morala sam se javiti na ovu temu. da porodaj boli-boli i to dosta, na trenutke pomislis da neces izdrazati!! prvi put sam za vrijeme trudova pri kraju zazavala sestru da bi ja na carski samo da prode i nakon poroda napisala esej o tome kako me bolilo da mi ne bi palo na pamet ponovo i nije mi padalo na pamet jedno 3 mjeseca.onda sam se zazelila. drugi put sam isto mislila da je grozno dok je trajalo i pitala za nesto za ublazavanje bolova. esej je ovaj put bio puno kraci i zelja za trecim se javila nakon 1 mjesec. sad jedva cekam sljedecu trudnocu i sljedeci porod. ne da me nije nimalo srah bolova nego zbilja zavidim svim prijama koje upravo imaju ici poradati se. zelila bi sa svima u radaonicu da ponovo osjetim bar preko njih, taj divan osjecaj kad beba izade :D
ne znam da li sam ovo uspjela dobro objasniti ali koliko god boli to je tako divna bol-nakon tih par sati na svijet dode nesto tako prekrasno :D
joj kad ce vise ponovo :D
e, da kako sam osjetila i bolne menstruacije i kamence na bubrezima i ukocenu kicmu-sve je to puno puno gore od poroda jer nakon svega toga nema nista, a ovdje dobijes nagradu za sve sta si prozivila :D