena..
kako je radite,meni je u ciloj pizzi najbitniji sastojak šalša ili kecap,sta vi stavljate jeli radite svoju šalsu koje zacine,mi je doma obozavamo doduse nisam je dugo radila zbog manjka slobodnog vremena..
Ja uvijek napravim moj paradajz sos za pizzu - prodinstam luka, hitim na to propasirani paradajz, cesnjak, sol (ako treba) i biber, malo oregana, bosiljka i pustim da se krcka.
Nego, jesi li ti to tempirala ovo pitanje za danasnji Svjetski dan pizze?![]()
Ancica prvotno napisa
ma zezas, :shock: cista slucajnost,na poslu sam ogladnila sam i razmisljam o novim receptima i lipoj papici i samo mi se to mota po glavi neko bi reka da imam 100kg a bas je suprotno... :D
domaći šugo od paradajza,šunka od pik-a,sir,ribani sir,oregano![]()
to mi je onak prava pizza
inače volim staviti papriku na kolute,šampinjone,jaje....
ja svaki put drugacije radim šalšu,nekad stavim domaču nekad samo iz tetrapaka stavim u to zacine,moze se gore i na listice crveni luk stavit isto je dobro,ali ne previse ovisi kako ko voli...
Ja stavljam najobičniji podravkin koncentrat rajčice, umiješam malo vode, nešto soli i origana i to je to. Šunka nam je zasad najbolja od Gavrilovića šunka u ovitku, a sir najčešće Podravec ili Tilzit (super mi je od sirele pakiranje ribanog sira od 500 g). Na to stavim nekad svježe šampinjone narezane na listiće i masline, posipam s još malo origana. Ponekad stavim par kriški domaće suhe kobasice ili po željama ukućana špek.
ja koristim podravkinu pasiranu rajcicu,tost sunka(puris),sir gauda,sampinjoni,luk na kolutove,origano,paprika,masline
a sad sam zadnji put radila pizzu sa tunom ima za kupit tuna s grahom ,kukuruzom onak malo pikantnije,na to sam jos stavila luk i sampinjone,sir i bas je bilo njam,ko voli tunu i malo ljuce super je
sir-gauda +sirelin iz vrećice
šunka-pik vrbovec u vlastitom soku ili seljačka od sorgera
Meni bilo mrak kad sam jednom pretjerala sa količinom sataraša, drugi dan samo na pizza tijesto stavila to i malo sira. Savršeno!
Mi kupimo gotovu salsu za pizzu s bazilikom, stavimo šunkice, sira gaude, neke suhe salame, pršuta, crvenu papriku i na kraju tko hoće kis. vrhnje...![]()
![]()
U biti kombiniramo. I s tunom mi nije loša. Sir, tuna, kapula.
Bijela pizza:sir,gljive i vrhnje za kuhanje![]()
domaći šug ili paradajz sos u koji dodam češnjak i origano
sljemenova šunka
kobasica
mozarela
luk
paprika
kukuruz
grašak
tikvice
baš sam ogladnila
Trenutno su ove naj-naj:
moja integralna vegetarijana: tijesto za pizzu od int. brašna, sos od paradajza domaći, začini za pizzu, luk na kolutove, svježi šampinjoni ploškice, svježa paprika ploškice, slatki feferoni, masline
MM-ova diablo: obično tijesto za pizzu, sos paradajz, začini pizza, sir gauda ili tilzit izrezan na šnite, šnite šunke (npr. Vir), kulen šnite, masline, feferoni ljuti, i kad je pečeno nekoliko žlica kis. vrhnja (plavog).
Pečem na najnižoj razini, na najvišoj temperaturi, još dodam i malo ventilatora i gotovo za 8-10 minuta. Mljac, sad mi se jede pizza.
meni se jede pizza danima bas mi je drago da nisam jedina da se jos nekome otvorio tek,sta cete bit mrsave od te papice![]()
ja cu je u nedilju radit ako mi se ne poremete planovi,meni je super na ulju malo maslinova i sojinoga stavit pome iz tetrapaka onaj tekuci sug i u to punoooo origana soli papra i zlicu secera i to sve kuhat negdi pola sata,to nije domaci ali je dobar ja u domaci stavim sve i bijelog i crvenog luka i vegete i soli,papra,secera,,ma sve...taj sug mi je super i sve ostalo poredat kako i ide u veliku tepsiju da bude za svih :D
.
Nego, jesi li ti to tempirala ovo pitanje za danasnji Svjetski dan pizze?[/quote]
..kaj ozbac?...a mi danas nakon duuuugo vremena odlucili otici van na pizzu s kumekima...
![]()