Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: ellaroo marama-skuplja li se nakon 1. pranja?

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno ellaroo marama-skuplja li se nakon 1. pranja?

Zanima me hoće li će se skratiti kad je prvi puta operem i treba li to uzeti u obzir prilikom odabira duljine? Voljela bih nabaviti EllaRoo maramu i odgovarala bi mi duljina 4,6 m, ali ne ako će nakon pranja postati kraća.
    A one resice što vise na krajevima, jesu li one dodatak na duljinu ili su ubrojene u tih 4,6 m? (meni je nekak logično da su one extra)

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja ne primjećujem da se skratila. resice su ekstra, čini mi se. jedino što primječujem da je što je više perem i nosim, sve podatnija, mekša i bolja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    ja ne primjećujem da se skratila. resice su ekstra, čini mi se. jedino što primječujem da je što je više perem i nosim, sve podatnija, mekša i bolja
    potpisujem!

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hvala na odgovorima. Za svaki slučaj, pisala sam proizvođaču i evo što kažu:
    EllaRoo wraps come a little long so that after washing they are at least their stated size---so a size medium wrap should be at least 4.6m after washing and hanging dry. We have heard that they can shrink if machine dried, which is one reason we recommend line drying (it's also more gentle on fabrics and keeps colors more true). The length of the wrap does NOT include the fringes, so a size medium should be 4.6m after washing, not including the fringes.

Thanks for writing,
    Elly

EllaRoo Baby Carriers
    www.ellaroo.com

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: ellaroo marama-skuplja li se nakon 1. pranja?

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Zanima me hoće li će se skratiti kad je prvi puta operem i treba li to uzeti u obzir prilikom odabira duljine? Voljela bih nabaviti EllaRoo maramu i odgovarala bi mi duljina 4,6 m, ali ne ako će nakon pranja postati kraća.
    A one resice što vise na krajevima, jesu li one dodatak na duljinu ili su ubrojene u tih 4,6 m? (meni je nekak logično da su one extra)
    Mislim da nemas razloga za brigu - ako si dobro odabrala velicinu, CAK i da se malo skupi niti jedan nacin vezanja ne ovisi o tih par cm koje bi izgubila.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: ellaroo marama-skuplja li se nakon 1. pranja?

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Mislim da nemas razloga za brigu - ako si dobro odabrala velicinu, CAK i da se malo skupi niti jedan nacin vezanja ne ovisi o tih par cm koje bi izgubila.
    Par cm ne bi bio problem, no kako se pamuk obično skuplja oko 5 % , to na duljinu od 4,6 m znači skraćivanje marame za cca 25 cm, što je puno. No, kao što napisah u prethodnom postu, proizvođač je rekao da marame dolaze nešto dulje i da tek nakon pranja postižu duljinu koja je deklarirana.
    da ne duljim, ipak sam je nabavila u veličini L (5 m), izmjerila je prije i nakon pranja i ispalo je da se skratila za 35 cm, ali nije mi prekratka jer je originalno zapravo bila dulja od 5 m. Sada se suši, a sutra ćemo se već nositi u njoj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •