mi se vjerojatno od siječnja 2008. vraćamo u zagreb i trebam upisati Petru u vrtić. Ona ovdje ide u redovnu najmalđu grupu u vrtiću na nizozemskom i skroz je dobro uklopljena... tako da mislim da neće biti problema prilagodbe. Zanimaju em samo vaša iskustva o kvaliteti vrtića i teta.
Dvoumim se između DV Medveščak, Izvor i Različak.
Medveščak mi se po iskustvima s foruma čini jako dobar. Pristup im je odličan. Izgleda mi kao da jakp puno rade s djecom. Izvor mi se čini da ima iste kvalitete (osim što dede uzimaju krive unuke).
Prednost Različka mi je blizina i od doma (mi smo u Palmotićevoj) i od posla (ministarstvo mi je na Zrinjevcu). Ali glede Različka iskustva su puno manje entuzijastična od ova prva dva vrtuća.
Znači dvoumim se da li izabrati blizinu ili "kvalitetu". Hoće li Petri, a i meni, biti korisnije i kvalitetnije da u vrtić može ići pješice, da je blizu doma, da zna da ja radim blizu... ili je bolje da je u "boljem" vrtiću a da ju ujutro vozimo.
Također ja radim do 5, i nemam bake/dede na raspolaganju. Znači Petra bi ostajala do 5 u vrtiću, ne mogu ju pokupiti ranije. Bojim se da me dugo ne čeka da dođem s posla. A opet ako već ostaje do 5 draže mi je da ostaje u nekom lijepom medenom okruženju, nego negdje bezveze samo da bih ju pokupila 10min ranije.
KOnačno - o svim ovim vrtićima govorim na slijepo. Nisam vidjela niti jedan, a nemam ih ni priliku obići jer smo u Bruxellesu, a u ZG ćemo doći preko ljeta samo na 2 dana prije nego nastavimo za Dubrovnik.
Znači, možda su mi stavovi skroz krivi i stvarno vas molim za pomoć.
I zadnja stvar, petra će nastaviti ići u školu u zagrebu - jel obično djeca iz istog vrtića idu i u istu osnovnu? To mi je bitno jer bih voljela da se ne nađe sama u nepoznatom prvom razredu.
Uf brdo pitanja i hvla aunaprijed jer se spremam predati prijave u svibnju i ni sama ne znam što da radim.