Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Kako namjestiti vrećicu za urin?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Kako namjestiti vrećicu za urin?

U ponedjeljak u 7 ujutro trebamo vaditi krv i dati urin.
    Danas sam prije popodnevnog spavanja za probu namontirala vrećicu i kad se probudila u vrećici 2 kapi a pelena puna....
    Da li smijem uopće donjeti uzorak i ako smijem kako namjestiti vrećicu da " uhvatimo" nešto ili trebamo tamo čekati da se popiški?
    I treba biti natašte - ( pošto mi cicamo cjelu noć ) do koliko sati joj (okvirno ) smijem dati cicku?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ovo za natašte prvi put čujem.
    A kod montiranjavrećice, ima jedan trik- kad joj "zalijepiš vrećicu", dodatno je zalijepi onim tankim bijelim flasterom (ima za kupiti u ljekarni, lako se stavlja i skida), inače odeeeee... jer se brzo odlijepi uslijed znojenja, piškenja, kretanja i sl.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ne znam gdje nosite urin. u klaićevoj primaju donešen, a na šalati prakticiraju da se tamo uzima urin. ali ja sam jednom donijela i sestra mi je uz malo negodovanja ipak zaprimila donešen urin.

mi smo već puno puta vadili krv i nitko mi nikada nije spomenuo da mora biti natašte. :? isto cicamo cijelu noć.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi radimo ovako:
    idemo u kadu, dobro operemo spolovilo sa ph neutralnim sapunom i naravno, moje ruke moraju biti čiste...

izvadim je van, omotam u ručnik i malo pustim da se osuši

zalijepimo vrećicu (na vrećeici ima folija koja se makne i nama je to ljepilo super jako)

i tada joj stavim duple čarapice i vodim je za ruku tako dugo dok se ne popiški... i odmah uzmem vrećicu i prelijem je u sterilnu čašu...

nikada nismo vadili urin na tašte, i mislim da se vrećica nebi smjela stavljati preko noći...
    ako želite dobre rezultate i čim manje kontaminiran urin sa raznim bakterijama vrećica može maksimalno biti pola sata zaljepljena...
    ako se u pola sata ne popiški, postupak isponova...

al mi vadimo urin za E.Coli i slične beštije...
    ne znam dal vam je to rutinska kontrola ili nešto deseto...

a ako uzet urin treba jedno vrijeme stajat doma dok ga vi ne krenete odnjeti idealno bi bilo u frižideru...

SRETNO

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Natašte mora biti zbog vađenja krvi.
    Hvala Adrijana 66 tako ću i ja većeras poslije kupanja...samo mi još ne hodamo...

Sad nerazumijem puno kaj piše na uputnici al mislim da kks, jetrene probe i još nešto a urin zbog šećera .
    Idemo kod gastroenterologa pa zato radimo pretrage.
    Od kad smo uveli dohranu stalno ima bolne grčeve i proljev i sad odbija bilo što osim cicke.
    Pa sad neznam kad joj smije biti zadnji podoj...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo isto jednom vadili krv zbog šećera. Nama je pedica rekla 4 sata prije vađenja da ne smije sisat. Ne možeš pogriješit ako nazoveš dežurnog liječnika na pedijatriji i pitaš za savjet.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    i odmah uzmem vrećicu i prelijem je u sterilnu čašu...
    A nas su na Higijenskom zavodu u Splitu napali zbog ovog i zabranili nam to (a ja to naucila od sestara u bolnici :? ) - rekli su nam da vrecicu stavimo unutar bocice i tako donesemo.

Nama je inace najlakse uhvatiti urin ujutro nakon dojenja i dok mirno lezi na ledjima, inace se sve izlije bez obzira koliko pazili. Provela sam dane i dane hvatajuci urin i lijepeci vrecice - uh...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo se kad je L imala 11 mjeseci namučili s tom vrećcom. Proveli smo cijelo dopodne u Klaićevoj i nikako da ulovimo mokraću. Svaki put mi se pored popiškila. Na kraju sam joj razmotala pelenu i držala ju uspravno i napokon smo ju uspjeli uhvatiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo zbog pregleda kod gastroentrologa davali urin.
    Koliko se sjećam nisam pazila na podoje. Ne znam ni sama koliko je puta tamo ujutro cicala da bi ju ponovo napunili.

Lari i mami

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Podižem jer i mi muku mučimo sa vrećicom i urinom, nikako da uspijemo jer čim shvati da ćemo joj staviti vrećicu sva se ukoči i krene borba.
    Međutim, prijateljici je pedijatrica savjetovala nešto drugo i to je upalilo iz prve; da u tutu stavi prethodno prokuhanu metalnu zdjelicu, posjedne dijete i čeka. Kad se popiški sami izlije u epruvetu i to je to. A to što meni Lea neće ništa što mora pa tako vjerovatno neće ni sjediti na tuti je već druga priča.....
    Svejedno, probat ćemo ovako.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Međutim, prijateljici je pedijatrica savjetovala nešto drugo i to je upalilo iz prve; da u tutu stavi prethodno prokuhanu metalnu zdjelicu, posjedne dijete i čeka. Kad se popiški sami izlije u epruvetu i to je to..
    Ja sam u tutu stavila sterilnu plasticnu posudicu (iz ljekarne). E sad, nije bas puno uslo unutra, ali je jedva bilo dovoljno jer smo nosili u 2 labosa.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Meni nikada nisu rekli da mogu stavljati čašice u tutu, dapače, rekli su mi da ne smijem tako. Direktno se zalijepi vrećica i smije se držati max. 45 min. iako je i to puno (sve pocrveni).
    Uglavnom, naša metoda je bila da procijenimo otprilike kad bi uskoro mogla piškiti i onda bi je dobro oprala, zalijepila vrećicu i stavila joj samo čistu pelenu, ali malo veću i onda bi ona hodala naokolo, pazili bi da ne sjedne, znači da stoji okomito. Dok nije prohodala onda bi je nosili ili bi barem stajala ako nije premala beba. I svakih 10-ak min. bi škicnuli u pelenicu da vidimo je li piškila. Svaki put smo uspjeli bez problema. Radili smo to sigurno godinu dana svaki mjesec.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj marena prvotno napisa
    Uglavnom, naša metoda je bila da procijenimo otprilike kad bi uskoro mogla piškiti i onda bi je dobro oprala, zalijepila vrećicu i stavila joj samo čistu pelenu, ali malo veću i onda bi ona hodala naokolo, pazili bi da ne sjedne, znači da stoji okomito.
    I mi ovako radimo, s tim da ja njoj vrecicu stavim odmah ujutro, cim se probudi, nakon sto je dobro operem vodom. Onda joj dam da popije caj, zatim popije mlijeko. Bitno je da hoda, i svakih 10-ak minuta provirim u pelenu da vidim jeli se popiskila. I obicno se popiski u roku od 45 minuta (a meni niko nije rekao da joj ne smijem drzati vrecicu duze od 45 minuta ), i najcesce sav urin ode u vrecicu, nista ne iscuri van. Zatim ja taj urin iz vrecice prebacim u sterilnu casicu iz apoteke i tako nosim ulab.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo jutros nakon buđenja zalijepili vrećicu, obukli je i krenuli kod bake. Provjerila sam nakon 15 minuta i bilo je urina taman za pola epruvete i primili su mi tako.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •