Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: AS 9-18kg, nova Chicco Key1 ili Romer - koju odabrati

Kory

Početno AS 9-18kg, nova Chicco Key1 ili Romer - koju odabrati

Drage moje,

Korina ima 10 mjeseci i 8kg. Još se vozi u AS Chicco 0-13kg. Savjet! Planiramo kupiti sjedalicu 9-18kg. Dvoumimo se između Romer i nove Chicco Key 1. Ima li tko savjet šta je NAJBOLJE za sigurnost našeg djeteta! Navodno Romer prolazi na svim testovima sa najboljim ocjenama, ali ova nova Chicco mi izgeda zaista sigurno i pouzdano???????

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Re: AS 9-18kg, nova Chicco Key1 ili Romer - koju odabrati

Citiraj Kory prvotno napisa
    nova Chicco mi izgeda zaista sigurno i pouzdano???????
    sorry, ali kako na temelju izgleda možeš prosuditi je li sjedalica sigurna i pouzdana :? ? sorry, nemoj krivo shvatiti, ali fakat me zanima...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

i mene zanima ovo sto je napisala miha

moje misljenje je da bi prioritet trebao biti to koja sjedalica ima najbolje ocjene

Kory

Početno

Čuj, što se tiče izgleda, naravno da nisam tak pametna, ali Chicco key1 djeluje mi čvrsta baza, ima jaku zaštitu sa strane glavice i poseban pojas dodatno veže uz glavno sjedalo dio gdje se nalazi glava djeteta. Za Romer sam čula da ima najbolje ocjene, ali Chicco AS je tek došla na tržište, odlične ocjene testiranja, nova AS bez puno hvale i kritike, jer malo ljudi ima ikakvo iskustvo s tom sjedalicom. Dakle, nadam se da netko može pomoći. Vezano uz Romer, navodno u nekim autima loše ulegne i djeca ne sjede uspravno... To je navodno iskustvo s Mazda autima. Ali možda su i to samo priče...

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja imam chicco key one i full sam zadovoljna s njom

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Chicco AS je tek došla na tržište, odlične ocjene testiranja...
    onda mora da su prijašnje loše ocjene urodile plodom jer na adaco-vom testu chicco key1 ima loše ocjene (valjda je ovo neka druga sjedalica)...

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo prije kupili Romer King TS Plus iz razloga jer je pobijedila na testu, a Chicco je bila negdje u sredini, a i cijena je bila fantastična (manje od 1100 kuna).
    Stolica je super, lako se montira i zatežu pojasevi stolice.

Kory

Početno

Dal postoji website ili bilo koji način gdje mogu vidjeti rezultate testiranja auto sjedalica. Dosta sam čitala o tome koliko je bitno da dijete gleda obrnuto od smjera vožnje što je duže moguće. Ali, koliko vidim po autima, djeca masovno gledaju u smjeru vožnje.
    I još jedno pitanje - koliko sam skužila, užasno je bitno da je sjedalica sigurna u 5 točki osiguranja. Koja od sjedalica to garantira?
    Naravno kad dođem u dućkas, da sve sjedalice garantiraju sve..........

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

koliko sam skužila, užasno je bitno da je sjedalica sigurna u 5 točki osiguranja. Koja od sjedalica to garantira?
    Naravno kad dođem u dućkas, da sve sjedalice garantiraju sve..........
    naravno da garantiraju kad sve sjedalice 9-18kg (osim kiddy life pro, koja je btw na testovima ocijenjena najboljom) imaju pojas u 5 točaka... to ti jednostavno znači da imaju pojaseve preko oba ramena (2 točke) preko nogica/kukova (još 2 točke) i onaj između nogu (1 točka). sve zbrojiš i dobiješ osguranje u 5 točaka

a što se testova tiče imaš na početku topica link na nekoliko stranica s testiranjima pa virni...

JBT - nisam na kraju skužila za koju kažeš da je super, roemer ili chicco?

mi imamo roemera i jako, jako sam zadovoljna (i nemamo problem kao kod tobice da glava pada kod spavanja jer ima jako velik nagib :D ...)

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    JBT - nisam na kraju skužila za koju kažeš da je super, roemer ili chicco?
    Romer smo kupili prije par tjedana

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: AS 9-18kg, nova Chicco Key1 ili Romer - koju odabrati

Citiraj miha prvotno napisa
    nova Chicco mi izgeda zaista sigurno i pouzdano???????
    sorry, ali kako na temelju izgleda možeš prosuditi je li sjedalica sigurna i pouzdana :? ? sorry, nemoj krivo shvatiti, ali fakat me zanima...
    Ipak ima nesto i u izgledu i opcem dojmu. Naime, Romer i Maxi Cosi meni i na prvi pogled izgledaju da su "vis klasa" od npr. Bebe Confort, Mon Bebe ili Coconut....

No, mi smo se kod kupnje ipak vodili testovima. I iskustvima s foruma.

Kory

Početno

Mislim da je odluka ipak pala na Romer!
    A sad savjet! Di najjeftinije kupiti. Furati iz Slovenije pa dobiti melver ili postoji neka bolja solucija. Uglavnom sam gledala da su oko 1.600 kn.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ako ti brežice nisu daleko trenutno su ti roemerice na akciji 177€, pa od toga još oduzmi merver pa ti ispadne oko 1000kn :shock: !

(doduše, akcija je za članove kluba, ali mislim da član možeš postati i pri samoj kupnji pa ti se već računa... članstvo ništa ne košta i ni na što te ne obvezuje... ak ne, posudi iskaznicu od nekog)

samo su postavi u auto još u sloveniji i pobacaj ambalažu pa se pravi blesava kad prelaziš granicu u smisli 'pa ta je sjedalica već mjesecima tu'

mislim da jeftinije nećeš naći nigdje...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ajme koji tipfeleri ...

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo Roemer King TS kupili u petak u Brežicama. Išli smo solo MM i ja i kupili još neke igračkice, dodatni naslon za glavu i sjedalicu. Ceh je bio cca 225 €, a za povrat je cca 38 €. Na granici smo na upit što imamo za prijaviti rekli da smo kupili AS, carinik nas je tražio račun, pogledao ga, vratio i rekao doviđenja .
    Što se tiče članstva u klubu, učlanili smo se preko neta i tamo smo samo dali podatke i teta nas je pronašla u njihovom sistemu i dobili smo taj popust bez problema.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa
    Ceh je bio cca 225 €, a za povrat je cca 38 €. Na granici smo na upit što imamo za prijaviti rekli da smo kupili AS, carinik nas je tražio račun, pogledao ga, vratio i rekao doviđenja .
    ovo ne pali uvijek pa ne preporučujem

ja sam u brežicama kupila kolica - ceh je bio 200€, bilo nas je troje u autu i carinik nam htio naplatiti carinu. odustao je tek na moje moljakanje...

s druge strane, prije poroda sam iz austrije u jednom cugu dovezla kinderbet, madrac, ormar za bebine stvari, kadicu, robicu, pelene i sve ostalo za prvih mjesec-dva (ceh je bio sigurno preko 500€) i samo mi je mahnuo rukom da prođem... a stvari sam čak i na krovu auta vozila jer unutra nije više bilo mjesta!

Kory

Početno

Curke,

AS je u autu. Romer King! Brežice, Baby center - 177 EUR! Melver još cca 20 EUR!Montirali smo sjedalicu u auto, bez Korine i cariniku prijavili samo dvije tatine košulje. Carinik samo mahnuo rukom! Mislim da je to o.k. ušteda!
    Pitanje, kaj još da nabavim uz AS da dijetetu bude ugodnije? Kakav zaslon za glavu? Jel to onaj jastučić oko vrata ili nešto posebnije? Mi smo tetu prodavačicu tražili da nam da sve pametno uz tu sjedalicu, al ona samo klimnula glavom i rekla to je to!

Navodno postoje neke presvlake ili kapice da se dijete manje znoji u sjedalici?

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Podižem temu jer je i meni zapela za oko Key1.
    Da,znam da Romer i Maxi imaju bolje ocjene(i da većina vas ima takve)
    Al nisam našla još test za novu Key1 s isofixom
    (možda jer ga nema ,a to znači da ima nade da su se popravili ).
    (Cijena obične je oko 140,a s isofixom oko 250E.To je ipak manje nego Romer i MC... 8) )
    Šta vi mislite o tome?

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sorry.
    prikazano mi je da ovo nije poslano,pa sam pitala isto na drugom postu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove