Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: dvojba glede vrtića (upisa)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno dvojba glede vrtića (upisa)

mi se vjerojatno od siječnja 2008. vraćamo u zagreb i trebam upisati Petru u vrtić. Ona ovdje ide u redovnu najmalđu grupu u vrtiću na nizozemskom i skroz je dobro uklopljena... tako da mislim da neće biti problema prilagodbe. Zanimaju em samo vaša iskustva o kvaliteti vrtića i teta.
    Dvoumim se između DV Medveščak, Izvor i Različak.
    Medveščak mi se po iskustvima s foruma čini jako dobar. Pristup im je odličan. Izgleda mi kao da jakp puno rade s djecom. Izvor mi se čini da ima iste kvalitete (osim što dede uzimaju krive unuke ).
    Prednost Različka mi je blizina i od doma (mi smo u Palmotićevoj) i od posla (ministarstvo mi je na Zrinjevcu). Ali glede Različka iskustva su puno manje entuzijastična od ova prva dva vrtuća.
    Znači dvoumim se da li izabrati blizinu ili "kvalitetu". Hoće li Petri, a i meni, biti korisnije i kvalitetnije da u vrtić može ići pješice, da je blizu doma, da zna da ja radim blizu... ili je bolje da je u "boljem" vrtiću a da ju ujutro vozimo.
    Također ja radim do 5, i nemam bake/dede na raspolaganju. Znači Petra bi ostajala do 5 u vrtiću, ne mogu ju pokupiti ranije. Bojim se da me dugo ne čeka da dođem s posla. A opet ako već ostaje do 5 draže mi je da ostaje u nekom lijepom medenom okruženju, nego negdje bezveze samo da bih ju pokupila 10min ranije.
    KOnačno - o svim ovim vrtićima govorim na slijepo. Nisam vidjela niti jedan, a nemam ih ni priliku obići jer smo u Bruxellesu, a u ZG ćemo doći preko ljeta samo na 2 dana prije nego nastavimo za Dubrovnik.
    Znači, možda su mi stavovi skroz krivi i stvarno vas molim za pomoć.
    I zadnja stvar, petra će nastaviti ići u školu u zagrebu - jel obično djeca iz istog vrtića idu i u istu osnovnu? To mi je bitno jer bih voljela da se ne nađe sama u nepoznatom prvom razredu.
    Uf brdo pitanja i hvla aunaprijed jer se spremam predati prijave u svibnju i ni sama ne znam što da radim.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću o Medveščaku.
    Ne znam gdje ste u Palmotićevoj, ali za lijepih dana iz vrtića definitvno doma možete ići pješice (sve je nizbrdo).
    U vrtiću imaju lijepo dvorište.
    Što se tiče rada s djecom - iz mog iskustva, puno ovisi o tetama- puno sam zadovoljnija s onima od K.

F. još neće u školu, ali on definitivno neće ići s nikim iz vrtića u istu školu. U naš vrtić mnogo roditelja vozi djecu u vrtić, tako da neće svi ići u istu školu. Mislim da su najbliže škole na Šalati (više ne znam kako se zove) i Laginjina (u nju ide dosta) opet ima i ljudi koji više naginju prema istočnoj strani grada (Maksimir) tako da će oni tamo u školu.

DV Izvor svi hvale, pa će ti se valjda netko s iskustvom javiti.
    A kada dođeš u Zagreb, lijepo se malo prošeći do svih vrtića, pa ćeš već dobiti kakvu ideju kuda s djetetom.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo se odlučili za voćarsku radije nego za vojnovićevu, iako mi je vojnovićeva na pljucomet od posla i bake. jest da je dovođenje i odvođenje kompliciranije, ali vrtić je neusporedivo ljepši, svijetao, friško preuređen, s lijepim dvorištem. razmišljala sam u smjeru - na početku ćemo trčati gore-dolje jer će kratko ostajati, ali s vremenom će tamo provoditi cijeli dan, puno boraviti vani...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

posto nisam u zg-u ne mogu ti nista reci o tim vrticima. ali bih izmedu kvalitete i blizine uvijek izabrala kvalitetu, pogotovo ako se radi o 10 min. razlike.

sto se tice dugog ostajanja, mozes napraviti razne kombinacije.
    kada nam je sa inine 4 god moja mama prestala dolaziti, jer joj je postalo tesko mi smo nasli jednu baby sitericu koja ju je 2 do 3 puta tjedno podizala oko 2 ili 3 sata popodne i onda isla s njom na igraliste ili na muziku i slicno, a dva dana smo se mm i ja organizirali da je isto podizemo ranije. (pogotovo petkom sam je uvijek podizala u dva i onda smo organizirali druzenja ili kazaliste, ili bicikl, ili...)
    to naravno ako procjenis da joj je ostajanje do 5 predugo, u smislu da dijete cijelo vrijeme mora biti u rezimu grupe u smislu pravila, odredivanja sto se radi i slicno. nam se cinilo da ina postaje malo napeta ako ima premalo onog vremena 1 na 1 sa nama ili sitericom.
    to nam je bas dobro funkcioniralo. zadnju godinu vrtica, pred skolu je negdje oko nove godine rekla da bi rade ostajala u vrticu duze, a ne isla sa sitericom, jer se super igra sa djecom, a to je bio i novi vrtic sa prekrasnim velikim vrtom, igralistima i slicno. pa smo tako i napravili.

ps. petra ti prekrasno crta.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Imam i ja apsolutno istu dvojbu: da li blizu i, čini mi se, manje kvalitetno, ili javnim prijevozom u udaljeniji i sigurno puno bolji vrtić? Također me malo muči ovo s budućom školom koja je, BTW, izvrsna i blizu stana...u njoj neće imati nikoga iz vrtića.
    Čitam dalje iskustva

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Imam i ja apsolutno istu dvojbu: da li blizu i, čini mi se, manje kvalitetno, ili javnim prijevozom u udaljeniji i sigurno puno bolji vrtić? Također me malo muči ovo s budućom školom koja je, BTW, izvrsna i blizu stana...u njoj neće imati nikoga iz vrtića.
    Čitam dalje iskustva
    Vedran ide u vrtic pored moje firme (nisu nas primili u one blize nasem, bivsem, mjestu stanovanja), a u skolu ce ici na 300 m od naseg stana (najbolja skola u ZG, kazu ) i isto nece imati tamo nikoga iz vrtica ... no, i tako ce barem trecian iz njegove grupe ici u skolu koja nije u blizini vrtica,a sigurno ce biti jos nekog u skoli tko je isao u vrtic izvan kvarta ili uopce nije isao u vrtic.
    Jest, stres je nesto veci, ali sigurno ne samo da nece biti jedini nego vjerojatno ce bar pola razreda biti u takvom slicnom stanju kao i on.

U kojem si kvartu tj. koja ti je to izvrsna skola (moze na PP ako neces javno)?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    [), a u skolu ce ici na 300 m od naseg stana (najbolja skola u ZG, kazu ) i isto nece imati tamo nikoga iz vrtica ... no, i tako ce barem trecian iz njegove grupe ici u skolu koja nije u blizini vrtica,a sigurno ce biti jos nekog u skoli tko je isao u vrtic izvan kvarta ili uopce nije isao u vrtic.
    Jest, stres je nesto veci, ali sigurno ne samo da nece biti jedini nego vjerojatno ce bar pola razreda biti u takvom slicnom stanju kao i on.

U kojem si kvartu tj. koja ti je to izvrsna skola (moze na PP ako neces javno)?
    Ovo kažu i za školu u mom sada skoro već bivšem kvartu.

Mi smo znali da ćemo se seliti, a nismo znali kamo, pa je ovo ispalo supare da nije morao mijenjati vrtić, odnosno školu.

OK je stres veći ak nikoga ne pozna u razredu, ali tatek dobro veli - takve djece će biti još. Veći je problem ako krene u školu pa je poslije mijenja

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam išla u vrtić koji nam je bio najbliži kući, no kad sam krenula u školu sa mnom je u razredu bio samo jedan dečko iz moje vrtičke grupe! Nisam se s njim družila niti u vrtiću niti u školi, tako da mi ništa nije značilo to što smo se poznavali od prije.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja bih izabrala kvalitetu, a ne blizinu. Jer to joj ostaje za cijeli zivot.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo svojedobno također mislili da biramo kvalitetu i izabrali Izvor.
    Izlažući se opasnosti da me zadovoljni roditelji djece polaznika Izvora sad skalpiraju, moram reći da naše iskustvo nije bilo baš bajno, i da sam sretna što mi je dijete išlo u taj vrtić samo godinu dana.

Na samom početku nam je bilo malo "sumnjivo" kako su si svi tam super-super, kak se prikazuju neki promidžbeni filmovi, kak se pjevaju "himne" i stvara se iluzija savršenog vrtića. Koliko znam, Izvor je i dalje na glasu kao jako dobar vrtić, i sigurno nije toliko loš koliko ja nisam bila zadovoljna s njim.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kada bismo svi bili zadovoljni Izvorom to bi bilo :shock: Uvijek postoje
    oni koji su očekivali nešto drugo i to je prirodno. Moje prijateljice i ja po skromnom iskustvu i dalje nakon 3 godine mislimo da je on jako dobar i kvalitetan vrtić. žao mi je što si otišla s tako lošim iskustvom :/ ali i to je život. Uvijek imamo pravo izabrati ono što je bolje za nas . Nadam se da si uspjela pronaći vrtić po svojoj želji. I želji svoga djeteta, naravno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lilika30 prvotno napisa
    Nadam se da si uspjela pronaći vrtić po svojoj želji. I želji svoga djeteta, naravno
    Iskreno, nismo imali posebnih želja u vezi vrtića, samo nam je bilo bitno da su nam tete simpatične i kooperativne, i da možemo imati puno povjerenje u njih.
    Sad smo birali vrtić po udaljenosti (da ne velim blizini ), i sretna sam što mogu reći da si ovako dobre tete i vrtić nismo mogli niti zamisliti (tu nam je otprilike onako kako nam je - po Izvorovoj propagandi - "trebalo" biti u Izvoru )

Pticica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: dvojba glede vrtića (upisa)

Citiraj petra prvotno napisa
    ...I zadnja stvar, petra će nastaviti ići u školu u zagrebu - jel obično djeca iz istog vrtića idu i u istu osnovnu? To mi je bitno jer bih voljela da se ne nađe sama u nepoznatom prvom razredu...
    Bila sam jedna od klinci koji su mrzili svoje roditelje što nisam išla u školu s svojim prijateljima iz vrtića. Inače živim u Palmotićevoj i Lana će od jeseni u jaslice u Različak (Welerov). Ne znam o čemu mi roditelji puno puta pričaju, ali da li je vrtić dobar ili loš određuju klinci. Znam da je bitno koliko se tete brinu o klincima, ali ako je njemu ili njoj dobro vrtić je dobar, a ako nije treba poraditi na tome da se vidi zašto, ako onda ne ide pokušati s promjenom vrtića ako treba (to je učinila moja frendica s malom jer se mala nikako nije mogla uklopiti u vrtić u Španskom, prešli na Jarun i sad je OK)
    Što se tiče Palmotićeve blizu je više vrtića i škola. Sisterka i ja završile smo u Gundulićevoj – razlog – od izlaze iz škole do ceste je daleko

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •