Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: dijeta i izostanak menzesa

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno dijeta i izostanak menzesa

Drage rodice, prije dva mjeseca odlucila sam se na jednu dijetu (tzv.bolnicku) da bi izgubila nakupljena kila prije toplih dana. Dijetu sam drzala 15 dana a za to vrijeme dobila sam i menzes. Kako sam se dobro osjecala i nikad nemam problema sa menzesom nisam prekidala dijetu. Taj zadnji menzes bio mi je 3.02. Inace, imam uredne menzese, jedini put kad mi je zakasnio bio je u slucaju trudnoce. Kako sam i ovaj put promislila da sam trudna napravila sam test (16.03) on je bio negativan tako da me zanima dali je mozda moje drzanje dijete za vrijeme zadnjeg ciklusa uzrok sto ga jos nisam dobila ?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jel ta bolnička dijeta neka radikalna dijeta? Nikad čula za nju. A čuj ako si naglo pala u kilama mislim da nuspojava može bit izostanak ciklusa.
    Vidit ćemo šta druge kažu.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ta tzv.bolnicka dijeta meni i nije bila toliko strasna, bez problema sam je izdrzala, jedes najvise kiselo vrhnje, jaja, pomadore i narance. Nisam izgubila bas puno mozda 5 kg, istopile su mi se nakupine oko struka sto mi je i bio cilj ali da sam nesto pretjerano smrsavila nisam. Ja se ovo jos potajno nadam da je test falio....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U koliko vremena si izgubila 5 kg? Ako je bilo unutar mjesec-dva, to je prebrzo. Da, držanje dijete ti definitivno može poremetit ciklus, na iskustvu dokazano, u teorijama potkrijepljeno. S dijetama oprezno - bolje sporije i dugotrajnije, nego blitz-krieg princip.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uh, sad sam vidila - ako dobro kužim ti si u 15 dana izgubila 5 kg. To ti je po mom mišljenju prebrzo! Ja sam unutar godinu dana izgubila 8-10 kg (nisam išla na dijetu nego sam zbog kolesterola prestala jest sireve, a zbog osteopenije počela se jače kretat i jedno je vodilo drugome) i isto je to bila ogromna promjena koja mi je donijela pad tlaka.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nisam stručnjak, ali mislim da je potrebno malo više od dijete i gubitka 5 kg da se preskoči ciklus taj mjesec, zato bih potražila razloge na drugim mjestima. Prije svega kod ginekologa.
    Jedino ako već nisi imala nisku težinu, pa si s tih 5 kg pala na onu graničnu (da ne kažem kritičnu) zbog koje je menzes izostao.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Naravno, odi i kod ginića, ali 5 kg u 15 dana... ma, puno je to, čini mi se, ne "brijem" po dijetama i nisam ni ja stručnjak, ali mi se iz sporadično iščitanih doktora u kući i Pliva zdravlje sitea čini da je to stvarno puno u tako kratom roku, nije ti to dobro za zdravlje, to treba sporije, sigurno nisi ni dobila 5 kg u 15 dana.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, vidi na internetu (izračunaj) svoj Body Mass Index (BMI) ili indeks tjelesne mase - proguglaj, iskočit će ti. Trebao bi biti oko sredine normalne granice, ako ti je ispod nije dobro. Svačije tijelo je drugačije, ali ja mislim da sam imala problem s ovluacijom tijekom razdoblja vježbanja i manjeg jedenja, samo teško je kod mene skužit je li mi to nastalo zbog toga ili zbog opće neplodnosti (ja sam s pdf-a Potpomognute), ali sam tako skužila da moje tijelo reagira). Bez ozbira na obzir, prebrzo si smršavila, ajde malo uspori s tim .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I još problema s prebrzim mršavljenjem - koža na trbuhu malo omlohavi (dobro, ako si mao starija kao ja ), može ti past tlak, hormoni se sigurno poremete od turbo brzih načina... Ne znam kakva je ta "bolnička dijeta", ali pažljivo to...

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cure, hvala vam na odgovorima, ja sam prije dijete imala 63 kg (visoka sam 168 cm) a rodila sam Mihaela sa 65 kg.Imam 27 g. Moja neka normalna tezina oduvijek je bila oko 53 kg jer sam sitne konstrukcije i laganih kostiju. Sad imam cca.58 kg (vaga mi ne radi bas kako treba) ali sam to zakljucila po odjeci u koju nisam mogla uc prije dijete. Svi mi govore da sam prije trudnoce bila mrsava i da sam se sada "popravila" ali ja se ipak najbolje osjecam sa svojom prijasnjom kilazom. Posla bi u ginekologa odmah ali kako ga ovdje na otoku nemam ne mogu do Uskrsa radi posla.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Bolnička dijeta je predviđena za provođenje isključivo pod stalnim nadzorom liječnika, nikako se ne preporuča provoditi ju na svoju ruku. Zato se i zove "bolnička".

Ali sumnjam da gubitak 5 kg, makar i u tako kratkom roku, može biti uzrok izostanka M.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme, sad tek vidim odakle ti pišeš... I poručujem ti iz svog zagrebačkog poslovnog tornja u Savskoj ulici - blaago ti se... .

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Drage rodice, cisto informacije radi.....menzes sam dobila nakon 23 dana zakasnjenja i to uz jace bolove u donjem dijelu ledja i stomka, a na ulosku bi prvi dan bilo dosta komada "koze" neznam kako bi to opisala, isto kao da mi se maternica dobrano oljustila pa je i ta stijenka izasla sa krvi van. Neznam da li je to uzrokovala dijeta, mozda necu nikad ni saznati ali od sada prepustam se tjelovjezbi i manjim obrocima nikakvim dijetama !
    Ina33, vjerujem da bi se ljeti rado mijenjala sa mnom ali kad zapuse bura ili jugo pa si odsjecen od svijeta...ja bi isto radije bila u metropoli !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To što ti je izlazilo je vjerojatno bio zadebljani endometrij koji se redovno zadeblja malo više ako je ciklus dulji - meni je tako svaki put, tj. to je tipično za dulje cikluse jer se onda endometrij poprilično zadeblja. Meni nema tih komada (sori, ali moram tako opisat da budem jasna) jedino kad sam recimo na antibebi (kao IVF priprema) ili ako mi slučajno menga dođe unutar 30 dana od prošle (inače imam produljene, s obilnim komadima i u trajanju od 7 dana - to je meni normalno, upoznala sam kroz neplodnost dosta cura s produljenima i u pravilu imaju takve menge).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, i bolovi (leđa, trbuh) su uvijek takvi da bez ketonala 3 komada bih vjerojatno bila na hitnoj, ali ketonali, uz peptorane, i onda sam OK.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I još jednom da ti mah-mahnem na jug... bili jedno ljeto 10 dana u Lučici , raj na zemlji .

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    To što ti je izlazilo je vjerojatno bio zadebljani endometrij koji se redovno zadeblja malo više ako je ciklus dulji - meni je tako svaki put, tj. to je tipično za dulje cikluse jer se onda endometrij poprilično zadeblja. Meni nema tih komada (sori, ali moram tako opisat da budem jasna) jedino kad sam recimo na antibebi (kao IVF priprema) ili ako mi slučajno menga dođe unutar 30 dana od prošle (inače imam produljene, s obilnim komadima i u trajanju od 7 dana - to je meni normalno, upoznala sam kroz neplodnost dosta cura s produljenima i u pravilu imaju takve menge).
    Nije nužno da bude dulji ciklus. Moji ciklusi prije trudnoće su bili 23-24 dana, i isto sam često imala te "komade", skoro u svakom ciklusu, i nije bilo bolno (do sad nikad nisam uzela nešto protiv bolova zbog menstruacije).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, svakim danom nove spoznaje, hvala na infaću, ja sam mislila da su te obilne menge specifikum žena s dugim ciklusima .

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Meni je ovo prvi puta da sam imala takav menzes (mislim na te "komade") i obicno ne osjecam nikakve bolove tako da stvarno suosjecam sa vama ako su vam ciklusi uvijek takvi.
    Ina33, ja sam na Lastovu u TZ vec trecu godinu pa smo se mozda i "upoznale" ako ne, na ljeto na Lastovo...sunce i more cine svasta.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Već bila ja - nije upalilo prvi put, ali možda drugi oće (ove godine ipak odosmo na Vis). Išla sam u direktu preko nekih frendova (par jedriličara iz ZG-a) koji su upoznali lokalne iznajmljivače jer svake godine se vrte u tim vodama - ali imala sam kopirano ono od TZ-a... Bila sam pred jedno 3godine (valjda), ajme raja, taman prije nego što je bio onaj veliki požar, navraćali u TZ i pokupovali sve žive karte otoka - MM i ja volimo treking, ja sam ti na otocima kao koza (najviše sam ispresijecala svoj "rodni" Brač - dobro nije rodni, rodni mi je Split), ali sad idem uzduž i poprijeko, trenutno najviše krstarim Krkom jer smo tu kupili vikendicu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, te bolne menge ti isto nisu tako strašno za zabrinit se - jednom sam prijateljicu vodila na prvu pomoć koliko joj je loše bilo, a ja sam recimo pila dabrostone da odgodim mengu za maturalnu večer (samo taj jedan put) jer prije otkrića ketonala sam 3 dana bila doma - još imam i oštećen kuk pa se tad aktivira ta noga... Tako, da ne brini puno oko varirajućih mengi, ali isto otiđi giniću kad uhvatiš vremena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •