Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 146

Tema: Ljetno-jesenja djeca 2004. (13.dio)

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Jacman ozdravilica i ~~~~~~~~~~

Stelli je isto nesto. Već četvrti dan skoro da ništa ne jede, čak i čokoladu odbije- baš je kritično, nije da neće kuhano jelo, nego baš ništa, ni grickalice, ni slatkiše... slabo i pije, ne piški baš, ima proljevastu kakicu. Nije da ima ono baš proljev x puta na dan, čak i osjeti kada ima kakicu. Ali taj 1-2x na dan kako i inače kaka je jako rijetko, smeđa vodica. Doktorica mi preporučila da ju odvedem na hitnu na zaraznu i da joj daju infuziju, a ne znam.
    Inače mi izgleda OK, skače po parku, sva je normalna pa ne znam da ju idem traumatizirati po bolnici... Možda samo virozica i sutra već bude bolje i počne jesti

Bembolina (napisa):
    ..., a on me uhvatio za ruku zastenjao (a jesam se uživila u opise )-inače on tako meni "pomaže" kad ja kakim-i BUĆ pokakio se. Bio je tako sretan , i onda je otkinuo papir i htio da mu obrišem guzu.
    Popdne je tatu odveo u WC i znakovima i mumljanjem mu objašnjavao što je "napravuio" u WC.
    i :D za obavljenu nuždu u WC

Što se tiče WCa, Stella već dugo, bar mi se čini dugo ide na WC- više se ni ne sjećam kad je imala dnevnu pelenu, jedino nikako da joj skinem noćnu, meni se ne da u slučaju nezgode, buditi obje, presvlačiti... Možda kad Mia počne više spavati a manje tražiti cicu po cijelu noć pa budem naspavana...
    A i čekam dok bude suha...

Pitanja- i kod nas je milijun i često o mamama i tatama i ostalim članovima porodice ili kad vidi samog psa/ macu na cesti, u nekom dvorištu da nekud ide veli da traži mamu. Ja sam to malo povezivala da joj jako falim otkako je stigla seka i da me više ne doživljava onkako kao baš svoju mamu, ali možda je i najnormalnija faza da pita gdje su tuđe mame. Ponekad imam grižnju savjesti jer imam feeling kao da govori za sebe da bi ona svoju mamu i da traži svoju staru mamu. Moram priznati da me dijete preraslo i kako nemam uz njih dvije vremena za ništa tako nemam ni za čitanje o odgoju i u kojoj je fazi i kako se postaviti. Jako si razmišljam o onoj knjizi od Miriam Stopard "Odgovori na djecja pitanja" ili tako nekako, učinila mi se zgodnom... Ali što mi vrijedi i da ju kupim kad će vjerojatno skupljati prašinu kao i Juulove i ostale koje sam nadobudno kupila.
    Žao mi je što se nisam prije još bolje pripremila za roditeljstvo... Mislila sam da znam dovoljno i da sam spremna, a sad vidim da ima još toliko toga što nisam pročitala i puno situacija u kojima se ne znam postaviti.

Inače, nikad ne lažem djetetu, ili kažem istinu ili da ne znam baš točno...

E i moram reći za puzzle da sam nacrtala ono izrezbareno kemijskom i koji preporod, Stella ih super slaže. Hvala na savjetu!

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Neki dan sretnemo kolegu mog s posla (on je samac). Marta: kako se zove ovaj barba? (barba vec odlazi u svom pravcu). Ja: barba *****.
    marta (vice prema njemu): a di ti je tvoja teta???

Jacman, kako dijete???

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Inače, u zadnje vrijeme ponaša se kao kamikaza. Trči po parku i onda se baci na tlo i viče "mama, vidi kako je Adej pao!" i smije se. I onda opet. I opet. Čučne, klati se na stopalima i namjerno se prevali na leđa i kaže da je pao i razbio nos (a nije mu ništa). I smije se pritom kao lud. Trenira valjda za kaskadera...
    Mi smo, srećom prošli ovu fazu, bacao se čak i po pločicama na leđa, i vikao "mama digi me, pao sam". Prošlo ga je prije nekih 3 tjedna nakon što je pao (ne namjerno) i dobio manju frakturu lubanje. Sada je oprezan i pri trčanju.

I on je zapitkivalo, meni je zabrinjavajuće što jedno te isto pitanje postavi 5x za redom. Ja mu svaki put odgovorim isto.

Mina, ako se ona normalno ponaša tada stvarno nemaš razloga trčati s njom na infuziju.

Mi smo upravo prošli rota proljev s temperaturama prvih dana koje bi sat i pol nakon Lupoceta s 39.5 porasle na 40 :shock:. On osim što nije doslovno ništa nije jeo ni pio danima (osim cici), a to bi povratio i imao po 15-tak obilnih stolica, a u pojedinima i do više dcl (prije i nakov svake bi plakao "Majko Božja" :shock: ), a u međuvremenu kunjao po cijele dane. Na kraju je ipak prevagnuo razum nad sažaljenjem pa sam ga odvukla na infuziju nakon koje je i sam priznao da mu je bolje (nažalost, ne zadugo).
    Uglavnom, smršavio je 1.5 kg i sad ima 12, bio je 2 dana ok, a od sinoć opet cendrav i šmrkav.

Puse svima, a posebno bubanima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nadam se da će Lea preskočiti kaskadersku fazu. Zapitkuje stalno, a isto pitanje postavlja i po par dana. Meni se čini da voli slušati odgovor.
    Npr. sad stalno pita kako se zove maca iz crtića sa Tweety, i kad ja kažem Silvestar sva se ozari, to joj je valjda jako lijepo ime.

Lea komentira ljude na sav glas i bude i neugodnih situacija, npr. pita zašto neka baka nema štap, a za svaku mladu curu kaže da bi ju ona mogla čuvati Danas nije htjela ići u grad jer smo morali ići zamijeniti cipele a Lei tete u dućanu nisu bile lepe. Btw., uopće ne želi hodati po stepenicama niti gore niti dolje, a baš ne želi hodati niti po cesti nego je stalno moramo nositi, mislim da ćemo morati vratiti kolica u upotrebu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Au, koliko bolesnih. Svima ~~~~~~~~~~ za ozdravljenje.
    Moram priznati da sam se totalno razmazila, od prošlog proljeća Andrej nijednom nije bio bolestan (ne računam sitne prehladice, šmrcanja i nakašljavanja, jer je to prolazilo doslovce od danas do sutra). Uopće više ne znam kako je to biti doma s bolesnim djetetom. Ne znam kako će to izgledati najesen kad krene u vrtić - malo me strah.

Citiraj Mima prvotno napisa
    Lea komentira ljude na sav glas i bude i neugodnih situacija, npr. pita zašto neka baka nema štap, a za svaku mladu curu kaže da bi ju ona mogla čuvati Danas nije htjela ići u grad jer smo morali ići zamijeniti cipele a Lei tete u dućanu nisu bile lepe.
    Lea je zakon

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo vec treci dan temperatura. Ovu noc smo je skidali dva sata (od 2 do 4). Vec sam se uplasila. Dam joj cepic,nista, pa tusiranje, pa oblozi i tako 2 sata. Rekli su da moze potrajati jos par dana ali ako nema osip da ne idemo na zaraznu. Jadna, ona sva ta tusiranja i obloge junacki podnosi. Tusiramo se i moram brojati do 10. Ja onako polako 1.....2......3 a ona ko iz topa 5678910. GOTOVO! Ajme grozno

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Svima vibre za ozdravljenje ~~~~~~

A ja dodjoh pitati one kojima se djeca sami oblace nesto:

kako ga nauciti koja je lijeva, a koja desna cipela???

Jer njemu se izgleda vise svidja lijevu staviti na desnu nogu i obrnuto.
    Mislim si, ipak su to cipele, slapice, u kojima hoda, pa nije bas zdravo :/
    Svaki puta kad ga tete u vrticu ne primijete on si obuce slapice obrnuto.
    Ja mu objasnjavam, al ne pali.
    Ima li mozda koja pricica?
    Nesto...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hm, ne mogu ti puno pomoći oko cipela, mi već dugo stalno ponavljamo lijevo i desno, i još uvijek nisam sigurna da razlikuje. A osim toga, Andrejeve cipele i izgledaju kao da su zamijenjene lijeva i desna (kaže mi neki dan teta čuvalica: ma lijepe su mu te nove cipele, ali... izgleda kao da su obje za lijevu nogu!)
    Inače, ovih dana se uopće ne želi sam obuvati (iako je to svojedobno savladao), već grčevito drži slikovnicu u ruci... izgleda da su kod njega slikovnice "prijelazni objekt" (ono što drugoj djeci predstavljaju plišane igračkice), noću se rasplače i pita "di je knjiga", kod tete su svaki dan drame ako mu drugo dijete želi uzeti knjigu, ne znam kako će to izgledati u vrtiću... valjda će ga proći do tada.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tanja, proci ce ga a i naviknut ce se snalaziti medu drugom djecom u vrticu. A sto se tice lijevo- desno ja ne bih forsala jer djeca u 1. razredu jos ne znaju taj pojam.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Malo sam promatrala Stellu i skužila da uvijek obuće normalno cipele, valjda jer stoje tako ili kuži.
    I baš ju jučer ujo pita koje je lijeva ruka koje desna ona pokazala točno. Pita ju a koja je moja lijeva/ desna- stajao je nasuprot i to točno pokazala :shock:

I sad sam se sjetila da neki dan baki, nešto je s lijevom rukom, mislim po smeću i veli baka da sad neće moći uzet jabuke za grickati s rukom, a veli ona "Imam desnu" :shock:

Čini mi se da stvarno kuži, a nisam ju učila.

A dođoh ovdje pitati jel ima među vama pilota? Mislim čula sam priču kak piloti za doručak jedu ručak. E tako i moja Stella počela. Probudi se i Mama daj mi juhice, ja bi papala i meseka :shock:

I eto odmah ujutro mora pojesti ručak, onda poslije "kavicu" (kakao) i nešto (keks, krafnu, štangicu...) A valjda je to OK kad joj tak paše

Ne znam kaj sam još htjela napisati. pozdrav svima. Malo smo sad napokon OK- prošle nas viroze, ali vrijeme koma. A ja malo u predradnoj depresiji- za dva tjedna Mia ima rođendan- već

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Stella
    Svaki dan pitam Doru šta je ručala u vrtiću i dobivam isto odgovor: ¨juhe i mesa¨ .Jutros su nas u vrtiću dočekali na vratima 3 vrlo uplakana mališana pa im se i Dora pridružila tako da smo se jedva rastale a ona je ostala u suzama.Uznemiri li vas to jako,onako da bi ih uzeli doma i da ne idu taj dan u vrtić? Ja sam jutro samu sebe iznenadila kad sam se samo okrenula i otišla.Kao da mi je došlo u glavu da ona plače 15 sekundi i onda se veselo igra cijeli dan.Kad sam u 2 došla po nju nije htjela ići kući i molila me da ostanemo još malo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej je počeo govoriti u prvom licu!
    Nakon trećeg lica (Oce Dej, Nece Dej...), pa drugog lica, sad smo došli i do prvog. Tako mi čudno zvuči - nekako odraslo. Jučer je, kad smo odlazili kući od tete, tumačio jednoj curici: Znaš, bio sam u zoološkom vrtu i gledao sam životinje! I to tumači onako uzbuđeno, kao da je jutros bio u zoološkom, a ne prije tri tjedna
    Dosad nisam te njegove faze u govoru doživljavala kao velike promjene, ali ovu ću zapamtiti. Kao da je odjednom postao samostalna ličnost, ne znam kako da to objasnim.

mina sjećam se još koji je to grozan osjećaj neposredno prije nego počneš raditi. Kako ćete riješiti čuvanje?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bravo za Andreja!! :D

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Andrej

Stella ne znam kad je počela govoriti u 1. licu, govori već neko vrijeme. Mi imamo "problem" što često govori u muškom rodu, valjda kako su klinci oko nas većinom dečki. Kad je počela normalno je govorila u ženskom, i kad se ne družimo baš onda od mene pokupi da govori u ženskom rodu ali kad se dosta družimo, a uglavnom dečki onda stalno priča bio sam, papao bi... I primjetila sam da zna od druge djece pokupiti lošiji govor, ako drugo dijete ne govori "čisto" ili neko slovo/riječ krivo, nakon dva-tri sata druženja i Stella to počne raditi
    mina sjećam se još koji je to grozan osjećaj neposredno prije nego počneš raditi. Kako ćete riješiti čuvanje?
    Srećom, na kraju ipak baka servis :D i to obje :shock: Puno sam mislila što ću s Miom, a Stella je upisana u jaslice, ali nejde kak su zaredale boleštine. Čak da i prime Miu u jaslice bed mi je prehrana jer njen jelovnik je ko 6-7 mjesečne bebe. Sveki je rekla da će ih ipak ona čuvat. Sretna sam zbog toga što se ponudila iako je bolesna ali žao mi što će ona tad zapustit svoje svakodnevno vježbanje i hodanje- svaki dan obiđe Jarun, ali kad smo mi tamo onda ne odvježba ništa, ni doma ni ne odhoda rutu. I bed mi ak joj se opet desi kompresivna fraktura kralježnice- ima tešku osteoporozu i nekoliko fraktura... A uz djecu sto stvari koje ne bi smjela- dizanje tereta, nagli pokreti. A vidjet ću, valjda će izdržat jedno mjsec i pol, pa bi nam trebao doći tata pa će biti lakše, pa ljeto-godišnji, a od jeseni bi Stella mogla u vrtić... A s Miom bi joj tad bilo lakše. A možda bi i Mia tad već mogla u jaslice

A vidjet ćemo, zasad se tješim da će biti sa bakom, da su sigurne i što je meni jako važno hranjene "po propisu" pa idem mirnije duše raditi

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dobar dan! Evo da vam se i mi predstavimo! Već sam neko vrijeme na Rodi, ali uglavnom na ljetnim trudnicama. Moj Jakov ima 2,5g. i malo bi se družili i sa vama .
    Veliki pozdrav svoj ljetno-jesenskoj dječici!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dobro dosla Erin!! :D

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Jakove i Erin dobrodošli!

Danas si je Stella sama kupila cipele- mama je samo izvadila pare iz novčanika. Sama je izabrala, isprobala, odlučila...
    Nekad joj dam u dućanima da sama plati...

Nije baš bilo planirano, išla sam zapravo tražiti Mii, Stelline joj sve prevelike, a dijete počinje ustajati i hodati- mora imati poštenu cipelu. Svi mi vele kak je sitna za godinu dana i cipele smo jedva našli...
    Na kraju su dobile obje, a skoro i ja... ali odlučila sam razmisliti, nisu mi baš naj, naj

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pozdrav Jakovu i Erin! :D

Kod nas je danas zaluđenost naočalama. Dočepao se kod tete čuvalice nekog dječjeg plastičnog okvira za naočale (bez stakala) i donio ga doma i sad hoda s "nocojama" i sav je ponosan kako i on ima "nocoje" kao mama i kao tata. I u krevet je išao s njima (ok, dogovorili smo se da ih ipak skine prije spavanja). Što ti je dijete cvikeraša
    (baš me zanima hoće li to oduševljenje biti prisutno i kad mu stvarno zatrebaju prave "nocoje" - a imajući u vidu naše dioptrije, trebat će mu sigurno, prije ili poslije )

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nase kumce Nika pcelica ide svuda sa svojim suncanim naocalama,van, u vrtic,.. I bas je super.
    Tako i Viktorija u ducanu obavezno pred ogledalo i onda izjavi- Mislim da su mi super!

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I naš je Jakov bio zaluđen sunčanim naočalima, kad ih je dobio stalno ih je držao na očima ili na glavi i govorio da je "taca" (faca).

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

OOO, Erin, pa i vi ste nam tu :D :D

E da znate svi, Jakov je Martin dečko!!!

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tinkie Winkie!!
    Da i Marta je Jakovljeva Lipotica!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa nisam znala da imamo tu i parova...

Inače, mi smo danas bili na sanjkanju na Sljemenu i super smo se proveli :D
    (nakon onog fijaska prije tri mjeseca bila sam uvjerena da možemo zaboraviti na sanjke do daljnjega, ali ovo danas bilo je totalno oduševljenje)

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Kaj ima snijega na Sljemenu?

Molim lijepo kartu puta- ja bi odmah sutra isla

Ove zime kad nema snijega moje dijete zaljubljeno u snijeg i tužno gleda neiskorištene nove sanjke... A prosle godine nije htjela nogom koraknut po snijegu- morala sam ju nositi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi nemamo ni čizme ni skafander i bome nema sanjkanja ove sezone!
    Lea stalno pjeva hura hura proljeće, kakvo sad sanjkanje i snijeg

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mina prvotno napisa
    Kaj ima snijega na Sljemenu?
    Bilo ga je jučer 30-ak cm. Ali ako zatopli ovaj tjedan, neće dugo.
    Bili smo na onoj livadi kod Hunjke, čak nije bila ni gužva (mislim da je gužva bila na skijalištima, sudeći po broju parkiranih automobila pod vrhom).
    Mima, ni mi nismo imali ni čizme ni skafander, ništa... buce smo igrom slučaja uspjeli posuditi, a umjesto skafandera poslužile su nepromočive hlače (koje je slučajno dobio na poklon od rodbine, ja mu to ne bih ni kupovala za ovu proljetnu zimu) i zimska jakna. I odlično smo se proveli!
    Na povratku kući Andrej je, naravno, zaspao u autu, a kad se pred kućom probudio, prvo što je rekao bilo je: A gdje je snijeg? Ne vidim snijeg!
    I jutros je čeznutljivo ponavljao da hoće opet na Sljeme. A ja samo što mu ne kažem "i mama bi, sine".

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ajme, snijeg! Rekli su danas da se vec poceo topiti.
    Mi smo ga vidjele onaj jedan dan kad je padao u zg. Viktorija vec prica o moru i suncu. Sad, jedan dan kad je bilo suncano, rekla mi je:" Mama ajmo brzo na more dok ne dode jesen!"

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ajme, snijeg! Rekli su danas da se vec poceo topiti.
    Mi smo ga vidjele onaj jedan dan kad je padao u zg. Viktorija vec prica o moru i suncu. Sad, jedan dan kad je bilo suncano, rekla mi je:" Mama ajmo brzo na more dok ne dode jesen!"

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moja Stella doživljava psihičke traume zbog mog povratka na posao

Inače u zadnje vrijeme me skoro uopće ne šljivi, imam nekad feeling kao da me zapravo više ni ne voli, onako ja sam Miina mama, a ona ima baku. Kak smo u zadnje vrijeme dosta s bakom baka preuzme brigu o Stelli u parkiću npr, a ja oko Mie pošto doji, manja je...

Uglavnom tak je nekak ispalo da ja oko Mie, a baka oko Stelle.
    Naravno u zadnje vrijeme čuje kako pričam da idem raditi jer s kim god se vidimo pričamo o povratku na posao a i ja im govorim da će mama morati ići raditi i da će one biti sa bakom... pripremam djecu da neću više biti svaki dan s njima
    I danas ujutro ja išla nešto obavljati i velim idemo kod bake, mama mora ići raditi, vas će baka čuvati...

A Stella jadnica pomislila da ja odoh raditi kao tata s avionom daleko i da me dugo neće biti Jadnica pomislila da ih napuštam... I stalno mi ponavlja mama ti nejdeš raditi, idemo u parkić na ljuljačku, ja hoću ići s tobom na Jarun... ti mama nejdeš na avion... i stalno me grli.
    Eh, da i prije nego smo izašli iz kuće otišla je u sobu, zatvorila vrata i popiškila se. Čini mi se da je to na psihičkoj bazi jer se prepala mog odlaska
    Uglavnom objašnjavam joj da idem samo malo raditi, da brzo dođem, da neću daleko kao tata, da ja idem samo malo kunica zaraditi, da je tata daleko da zaradi puno itd... Odvela ih kod bake i kad sam obavila što sam trebala dođem po njih, podojim Miu i reko idem samo još kod bake u dućan. A Stella počela plakat da ide i ona sa mnom, da nejdem nikud bez nje...

Ne znam kak će podnjeti to da idem raditi, kako joj to objasniti... kako objasniti da je tata išao daleko a da mama neće tako daleko... Srce mi se kida kako joj je negdje...
    A tu je i pitanje kako na njenu psihu djeluje što nam tate nema par mjeseci

Jako sam tužna zbog toga svega... Nisam mislila da će biti problem sa Stellom kad počnem raditi jer inače kad ostanu malo kod bake da idem pospremiti kuću ili nešto obaviti jedva čeka da odem, viče mi mama briši, ajde idi... Imala sam već dojam da djetetu idem na živce i da baku voli stoput više od mene. A sad, ne znam... drago mi što me ipak voli ali pokušavam misliti što se događa u njenoj maloj glavici i kako misli da ću i ja otići raditi daleko i na dugo kao tata
    Strah me i kako će se kasnije odraziti to što tate nema, kako će ga prihvatiti kad dođe...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mina baš mi je žao , i svaki put mi vas dođe muka kad čitam tvoje postove. Stvarno vam nije lako, ni tebi, ni tvojim curicama.
    Možda da im jednostavno ne spominješ da ideš raditi. Ostavi ih kod bake, i odi normalno, kao i do sad "pospremiti kuću ili sl". Vjerojatno će se nakon par dana ušaltati i sve će biti OK. Iskreno i od srca se nadam.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Joj, mina, jadna Stellica :/

I ja se slazem s tinkie winkie - mozda da ne koristis istu terminologiju za posao kao kad im objasnjavas gdje je tata.
    Barem u pocetku.

Ili da ustrajes s pricom odlaska na posao, i svaki dan kad vidi da se ti vracas s posla svako popodne, uporno joj objasnjavas kako si se vratila s posla i da ces tako uvijek i da ne ides na avion.
    Moras procijeniti kako ce to utjecati na njenu psihu.
    Nakon nekoliko dana skuzila bi sigurno, samo je pitanje tvoje procjene kako ce to podnositi tijekom tih nekoliko dana.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Stella
    A kad vam se tata vraća?

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mina baš mi je žao. Stellici

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mina
    Jučer se vozimo u autu i Dora kao grom iz vedra neba: "mama neću ja plakati,doći će moj tata brzo"
    Srećom pa MM ima novi fenomenalan ugovor,2 mjeseca radi pa mjesec dana godišnjeg :D

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moram se pohvaliti, danas popodne je sama tražila tutu, pa se u njoj popiškila i pokakola :D

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bravo Marta!! :D :D
    moj jakov još ni blizu...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Bravo Marta što si se pokakola :D

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Marta! Samo nastavi tako i ubrzo se nećete ni sjećati pelena. Ja više ni ne znam kad je Stella nosila pelene, uvijek lijepo traži. Jedino joj još stavljam noćnu (zbog svoje komocije )

A Irena :D za ugovor vašeg tate... Našeg sad dugo nema u komadu. Ali još jedno dva mjeseca pa dođe i nadam se da neće nikad više ići na ovako dugo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    Moram se pohvaliti, danas popodne je sama tražila tutu, pa se u njoj popiškila i pokakola :D
    Bravo Marta :D (zavidim vam )

Kod nas su opet u modi slikovnice o maloj princezi (Operi ruke i Hoću svoju tutu), pa možda i poraste interes za učenje... iako, znajući ga, čisto sumnjam.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jucer - prvi posjet knjiznici :D

Leon bio odusevljen koliko knjiga. Samo je rekao: Koko knjigica

I nakon sat vremena iscitavanja raznih slikovnica odlucio posuditi knjigu o Djedu Mrazu, snjegovicu i nekom striceku s autom (cini mi se da je razlog tomu sto je autic jedan od glavnih likova)
    Teta u knjiznici se bas nasmijala kada joj je dao knjigicu koju hoce posuditi u ovo doba godine. I dobio je papiric s datumom te odlucio staviti ga u dzep.
    Druzio se s djecom koja su isto dosla citat i bas sam se iznenadila kad sam skuzila kako je postao pravo vrticko dijete - drustveno, manje sramezljivo, koje se zna se izboriti za svoj prostor.
    Bas smo uzivali! :D

Nego, da vas nesto pitam:

sto odgovorite vasim malisanima kada vas pitaju za neku tinejdzerku ili tinejdzera: ko je to. Ja automatski uvijek odgovaram: neka curka (ili decko). A L. me uvijek ispravi: Nije to curka, to je teta. (ili Nije to decko, to je stricek) - a ono nemaju vise od 15.
    Uh, tek onda skuzim kolko imam godina
    A jucer je jednu dvanaestogodisnjakinju s dugom kosom nazvao tetom. Joooj

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    sto odgovorite vasim malisanima kada vas pitaju za neku tinejdzerku ili tinejdzera: ko je to. Ja automatski uvijek odgovaram: neka curka (ili decko). A L. me uvijek ispravi: Nije to curka, to je teta. (ili Nije to decko, to je stricek) - a ono nemaju vise od 15.
    Uh, tek onda skuzim kolko imam godina
    A jucer je jednu dvanaestogodisnjakinju s dugom kosom nazvao tetom. Joooj
    Ovo je i meni problem. A opet, glupo mi je 15-godišnjaka okrstiti stričekom ili tetom (mene je u toj dobi to smetalo).

za knjižnicu. Mi smo u našoj knjižnici postali dio inventara - prekjučer smo sjedili tamo sat i pol i Andrej je cijelo vrijeme slagao iste puzzle! Meni je već postalo dosadno, onda mi je rekao "mama ide gledati knjige, a Andrej slaže pazle". Čak sam uspjela i zadrijemati na stolcu kraj njega na 5 minuta, od umora, a on slaže li slaže. Ne trebam ni spomenuti da smo imali tešku dramu oko odlaska kući i da je bio užasno uvrijeđen što ne može još jednom složiti puzzle (a složio ih je bar 10 puta zaredom).
    Ali knjige iz knjižnice baš i ne šljivi. Još uvijek smo na tome da mu ja odaberem, jer bi on uzeo iste knjige koje ima i doma. A kod kuće ih slabo čita. Ali ih sam nosi u knjižnicu i predaje teti na pult, "da i druga djeca mogu čitati".

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Super za odlaske u knjiznicu. Mi smo odlazili jednom tjedno u knjiznicu, ali oni imaju kutak za djecu samo jednom tjedno po sat vremena, barm sam tako skuzila pa mi je zal kaj nemrem cesce. Morat cu se raspitati da li mogu doci i bilo koji drugi dan pa da tamo boravimo jer se Niki jako svidja, od raznih slikovnica pa do samog ambijenta. Tanja to ides u jednu od gradskih knjiznica pretpostavljam?
    Mi smo inace prije mjesec dana krenuli u igraonicu, Nika je odusevljena,teta ih animira, ima ih 5-6 u grupi, igraju se,bojaju, crtaju, lijepe kolaz,na kraju svi skupa popapaju nekaj. Čini mi se kao dobra priprema prije odlaska u vrtic u jesen.
    Bravo za upotrebu 1.lica, Nika ga isto koristi, tj. primjetila sam kad je se nesto pita, onda odgovori pravilno u prvom licu jednine, a kad prica, objasnjava nesto, ili nama ili svojim bebama, onda koristi 3. lice jednine, Nika je ovo, NIka je ono.....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj frutissima prvotno napisa
    Tanja to ides u jednu od gradskih knjiznica pretpostavljam?
    "Naša" knjižnica je "Tin Ujević" u Vukovarskoj, točno u našoj zgradi, tako da možemo onamo kad nam padne na pamet. Kad smo kupovali stan, nije mi bilo na pameti da moram imati knjižnicu u istoj zgradi, ali sad mi se to tako sviđa
    Imaju dječji odjel, jako lijepo uređen, koliko znam, imaju i neke programe za predškolsku i školsku djecu, kompjutorsku igraonicu i još svašta, ali za ovako male (ispod 5 godina) nemaju neki posebni program, nego djeca uglavnom dolaze s roditeljima pa tamo sjede i zabavljaju se. Imaju raznih društvenih igara, puzzle , kockice, i sl., i vrlo dobar izbor slikovnica.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I mi smo isto u gradskoj knjiznici - onoj na Kneziji.
    Imaju djecji kutak, tek otkrivamo sto sve nude, zasad smo samo na slikovnicama i druzenju s djecom.
    Imaju i kompjutor s igricama, al to necemo prakticirat. Dosta je doma
    Imaju igraonice, al su sve od 17-18 tako da to definitivno ne dolazi u obzir zbog mog "europskog" radnog vremena

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pretpostavljam da sam ja onda upala bas u igraonicu u knjiznicu (Ravnice, gradska knjižnica), pa je to bilo u okviru sat vremena. Svakako cu se raspitati i otici u bilo koje doba s Nikom i uživati u pronalaženju zanimljivih knjiga, a nju prepustiti puzzlama i na što već naiđe.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

au jeste se raspisale a ja lijencina

kao i uvijek, treba mi par savjeta
    F ima gnojnu anginu, pije ospen ali je od jutos i slinav i kaslje ko ista.
    sta je ono dobro za kasalj? ima li ista prirodno?
    za sad nam je jedino luk i med kombinacija...

od njega smo dobili i MM i ja pa nam je super. nadam se da cu uspjet mimoici antibiotik ali tesko sinko da te aga uzme :/

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Cini mi se da je ZOrana na nakom topicu (al vise nisam sigurna ni jel ona ni na kojem topicu :/ ) pisala o caju od luka kako je izvrstan za grlo.
    Upisi u search luk, sigurno ce ti se otvoriti dosta topica.
    Mi smo do sada jedino prakticirali narezani luk u sobi protiv zacepljenog nosa i djelovalo je.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kažu i za crnu rotkvu da je dobra za grlo i kašalj.
    Inače, za gnojnu anginu i grlo općenito meni su u djetinjstvu preporučivali da jedem limun. Pomagalo je, iako je kiselo.

Farisu i da što prije ozdravi.

(ako ste i ti i TM pobrali isto što i Faris, radije popijte taj antibiotik nego da se zezate s beštijama)

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Cini mi se da je ZOrana na nakom topicu (al vise nisam sigurna ni jel ona ni na kojem topicu :/ ) pisala o caju od luka kako je izvrstan za grlo.
    mislim da je netko pisao i o receptu s pasiranim i kuhanim lukom i medom

Da se nadovežem na kakanje, Marta je jučer opet 2 put tražila tutu, i kakala, onda je ponosno okolo raportirala kako je sad prava curica; ovako:
    "Ja sam pitala tutu, pa sam kakala i pišala u tutu, pa sam bacila gono s mamom u kojku, pa sam prala ruke i sad je sve u reeedu. Ja sam prava curica. Pelena je za Roka (jedna mala beba), nije za mene."

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Kažu i za crnu rotkvu da je dobra za grlo i kašalj.
    Inače, za gnojnu anginu i grlo općenito meni su u djetinjstvu preporučivali da jedem limun. Pomagalo je, iako je kiselo.

Da, crnu rotkvu je nama tata radio kad smo bile male - bljaaak (mislim, mozda je okus bio Ok, al je meni u to doba sve sto je tata od biljaka, propolisa i inih priredjivao bilo: bljak ).
    A za anginu sam cula da je dobar sladoled :?
    Ili je to za oporavak nakon vadjenja mandula :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •