Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: imate li tematske dane u skoli bez nastave?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno imate li tematske dane u skoli bez nastave?

danas i. nema nastave. dan voda je i u skoli je program posvecen tome, a razredna nema nastavu ali ima organiziran boravak, isto tematski.
    cijelo popodne su radionice i izlozbe sto su ih pripremili ucenici i ucitelji (mi cemo ici na tesline pokuse).

isto tako je bilo kad je u skoli bila organizirana humanitarna akcija kojom je skola opremila razred u viinogradskoj bolnici.

i to mi se bas svidja da im se kao nastava ne priznaje samo sjedanje u klupi i obrada gradiva iz knjiga nego i priprema ovih radionica. program je zaista bogat, ali nije toliko interesantan prvasicima, vise malo starijima pa ce ivar danas odmoriti od skole.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo imali prije mjesec dana svoj dan otvorenih vrata, tj. integrirani dan pod nazivom U potrazi za zlatnicima Dubovca.

Budući da je kvart u kojem je škola poseban zbog stare tvrđave, rijeke Kupe i ostalih povijesnih i prirodnih znamenitosti, nastojali smo sve te "zlatnike" uvrstiti u nastavu.

Prijepodne je bila predmetna nastava, poslijepodne razredna.
    Nastava je prijepodne bila organizirana po rasporedu, ali su svi nastavni sadržaji prilagođeni temi.
    Npr. ja sam s 5. razredima još prije obrađivala nastavnu temu Pismo, naučili su kako se pišu pisma (i pravopisna pravila), međusobno su si slali pisma i morali su otići na poštu.
    A za otvoreni dan pisali smo pisma povijesnim ličnostima s kojima su se upoznali još u nižim razredima kad su proučavali Ka županiju (Karlu I, maršalu Marmontu, carici Mariji Tereziji, obitelji Frankopan).
    Pisma su morali pisati na posebnom papiru (odabrala sam papir za akvarele), tintom i perom (životinjskim).
    Nekoliko dana ranije su izradili pečate od glinamola s motivima Dubovca i taj pečat smo zalijepili na pismo.
    U 7. razredima smo tražili podatke i slike o književnicima po kojima su ulice u kvartu dobile imena. Pa smo uzeli plan kvarta i sve te ulice obilježili i napravili jedan plakat.

U hodniku je bila organizirana prodaja raznolikih suvenira i radova učenika. Na panoima je bila izložba, mjerila se čistoća vode (iz pipe, iz Kupe i jednog jezerca u kvartu), mjerili su tlak, radili reljefe i makete, imali kviz o poznavanju kvarta i povijesti.

Bilo je vrlo zanimljivo, a u svemu su nam se pridružili i roditelji i svi zainteresirani. Bila je čak i moja M.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I naši danas imaju tematski dan.

A u školu u prirodi se ide u 4 razredu (obično na more)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi i u srednjoj imamo integrirani dan

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Naši su imali jučer i učili su o svemiru. Bili su podjeljeni u grupe i svaka grupa je radila određeni dio, o zvijezdama, o planetima, o suncu, o mjescu... Izradili su veliku sliku svemira sa svim planetama i stavili na zid.
    Trebali su ići i u planetarij, ali oni primaju samo Utorkom i čak na sto zamolbi što od strane učiteljice što od roditelja, nisu popustili.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mi imamo dan skupljanja papira

(molim da mi otpad dostavite na kuću jer pobjedinici idu na 3 dana na Plitvice )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •