Citiraj rinama prvotno napisa
Ma puštam ga, ne visim mu non stop nad glavom, ali on je tako plah, i ipak sam ja njegova mama koja najbolje vidim koliko na njega utjeće to što je takav, a znam i sigurna sam da bi plivao u dublji bazen da nije bio prvi, pa čak i da je prvi, a da ga nije odma obeshrabrila s tom kao jedinicom (nisam znala da se i tam djele jedinice ).
Instruktorica definitivno nije postupila OK i treba s njom razgovarati, a ja vjerujem da je uvijek bolji blaži pristup rješavanju problema, nego odmah "na nož". A tvoj uloga je dati potporu djetetu. Tko će ga maziti i paziti ako ne ti?
Ne mogu ovako uspoređivati stupnjeve plahosti naše djece, ali i moj sin je do neke 7-8 godine bio užasno nesiguran u svim novim stvarima. Npr. najprije bi sa mnom igrao tjedan dana nogomet u vrtu da se ohrabri i šutne loptu s klincima na igralištu, u park smo dolazili kada nikoga nema i vježbali spuštanje po toboganu da bi se tek onda usudio spuštati s drugim klincima,... Ista stvar s plivanjem. 2 tjedna tečaja za neplivače je sjedio na stepenici i gledao što drugi rade, a nakon sata samo meni pokazivao što je naučio. Trenutno je 7.r. i aktualni je trostruki državni prvak u plivanju u svojoj kategoriji.