Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Rad na četiri sata - rad u školi?

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Rad na četiri sata - rad u školi?

Drage moje, upadam vam ovamo s jednim pitanjem, mislim da najbolje poznajete ovu tematiku i prava majke djece s posebnim potrebama!

Moja prijateljica ima dijete s posebnim potrebama (koje je moje kumče ). Ona ima rješenje s pravom o ostanku s djetetom do njegove sedme godine ili, ako se ne varam, o radu na četiri sata. Do sada je bila kod kuće, ali sad joj se nudi mogućnost da radi u školi osam sati tjedno, što bi joj jako odgovaralo. Samo ona se boji da ne izgubi status, jer škola već sad traži nastavnika s nepunim radnim vremenom. Dakle, ne s punim radnim vremenom u kojem bi ona onda mogla realizirati pola radnog vremena, već u startu s nepunim radnim vremenom...Naime, njenih pola radnog vremena u ovom slučaju bi bilo četiri sata tjedno. A ona treba raditi osam sati tjedno, što odgovara njoj, odgovara školi, ali onda ona, zapravo, radi puno radno vrijeme, odnosno sve vrijeme koje je poslodavac tražio...

Ne znam koliko sam ja to dobro opisala, ali nadam se da ste me shvatili...
    A moje pitanje je da li će u slučaju da se zaposli u ovim uvjetima zadržati svoj status, odnosno na koji način da ga zadrži.

Ima li netko sličnih iskustava i saznanja?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam iskustva u takvim slucajevima, ali imam s radom u skoli. 8 sati tjedno u nastavi nije puno radno vrijeme, bez obzira na to sto poslodavac trazi. da zaposle nekog drugog, taj bi preostali dio satnice nadoknadjivao u drugoj skoli, ili imao placen samo dio staza.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Točno, za 8 sati rada u školi ide toliko plaće i toliko mirovinskog, proporcionalno (mislim da je kao 16 sati rada, dakle čak manje od 1/2). Drugu polovicu se ostvaruje preko socijalne skrbi kad imaš dijete s posebnim potrebama.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Cure, shvatila sam vas...znači ona svakako može zadržati svoj status.
    Hvala !

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Opet ja...necu otvarati novi topic, znam da cete pitanje vidjeti i ovdje

Dakle, moja prijateljica nije dobila onaj posao u školi s početka ovog topica.
    Sada ima nekakve šanse da dobije honorani posao kao vanjski suradnik.

Zna li netko hoce li ako pocne raditi u tom aranzmanu izgubiti status?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Honorara nije radni odnos, pa prema tome ne gubi ništa.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •