Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: sramotna sudska presuda - vl

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno sramotna sudska presuda - vl

http://www.vecernji.hr/newsroom/news...67334/index.do

Vijesti Hrvatska

22.03.2007 18:20

SUDSKI APSURDI Sutkinja izrekla presudu majci koja nije plaćala alimentaciju za sina
    Alimentacija za 18 godina - 20 lipa!
    Autor VANJA SMILJANIĆ

Za osamnaest godina neplaćanja alimentacije moja majka platit će odštetu od 20 lipa! Razlog tom smiješnom iznosu navodno je to što moj otac nije na vrijeme to prijavio sudu, ali i što njezin obvezan dug, koji je iznosio 50 tisuća dinara, nije pretvoren u kune kaže razočarani Bruno Kaurinović, osamnaestogodišnjak iz Novske.

Presuda iz veljače
    Iako je presudu još 20. veljače izrekla sutkinja Općinskog suda u Sisku Mirela Sladić, rješenje još nije dobio.

Odlučio sam pokrenuti privatnu tužbu, ali ne mogu dok od suda ne dobijem rješenje. No, sutkinja Mirela Sladić to još nije napravila. Čini mi se kao da upravo ona "kuha" taj slučaj. Jer, nakon što je sudski postupak pokrenut u svibnju 2005. godine, ni otac ni ja nismo dobili poziv za sud.

No, kad sam otišao u kutinsko Općinsko državno odvjetništvo i upitao zašto se s time odugovlači, poziv za prvu raspravu dobili smo za samo 15 dana. Očito je sutkinja bila upozorena, inače tko zna kad bi nas pozvala kaže Bruno.

Njegova majka Božica Grbavac na sudu se pojavila samo jedanput, i to nakon opomene pred privođenje. Na ispitivanju vlastitoga sina i presudi nije se pojavila. Kako doznajemo, branila se lošim imovnim stanjem te tvrdila da nije istina da sinu nije nikada ništa dala.

Život na visokoj nozi
    Ako ona smatra da je u osamnaest godina dovoljno dati vlastitu djetetu nekoliko komada odjeće, 800 kuna i dva bona za mobitel, onda to mnogo govori o njoj kao osobi. Žao mi je sina jer vidim koliko je razočaran ishodom cijelog slučaja.

No, slažem se s njim da nas je tijekom cijelog procesa sutkinja Sladić na neki način zaustavljala. Moj pokušaj da kažem kako je moja bivša supruga živjela na visokoj nozi u Zagrebu, putujući i zabavljajući se po svijetu, sutkinja je glatko odbila. Nije čak željela ni da se to unese u zapisnik jer "to nije relevantno".

Rečeno mi je da sam trebao još početkom devedesetih godina početi sudski spor s bivšom suprugom jer bi u tom slučaju i odšteta bila primjerenija. No, ja sam tada bio profesionalni vojnik, godinama bez godišnjeg odmora, sam s malim djetetom.

Nije mi bilo ni do čega, a kamoli do povlačenja po sudovima. Ova presuda šalje potpuno neprimjerenu poruku očevima i majkama koji ne plaćaju alimentaciju kaže Drago Kaurinović .

čeka se pisano obrazloženje sutkinje
    Sudski proces protiv majke zbog neplaćanja alimentacije u Hrvatskoj je rijetkost, a još je rjeđa presuda kojom je majka dužna za osamnaest godina nebrige o djetetu platiti odštetu od 20 lipa. Što je navelo sutkinju da izrekne takvu presudu, nismo uspjeli doznati, ali kada stigne pisano obrazloženje, bit će puno jasnije. Za osamnaestogodišnjaka o kojemu se majka nije brinula zacijelo je bilo ponižavajuće čuti usmenu presudu tog neobičnog sudskog spora koji zacijelo neće završiti na prvostupanjskoj razini.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kako uzorna i brižna mama

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

U tekstu je očito riječ o biološkoj majci, a da se bude majka u punini i pravom značenju te divne riječi, potrebno je puno plemenitih vrlina ...
    Slučaj je

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

valjda će joj za koji dan sjest na račun kako bi se naplatili

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tko zna... ima još jedan članak.

od tog iznosa - alimentacija je zapravo 17 lipa, a kamate su 3 lipe...

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

od tog iznosa - alimentacija je zapravo 17 lipa, a kamate su 3 lipe...

p.s.muka mi je pa se zato nekontrolirano smijem

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Kako je ovo zalosno, bas uzas da se sve zene mogu nazivati majkom, neke stvarno to ne zasluzuju, fuj i pravosudu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da se sve zene mogu nazivati majkom
    :? pa neke i ne mogu. kakav je to uopce komentar.

inace, to je hrvatsko pravosudje, gdje je prst u anus rukovanje, gdje ratni zlocinci pobjegnu na vrijeme iz zemlje, jer saznaju koja ih presuda ceka, gdje suci cestitaju pobjede sportske momcadi. groteskna prica, i u pogledu toga da se (bas) o ovom slucaju toliko pise u novinama, i u pogledu presude.

navodno je to što moj otac nije na vrijeme to prijavio sudu, ali i što njezin obvezan dug, koji je iznosio 50 tisuća dinara, nije pretvoren
    meni je ovo potpuno nejasno. al se nadam da cemo jednog dana imati prilike procitati obrazlozenje sutkinje. ovako, bolje da je odbila tuzbu, nego se zamarala zbog 20 lipa.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A pobjednički osmijeh na licu 'mame' i njene odvjetnice tipa ejesmoihzeznuli... umjesto da se kao oni dileri i ubojice kad ih slikaju za novine pokrije jaknom preko glave da je nitko ne prepozna.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mene zanima ta računica - jer da je netko npr. dužan nekoj banci ili državi isti iznos, mislim da bi preračunavanje u kune bilo prema nekom drugom računu. :?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma dobro, ok... u petak je u životu u živo bila na telefonu glasnogovornica suda u sisku i rečeno je da nikakve presude još nema. ova sutkinja se i ne bavi "tim" iznosom. sudski vještak je samo preračunao one hr. dinare u današnje kune. ovde je riječ o kaznenom sudu i sutkinja će odlučit hoće li majka kaznu neplaćanja odradit u zatvoru ili na neki drugi način. dakle - samo to je li kriva, a ne koliki iznos mora platit malom.
    tim će se bavit drugi sud i drugi sudac.

nikakva presuda nije donešena.

a mediji su se opet istrčali i dali bombastičan naslov.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa

:? pa neke i ne mogu. kakav je to uopce komentar.
    Krivo sam se izrazila ili se me krivo shvatila, mislila sam na one koje imaju limache, a stvarno ih nisu zasluzile,fuj.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A jest se pretrgla u darivanju i brizi za sina,nema šta???Pa toliko stvarno nije trebala,da se ne bi osiromašila....Grozno.Neka ju je sramota i neka je pere savjest,a ako ne sada ima kad će.Sigurno je to....
    Žena definitivno nije nnormalna,njoj bi trebao jako dobar psihijatar koji bi imao puno posla oko nje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •