Kada početi s kivijem? Lucija je danas navršila 9. mjeseci, dojimo se naveliko i držimo plana prehrane iz Moje prve godine. Ali tamo ništa ne piše o kiviju...
Kada početi s kivijem? Lucija je danas navršila 9. mjeseci, dojimo se naveliko i držimo plana prehrane iz Moje prve godine. Ali tamo ništa ne piše o kiviju...
Kivi je dosta tezak za bubrege pa treba biti oprezan. Ako se i odluci davati, mislim da ne treba davati vise od polovice kivija do prve godine. Kasnije max. jedan kivi dnevno.
Ne znam kada početi sa kivijem, ali ono što znam da je kivi broj 1. na tablici klope koje izazivaju alergije!! (Sljedi lubenica, jagode, itd...).
Čini mi se da je bolje da se držiš kultura koje su specifične za našu zonu - kruška, jabuka, šljiva...
...a od tud ono....apricot prvotno napisa
"kruška, jabuka, šljiva,
mene voli Iva,
a ja Ivu neću,
strpam je u vreću!"![]()
![]()
Ja sam na sljivu potpuno zaboravila? Kada ste je poceli davati bebicama?
P.S Nisam nikada cula da je neko na lubenicu alergican :?
18.3.2004-Edita![]()
Ja sam se isto malo iznenadila kada sam vidjela lubenicu na vrhu popisa alergenog voća :?
Što se tiče lubenice i alergija, rekli mi pedijatrica i patronažna...A ja sam živi primjerak alergije od lubenica..... Smeta mi čak i u labelu...stiskanje grla i povraćanje....
![]()
a klinci od godinu dana? Oni mogu kivi jelda?
Nemam pojma, ali mislim da je dobro što kasnije početi...no imaš u novim Bebama o uvođenju voća u prehranu (ne reklamiram, samo velim...).
Ja sam Jeleni dala kivi tek s 2,5 godine. Prvu godinu ionako nisam namjeravala jer je alergen, prosle zime sam zaboravila jer mi rijetko jedemo kivi (citaj: Mm ide na plac, a on ne voli kivi).
I tako kupila ja kivi prije mjesec dana i Jelena i ja veselo pojele jedan, a iduce jutro: Alergija! Mala se sva osula po tijelu.
Inace nem problema s alergijama, ali sam ja alergicar.
Sad mi je palo na pamet pitanje - ako je kivi alergen, smijem li ga jesti dok dojim? :?
Ja ga, naime, jedem. Istina, ne puno, nego maksimalno jedan do dva dnevno i to par dana za redom (kad ih imamo doma), pa kupimo neko drugo voce, pa opet za koji tjedan dodje kivi na red...
Znate li sto o tome? :? :/
Sanja zavisi od djeteta. Ja sam jela i jagode i pila kolu, malom nikad ništa. Nije mu niš ni od kivija, al mu se baš ne sviđa. Jedino što ne želi uopće staviti u usta. Možda ne voli zeleno :/![]()
Baš sam na drugom pdf postavila isto pitanje u vezi kiwija. Nego, mojje ovo proteklo ljeto gutao lubenice ko lud (nije još bio navršio godinu dana) i niš mu nije bilo. Kivi sam mu dala par puta sada (ima 18 mj) i nisam vidjela reakcije.
E sad, jel to odmah dođe do reakcije ili se to nikad ne zna? :/
Prihonja, sipričavam se, umjesto prebacivanja na dohranu, tvoj topic na 0-1 o kiviju i čokoladi sam obrisala.
Odgovore na pitanje o kiviju si već ovdje pronašla, a o čokoladi se pisalo već puno puta.
Nadam se da se ne ljutiš...![]()
ja sam se držala jedne strane knjige o uvođenju dohrane i relativno rano sam joj dala kivi. U početku sam ga pasirala kroz cjedilo zbog koštica, pa je to uglavnom bio sok koji sam miješala s bananom. Sada sa 20 mjeseci obožava kivi.
Moja sa svojih 11 mjeseci tamani kivi. Obožava ga, to joj je najdraže voće. Prvi puta ga je probala s navršenih 10 mjeseci, mali komadić, pa idući dan opet mali komadić (koji je doslovce slistila), i kako nije izbila reakcija, odonda ga normalno jede bar jednom tjedno. S kivijem kao i sa svakim drugim (potencijalnim) alergenom - u početku oprezno.
A jeste li znale koji je najbolji način pripremanja kivija? Ovaj. (klik-klik na link)
Ma kakvi. Ja sam trebala bolje tražiti Pretražnik. Sve 5!apricot prvotno napisa
![]()
Ma kakvi. Ja sam trebala bolje tražiti Pretražnik. Sve 5!apricot prvotno napisa
![]()
Ne bih nikad rekla da je lubenica na popisu alergena :/
mi je dosta jedemo ljeti i evo ukucala u pretraznik da vidim kad ide ...