joooooooooj evo malo pusica ozdravilica![]()
![]()
~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~
joooooooooj evo malo pusica ozdravilica![]()
![]()
~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~
Minaaaa, drz'te se ~~~~~~~~~~~~
Da vise odemo u knjiznicu![]()
Ovo moram napisati:
Imamo na zidu dječju kartu Hrvatske, i pokazala se dosta interesantnim objektom, pa pokazujemo Andreju gdje smo bili na moru, kamo ćemo ići, i sl. I danas on pokazuje po karti i govori:
Zas, mama, danas idem na Jejebit (i pokazuje na karti Velebit). A ja zivim u Zajebu, to je tuuuu (i proteze se na prste da dosegne do Zagreba) i idem zicajom na Seme ali to se tu ne jidi.
(ajme, u što je pretvorio Zagreb)
Hvala na vibricama, malo je danas bolje, nije bila toliko pospana i klonula od temp... danas nije ni imala tak strašno visoku temp. Malo je počela jesti i piti pa nećemo morati na infuziju. Sutra bi trebao izbiti osip i onda sve 5. Iako je Mia imala prošli tjedan i znam 99,99 % da je i kod Stelle isto trodnevna groznica kad je 40,1 na toplomjeru nije mi baš svejedno. Iako nisam baš neki preveliki paničar (bar se ne doživljavam paničarom) znaju mi ići kojekakve misli kroz glavu, npr. meningokokna sepsa... I uvijek radije odem kod doktora i na pretragu viška pa se ispostavi da nije ništa, nego da poslije ispadne da je nešto, a nisam na vrijeme ništa poduzela...
A Mia kao da joj ništa nije ni bilo pa smo ona i ja danas šetale, dok je Stella gledala crtiće i zabavljala se s bakom...
Skoknula sam i u firmu- bolovanje priznato :D , nisu ništa rekli- sve im je to normalno. A nisam im ni prva ni zadnja sa malom djecom- znaju oni kak to ide... A pričala sam i prije i sad sa šeficom, svjesna je da će biti puuuuno bolovanja, sudeći po ovoj zimi.
Tanja-bza Zagreb...
Mina :D i za vijesti o maleckama i za posao!
Tanja, mi tako imamo na zidu djecju kartu Sunceva sustava i Leon pogadja planete.
Jedino mu je mjesec jako cudan, valjda zato sto mu na nebu izgleda drukcije. I kad ga pitam gdje je mjesec, nikad ga ne pokaze, iako zna gdje je na kraju![]()
Cak i zna kako izgledaju Einstein, Newton... i jos neki znanstvenici nacrtani na toj karti, a kad je bio mala beba, kad smo dosli ispred karte obavezno je Einsteinu morao dat pusu, jer fakat izgleda ko dobri stari stricek![]()
Jel'da su odlične te karte?
Ja sam bila protiv toga, čemu bezveze dijete muštrati geografskim podacima, da je karta prešarena, prenatrpana sličicama, tekstom i brojevima, ali MM je bio jako zagrijan za kartu i na Interliberu smo je kupili za neki sitniš. Na kraju ispada da je to jedna od omiljenih zabava. A usput i edukativno djeluje.
U rezervi imamo i dječju kartu Europeali nemamo slobodan zid na koji bismo ju stavili. Možda kad jednom nađemo veći stan.
mina, ~~~~~~~ da svi što prije ozdravite i da onda jedno dulje vrijeme prođe bez bolovanja (uključujući i godišnje odmore!)
tanja_b prvotno napisa
Izvrsne!
Ja sam ovu nadobudno kupila jos dok je L. imao 3 mjeseca![]()
I cak se na kraju tim sarenilom doista zabavljao i ko beba, a i sada![]()
Sad vidim, Tanja i tinki winkie, oplakah od smjeha biserima![]()
mina, nadam se da ste bolje vec![]()
nego, da vas pitam...ja naravno imam novu dilelmu![]()
neki znaju da je F bukvalno od rodjenja bio jako jako strasljiv.
vremenom se poprilicno prilagodio, vec neko vrijeme je bio u fazi da zeli ici svima...sto je meni bilo :shock:
znam da ce se vremenom to jos i te kako mijenjati, no mene muci slijedece:
kontak sa djecom
naime, F se voli igrati sam malo starijom djecom i to onom koja su miroljubiva. i na najmanji znak agresivnosti, on se povlaci...ili se igra sam ili ako ga neko udari i sl on se rasplace i uopste se ne brani nego s epovlaci u sebe
ma koliko god se ja tjesila da je F napredovao, jako mi je tesko gledat ove stvari...ja bih najradje da je on hrabar, da se izbori za sebe, da ne da da ga djeca tuku...bla bla
znate i sami
ali on jednostavno to nije.
ima li neka knjiga da znate u kojoj se opisuje kako korak po korak uciti djecu da budu sigurniji u sebe?
da budu hrabriji?
vec se plasim i pomisli na obdaniste....
pocela sam razmisljati da ako ne nadjem neke knjige o tome, da odem da se savjetujem s nekim psihologom...
i ne pretjerujem, samo da znate
jutros sam pricala s tetom cuvalicom i ona sama mi govori "ko ga ne zna, ne moze suditi...on je jednostavno takav" i kako mu sad pomoci?
Njojza, znam točno što te muči, jer nije ni Andrej bitno drukčiji. Odnosno, primjećujem pomak u odnosu na prošlu godinu, ali još uvijek na tuđu agresiju reagira kao da ne zna što bi - ili se povuče ili bespomoćno stoji.
S tim da on i nije sam kod kuće, nego s drugom djecom na čuvanju, i prije je bio jedan dečko, a sad je jedna curica, koji su točno skužili što njemu ide na živce i često ga namjerno "zezaju" (koliko je to moguće kod 2-godišnjaka). Teta jako korektno postupa, i uvijek uzima Andreja u zaštitu, i nemam dojam da on trpi neke traume od tih dječjih zafrkavanja, ali već vidim da će biti vrlo zahvalna meta za zafrkavanje i u vrtiću i u školi (i ja sam to bila, pa znam što to znači).
Gledajući iz vlastitog iskustva, mislim da je produktivnije naučiti ga da se ne nervira i ne svaljuje krivicu na sebe (ja sam glup, slab, nesposoban), tj. da sačuva svoj mir i da se ne da izbaciti iz takta, a ne bih inzistirala na kontaktu s drugom djecom ako mu je to neugodno (to su meni radili i ne sviđa mi se rezultat). E sad, lako je teoretizirati, a u praksi...
Npr., jučer mu je na igralištu jedan veći klinac dobacivao nešto na račun biciklića bez pedala. Andrej nije ni čuo ni razumio sve što je taj mali rekao, ali je po njegovom tonu shvatio da mu govori omalovažavajuće, i odmah se pokunjio, tražio da ide kući i bio je nekako suzdržan. MM mu je samo rekao: "ma, taj dečko je bio zavidan što on nema takav biciklić". Mislim da mu je dobro rekao, ali koliko je to doprlo do njega, ne znam...
Mi smo zakurile jučer na 40,mučile smo se cijeli dan sa temperaturom.Nikad ju ovako nije namučila,kad bi dosegla 40 ja bih joj stavila čepić ili dala lupocet...........pa tuširanje.Uglavnom nikad ovako teško sa temperaturomPočela me hvatati panika kad pol sata nakon čepića temp. ista.Neki mali glas u glavi viče "MENINGOKOKNA SEPSA,MENINGOKOKNA SEPSA....i svakakve mi boleštine padaju na pamet.Inače nisam paničar kad je temp. u pitanju i ne skidam temp. dok ne pređe 39 i približi se 40 na toplomjeru ali kao što Mina kaže nije ti svejedno kad pogledaš toplomjer.Danas je hvala Bogu puno bolje,ali popodne idemo doktoru jer se jučer pokazivala na uši a i osjetim da je puna onog ružnog šlajma(jučer ga je čak i povratila).
Lijepi moj Faris.Kako različit od moje Dore.Neki dan pitam tetu u vrtiću kakva je,jel se tuče,štipa......Veli ona "kakva je bila na početku sad je super" Ja u nesvijest
Ali i kod nas je vidljiv pomak na bolje,ima dana u vrtiću kad cijeli dan nema nikakvih problema.Ide na bolje,moj mali harambaša još će postati dobrica.Baš pišem seminar na temu bullying i pitam se kako odgojiti dijete da ne bude ni nasilnik ni žrtva :/ Ona je kao i Faris jednostavno takva kakva je, i ne vjerujem da bi ju previše pogodilo ismijevanje druge djece.Često se doma pitamo gdje jw naučila takvo ponašenje,gdje ga je vidjela i ne možemo naći odgovor.Raći da je to naučila iz igre sa nećakom koji je godinu dana stariji bilo bi isto pretjerano jer on često trpi njezine udarce,ugrize.....I kod nas ide na bolje,puno bolje nego prije par mjeseci kad doslovce nisam skidala pogled s nje.
Irenas, vjerojatno je neka viroza, i Nika je s cetvrtka na petak koma zakurila, prek 40,nis nie pomagalo- Dala sam joj panadon sirup, ali nista, spustilo se za par sati ipak na 38, da bi slijedeci dan bilo samo oko 37,4, a do navecer nista. Pedijatrica je rekla da je virusno i da ne treba antibiotik, i tako je i bilo, kroz Niku je ova viroza prohujala u 24 sata, zato smo svi mi doma koma, ko da imamo gripu!
Imam pitanje za vas, Nika u zadnjih 10 dana (ne svaki dan, tj noc) ko da ima nocne more, tj. ne znam da li ih tako nazvati. Zaspi navecer, uz mene, moju nazocnost i u neko doba noci, obicno iza 1 ili oko 3-4 ujutro vristi iz petnih zila i NIKAKO JE NE MOGU SMIRITI.Dignem je, pricam joj, mazim je, grlim, stavim u krevet nas, ali nista, odguruje me, vristi ne ne ne!, oces vodu, ne, jel te boli sto, ne, jel oces mami i tati, ne, sva se izvija, place, rita i to je nocas npr, trajalo oko 3 sata ukupno, uz jedno kratko spavanje izmedju. Mozda nesto prozivljava, iako u ove dane nismo nigdje bili, nikakvi dogadjaji, rockasi,nikakvi cudni filmovi na TV (ona ga uopce ni ne gleda). Jedino sto sam ja vec skoro mjesec dana doma jer sam imala operaciju pa sam puno s njom doma i ponovno je zalijepljena ko cicak i ponovno je cendravija nego je bila. Jutros kad sam je pitala zasto je tako plakala,samo je ponavljala, mama nije bila blizu, velim joj, pa bila sam, stalno sam tu,grlim te, volim te, ljubim te, spavala si kod mame i tate, a ona je samo govorila, pa nisam te vidjela. E sad, jel to nekakvo igranje s nasim granicama koliko cemo joj dozvoliti (to mi se cini ipak nevjerojatnim) ili su ipak neke nocne more? Ja ne mogu to dokuciti i ne znam kako joj pomoci, s tim da je trazila da svjetlo bude upaljeno i tek je onda nekako zaspala, na kraju je cak trazila da je stavim u kinderbet i da idemo spavati.
Ne moram spominjati da MM ide na posao i da je noc odspavao u kuhinji na podu.
Irenas, vjerojatno je neka viroza, i Nika je s cetvrtka na petak koma zakurila, prek 40,nis nie pomagalo- Dala sam joj panadon sirup, ali nista, spustilo se za par sati ipak na 38, da bi slijedeci dan bilo samo oko 37,4, a do navecer nista. Pedijatrica je rekla da je virusno i da ne treba antibiotik, i tako je i bilo, kroz Niku je ova viroza prohujala u 24 sata, zato smo svi mi doma koma, ko da imamo gripu!
Imam pitanje za vas, Nika u zadnjih 10 dana (ne svaki dan, tj noc) ko da ima nocne more, tj. ne znam da li ih tako nazvati. Zaspi navecer, uz mene, moju nazocnost i u neko doba noci, obicno iza 1 ili oko 3-4 ujutro vristi iz petnih zila i NIKAKO JE NE MOGU SMIRITI.Dignem je, pricam joj, mazim je, grlim, stavim u krevet nas, ali nista, odguruje me, vristi ne ne ne!, oces vodu, ne, jel te boli sto, ne, jel oces mami i tati, ne, sva se izvija, place, rita i to je nocas npr, trajalo oko 3 sata ukupno, uz jedno kratko spavanje izmedju. Mozda nesto prozivljava, iako u ove dane nismo nigdje bili, nikakvi dogadjaji, rockasi,nikakvi cudni filmovi na TV (ona ga uopce ni ne gleda). Jedino sto sam ja vec skoro mjesec dana doma jer sam imala operaciju pa sam puno s njom doma i ponovno je zalijepljena ko cicak i ponovno je cendravija nego je bila. Jutros kad sam je pitala zasto je tako plakala,samo je ponavljala, mama nije bila blizu, velim joj, pa bila sam, stalno sam tu,grlim te, volim te, ljubim te, spavala si kod mame i tate, a ona je samo govorila, pa nisam te vidjela. E sad, jel to nekakvo igranje s nasim granicama koliko cemo joj dozvoliti (to mi se cini ipak nevjerojatnim) ili su ipak neke nocne more? Ja ne mogu to dokuciti i ne znam kako joj pomoci, s tim da je trazila da svjetlo bude upaljeno i tek je onda nekako zaspala, na kraju je cak trazila da je stavim u kinderbet i da idemo spavati.
Hej curke, evo i nas s vikend izvjescem![]()
Najprije smo cijelu subotu uzivali s prijateljima na njihovoj vikendici i ne moram ni spominjat kako sam doma isla opijena (doslovno) zrakom![]()
U nedjelju su moji dosli na rucak i Leonu donijeli zeca - pravog pravcatog. L. je bio odusevljen, a i ja s njim (MM kaze da ima snimljeno kako sam se vise radovala od njega)
Hranio ga je, malo natezao po usima, dok mu nismo objasnili da njega to boli, pa mu je nudio vodu i to tako da je s licem legao na pod i gurao mu zdjelicu s vodom govoreci: Izvoji zeko, pij majo vodice![]()
Uglavnom, zec je trebao citav tjedan biti kod mojih, do sljedece nedjelje kad bi ga vratili prodavacu. L. je bio jako uzbudjen kad sam mu rekla da ce se nakon vrtica kod bake i dede igrat sa zekom, a kad ono mama me zove ujutro i zeko pobjegao. Preskocio ogradu od oko metra i pol :shock:![]()
Bas bezveze...
A L. (kao mrzitelj bicikala, tricikala, tj. pedala) je ovoga vikenda otkrio novo gurajuce sredstvo - romobil. MM vidio u Intersparu, a ja sam mu tvrdila kako L. nece moc ni stat s nogom na to jer je to romobil za odraslu djecu (da ni ne spominjem da smo se kladili u "cusku" - naravno - ziva sam - nisam je dobila
). Uglavnom, L. spura ko veliki. Tu i tamo padne naravno, al mu je bas zabavno. I, da, ako ima jos zainteresiranih, cijena im je 79.99. Fakat se isplati.
Jel ima tu mama koje voze svoju djecu na biciklima? Kakve bicikle imate? Kakve sjedalice???
Gledali smo za vikend malo te bicikle, ja ne volim one tzv. "zenske" (vise sam ljubiteljica mountain bikeova), al oni jedini imaju onaj "gepek" koji je navodno nuzan za zadnju sjedalicu, ali dobivam razne informacije. Pa nismo nis kupili. Svaki savjet dobrodosao.
I samo jos Njojzi par rijeci -
mislim da ce se Faris promijeniti kad krene u vrtic. Mozda ne bitno, al dovoljno da se nauci sacuvati svoj integritet ako mu je nesto jako bitno. Vidim da L. svakoga dana u svakom pogledu sve vise napreduje u tomu. I za takvo sta zaslugu pripisujem vrticu. Naravno, i nasoj podrscni, nasiim poducavanjima kako sve ono sto drugi rade nije najbolje, kako on sam treba odluciti sto hoce (dat) sto nece i sl.![]()
Frutissima, L. je isto imao par dana nocne more, samo njegovo plakanje (ne vristanje) nije tako dugo trajalo. Mozda da ipak pitas doktoricu ili cak najbolje homeopaticu.
Irenas, ozdravite sto brze!
Uh, umorih se od pisanja![]()
Hej curke, evo i nas s vikend izvjescem![]()
Najprije smo cijelu subotu uzivali s prijateljima na njihovoj vikendici i ne moram ni spominjat kako sam doma isla opijena (doslovno) zrakom![]()
U nedjelju su moji dosli na rucak i Leonu donijeli zeca - pravog pravcatog. L. je bio odusevljen, a i ja s njim (MM kaze da ima snimljeno kako sam se vise radovala od njega)
Hranio ga je, malo natezao po usima, dok mu nismo objasnili da njega to boli, pa mu je nudio vodu i to tako da je s licem legao na pod i gurao mu zdjelicu s vodom govoreci: Izvoji zeko, pij majo vodice![]()
Uglavnom, zec je trebao citav tjedan biti kod mojih, do sljedece nedjelje kad bi ga vratili prodavacu. L. je bio jako uzbudjen kad sam mu rekla da ce se nakon vrtica kod bake i dede igrat sa zekom, a kad ono mama me zove ujutro i zeko pobjegao. Preskocio ogradu od oko metra i pol :shock:![]()
Bas bezveze...
A L. (kao mrzitelj bicikala, tricikala, tj. pedala) je ovoga vikenda otkrio novo gurajuce sredstvo - romobil. MM vidio u Intersparu, a ja sam mu tvrdila kako L. nece moc ni stat s nogom na to jer je to romobil za odraslu djecu (da ni ne spominjem da smo se kladili u "cusku" - naravno - ziva sam - nisam je dobila
). Uglavnom, L. spura ko veliki. Tu i tamo padne naravno, al mu je bas zabavno. I, da, ako ima jos zainteresiranih, cijena im je 79.99. Fakat se isplati.
Jel ima tu mama koje voze svoju djecu na biciklima? Kakve bicikle imate? Kakve sjedalice???
Gledali smo za vikend malo te bicikle, ja ne volim one tzv. "zenske" (vise sam ljubiteljica mountain bikeova), al oni jedini imaju onaj "gepek" koji je navodno nuzan za zadnju sjedalicu, ali dobivam razne informacije. Pa nismo nis kupili. Svaki savjet dobrodosao.
I samo jos Njojzi par rijeci -
mislim da ce se Faris promijeniti kad krene u vrtic. Mozda ne bitno, al dovoljno da se nauci sacuvati svoj integritet ako mu je nesto jako bitno. Vidim da L. svakoga dana u svakom pogledu sve vise napreduje u tomu. I za takvo sta zaslugu pripisujem vrticu. Naravno, i nasoj podrscni, nasiim poducavanjima kako sve ono sto drugi rade nije najbolje, kako on sam treba odluciti sto hoce (dat) sto nece i sl.![]()
Frutissima, L. je isto imao par dana nocne more, samo njegovo plakanje (ne vristanje) nije tako dugo trajalo. Mozda da ipak pitas doktoricu ili cak najbolje homeopaticu.
Irenas, ozdravite sto brze!
Uh, umorih se od pisanja![]()
Bok!
Ne stignem odgovarati.svima, bolesnima, žrtvama, nasilnicima. Stella je prije u kategoriji nasilnika nego žrtve, a i Mia pomalo pokazuje da bi isto mogla biti takva. A tata i mama bi se prije mogli svrstat u kategoriju žrtve u djetinjstvu/školi, pa sad kaj je u pitanju ne znam- valjda naučile da mogu terorizirat roditelje pa onda primjenjuju i na ostale ljude. Inače, Stella si dosta bira društvo, sa nekom djecom hoće lijepo, neku neće ni vidit- valja one koji se ne daju terorizirat. I voli bit šefica, jednom u parku dvoje starije djece i ona, i ona njima komandira i određuje pravila igre i što će se sad igrat...
Ja preživjela prvi radni dan, evo sad i drugi...
Ide nekako, nije tak loše... Al me jučer popodne ipak toliko bolila glava, valjda od stresa i nervoze i ne znam- svega
Neke stvari sam već malo zaboravila, treba mi vremena da se uhodam, srećom pa me za početak nisu zatrpali poslom, fer su pa mi dali malo po malo dok se priviknem
Baka i cure se snalaze, veli baka da joj nije bilo teško s njima, da su puno bolje kad mene nema u blizini
Mia je jedva dočekala svoju cicu kad sam došla, tak je guštala. Onak doji i svako malo stane pa se smije kao "sad sam sretna, finoooo" Pa tak dugo onak još malo, još samo gutljaj, pa za pol minute traži opet. Kao već se najela i napila al još malo za gušt
Kak se djeca znaju radovati, to je tak nešto posebno, mi odrasli to ne znamo
Jucer smo bili na kontroli kod dr i sve je ok, usput sam pitala za nocne more i potvrdila mi je da se radi o prvim strahovima koje klinci u toj dobi dozivljavaju, strah od sijene, mraka. Nocas sam digla rolete tak da je ne zbunjuju rupice od njih i sjene koje se stvaraju po zidu, kupili smo malu lampicu s likom winnija od 7 W, tako da je jako slaba,a nju sad to smiruje. Bilo je i nocas placa, u 3 navrata, ali su trajali neusporedivo manje, odma sam upalila lampicu, digla je i pokusala je sto prije razbuditi, i sto je moguce njeznije, nocas je brzo prestala, iako je zavrsila u nasem krevetu, tj. samo sa mnom jer je MM zavrsio u kuhinji na podu za svaki slucaj![]()
Pa zašto jadan u kuhinji na podu? Pa što se ne zgurate malo u krevetu?
Pozdrav svima i velike puse bolesnima!
Nije nas bilo jer smo za Uskrs zapalili na Pag. Ja i moja kcer tako mocimo noge u moru i pita ona mene jel moze se kupati. Posto je more bilo hladno, ja joj kazem samo daj (kao nece htjeti), a ona trk u more.![]()
Imala je na moru super izjave kao:
- (leptir je uletio u sobu)- mama otvori mu vrata da ode u svoj svijet
- ( ulovila je ribicu)- pustit cemo je jer ce ju njezin tata Nemo traziti i bit ce tuzan.
- (ja njoj govorim kako je moja ljubav, a ona meni)- znas mama, ja ti imam 5 ljubavi: jedna baka, druga baka, jedan deda, drugi deda i Nika (nasa prijateljica). A mame niotkuda...
irenasza doru...to joj je od F a od mene
![]()
je li danas bolje?
tanja, da ne pisem na dugo i na siroko, posaljem ti PP jos me svasta zanima
frutisima, to za TMa....koliko god mu tesko bilo, ja oplakah od smijeha![]()
nadam se da ce malom suncu brzo proci ti strahovi
jacman, curka je![]()
ja sam jucer ostavila dzemper na stolici ali uredno slozen, no nije na mjestu, jelte
i moje dijete je pitalo tetu cuvalicu "ko je ovo nekujturan pa je ostavio dempej na stojici"![]()
Njojza prvotno napisa
![]()
![]()
Tako meni Andrej svako jutro, dok spremam posteljinu u ladicu, govori: mama, mojim te, pomaci ovu potaninu tu do taja (hoće reći, da pomaknem jastuk i deku do kraja ladice, a ne da stoje na sredini, jer mu valjda tako urednije izgleda, djevica jedna muška)
sladak je
ma F isto ima tu notu "reda" dok sam ja tip...razvasari pa spremi...
neki dan je jeo, uzeo tanjir i casu i spremio iza sebe....ubacilo dijete u sudoper jer mu je tamo mjesto![]()
E drage moje, lako se smijat, doduse i ja sam se isto smijalairenas prvotno napisa
, ali u drugoj sobi spavaju moji starci (mozda da ode puncu i punici spavat, to bi tek bilo ludo)
ili mu preostaje kuhinja, covjek je jednostavno nakon noci i noci zeljan sna, nevjerojatno kako je covjek prilagodljiva i cudna zivotinja
Inace krevet nam je 2 na dva, al nis ne pomaze jer nemamo zvucnu izolaciju od Nike
![]()
Ajme koja je to generacija! I moja Viktorija sve mora spremiti na svoje mjesto. Ne znam od kuda joj tolika urednost...tanja_b prvotno napisa
![]()
Moram se malo hvaliti, tj. ne sebe, nego Andreja - danas smo opet bili kod "tete zubajice" i SAM je sjeo na zubarski stolac! MM i ja smo stajali pokraj s velikim upitnicima iznad glave. Teta zubarica pitala ga je treba li mu neka životinja, a on je rekao "Da-da-da, hoću medu!". Dobio je medu u ruke i ona mu je 10-ak minuta čistila zubiće, a Andrej ni makac. Tek je na kraju, kad mu je već bilo dosta, podigao ruku i pozvao me.
Nakon onolikih strahova i šokova koje je prolazio još jesenas, zaista nisam mislila da ću ovu situaciju ikad dočekati, a kamoli tako brzo. Zapravo, bolje za njega, jer nam i dalje predstoje česti odlasci zubarici i struganje zubića svaka 3 tjedna :/
Bravo za Andreja,pa baš mi ga je žaošto mora tako često zubaru.
šta kaže zubarica do kad će to trajati?
Ne mora zubarica ništa reći, dovoljno je da sebe pogledam u ogledalo i zaključim - trajno. Tu se ne može ništa, i on i ja imamo kromogene bakterije u ustima koje farbaju zube. Za utjehu, takvi zubi se rjeđe kvare i manje su podložni karijesu.
Ali možemo prorijediti posjete zubaru kad naraste dovoljno za električnu četkicu za zube (ja sam se preporodila otkako sam je nabavila).
Svaka cast i cestitam Andreju na hrabrosti! Moja Nika jos ima nelagodu kod zubara, pregled se sastoji od malog otvaranja ustiju i nista vise. Tanja znas da Nika isto ima kromogene bakterije, dva zubara su mi rekli da to nema smisla cistiti prije 3 godine, tj da postoji opasnost da se i caklina unisti prilikom struganja, tako da joj ne ciste, a mi vec 3 mj koristimo elektricnu djecju cetkicu za zube (po preporuci pedodonta) iako Nika nema jos 3 godine i vidim poboljsanja, vise nema crnoga na gornjim zubima iznutra uopce, vanjske trojke smo potpuno ocistili, jedino nam je problem donje jedinice,dvojke i trojke jer ih najteze cistim. Ocito postoje razlicita misljenja lijecnika po tom pitanju, ja se ipak nadam da ce vremenom Nika uspjeti otvoriti usta kod dr i da joj barem malo ociste donje zubice... Jel premazujes Andreju s necim zube jos dodatno?
Inace, MM mi se vratio u krevet, Nika bolje spava, par budjenja i vriska po noci koja se jako smanjila, zasad i lampica pomaze i ak skuzim da sanja, probudim je da mogu dobiti njenu reakciju, ide na bolje :D
bravo za Andreja! Vjerujem da ti je puno lakse bilo ovaj put Tanja...
Mi jos nismo nikad bili kod zubara, no planiramo...
Za sad vidim da su zaista svi zubi zdravi bez tackice na sebi (kuc kuc), jedino zanjih dana ima pojacane naslage a ne kontam od cega pa ribamo zube duplo vise nego inace![]()
Svaka cast Andreju!! :D
Mi idemo zajedno unutra. ja sjednem na stolac a ona je pored mene. Zubarka joj sve pokazuje, a njoj je fora gledati kako meni prčka po zubima.
Mi idemo zajedno unutra. ja sjednem na stolac a ona je pored mene. Zubarka joj sve pokazuje, a njoj je fora gledati kako meni prčka po zubima.
Soryte za ovo! Nekaj mi je zablokiralo!![]()
Ali Andrej je dobio tri puta bravo!
jacman![]()
Što se pranja zuba tiče, Andrej i dalje ustrajno grize četkicu umjesto da njome trlja zube. I ne da da mu itko pokazuje.
Točnije, itko od odraslih. Ali njegov glavni autoritet u zadnje vrijeme je curica koja je s njim na čuvanju kod tete, koji mjesec mlađa od njega, i kad mu ona pokaže kako se peru zubi, nju sluša i pokušava je oponašati![]()
Preživjeli smo prvi radni tjedan :D
Ja sam psihički bolje- malo mi posao koristi da se prebacim u drugi film i odmorim od kuće, a curama je super sa bakom. Šetaju, jedu, spavaju- čak i Stella zna zatražiti popodnevno spavanje, što nije već valjda godinu dana... Zna tu i tamo, ali od 20ak mjeseci uglavnom se buni i odbija dnevno spavanje, tako da mi već dugo, dugo- mjesecima ne spavamo danju, osim u iznimnim slučajevima i/ili u autu
I da se hvalim već dvije noći nam je suha pelena, znalo je biti i prije ali mislim da sam sad ja spremna na odvikavanje i od noćne pelene :D, dnevne se više ni ne sjećam kad je nosila . Danas spava od popodne, bez pelene, jednom se nešto nervozno počela razbuđivati, ja ju odnjela do WCa- posjela na tutu, popiškila se i nastavila je spavati. Nadam se da mi se neće probuditi u 5 ujutro- naspavana i orna za novi dan. A zna ona nekad tako kad je umorna i ne spava dovoljno- a sad ju ujutro budim, pa od 6 popodne do 8-9 ujutro, 15ak sati :shock:, ko beba... Al imamo u familiji puno spavalica, a ni njoj nije prvi put tak da mi nije ništa čudno. Mnoga djeca spavaju danju (zapravo skoro svi), a ona ne spava danju pa valjda zato više noću, i ranije zaspi kad su joj baterije prazne
Nisam vas stigla čitati, ali pozdravi isvima
Idem i ja u krevet- sutra možemo duuuuuuugo spavati- sad ću jedva čekati vikende. Zaboravila sam kak je biti radni čovjek
Dora opet kod brace na spavanju pa ću i ja sutra malo duže odspavati 8) a i do sad sam kefenisala sa curama.Imam slobodan dana tek je ponoć.
Leon izmislja ko veliki
Mislim, on oduvijek ima tendenciju izmisljati neke dogadjaje, al sad je poceo izmisljati rijeci, tj. ne cak rijeci, vec recenice.
Sad cu vam dati primjer:
jucer se igramo na podu, valjamo se, smijemo, zezamo, i kaze on:
Mama, ajde reci (sad izmisljam jer je uvijek nesto drukcije):
lena cata fita mara
:shock: :?
I tak izmisli nekoliko rijeci i spoji ih u jednu recenicu, za koju ne misli da je smislena, niti mu te rijeci nesto znace.
I kad jednom izmisli, zna ponoviti isto tako.
Jako mi je to smijesno![]()
I slatko.
Ali i :? - kak je dosao do te ideje![]()
Tako Andrej ima neku svoju frazu: "Bija bita bac", za koju nitko živ više ne zna što znači, a mislim da ni on to više ne znaali smo sigurni, kad to ponavlja, da je dobre volje.
Evo malo i nas...
Ajme koji čudan osjećaj biti radni čovjek i nemati vremena za ništa. Ali moram priznati- osjećam se bolje. Ono kak se veli, što više obaveza imaš, više toga stigneš i napraviti.
A što više napravim to sam sretnija i zadovoljnija sobom...
I paše mi da imam neku stalnu obavezu i stalni ritam: ustajanje u određeno vrijeme, posao, šetnja, kupanac, spavanac...
Cure su sad malo počele osjećati odvajanje i moj odlazak na posao- više im se nejde kod bake, Mia se nikako neće rastati od cice, Stella viče da neće više k baki. Iako je prije obožavala ići baki i visila bi tamo non-stop sad prolazi skoro istu krizu odvajanja kao i kad je kretala u jaslice...
Ipak sad osjećaju da je to svakodnevno, da nije kao kad nekad ostanu na čuvanju dok idem u dućan, kod dok, spremit kuću i sl...
I Stella se izgleda zauvijek rastaje od pelena :D
Inače već dugo nemamo dnevnu ali noćnu sam joj stavljala jer se meni nije dalo odvikavati od noćne. Sad sam ja odlučila da sam spremna pa u zadnje vrijeme pokušavamo i super je... Ponekad joj stavim, ali uglavnom spava bez pelene. Kako spava sa mnom osjetim da se noću nešto meškolji, odnesem ju na tutu i sve 5...
Zadnjih par puta kad je imala pelenu ostala je suha i čim bi ustala tražila bi na tutu
Zapravo čak ni ne treba na WC noću, uglavnom ide prije spavanja i kad se probudi
Eto kod nas pravo proljeće... i ja psihički... i inače
Koliko vas ima bez pelene?
Mi smo Lei skinuli pelenu prije desetak dana i ona normalno ide na tutu piškiti, ili ju mi stavimo ili sama traži. Jedan jedini put se popiškila u gaće, i to je poslije priznala da je znala da joj se piški ali se nije htjela prestati igrati.
No, imamo isti problem sa kakanjem kao lani, neće kakati na tutu, pa samim time neće niti kakati. Tako nam se dogodi da ne kaka cijeli dan, pa je drugi dan tvrdo itd.
Drugo, mi smo totalno nespremni i nemamo pojma kako hendlati piškenje po vani, do sad smo joj stavljali pelenu kad bi išli negdje na duže a to nam je sad glupo, danas smo išli u grad i nismo znali što ćemo pa smo na kraju išli bez pelene i sve je bilo OK, Lea satima nije piškila.
Ne znam niti kako skinuti pelenu po noći, Lei je pelena skroz suha što će reći da uopće ne piški po noći - ujutro napuni pola tute; ali opet ne znam što ako se propiški, jel da stavljam nešto ispod nje? To mi se baš ne sviđa kao ideja.
da vam se pridružim i mi smo ljetni,
pa da se predstavimo G. će 3.7 , 3 godine, vesel je i razigran,ne nosimo pelene već 7 mj, osim noćne koju ćemo nadam se za ljeto ostavit, jede sve
obožava kisele krastavce i zelenu salatu, a meso da ne spominjem
i krajem godine će dobiti brata ili seku, eto ukratko,još se tipkamo
Bok Nella dobro došla
Mi smo još daleko od toga da se odvojimo od noćne pelene jer još se nije desilo niti jednom da joj je ujutro suha pelena,upravo suprotno,jutros je bila puna kao u ona vremena kad je cicala cijelu noć.Ali ne sekiram se previše,kad se ujutro počnemo buditi sa suhom pelenom to će nam biti znak.Preko dana spava bez pelene a ispod plahte joj stavim onu gumenu i tako barem ako se popiški spasim madrac.
U vrtiću je super,socijalizirala se,ne tuče se više što je najvažnije,obožava tete,ma sve 5.
Jučer me iznenadila,vozimo se u autu i ona kao iz topa "mama hoćeš ti meni roditi bracu".Pa kad tako lijepo pita dijete možda ćemo se stvarno morati potruditi ovo ljeto![]()
Nella dobrodošli
Mima, ja stavljam gumirano platno ispod plahte da ne probije na madrac.
MM je to davno kupio (kad se Stella rodila) i dugo je bio bezveze bačen novac do sad.
Al skoro da mi ni ne treba. Kao prvo ni ne piški noću, a ako pred spavanje pije kako spavam s njom kad osjetim da mi se meškolji samo ju odnesem na tutu, ona u snu obavi i sve 5
Dobrodošla Nella :D
Mina, super, samo da i dalje napreduje u pozitivnom smjeru. :D
Što se tute tiče, Marta skoro svaki pišanac i kakanac obavi na WC školjci, tuta je nepoželjna. HM, prije nego ubacite smajlija koji skače, moram vam reći da to pali sam kod bake, čim je s nama u stanu, sve radi u pelenu... Pokušavam ne živcirati se zbog toga, ali ne mogu. Fakat me nervira činjenica da nama ne želi raportirati... Nada se da joj ta faza neće dugo trajati...
Neki dan me pitala kad ću joj roditi bracu... I hoću li joj ga nositi u drobiću... I jesa li ja nju nosila u drobiću....
irenas i naša je noćna jako puna isto kao kad je mali bio.
a mislim si valjda ću ovo ljeto to sredit nekako, i mi imamo gumu za jogi
i sva sreća jer se jednom prepiškio pa je sve prošlo, ali njemu to ništa ne smeta on spava mokar ne buni se.
cure hvala vam za dobrodošlicu![]()