Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 88 od 88

Tema: Da li je u redu da djeca svaki dan jedu slatko

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a jesi me!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

TinnaZ, odgovor na tvoje pitanje je ne, naravno da ne trebaju jesti svaki dan slatko, isto kao i mi odrasli
    Ali to svi znamo, pa ipak posustanemo nekad češće a nekad rjeđe :/

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Marta svaki dan pojede nešto slatko. Navukla se na peziće i kikije, tu i tamo pojede malu čokoladicu, ali uglavnom u umjerenim količinama. Ne branim joj kad traži, ali ako pojede par komada zaredom, nastojim joj ne davati više taj dan.
    inače, čokolino jede samo ujutro i to svako 3. ili 4. dana, jede 3 obroka juhe i lešog mesa i povrća, 4-5 različitih voćki, pudinge sam izbacila, kao i voćne jogurte, ne pije sokove, samo vodu, eventualno čaj kad je bolesna.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jer, u jednu ruku svi pricamo kako je vazno djeci prepustiti slobodu odlucivanja kad je prehrana u pitanju. A s druge strane, stvarno ima dobar broj djece koja bi jela slatkise danonocno da ih se pusti.
    ne znam o kojem uzrastu pricamo, al sto za vas znaci "prepustiti slobodu odlucivanja u prehrani" djeci ? :?

bubimirko

Početno

da skratim priču.....naravno da je, ali u normalnim količinama a ne sad da proždiru 7 čokolada dnevno

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    Jer, u jednu ruku svi pricamo kako je vazno djeci prepustiti slobodu odlucivanja kad je prehrana u pitanju. A s druge strane, stvarno ima dobar broj djece koja bi jela slatkise danonocno da ih se pusti.
    ne znam o kojem uzrastu pricamo, al sto za vas znaci "prepustiti slobodu odlucivanja u prehrani" djeci ? :?
    Mislim da je autor citata mislio da ako je dijete kompetentno odlučiti kada mu je dosta juhe i krumpira i da li će voljeti mrkvu ili neće, jednako tako bi mu trebalo (ili ne, ovdje se radi o dilemi) prepustiti odluku u kojoj količini će danas pojesti čokolade, tj kada mu je slatkiša dosta.

Moje mlađe dijete rado jede čokoladu. I stvarno mi bude bad kada me po treći puta traži red čokolade reći joj: dosta ti je.
    Očito NJOJ nije dosta kad traži još, iako JA mislim da je za taj dan dovoljno pojela slatkoga. Napominjem da ne dozvolim da nadomješta obroke slatkišima.
    Jedan slatkiš dnevno mi nije bauk, samo, nekada nekima nije dovoljan jedan slatkiš. Popustiti pred njihovom trenutnim potrebama ili ih ograničiti? Pitanje je...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ograničiti

ne znam jeste li primjetili ali neka djeca su ko mali hrčci - jedu dok ne puknu

moje dijete nikad ništa NE MORA pojest. ne namećem mu što je fino, a što nije i što mora voliti, čokoladu jede kad traži, ali nakon dvije-tri ili kolik oje već bio dogovor ja kažem dosta i to je ok. rijetko drami da bi još

ako baš siiiilno želi još, dobije još griz, nikako dok ON ne pomisli da bi sad mogao prestati jesti drugi vagon čokolade

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jede svaki dan, ali uz ograničenja, da ih nema mislim da bi bez frke pojela cijelu čokoladu (ima 3god 11 mj).
    Dobije nakon jela.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja jako voli slatko i to čokolade i kekse. Uglavnom dobije nakon jela za desert. Čak je počela i tepati napolitanki pa ju zove napolitankica. S obzirom da jede svega po malo dam joj i slatkog svaki dan. Često je to samo čokolino.
    A koliko jede u vrtiću to ni ne znam.

Cini mi se da joj organizam baš traži slatko jer je tek s neke 2,5 godine to uopće počela konzumirati, a jako se brzo navukla 8) .
    Ali recimo pekmez, voćne jogurte uopće ne voli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja jako voli slatko i to čokolade i kekse. Uglavnom dobije nakon jela za desert. Čak je počela i tepati napolitanki pa ju zove napolitankica. S obzirom da jede svega po malo dam joj i slatkog svaki dan. Često je to samo čokolino.
    A koliko jede u vrtiću to ni ne znam.

Cini mi se da joj organizam baš traži slatko jer je tek s neke 2,5 godine to uopće počela konzumirati, a jako se brzo navukla 8) .
    Ali recimo pekmez, voćne jogurte uopće ne voli.
    Grickalice ne kupujemo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea općenito ne voli jesti, pa joj tako niti slatkiši nisu 'napeti'. Uglavnom - nezainteresirana je za hranu. Tako će nekad pojesti kolače, nekad traži čokoladu, a onda se danima ne sjeti da čokolada postoji. Danas je npr. pojela kinder jaje (ja sam joj ga dala, nije tražila) pa je onda malo poslije rekla da bi ona čokoladu, a ja sam joj rekla da je već jela čokolade, i ona samo tako pređe preko toga, ne inzistira niti prosvjeduje.

Ili npr. stalno hoće da radimo clafoute jer joj je to jako zabavno, i nekad ih baš super pojede, a nekad uopće neće.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I, da, zato si ja, kao roditelj, dajem za pravo da znam kako 4 mrkve ili 4 krumpira ne mogu prouzročiti štete koliko i 4 čokolade.
    Ako mi znamo da šećer uništava kalcij u organizmu, uzrokuje probavne probleme, ako znamo da privlači gljivice raznih fela, bakterije u ustima... dijete ne zna, koliko god ja poštovala njezinu kompetenciju.
    Ako ih uspoređujemo s nama samima (a cijelo vrijeme se trudimo doživljavati ih kao osobe i uvažavati njihove potrebe), onda sam svjesna kako ni sama nisam sposobna razlučiti što je gladan želudac, a što su velike oči.

I zato sam za ograničavanje.
    Kao što je neću pustiti da bude budna do ponoći, ma koliko se njoj to učinilo zgodnim.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nismo jos dosli do toga, ali ovako ja razmisljam. do sada nismo nista slatkog probali, za rodjendan smo fruktozu u torti i ne vidim se u blizoj, a bogme ni u daljoj buducnosti kako joj dajem nesto slatko. ne vidim razloga tome. secer dobiva u dovoljnim kolicinama iz voca. kada ce poceti mazati kruh, radje cu joj ponuditi vrhnje ili mladi sir nego nutellu. cokolino ja jedem i mislim da nije za nju. bez obzira sto pise na vrecici. kod nas i danas nema keksi u kuci, ima ponekad cokolada i ponekad kolaci. s obzirom da obadvoje jedemo umjereno "slatko" nadam se da cemo i njoj posluziti kao dobar primjer.

i apri, toliko sam toga naucila od tebe hvala!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I zato sam za ograničavanje..
    potpisujem. a i ovo o kompetentnosti djeteta oko ishrane, ne znam u kojoj mjeri autor zastupa svoju tezu, tj. kolika je to sloboda koja se (naravno zavisno od dobi djeteta) dozvoljava. kako god, ne smatram da je moje dijete kompetentno samo odlucit kad ce jesti i sto ce jesti. jos uvijek sebi uzimam za pravo odlucivati o tome. naravno, sto ne znaci da ne uzimam u obzir njen ritam, njene potrebe i preference, al prije svega njeno zdravlje.

evo, jucer se (usljed nesporazuma) desilo da do 14h nista nije stavila u usta (osim tekucine). a nikad jos do sada nije sama izrazila zelju da ode spavati.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

I, da, zato si ja, kao roditelj, dajem za pravo da znam kako 4 mrkve ili 4 krumpira ne mogu prouzročiti štete koliko i 4 čokolade.
    Ako mi znamo da šećer uništava kalcij u organizmu, uzrokuje probavne probleme, ako znamo da privlači gljivice raznih fela, bakterije u ustima... dijete ne zna, koliko god ja poštovala njezinu kompetenciju.
    Ako ih uspoređujemo s nama samima (a cijelo vrijeme se trudimo doživljavati ih kao osobe i uvažavati njihove potrebe), onda sam svjesna kako ni sama nisam sposobna razlučiti što je gladan želudac, a što su velike oči.

Kao što je neću pustiti da bude budna do ponoći, ma koliko se njoj to učinilo zgodnim.
    Sve potpisujem. Moj Luka bi jeo čokoladu dok ne eksplodira, što nije slučaj s varivom. Nakon što je pojeo kutiju domaćice dok sam bila na poslu više ne držim slatko u kući, to mu je nepotrebni izazov. Ne znam kad će Maša probat slatkiše, ali što kasnije to bolje.
    Kod nas čokolino jedu samo oni s 30+godina.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Upravo sam ovo mislila reći!

I također, ne možemo prepustiti djetetu odlučivanje oko "tvari" koje izazivaju ovisnost, a junk food i šećeri izazivaju... zato si moja kćerkica uvijek baš "poželi" nešto slatko nakon što je vikend provela kod bake. Prije toga se ni ne sjeti tražiti me.

Teško je držati se JJ u svijetu koji je pun ponude neprirodnih, loših i nekvalitetnih shiteva koja će djeca normalno poželjeti ponekad kad su stalno okružena istim. Zato bi bar naš dom trebao biti iznimka, jer će uz naš 100% trud da djete jede zdravo - opet jesti dovoljno lošeg, no ako je baza ok, nema razloga za brigu.

I da ispravim nekoga tko je rekao da je laktoza - mliječni šećer. To je točno, ali se ne odnosi na svaki mliječni šećer (i iz majčinog m) već samo na kravlje mlijeko.

Našoj djeci su potrebni ugljikohidrati odnosno složeni šećeri kojih ima u žitaricama itd... znači, nutritivne potrebe za brzim šećerima nema (netko je pitao na samom početku tppica).

Ono što brzi šećeri rade je.... nešto što ću napisati poslije....

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    I da ispravim nekoga tko je rekao da je laktoza - mliječni šećer. To je točno, ali se ne odnosi na svaki mliječni šećer (i iz majčinog m) već samo na kravlje mlijeko.
    Ne kuzim kaj hoces rec :/ Ja sam mislila da je ovako:

Lactose is the main sugar in breastmilk. The body breaks it down into two simpler sugars - glucose and galactose. Galactose is a valuable nutrient for brain tissue development. Anthropologists have demonstrated that the more intelligent species of mammals have greater amounts of lactose in their milk, and human milk contains one of the highest concentrations of lactose of any mammal milk. Cow milk and some cow milk formulas contain lactose, but not as much as human milk. Soy-based and other lactose-free formulas contain no lactose at all, only table sugar and corn syrup.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Anita, većinu šećera u majčinom mlijeku čini laktoza (mliječni šećer). Metabolizmom ovog disaharida dijete dobiva približno polovinu ukupne energije koju dobiva putem mlijeka.
    Osim energetske vrijednosti, laktoza pomaže pri iskorištenju kalcija, povećava kiselost i regulira bakteriološku floru u crijevima.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

noa će skoro 2 godine i ne dam mu slatkiše
    nije da on ne bi htio
    popustim kad su kolači prisutni u većoj mjeri, ali i tad mu dam samo malo biskvita, kremu maknem
    za doručak ugl jede jogurt i zgnječenu babanu sa mueslima (5korn)
    onda ja doručkujem pa on žica kruha i abc sira
    nakon popodnevnog spavanja dobije najčešće kuhano povrće s maslinovim uljem
    ruča s nama povrtne juhe, opet povrće iz priloga, meso ni ribu neće
    poslije kad ogladni traži voće, najčešće krušku ili jabuku
    voli i integralne krekere

pije samo vodu

neki dan išao mm platiti račune i vodio ga sa sobom i zaštitar noi daje neku čokoladicu, a on se nećka (valjda se sramio)
    kaže mm "on vam to ne jede", a one tete iza šaltera skočile u čudu i vele "jooooj, blago vama"
    za sad guramo tako, nadam se da ćemo uspjeti što duže

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    za sad guramo tako, nadam se da ćemo uspjeti što duže
    Kao što sam već napisala, moje dijete nije jelo nikakve slatkiše do skoro tri godine, a od onda u malim količinama.
    Ja sam mislila da njoj ti slatkiši (kada ih jednom proba) neće biti big dil, ali sam se prevarila...
    Toga je zaista na svakom koraku, i ja koja strogo pazim koliko količinski i kako često to jede (i što, nije mi svejedno ni koji je slatkiš u pitanju) sam, zapravo, crna ovca.
    Pa, SVI jedu slatkiše, SVI u gostima nude slatkiše, SVI u goste donose slatkiše, toga se jednostavno ne možeš obraniti, a kosa ti se diže na glavi... pogotovo od onih čokoladnih sv. Nikola, Mrazeva, jaja ... ja poludim! Već više k'o papiga znam da prvoj susjedi (koja ju odvodi na igru) svaki puta moram napomenuti da joj ne daje slatkiše (a ona baš svaki put sva u čudu, PA S ČIM će je počastiti???), baki na katu niže moram uvijek napomenuti (zaboravi ) da ne daje niti bananka jer je pred ručak, ovom, onom...
    Samo zbog te užasne sveprisutnosti slatkiša i ja sam pristala davati joj, ali me iznenadila njena spremnost da ih prihvati bez pol muke. Kao da ih oduvijek jede , fakat su k'o droga!
    Dakle, koliko god dugo apstiniranje ili uopće ne davanje slatkiša trajalo, dijete ih uvijek tako rado prihvaćaaaa, da su to strahi :/ .

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Marko ne jede slatkiše svaki dan, možda par puta mjesečno i to isključivo ako mu netko drugi da, ako smo na nekom rođendanu i sl.
    Kako piše AdioMare sve je teže kontrolirati jer svi i sa svih strana imaju potrebu da ga nahrane s nekom glupisti. A najgore mi je kada mene ni ne pitaju već odmah uleću.
    U takvim situacijama pokušavam odgovoriti, ali ne želim djetetu otimati ispred nosa, da misli kako je to nešto jako zabranjeno, jer mislim da bi time napravila još gore.
    Isto imam susjedu koja uvijek ima slatkiša i koja ga je htjela našopati napolitankama kada mu je bilo 6,7 mjeseci (jer i njena unuka je to jela), ali tamo više ne idem.
    Moji su naučili, i nikada ga ne nude i isto je bilo pitanja "pa šta da mu donesemo kad ne može slatkiše??"
    Sada uvijek donesu voće i abc sira (marko ga zove sirek-mirek ).

Jede kolače koje ja pravim, i to mu je uglavnom jedino slatko.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mene su unistavali sa smokijem (umjesto toga sam joj davala one pufice od rize) i cokoladom (pa daaaaj joj malo). vrhunac je bilo kad sam osobu x vise puta uhvatila kako aniti poskrivecki daje cokoladu....ghm.
    (inace dijete jelo povrce, voce, malo mesa,doji i pije vodu, al neeeeee treba svasta dodat)
    ONDA me prosvijetlilo. I pocela sam se svim tim napasnicima jadat kako ne znm sto cu, nece dijete voce i nece a to je zdravo i sta da radim.....i naravno, sad je najveci izazov uvalit aniti voce i svi su face i dandanas mi kazu "jooj pojela je CIJEEEELU bananu/jabuku/krusku" a ja se divim....heheh

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Storma,

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...karlo je lud za čokoladom...pa je sakrivam po kući..a pred neki dan mu ponudila kroki i on- glatko odbio...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    ONDA me prosvijetlilo. I pocela sam se svim tim napasnicima jadat kako ne znm sto cu, nece dijete voce i nece a to je zdravo i sta da radim.....i naravno, sad je najveci izazov uvalit aniti voce i svi su face i dandanas mi kazu "jooj pojela je CIJEEEELU bananu/jabuku/krusku" a ja se divim....heheh
    pametno, pametno :D

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a ne pali uvijek, al bolje ista nego nista...ja ne kuzim to izrazavanje ljubavi tako sto ces nekom dat cokoladu

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i obavezno se morate divit i pohvalit kako im je super uspjelo, koja je to motivacija

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A. negdje do dvije godine nije jeo ništa slatko, a onda smo odlučili malo ugoditi i okolini. D. je počeo malo ranije (jer je tu brat koji jede), ali u malim količinama.
    Međutim, imamo totalno ludu situaciju: obojica bi prodali mamu i tatu za slatko. Tako da se kod nas zna dnevna mjera - dvije kockice čokolade ujutro i dvije popodne (za A. još i bombon). I onda se zateknemo kako raspravljamo na kojoj su čokoladi veće kocke i koja vrijedi koliko.
    Ovo nam se pravilo pokazalo kao nužnost, jer s A. nije moglo jedan dan ovako, a sutra onako. Ako je jedan dan bilo malo više, on je to zahtijevao i sljedeći i bio je spreman na borbu svim sredstvima. Onda smo odredili količinu, i s tim smo svi bili zadovoljni.
    Na rođendanima, ako je ponuđena čokolada, nikad ne prestane jesti svojom voljom - jede dok ima. I D. bi isto tako.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zanima me je li netko primijetio da djeca postanu "high on sugar"? To sam čula bezbroj puta u filmovima, ali nisam nigdje našla da je to medicinska činjenica.
    Prijateljica i ja smo nekidan vodile djecu na kolače i nakon toga su svo troje podivljali (nije da im se i inače ne dogodi). Ona je konstatirala da je to od šećera, jer ga inače ne jedu toliko.
    Znate li nešto o tome?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

može do ponedjeljka?
    anchie76 se ovim prilično bavila, ali sad odosmo na vikend...

u svakom slučaju, živa istina!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Zanima me je li netko primijetio da djeca postanu "high on sugar"? To sam čula bezbroj puta u filmovima, ali nisam nigdje našla da je to medicinska činjenica.
    Prijateljica i ja smo nekidan vodile djecu na kolače i nakon toga su svo troje podivljali (nije da im se i inače ne dogodi). Ona je konstatirala da je to od šećera, jer ga inače ne jedu toliko.
    Znate li nešto o tome?
    nemam ti neke statistike i clanke pri ruci, mada sam u pojedinim knjigama citala o tome. i vjerujem u to.
    i to primjetim kod svoje kceri, koja inace jede slatko u umjerenim kolicinama i to bolje varijante slatkoga.
    kad smo na nekim rodendanima ili slicnim prilikama kad pojede puno vise slatkoga i to onog turbo, kojeg mi inace ne jedemo + sokovi, tocno vidim kako "podivlja".

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

može do ponedjeljka?
    anchie76 se ovim prilično bavila, ali sad odosmo na vikend...

u svakom slučaju, živa istina!
    Lea je za rodjendan jela svoju tortu. prvi put u zivotu nesto slatko (ako zanemarimo voce) jest da je bila od fruktoze, ali secer je secer. nakon toga je totalno pukla. bas je MM komentirao tipa "sta secer ucini od djeteta"
    Lea je izgledala doslovno ko da je na speedu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i nama se desilo par puta kad je bio manji, nakon izlaska s bakom i dedom.

i jednom kad je popodne nažicao dva životinjska od tate.

uglavnom, pazimo.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sami jede sve-čokolade, kekse, kolače, pije kakao i sl.
    ne jede kiki i sl. bombone koji se lijepe za zube, žvake, lizalice, cedevita sok, čips i sl. gadarija koje su u dućanima uglavnom smještene kraj blagajni i na dohvat.
    ali bez obzira što smije svaki dan pojesti slatko kontroliram količinu koju pojede. isto kao što se trudim kontrolirati i normalne obroke koje jede-količinu, vrijeme konzumiranja, broj obroka, vrstu hrane i sl.

moje tupljenje da će ako jede bombone imati bube u zubima i da će se pokvariti i boljeti ga je urodilo plodom. kad mu je sestra od pedijatrice zadnja dva puta ponudila neki šit od bombona mrko juj je pogledao i viknuo uz odbijanje-to su bljakave bombone-pokvarit će mi se zubi.

jedino imamo problema kad ode kod baka i djedova-onda uglavnom slijedi oporavak i čišćenje organizma od šećera

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Anita, većinu šećera u majčinom mlijeku čini laktoza (mliječni šećer). Metabolizmom ovog disaharida dijete dobiva približno polovinu ukupne energije koju dobiva putem mlijeka.
    Osim energetske vrijednosti, laktoza pomaže pri iskorištenju kalcija, povećava kiselost i regulira bakteriološku floru u crijevima.
    Bila sam uvjerena da su šećer iz majčinog mlijeka nazvali drugačije, a ne kao i iz kravljeg, jer ta dva šećera se ne mogu uspoređivati.

U svakom slučaju, nije dobro da netko poistovjeti laktozu iz kravljeg mlijeka i laktozu iz majčinog mlijeka.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Laktoza iz majčinog mlijeka i laktoza iz kravljeg mlijeka su jedna te ista tvar, potpuno ista molekula.
    Npr. kad netko ima galaktozemiju, pa ne može metabolizirati galaktozu, koja je zapravlo "polovina" disaharida laktoze, onda ne smije ni dojiti niti uzimati kravlje mlijeko.

Inače, kod nas se slatkiši (odnosno čokolada) mogu dobiti svakodnevno, ali uz uvjet da se jedu poslije obroka i poslije voća. I dosta mi je teško ograničavati to klincima, jer sam ja ovisna o čokoladi, pa se teškom mukom pridržavam istih pravil (ili uzmem čokoladu dok me ne vide)

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kad noa vidi čokoladu ili kolače, kažemo mu da je to fuj

i dočepao se on mrvica londonera i mljacka pa veli "fuuuuj",
    a osmijeh oko glave

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moje cure(8 i 4.5g.)čokolino jedu za večeru već godinama!!!
    (svi zubi su nam zdravi,jer nismo niti jednom propustili pranje od 4mj.kada su ih počele dobivati!!!!)
    ujutro nešto mažemo na kruh i mlijeko ili čaj,malo kasnije voće ili voć.jogurt,pa ručak(pravilo je da sat vremena prije ručka nema jela ili soka,samo voda!!!),popodne voće ili puding ili sl.pa večera,tj.čokolino.
    slatkiše imamo ako je pojeden cijeli doručak i ručak,pa si izaberu ili lizaljku ili žvaku(najgore,ali to vole )
    u zadnje vrijeme kad pitam koji ćete slatkiš kažu-jel možemo mrkvu iz frižidera? :D
    cijela obitelj voli slatko...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •