-
Osoblje foruma
imate li tematske dane u skoli bez nastave?
danas i. nema nastave. dan voda je i u skoli je program posvecen tome, a razredna nema nastavu ali ima organiziran boravak, isto tematski.
cijelo popodne su radionice i izlozbe sto su ih pripremili ucenici i ucitelji (mi cemo ici na tesline pokuse).
isto tako je bilo kad je u skoli bila organizirana humanitarna akcija kojom je skola opremila razred u viinogradskoj bolnici.
i to mi se bas svidja da im se kao nastava ne priznaje samo sjedanje u klupi i obrada gradiva iz knjiga nego i priprema ovih radionica. program je zaista bogat, ali nije toliko interesantan prvasicima, vise malo starijima pa ce ivar danas odmoriti od skole.
-
Mi smo imali prije mjesec dana svoj dan otvorenih vrata, tj. integrirani dan pod nazivom U potrazi za zlatnicima Dubovca.
Budući da je kvart u kojem je škola poseban zbog stare tvrđave, rijeke Kupe i ostalih povijesnih i prirodnih znamenitosti, nastojali smo sve te "zlatnike" uvrstiti u nastavu.
Prijepodne je bila predmetna nastava, poslijepodne razredna.
Nastava je prijepodne bila organizirana po rasporedu, ali su svi nastavni sadržaji prilagođeni temi.
Npr. ja sam s 5. razredima još prije obrađivala nastavnu temu Pismo, naučili su kako se pišu pisma (i pravopisna pravila), međusobno su si slali pisma i morali su otići na poštu.
A za otvoreni dan pisali smo pisma povijesnim ličnostima s kojima su se upoznali još u nižim razredima kad su proučavali Ka županiju (Karlu I, maršalu Marmontu, carici Mariji Tereziji, obitelji Frankopan).
Pisma su morali pisati na posebnom papiru (odabrala sam papir za akvarele), tintom i perom (životinjskim).
Nekoliko dana ranije su izradili pečate od glinamola s motivima Dubovca i taj pečat smo zalijepili na pismo.
U 7. razredima smo tražili podatke i slike o književnicima po kojima su ulice u kvartu dobile imena. Pa smo uzeli plan kvarta i sve te ulice obilježili i napravili jedan plakat.
U hodniku je bila organizirana prodaja raznolikih suvenira i radova učenika. Na panoima je bila izložba, mjerila se čistoća vode (iz pipe, iz Kupe i jednog jezerca u kvartu), mjerili su tlak, radili reljefe i makete, imali kviz o poznavanju kvarta i povijesti.
Bilo je vrlo zanimljivo, a u svemu su nam se pridružili i roditelji i svi zainteresirani. Bila je čak i moja M.
-
I naši danas imaju tematski dan.
A u školu u prirodi se ide u 4 razredu (obično na more)
-
mi i u srednjoj imamo integrirani dan
-
Naši su imali jučer i učili su o svemiru. Bili su podjeljeni u grupe i svaka grupa je radila određeni dio, o zvijezdama, o planetima, o suncu, o mjescu... Izradili su veliku sliku svemira sa svim planetama i stavili na zid.
Trebali su ići i u planetarij, ali oni primaju samo Utorkom i čak na sto zamolbi što od strane učiteljice što od roditelja, nisu popustili.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma