Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Krvava stolica

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Krvava stolica

Iako je topic sa relativno sličnom tematikom dosta visoko, otvorit ću novi jer je naš problem malo drukčije prirode...

Naime već nekoliko dana Hana ima krvavu stolicu, i to onako, svježa krv u tragovima u noni i na anusu.

Njena stolica je obično, a tako i sada, tvrda na početku, a pred kraj i vrlo mekana....i redovna...svaki - do svaki drugi dan...

Bili smo kod pedijatrice, koja je rekla da je to vjerojatno od napora pri stolici i predložila da pokušamo još omekšati stolicu, pa jedemo šljive u svim oblicima, čaj od kamilice i sl....a ako ne prestane da dođemo i da će nas poslati dalje na pretrage u bolnicu...

Stolica je još za nijansu mekša, ali i dalje je krvava, tako da ćemo je opet voditi...

Inače, na anusu se ništa neobično ne vidi i Hanu ništa ne boli...

Zanima me, ima li netko takvih iskustava?
    Da li je prestalo za nekoliko dana?
    Što to može biti?
    Kakve ste pretrage morali raditi (jako me strah nekih invazivnih pretraga)?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Isti problem kao i kod vas, gotovo identičan - kaka svaki ili svaki drugi dan, također je početak stolice tvrd a pred kraj prilično mekan i primjetili smo malo krvi u par navrata u zadnje vrijeme.
    Vidim da je post od ožujka 2007. pa me zanima koliko vam je to trajalo i kako ste na kraju riješili? (i nama je za sad rečeno samo omekšavanje stolice, da to vjerojatno kapilarice popucaju od tvrde stolice, no moram priznat da se brinem, ukoliko ne prođe uskoro idemo dalje s pretragama)

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kod nas je trajalo nekih tjedan, dva i onda prestalo samo od sebe. Ali moj L je još mali (20 mjeseci) i doji pa ne znam dal se može uspoređivati..

A koliko to kod vas već traje?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dogodilo se par puta u zadnje vrijeme (ali ne redovito, mislim zaredom).

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tada se to kod nas nastavilo još nekoliko dana pa sam ja insistirala da se napravi analiza mikrobiološka analiza stolice. To je napravljeno, a dok smo čekali nalaz (3 dana) krv u stolici je nestala. Nalaz je bio OK.

Od tada smo imali takav slučaj još u dva navrata...jednom ljetos u dvije stolice i nakon toga ništa, a jednom sada, prije možda dva tjedna i to samo u jednoj stolici.

Eto ne znam šta da vam kažem...nisam dalje inzistirala, a pogotovo što me plaši rektalni pregled djeteta, a i pedijatrica nije, kako sam već napisala, tome pridavala neku veliku važnost...Da se sve nastavilo, ipak bih je odvela na pregled...ovako čekam i pokušavam jeko paziti na prehranu (što mi ne uspjeva uvijek idealno, pogotovo otkad je krenula u vrtić).

I još jedna stvar...uvijek sam izbjegavala davati joj kupovne sokove makar na njima piše i 100% voćni sok jer me raznorazni aditivi, stabilizatori i dodatni šećer plaše, ali obzirom da nam šljive nisu pomogle, te da niti njih, a niti marelica nema više u sezonskoj varijanti...pribjegla sam i tom rješenju u nuždi i mogu reći da otkad s vremena na vrijeme (kad procjenim da nije baš unijela dosta svježeg sezonskog voća, npr. grožđa ili da danima želi i jede samo svježe jabuke, koje jako voli za razliku od ovog drugog) ponudim voćni sok od marelice...stolica je puno bolja. Eto...nije baš da mi je drago, ali šta se može.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo samo javljam da je doista proslo samo uz pomoc prehrane. strogo smo se drzali uputa nase pedice i obavezno je nekoliko dana jeo dnevno najmanje 2 kruske + plus ostalo voce i povrce (izbacili banane neko vrijeme) i djelovalo je.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa
    evo samo javljam da je doista proslo samo uz pomoc prehrane. strogo smo se drzali uputa nase pedice i obavezno je nekoliko dana jeo dnevno najmanje 2 kruske + plus ostalo voce i povrce (izbacili banane neko vrijeme) i djelovalo je.
    Sad mi više ništa nije jasno, je li kruška voće koje otvara ili zatvara?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Otvara.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod nas je zadnja dva dana stolica popraćena sa par kapi svježe krvi. Detaljnim proučavanjem došla sam do zaključka da je od napinjanja. Na početku "proizvoda" nema ništa krvi, a onda na jednom dijelu počne. Trebam li juriti doktoru ili da pokušam prvo regulirati prehranu?! Strah me...

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Rekla doktorica da perem u hipermanganu zbog mogućnosti infekcije (nakon priče o šljivama itd) pa me zanima bi li mogao čajevac zamijeniti taj hipermangan?!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •