poslala sam ti pp vezano za urinoinfekt, a ovo što sad pišeš.. mi (tj. djeca) doduše nismo nikada imali upalu uha, ali starija je znala biti prehlađena, pa i te visoke temperature 39/40. I izvrsno joj je od homeopatije djelovao Influcid. (to su ti tabletice koje su u stvari mješavina nekoliko remidija), to je za djecu od nekih min 1,5 god starosti i odrasle. Ja osobno kad bi me bolilo uho, stavim čuvarkuću i to je meni bilo skoro uvijek ok.
Kod početka bolesti (gripa/prehlada) odlično mi npr. djeluju i visoke doze vitamina D. zanimljiv link na tu temu tada se ni ne razbolim.
Što se tiče imuniteta kod djece, starija je na konstitucijskom dobila thuju (ne preventivno već za narušeni imunitet), i to joj je isto drastično poboljšalo zdravlje. Preventivno za zdravlje joj dajem ponekad (onako kad se sjetim..) colostrum gold i code liver oil.
Ide od ove godine u vrtić, zasad nije bila nešto posebno bolesna, tj. kašljala je nekoliko dana.
Znam da je teško gledati dijete kad se razboli... ali, te stvari nebi trebale dugo trajati. Mislim da si na dobrom putu da stekneš jako korisna znanja, koja će svakako u budućnosti ubrzati ozdravljenje i olakšati bolest kad i ako se dijete razboli.
I, ovo znam da svi znamo, ali ipak pišem... oni klasični savjeti o puno tekućine, čaja, meda, limuna... zaista su jako bitni, i puno znače.