Mi smo imali istu situaciju, skinuli dnevnu s 2.5 godine, ubrzo i noćnu, ali za kakanje je trebala pelena.
Ona je to u potpunosti kontrolirala, 1 jedini put, s 2 godine, joj se desilo da se pokaka u gaće, nikad više, ali nije htjela na wc kakati (tutu nije htjela ni u snu, nisam ni inzistirala, odmah je išla na wc).
Znala bi se popiškiti na wc-u, i onda bi tražila pelenu za kakanje.
U gostima nismo imali problema, ona kaka samo doma.
I krajem ljeta, bili smo na moru, ostalo je nekoliko pelena.
Ja sam joj rekla da smo na kraju s pelenama i da će morat počet kakat u wc. Kod svakog kakanja bi joj to napomenula, ali van toga nismo puno o tome pričali. Kad smo ostali na 2 pelene, ja sam ih maknula i rekla da više nemam ni jednu.
Njoj se kakalo, tražila je pelenu, rekla sam da nema, sjela je na wc, digla se, da ne može, neka joj dam pelenu.
Ja sam opet rekla da nemamo. Ona neka idem kupiti.
Rekla sam da na moru nema naših pelena za kupiti (nisam puno slagala, naših stvarno nije bilo), jedino kad tata dođe iz Zagreba za vikend, a da do tada ne možemo čekati.
Opet je sjela na wc, probala, da ne ide. Rekla sam joj da onda kaka u gaće, nije htjela, stavila sam je u kadu da u njoj kaka (problem je bio u kakanju na sjedeći, ona je u peleni uvijek kakala stojeći), nije htjela.
Već sam bila na rubu da joj dam tu pelenu, ali sam je opet posjela na wc i rekla da ću joj čitati, a ona neka kaka. I malo je sjedila, ja sam čitala, i obavila je.
Sutra je opet tražila pelenu, rekla sam da nemamo, onda je rekla da joj čitam, i stvar je bila rješena, poslije toga više nije tražila pelenu.
Dugo vremena sam joj još morala čitati, a sad ona sama obavezno "čita", čim ide kakati, mora uzeti winnie the pooha (jedino ta literatura prolazi za wc) i čita i kaka.