Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Nocno prematanje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Nocno prematanje

MOLIM POMOC!!!!!
    U totalnoj sam dilemi, pa bih molila iskusnije da mi olaksaju. Naime, moj Dan je "odlucio" kakati svaku noc , a da ne spomenem da jos nismo pronasli pelene koje nece promociti. I sad...moja dilema je slijedeca, da li je manja greska razbudjivati ga svaku noc (bar jednom) i prematati (da ne spomenem bljuckanje jer uvijek obavimo nuzdu tijekom dojenja) ili da ga ostavim pokakanog i mokrog? :? :? :? Ovo drugo mi se cini strasnije (koristimo jednokratne pelene, a u pripremi smo financijskog budzeta za platnene), iako ne znam sta ce mu napraviti njegovom bioritmu to stalno budjenje i prematanje.
    MOLIM POMOC!!!!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja H nikad nisam ostavila pokakanu. Radje bi je probudila. Bila mi je grozna pomisao da spava u dreku.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja nikad nisam po noći premotala malenu. Nikad. Možda bih se trebala crveniti zbog toga, ne znam, ali mislim da baš dok koristiš jednokratne imaš manje brige da će stolica smetati guzi...ipak je sva vlaga unutar pelene. Prestat će kakati po noći, moja je prestala negdje s 3 mjeseca otprilike.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala na odgovorima, i upravo zato i jesam u dilemi
    razmisljam kao Deaedi...zao mi ga je ostaviti da mu koza bude ukakana i mokra (zamisljam sebe u toj soluciji.....i to samo jednom mjesecno pa mi prisjedne), a onda opet.....razumijem i momtobe jer me tako i mama savjetuje. Da ga ostavim jer kako koristim jednokratne nista mu ne smeta.... HUH!!!!!
    ajmo dalje....da vidim omjer razmisljanja. Mozda sam trebala anketu napraviti od ovoga

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je patronažana rekla da dijete ne treba prematati po noći ako isključivo doji jer stolica isključivo dojenog djeteta neće preko noći izazvati crvenilo na koži. Ako dijete jede umjetno mlijeko ili dohranu treba ga premotati jer je stolica agresivnija za guzu.
    Ja Teu nisam prematala osim prvu noć kad je bila doma jer sam bila zbunjola totalna. I nikad nije imala crvenu guzu. A kasnije ti djete prestane kakati po noći, negdje od tri mjeseca, a to tada nadam se neće dobiti dohranu pa nemaš problema.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ja H nikad nisam ostavila pokakanu. Radje bi je probudila. Bila mi je grozna pomisao da spava u dreku.
    i meni je pomisao da spava u svom dreku bila dovoljna da ustanem i da ju (ne paleci jako svjetlo) premotam. nije mi to bio problem, a i ona se ne bi budila. no, moja nije dojila i bila je u jednokratnim.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam svoje klince uvijek prematala dok su bili pokakani.
    Bilo mi ih je zao ostaviti tako pokakane .
    Iaonako su prestali s oko cetiri mjeseca kakati po noci
    pa mi to nije bio problem.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Obavezno sam prematala djecu po noci bez obzira dojila ih ili ne. Kad se ispraksiras pa to obavis sa sto manje svjetla i buke za nagradu bi dobila osmjeh dok tonu u san.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I ja sam čula da kakica od dojene djece nije agresivna ali svejedno nikada ne bih preporučila ostaviti djete tako preko noći, grozno...
    Nema ti druge nego obavezno prematati, dok ne prođe... samo malo strpljenja a i pelene će prestati promakati, vjeruj mi i poslije će biti takvih faza, ne znam ni ja zbog čega

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nisam rekla da ja nikad ne prematam po noći osim ako nije pokakana ili ako je body promoćio-onda naprosto moram

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Uvijek smo prematali po noci. Nikad, ni pod kojim uvjetima, jednokratne pelene ili ne znam kakve da su, ne bi ju ostavili pokakanu preko noci.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne mogu zamisliti da mi dijete spava pokakano, uvijek sam ga presvlačila po noći.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja mislim da ako ti smeta ideja da je pokakana, da lošije spavaš zbog toga itd., da ju presvučeš. Ili ako primjetiš da ona lošije spava pokakana.

Ali točno je da stolica dojenih beba nije agresivna, i ako vidiš da joj je guza ok nakon "pokakane noći", a odlučiš se ne prematati ju, možeš biti mirna.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo muku mučili s tim noćnim presvlačenjima prvih par mjeseci jer bi se uvijek totalno razbudio. Nedavno mi je proradila lampica i sad ga kad promoči presvlačimo tako da on cica, a MM ga presvlači, i uopće se ne razbudi :D Nadam se da će taj sistem funkcionirati i s bebom.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ok....mislim da cu definitivno do daljnjeg i ja prematati. Sve ste se slozile da to prestaje sa tri-cetiri mjeseca, pa...nije to takav problem. Istina je da me uvijek nagradi velikim osmjehom na kraju, a zadnja dva nocna prematanja i guguce :D :D , izgelda da ce biti nocna ptica

anyway, hvala na podrsci i savjetima

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam uvijek prematala po noći, sve dok je kakala. Prematanje se odvijalo u aposlutnoj tišini, ništa joj nisam pričala niti gugutala, a jedino svjetlo mi je dolazilo iz hodnika, kroz odškrinuta vrata. Više manje, prematanje napamet 8)
    Nakon prematanja je bilo cicanje 2 minute i već je spavala. Kasnije, kad se naviknula na ta noćna prematanja, nije trebalo niti cicanje...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I ja sam to noćno prematanje rješavala kao Roza, u polusvjetlu iz hodnika, u tišini bez zabavljanja i pričanja i što je moguće brže. Poslije prematanja cica i spavanac dalje. . .

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Isključivo dojim,ali valjda joj ide zubić,jer ako ne premotam gotovo odmah nakon kakanja (što obavi tako glasno da me probudi),guza joj se zacrveni kao ruska zastava.S tim se borimo posljednjih 4 dana.Čak mi je jedno vrijeme kakala svaka 2-3 dana,a posljednja 2 tjedna kaka 3xdnevno.Po noći mi se pokakala prije 4 dana i zato se guza i zacrvenila.Sa 3 tjedna mi je prestala kakati po noći. Sada ima 5 mj i grize sve što može dohvatiti ustima. Pripremi pelenu i obavi to brzo,pa se neće niti razbuditi.Kasnije će to biti dio rutine i neće bebaču smetati...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala vam cure od srca.
    Nocas nismo kakali :D tak da smo se prematali tek oko 7. Od sinoc u 20:00. Bili jesmo mokri, ali ne neizdrzivo.
    I mi se prematamo u polumraku sa svjetlom iz hodnika, ali znalo je biti problema sa bljuckanjem, pa promocenim bodijima i odjelcima, pa presvlacenjem, pa....ali sve smo smirivali cicanjem nakon
    I Danova guza se zacrvenila kad ga jednom nisam premotala nakon kakanja, tako da bez obzira kaj dojim, izgleda da ga smeta. Smirili smo guzu tako da smo slijeecih par dana brisali kod prematanja iskljucivo toplom vodom i blazinicom. Sto i dalje i jedino prakticiram. Vlazne maramice koristim jedino kad smo vani.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moze jos malo na ovu temu?

Da li se razlikuju nocna iskustva platnopelenasa i onih koji koriste jednokratne? Mi tek trebamo noc provesti u platnenim, ali sudeci po dosadasnjim dnevnim iskustvima nema sanse da ga ne premotam nocu jer se jako uzvrti ako pelena nije cista.

Sa jednokratnima, u kojima za sada provodimo noci, je situacija takva da nakon svakog budjenja/dojenja ih mijenjam.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

prvo dijete koje sad ima 2.5 g. dok je nosio pelenu uvijek sam prematala po noći. svaki put kad se pokaka ili popiški. drugo dijete koje je mjesec dana isto prematam svaki put prije jela.iako pelene dobro upijaju, zamislite da vi spavate u ful mokrom ulošku!radije ću ja više biti budna, nego da djecu ostavim mokru.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ni prvo,ni drugo,a sada ni treće nikada nisam prematala po noći.
    kao isključivo dojene bebe,pelena bi upila i nikada se nisu bunile ni budile,ni imale crvenu guzu.
    valjda mi zato nikada nismo imali problema sa spavanjem-sve tri su počele spavati cijelu noć sa 2-3 tj.(22h-07h),pa mi je nezamislivo da ju budim ako se pokakala i da ju skidam,hladim,razbuđujem,da bi ju presvukla. :shock:
    da je ijednoj smetalo,plakale bi i tada bi ih i presvlačila.
    šta vam se bebe bude i plaču ili vi slušate cijelu noć kad će se pokakati,pa da ih idete presvući??

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ribica tina prvotno napisa
    valjda mi zato nikada nismo imali problema sa spavanjem-sve tri su počele spavati cijelu noć sa 2-3 tj.(22h-07h),pa mi je nezamislivo da ju budim ako se pokakala i da ju skidam,hladim,razbuđujem,da bi ju presvukla. :shock:
    da je ijednoj smetalo,plakale bi i tada bi ih i presvlačila.
    šta vam se bebe bude i plaču ili vi slušate cijelu noć kad će se pokakati,pa da ih idete presvući??
    Pa cula bi da se okrece, stenje...H nije spavala i kakala...Probudila bi se i pokakala. Ja bi pogledala, pomirisala...presvukla...Nije se pri tome rashadjivala jer bi zagrijala stan.

Inace, uza sve to presvacenje po noci, pocela je spavati po cijelu noc sa nekih 6,7 tjedana, tako da mislim da to nema nekakve veze. I polako je prestala kakati po noci.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

:D :D :D prestalo je nocno kakanje. Vec tri noci mirujemo.

Sad jos da prestanemo promakati pelene....to bi bilo savrsenstvo.
    Ali, vjerojatno trazim previse

hvala svima na savjetima

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mislim da sam prvo trebala skociti, a tek onda reci HOP!!!!
    kakali smo ponovno i jucer i nocas, tako da... se i dalje motamo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •