Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: ventolin sirup - nuspojave

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ventolin sirup - nuspojave

Može li ventlin sirup (2x dvnevo po pola žličice uz inhalacije) izazvati nesanicu, tj. poremititi spavanje? Jeste li možda zamijetili to kod svoje djece?
    Kako ventolin ipak djeluje i na srce, mislim da zbog pojačanog lupanja srca budi se češće noću, ne može dugo zaspati, ima lak san ... To su možda opće nuspojave bolesti, ali me zanima je li netko zamijetio slično?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Grga je jednom pio taj sirup i nikad više--- nije imao nesanicu, ali je imao treskavicu, bio je druga osoba. Odmah sam bacila sirup u smeće.. ozdravio je i bez njega.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se Tomislav isto tresao od sirupa. Nakon toga smo isključivo inhalirali.
    Navodno da su nuspojave izuzetno rijetke (u promilima), moja se pedijatrica baš iznenadila i rekla da to nije već jako dugo vidjela.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kak bi vidjela, nas nisu ni pitali. Tko zna koliko ima tih nuspojava nezabilježenih...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam zasto je dobio sirup??? On se inace preporucije iskljucivo u slucajevima kad' inhaliranje nije moguce, a ja sam skontala da vi inhalirate!!!

Nus pojave ventolin-sirupa: titranje ruku i prstiju, otvaranje perifernh krvnih sudova, compenzacijsko povecanje frekvencije srca (brze kucanje srca), nervoznost, lupanje srca.
    Rijetke nus pojave ventolin-sirupa: glavobolja, mucnina, vrtoglavica, znojenje, promjena krvnog pritiska, grcevi misica, problemi sa spavanjem, i kod djece hiperaktivnost i haluciniranje

Početno

Moj sin (tada 1.5 godina) dobio je Ventolin zbog opstrukcijskog bronhitisa - ja sam isto procitala prvo nuspojave jer je i lagano alergican, pa jos vise pazim.
    Uglavnom, dala sam mu pola zlicice, u meduvremenu sam premotavala kcer i kad sam ga pogladala cca 10-20 min nakon toga (sjedio je u stolcu za hranjenje) vidjela sam da je postao nervozan-jadan i da su mu se oko usta pojavije dvije-tri tamnocrvene flekice. Ja sam se prepala, nazvala pedijatricu i ona nam je rekla da mu damo Claritine i ako treba da dodemo na injekciju jer bi mogla biti alergija. NJemu se ubrzo nakon Cleritine smirilo, ali ja mu vise Ventolin ne dajem iako me svi gledaju pomalo nepovjerljivo, kao ma nije to bilo od Ventolina :/ .
    Mislim da su ovi simptomi tresavice i sl. cesti.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Podižem.
    Naš A. kašlje ima tri dana, a i curi mu nos. Jučer smo bili na hitnoj i prepisali su mu Sumamed, kojeg mu nismo dali jer smo htjeli čuti što naša pedijatrica kaže. U međuvremenu (noćas) je počeo dosta glasno disati. Obje su doktorice dijagnosticirale bronhitis, ali ova jutros prepisuje Ventolin sirup (a ne antibiotik). E pa sad...u uputstvima piše da za djecu mlađu od 2 godine nema dokaza o neškodljivosti, a naš Andro ima tek 7 mjeseci :/ ... Ima li tko kakva iskustva ili saznanja?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogu i tak mala djeca. Na Rebru s tim inhaliraju i nedonoščad. A da ima nuspojava - ima.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala. Zapravo nam i ne preostaje drugo. Nadam se da će Ventolin biti učinkovit pa da ćemo ga što je moguće kraće primjenjivati.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tino pije Ventolin gotovo pa od rođenja
    do 4g (kad je izvadio angine) je stalno bio bolestan. stalno je imao upaljene angine, teško disao, alergije...užas...nisam primjetila ama baš nikakve nuspojave
    evo i sad doma imamo Ventolin, Dimidril i Rinolan uz Fenistil kapi - sve za alergiju/otežano disanje.....na žalost sad ih imamo radi Luke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ubrzava rad srca i bolje ga je izbjegavati
    no ako je nužan treba ga uzeti

i mislim da su tako malim bebama efektnije inhalacije Ventolinom i manje štetne od sirupa

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dr Bela-Klancir koja je alergolog pedijatar uvijek daje prednost inhaliranju ventolina jer kao takav djeluje direktno na bronhije za razliku od sirupa,onaj mali inhalator dođe nekih 200 kn

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ifi prvotno napisa
    Dr Bela-Klancir koja je alergolog pedijatar uvijek daje prednost inhaliranju ventolina jer kao takav djeluje direktno na bronhije za razliku od sirupa,onaj mali inhalator dođe nekih 200 kn
    i mi smo samo inhalirali pomoći baby halera....
    svakako bolje nego sirup i djeluje u trenu

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj M. je isto morao uzimati Ventolin zbog astmatičnih napada. Prije posvojenja su mu davali sirup i to u velikim količinama, što sam pročitala u kartonu. Dijagnoze su mu bile "opstrukcijski bronhitis", međutim, sve je to blizu astmatičnim napadima, zato morate biti oprezni. Treba napraviti i alergološke testove. Mi smo ga odmah prijavili na Srebrnjak i tamo mi je dr. Raos koji je pravi stručnjak za to, rekao da je mnogo bolje djeci davati Ventolin na inhalator, bez obzira na dramatiku tog inhaliranja, jer su doze mnogo manje i učinkovitije. Inhalirali smo do drugog rođendana i od onda je sve OK. Uz Ventolin je svakodnevno uzimao i Flixotide

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure a kako se dijagnosticira opstrukcijski bronhitis? mislim na osnovi cega? koja je razlika u odnosu na obicni?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ivor ima bronhiolitis, pije Sumamed i Ventolin. Jednom dnevno inhalacija, jednom sirup. Nema nikakvih nuspojava.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •