Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Životno osiguranje-obavijest

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Životno osiguranje-obavijest

Zove me neki dan agentica koja mi je napravila policu životnog osiguranja i kaže da je čula da sam trudna.
    Kad rodim i kad obavim sve prijave djece neka joj se javim da mi donese formular za popuniti kako bi dobila 2,5 % od ukupnog iznosa police (u mom slučaju 2x2,5%) kao poklon majci.
    Ostala sam :shock: i puna nevjerice pitala kaj oni zauzvrat očekuju od mene...rekla je ništa,to je naš poklon vama
    Ja imam policu u Croatia osiguranju,nadam se da to vrijedi i za ostale osiguravajuće kuće...raspitajte se cure.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vrijedi i u alliansu- mi isto računamo na to mislim da je u pitanju 3 posto
    meni su to rekli i prije nego sam ostala trudna!!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Otkad to vrijedi? Mene moji iz Allianza nisu zvali...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

:shock:

1. Ima li Uniqa takvo nešto?
    2. Vrijedi li to i za muževu policu?

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da li ostoji neki rok u kojem se može prijaviti rođenje djeteta? Mi kasnimo 2 godine :?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koja pomutnja.
    I mene zanima vrijedi li i za očevu policu.
    Ja nemam, ali MM ima Grawe, i bila je sklopljena prije V rođenja.
    Nije dobio ništa.

cuncicina cica

Početno

ja imam u allianzu.
    i dobila sam iznos godišnje premije.
    trebala sam samo odnijet rodni list.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel zna netko za Merkur??

Gost

Početno

Ja sam u merkuru i meni su rekli da isto tako daruju rodilje :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj kbegicsi prvotno napisa
    Ja sam u merkuru i meni su rekli da isto tako daruju rodilje :D
    Ma da!?!?!??! Ja imam policu kod Merkura vec 4 godine, u ponedjeljak ih zovem!! Nadam se da nije kasno, Ema ima 14mj.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa ja sam isto u Merkuru i ništa nisam dobila , a žena iz Merkura već bila kod nas i osigurala nam dijete, pa zar je moguće da ne zna za to???

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

koja je procedura ja sam u croatia o. i nisam ništa dobila ..kasnim li

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam u grawe, nikad cula...

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

:shock:
    hebate led...
    Ja sam isto u Croatia o. , tj mama i ja imamo uzajamno osiguranje.

Sada sam bila na njihovim stranicama i piše samo ovo:
    "Osiguratelj isplaćuje majci djeteta, koja je osigurana individualnom ili uzajamnom policom, naknadu za opremu djeteta u visini 2,5% od osigurane svote za doživljenje pod uvjetom da je dijete rođeno poslije 6 mjeseci trajanja osiguranja"

hm...ko zna da li bi mogli dobiti to i za Ninu koja je rođena 2004 a osiguranje je započelo 2001...

Nema mi druge - u ponedjeljak idem kod njih se malo raspitati...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel to vrijedi samo za prvo dijete ili za svu djecu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ovako:
    - Allianz ima ako je zajednička polica (oba roditelja na istoj polici)
    - Uniqa nema
    - vrijedi za prvo dijete rođeno nakon sklapanja police (znači moglo je biti i još jedno dijete prije sklapanja, ali to se ne računa)
    - zahtjev se može predati i nakon što prođu rokovi, isto kao i za štete npr., osiguratelj ne može osportiti naknadju (samo zahtijevati neku naknadu ako je pretrpio štetu zbgo kašnjenja, što se ne prektiricira baš)
    - moguće je da agentica to ne zna, vrlo moguće, moguće je čak i da na šalteru ne znaju ako je neka početnica (čest slučaj, jer je to pozicija s koje se kreće, pa tamo trpaju početnike), relevantne informacije mogu se dobiti jedino u odjelima šteta ili pravne službe, ili voditelj prodaje npr.

A najpametnije, sjesti i zagriajti stolicu - pročitati uvjete (toplo preporučam svakome prije sklapanja police te svaki puta kada postoje nedoumice).
    Vrlo često osoblje po pojedinim odjelima šeće s jednog radnog mjesta na drugo, pa npr. zna samo uvjete kasko osiguranja, a onda pređe na osiguranje osoba i nema pojma o uvjetima. Oprez kod uvjeta, prvo sami pročitajete, pa tek onda postavljajte pitanja.

Uzmite sa rezervom ove informacije, jer nisam baš u toku već neko vrijeme

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

E, sad ostaje pitanje da li to vrijedi i za police očeva?

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Žao mi je što sam napravila pomutnju :/
    Ja sam osigurana 3 godine i nisam imala pojima o ovome dok me agentica nije nazvala (nisam ja ništa pitala,zahtijevala...),da mi nije ona rekla nebi ni znala.
    Meni je rekla da imam pravo na 2x2,5% od ukupnog iznosa police jer čekam blizance.Rekla je da to treba obaviti 1-2 mj. po rođenju djece.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koju pomutnju, pa meni je ta informacija skroz korisna. Ne mora znaciti da cu nesto dobiti, ali cu svakako pitati.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Koju pomutnju, pa meni je ta informacija skroz korisna. Ne mora znaciti da cu nesto dobiti, ali cu svakako pitati.
    potpisujem.
    Mija

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam u Merkuru i dobila sam taj poklon :D

meni u mojoj polici piše da imam pravo na tu naknadu, sklopljena je početkom 2005, ne znam da li to vrijedi za ranije sklopljene police ?
    Moj agent me već kod sklapanja police upozorio da imam to pravo i kad rodim da mu se javim. pročitatte ponovo svoje police osiguranja

MM je isto osiguran kod njih, ali on nema pravo na tu naknadu, jer se ona odnosi samo na majke

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam Cosmopolitan :/
    moram pretražiti ugovor, fakat se isplati.

Mija32

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da li netko zna za Generali?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za Allianz piše na :

http://www.allianz.hr/hrv/osigurajte_se.asp

Naknada za opremu djeteta majci - osiguranici

Osiguratelj isplaćuje majci djeteta - osiguraniku naknadu za opremu djeteta rođenog u vrijeme trajanja mješovitog osiguranja u visini 3% od ugovorene svote. Naknada se isplaćuje za jedno dijete uz uvjet da je rođeno nakon najmanje 9 mjeseci od dana početka osiguranja.
    Ali, ne znam upadamo li u tu kategoriju... naime, to piše ispod:

Od 01.04.2004. uveli smo dodatne pogodnosti za nove osiguranike:
    Moram zvati vrijedi li to retrogradno i za starije police... mi smo se osigurali još 2002.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam velikom brzinom nazvala, pitala i poslala. Sad cemo vidjeti kad cu i koliko dobiti.

Amalthea, nazovi njihov besplatni telefon, kazes broj police i odmah ti zena kaze imas li pravo ili ne.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

očevi nemaju pravo,jer teoretski- oni mogu imati djece koliko god u jednoj godini pa su se valjda uplašili da ne bi netko prijavljivao tuđu djecu na sebe zbog 3 posto osiguranja

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A Grawe?? :?

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sa stranice Croatia osiguranja- životna osiguranja
    Obveza je CROATIJE:
    - obračunati i pripisati dobit
    - isplata za doživljenje
    - isplata za smrt od bolesti
    - isplata za smrt od nesretnoga slučaja
    - isplata za nesretni slučaj koji ima za posljedicu trajni invaliditet
    - isplata za rođenje djeteta
    Zna li netko koji je postupak/što treba od dokumenata?

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja zvala danas croatiu...pošto imam životno od 2002 godine to mi ne vrijedi već samo za životna iza 2004 godine..nije mi jano ali tako je izgledaa

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam zvala Zagreb osiguranje i rekli su mi da oni u svojoj ponudi još nemaju ništa takvo...šmrc

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam danas zvala Merkur. I oni daju tu naknadu samo za police nakon cini m se 2004 i ako je u uvjetima tako navedeno.
    Ja imam policu od 2002 i nemam tu policu po koj bi imala to pravo jer je u to doba nije ni bilo pa nemam pravo na poklon rodiljli. . .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ni mi... i naša polica je "prestara".

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam se raspitala u Allianzu kad sam rodila (negdje nakon pola godine jer prije nisam znala da to uopće postoji) pa mi rekoše da je moja polica sklopljena po nekom starom sistemu (2001.g.) pa kao po njoj ne mogu to dobiti, jer se to odnosi na neke novije :? :? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Za Allianz piše na :

http://www.allianz.hr/hrv/osigurajte_se.asp

Naknada za opremu djeteta majci - osiguranici

Osiguratelj isplaćuje majci djeteta - osiguraniku naknadu za opremu djeteta rođenog u vrijeme trajanja mješovitog osiguranja u visini 3% od ugovorene svote. Naknada se isplaćuje za jedno dijete uz uvjet da je rođeno nakon najmanje 9 mjeseci od dana početka osiguranja.
    Ali, ne znam upadamo li u tu kategoriju... naime, to piše ispod:

Od 01.04.2004. uveli smo dodatne pogodnosti za nove osiguranike:
    Moram zvati vrijedi li to retrogradno i za starije police... mi smo se osigurali još 2002.
    Amalthea, sigurna sam 99% da je to bilo i u ujvetima iz 2002 za mješovita osiguranja (muž+žena na jednoj polici).
    Nemoj gledati što piše na web stranicama, i nemoj uzeti zdravo za gotovo što ti kaže osoba koja se javlja na šalteru (znaju imati i praktikante), nađi uvjete koji su priloženi uz TVOJU policu, i pročitaj ih od početka do kraja.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ima i za Generali osiguranje jer smo mi svi u njemu!!!baš sam se neki dan osigurala i daju 3% od ukupnog iznosa na još jedno dijete ili na trudnoću.Mislim čim zaneseš zoveseš svoju agenticu

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Amalthea, sigurna sam 99% da je to bilo i u ujvetima iz 2002 za mješovita osiguranja (muž+žena na jednoj polici).
    Nemoj gledati što piše na web stranicama, i nemoj uzeti zdravo za gotovo što ti kaže osoba koja se javlja na šalteru (znaju imati i praktikante), nađi uvjete koji su priloženi uz TVOJU policu, i pročitaj ih od početka do kraja.
    Nažalost kad se raspituješ o svojim pravima onda nitko ništa ne zna, ali zato kad treba sklopit policu osiguranja, svi znaju sve i više nego što bi trebali

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam u Merkuru i dobila sam.
    Oni koji imaju prastare police bilo bi najbolje konzultirati se sa agentom koji vam je sklapao policu, pa raskinuti stari ugovor i uzeti novu policu pa da vam takva povlastica vrijedi ubuduće! Znam da se to može, ako ustreba provjeriti ću vam kako!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ops, ja sam zaboravila skroz na ovaj topic.
    Namjeravala sam se javiti da sam ja dobila od Allianza 3% kako i pise. Imaju formular na webu koji treba isprintati i popuniti i poslati. Meni je sluzbenica na njihovom telefonu na temelju broja police odmah rekla mogu li dobiti lovu.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Baš dobro da ste ovo napomenule. Sad znamo neke osiguravajuće kuće koje daju taj postotak, pa ćemo lakše izabrati osiguranje.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam dobila od allianza, a od merkura nisam jer imam policu koja to ne podrzava. dakle ovisi o vrsti police koju ste sklopile.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ops, ja sam zaboravila skroz na ovaj topic.
    Namjeravala sam se javiti da sam ja dobila od Allianza 3% kako i pise. Imaju formular na webu koji treba isprintati i popuniti i poslati. Meni je sluzbenica na njihovom telefonu na temelju broja police odmah rekla mogu li dobiti lovu.
    Jel mi mozes please stavit link na ta formular?

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Snasla sam se sama, thanks.

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Triglav osiguranje

Moj nevjenčani dragi ima već nekoliko godina policu životnog osiguranja u Triglavu pa ih je upitao ima li pravo na neki novčani poklon jer će u listopadu postati otac. Odgovor je sljedeći:

Poštovani,

Da, Triglav osiguranje po policama životnih osiguranja koju Vi imate isplaćuje postotak od osigurane svote za rođenje prvog djeteta. Uvjet je da osiguranje postoji najmanje godinu dana, te da su osigurana oba roditelja, bez obzira da li jednom ili s dvije police osiguranja.
    Koliko vidim, Vi ste jedina osigurana osoba na Vašoj polici, te je isplata jedino moguća ako je Vaša nevjenčana supruga također osigurana posebnom policom osiguranja.

Triglav osiguranje d.d.
    Zastupstvo Zadar
    Obala Kneza Branimira 9, 23 000 Zadar
    Tel.: 023/244-177, Fax.: 023/244-179
    e.mail: zadar@triglav-osiguranje.hr

Dakle ipak ništa od toga - jer ja nisam osigurana... Ja štedim u stambenoj štedionici, tako smo se podijelili...

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam u Cosmopolitanu od 2000. Nisam imala nikakvu isplatu. Rodila sam sina 2002 i odmah prepisala policu na njega ali mi nitko nije spominjao nikakvu naknadu. Živim li ja u neznanju? Ima li tko iskustva sa ovom osiguravajućom kućom?

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ANKARA prvotno napisa
    Ja sam u Cosmopolitanu od 2000. Nisam imala nikakvu isplatu. Rodila sam sina 2002 i odmah prepisala policu na njega ali mi nitko nije spominjao nikakvu naknadu. Živim li ja u neznanju? Ima li tko iskustva sa ovom osiguravajućom kućom?
    Ankara pošalji im e-mail ili ih nazovi, evo stranice s kontaktima:
    http://www.cosmopolitanlife.hr/unuta...p?page=kontakt

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Gioia hvala. Nazvat ću ih čisto radi informacije jer sumnjam da će mi nakon skoro pet godina išta nadoknaditi. Ali ako bude druga bebica barem ću znati što trebam. Hvala!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nema za drugu bebu, to je obično samo za prvo dijete nakon sklapanja police.
    Također, obično se ugovara samo kod osiguranja oba partnera ili na istoj ili na dvije police, ali da su oba osigurana.

To što je prošlo 5 godina, ne oduzima ti pravo da tražiš isplatu.

Ništavost odredaba o gubitku prava
    Član 918.
    Ništave su odredbe ugovora koje predviđaju gubitak prava na naknadu ili svotu osiguranja, ako osiguranik nakon nastupanja osiguranog slučaja ne izvrši neku od propisanih ili ugovorenih obveza.
    Ovo je iz starog ZOOO po kojem je vjerojatno ugovarana tvoja polica. Dakle, iako si propustila tražiti isplatu u dogovorenom roku, imaš je pravo sad zatražiti.

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zvala sam Cosmopolitan i rekli su mi da oni nemaju nikakvih sličnih opcija nikakvih isplata.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

može biti da nemaju

ali ako hoćeš biti sigurna, pročitaj Uvjete osiguranja koje si dobila uz policu

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja imam 2 police od Generalija,sad sam ih nazvala:
    1. vita 3+ (kombinacija životnog i nezgode),imam pravo na naknadu 2.5%,od dokumentacije je potreban moj pismeni zahtjev i izvod iz matične knjige rođenih za dijete
    2. životno osig.plaćeno iz stambenog kredita u svrhu osiguranja kredita - tu nema mogućnosti dobivanja naknade

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •