-
zna li tko sto o tortikolisu
pozdrav
ja sam majka djevojcice stare 6 mjeseci...na prvoj kontroli su joj dijagnosticirali desni tortikolis iliti krivi vrat...mi radimo vjezbice i sve ino ali me ipak interesuje ima li jos tko slicnog ili istog iskustva...sta ste radili...koje vjezbe..koliko je trajalo...sve, bas sve me interesuje...
zahvalna mama
-
Samo radi vjezbice koje su ti pokazali i bit ce sve OK. Mi smo isli kod fizijatra i mada je on bio misljenja da nema tortikolisa, ipak nam je pokazao par vjezbica, koje sam ja radila u pocetku revnosno, a kasnije kad sam vidjela da A. normalno okrece glavu i na jednu i na drugu stranu, samo ponekad. I na sljedecoj kontroli niko nije ni pomenuo tortikolis.
-
Ja sam to operisala, imala sam 10 mjeseci. Mama kaze da vjezbe u mom slucaju nisu pomogle, pa je operacija bila neizbjezna. Operacija je uspjela, bez ikakvih posljedica, jedino je i danas vidljiv maleni oziljak na tom mjestu. Nadam se da ce vama vjezbe pomoci. Sretno u svakom slucaju!
-
malena jos nema puni okret na desno poput onog na lijevo,,,okrece glavicu ali negdje do 75% i ne ide dalje...ona sama zabaci desnu rukicu malo nazad, valjda ocekuje da joj to pomogne ali ne ide...i to je tako vec neko vrijeme...kad je u potrbusnom polozaju do skora nije mogla leci na lijevi obraz ni kad bih je ja na taj polijegala a sad hoce i sama...doduse ne opet u istom obimu kao kad legne na desni ali ide...
valjda napredujemo ali ja se ipak brinem...bojim se posljedica ako ne uspijemo dobiti taj puni okret...plagiocefalija i to...
zato sam zahvalna svakoj koja svoje iskustvo podijeli sa mnom
pozdrav
-
Ja sam mama 3god. stare djevojčice i znam kako se osječate jer smo i same to prošle. Osim krivog vrata mi smo od 20 dana starosti nosili i remenčiće i svakodnevno smo puno, zaista puno vježbali. Gotovo svaki dan smo morali ići i na terapiju i kod kuće što više vježbati i tako od 20 dana nakon poroda pa do 20 mjeseci. Danas je sve ok i nemamo nikakvih posljedica. Bitno je vježbice shvatiti uistinu ozbiljno i svaki pogodnii trenutak s djetetom vježbati. Mi smo redovito svaki dan, minimalno tri puta dnevno provodili vježbe, ona bi plakala i ja skupa s njom,a li to je jedini način da se izbjegne operacija. Takođe je bitno da znate kako operacija rješava problem samo djelomično tj. nakon terapije ponovno slijede vježbe jednako tako zahtjevne kao i prije nje. Onda mislim da je bolje maksimalno dati sve od sebe da se pokuša izbječi operacija. Naravno ovisi i o tome koliko je jaki torticollis, kod nas je bio poprilično jaki i ipak je sve dobro prošlo. nadam se da će biti i kod vas sve ok.
-
negdje sam vec pisala o ovome...
nama je torticollis dijagnosticiran u porodilistu.
djeciji hirurg se odlucio za terapiju injekcijama, ali cini se da to u hrvatskoj nije praksa.
poceli smo kad mu je bilo 14 dana i primili ukupno 10 injekcija, direktno u kvrzicu. mjesec dana je lezao na smotanoj plahti, stalno na istoj strani, tako da se vratic isteze .
sad sve izgleda ok. sljedeca kontrola je sredinom aprila.
nismo morali na fizikalnu, ali mi sad sva ta procedura izgleda malo preagresivno. i mjesec dana u bolnici je stvarno mnogo.
s druge strane, ni svakodnevno vjezbanje koje traje mjesecima ne zvuci jednostavno, operaciju da ne spominjem.
u svakom slucaju, najvaznije je biti ustrajan. nije to nista strasno
-
velika hvala svim majkama na javljanju...nadam se da ce i kod nas na kraju sve biti kako treba...
covjek lakse podnosi nevolje kad zna da nije jedini u tom...zbog tog ovaj sajt i postoji, zar ne...hvala jos jednom
-
I meni su to operirali s 10 mjeseci jer vježbice nisu pomogle.Slušaj doktore i vježbajte,držim palčeve da kod vas prođe bez operacije
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma