zanima me do kad ste prokuhavali vodu bebacima
zanima me do kad ste prokuhavali vodu bebacima
Prokuhavaš i npr. Janu ili samo onu iz pipe?donna prvotno napisa
nisam uopće prokuhavala, kupujem izvorsku vodu , ne dajem iz slavine
naisam napomenula da mi inace imamo dosta dobru vodu, iz izvora ivancice tvz. ivanecka voda pa smatram do prve god. da bi bilo dosta prokuhavanja te vode ne vidim zasto bi mu skodila
Nikad je nisam prokuhavala, sa 6 mjeseci je počeo piti normalnu vodu kao i mi (Janu).
Tvoj bebač je ionako premali za vodu.
moj pije vodu iz pipe. i janu, bistru itd. prvo sam mu davala samo flasiranu vodu, ali to mi je nekak malo glupo, pa sam mu dala obicnu iz pipe koju i ja pijem.
Tako i ja. Ne prohuhavam mu vodu (iz pipe).mikka prvotno napisa
Prokuhavali smo vodu prvih mjesec-dva otkad je počeo piti, sa oko 5,5 mjeseci, a onda počeli davati iz slavine.
prokuhavam ovu iz pipe a pije ona i janu...ovu prokuhanu koristim za praviti čaj....
ja obavezno prokuhavam vodu,pa nije to sad neki problem,ali bilo mi je jednom dosadilo i kupim ja janu i kao radi fore prokuham a kad ono jana ima više kamenca nego ona moja iz pipe!![]()
ovo sa janom ili bilo kojom drugom prirodnom izvorskom vodom i količinom kamenca je istinito.
Pokušajte u tamnom lončiću prokuhati tu neku prirodnu izvorsku vodu, a nakon toga običnu iz pipe. Rezultat je isti..hrpa kamenca.
Kad smo Lovri počeli davati vodu i kad smo skužili to sa kamencom, mi smo mu i tu Janu "pustili" kroz britu. Ako taku profiltriranu vodu prokuhaš, vidjeti ćete da nema kamenca. Kako u onoj flaširanoj vodi, tako i u onoj iz pipe.
Vjerujem da ste vidjeli na reklami: voda je u Hrvatskoj jako tvrda. Ne znam zbog čega bi se Jana razlikovala od ostale vode, pa i one iz pipe.
Voda se djeci prokuhava više iz higijenskih razloga nego zbog kamenca. Izvorska voda se ne smije pasterizirati niti prokuhavati prije punjenja u boce jer se inače ne smije zvati izvorska voda. Dakle ima u sebi onoliko minerala koliko ima, ne može imati manje.
Kamenac, odnosno tvrda voda, nije štetna za zdravlje, štetna je samo za veš mašine.
U Hrvatskoj je voda savršeno čista i nema razloga kupovati flaširanu vodu jer je iste kvalitete kao i ona iz pipe.
Sve ostalo je marketing....
gita75, vjerujem ti, ali sam već navučena na Janu i voda iz pipe mi je fujkasta.![]()
A prokuhavanje iz higijenskih razloga...Moje dijete liže kotače od kolica. Gledajući u tom svjetlu, mislim da bi bilo suludo prokuhavati mu vodu. 8)
Mislim, čula sam da ima roditelja koji čak i steriliziraju igrače i pribor za jelo...Ja ih, bogme, nisam upoznala.
Slažem se da voda ima okus na koji se svi navikavamo. Ja ne mogu piti vodu na drugom kraju grada. No da se tamo preselim vjerovatno bi se navikla.
Ne dam lovu za vodu u flaši! I ova iz pipe mi je dovoljno skupa.
mi kupimo vodu od 5 L i to pijemo svi....
Tvoj bebač je ionako premali za vodu.
još nije probao vodu bez brige al uskoro ćemo poćet s dohranom pa onda valjda i s vodom, al pitam zato jer moja frendica prokuhava vodu a mali ima već skoro dvije god. :shock:
mi smo s dohranom krenuli sa 6 mjeseci i tek tada sam mu počela davati vodu, prvih par dana Janu, a onda direkt iz pipe u njegovu čašu
Ja sam cula da ni brita nije najbolji izbor, filtrirana voda je u doticaju s filterima, a u njima se razvijaju bakterije dok stoje uronjeni u tu istu vodu.
Ne znam vise ni gdje sam to cula, ali ako netko zna bolje, nek me prosvijetli.
ja jos uvijek prokuhavam,a imala sam isto isustvo s Janom,dnoje bilo puno kamenca pa sam se vratila na vodu iz spine-al tu kod nas je ona super.
Mi koristimo Janu, ne prokuhavam ju, samo za čaj ugrijem u mikrovalnoj ili u grijaču. Pedica mi je rekla da je Jana OK.
i u kojem roku popijete svi tu vodu od 5 l ? dovoljno je da ta voda prenoci jednu noc i da u njoj sutra ima bakterija u kolicini po kojoj bi zatvorili vodovod da nam takvu vodu nudi iz pipe.Riana prvotno napisa
prokuhavala prvih pola godine, nakon toga vise ne. nisam koristila nikad janu i slicne vode, niti filtere.
Mi uglavnom pijemo Janu, ali ako nam ponestane prokuham joj ovu iz vodovoda. Za čaj joj prokuhavam uvijek vodovodnu. U zadnje vrijeme joj dam u čaši za piti i neprokuhanu vodovodnu i to samo iz umivaonika, u kuhinji je bljak. Vjerovali ili ne, u istom stanu voda sa 2 različita okusa. :shock:
Nikad nismo prokuhavali. Imamo jako losu vodu pa pijemo samo Janu, a nju, po meni, nije potrebno prokuhavati.
Prvih mjesec dana nakon pocetka dohrane smo davali Janu, sad dajem i Janu i vodu iz slavine neprokuhanu.
ivano2- ja sam adaptirano počela raditi s Janom negdje od 9. mjeseca jer sam tek tada saznala da može Jana umjesto prokuhane vode.
ma ne prokuhavam ja malom vodu radi fore,pa ipak je on mali,i uči se jesti i bebe ipak imaju osjetljiv želučić,tako mi ga bilo žao prva 4mj dok je imao kolike,i prokuhala bi mu istu litru vode 5 puta ako treba samo da lakše probavi obrok...
Mi kupujemo vodu i za nas i posebnu za Saru - vodu za bebe, ovde je voda sa pipe prilicno losa i nije za pice. Ako njena duze stoji u flasi, ja je prokuvavam.
Malo je offtopic, ali mi smo tek počeli dohranu prije kojih 3tj. Na broju 1. smo prema tablici uvođenja namirnica. Do sada joj nisam davala da pije vodu, već bi obrok kašice dovršila dojenjem ukoliko je htjela, a jeste jer pojede max 3 žličice hrane, ostalo se baca.
Kada da joj počnem davati da pije i vodu?
Mozes poceti da joj dajes, a ako ona nece nije nikakav problem, tek je pocela sa dohranom.
Još pitanje kada, iza obroka?
Koliko često da joj nudim vodu?
Imam didaktičku chicco šalicu, da počnem s njom ili ?
Znam da davim, ali mi trebaju savjeti za početak - prvih 6mj sam apsolvirala, ali u ovim vodama još ne plivam sigurno![]()
Moja Nela pije iz chicco-ve šalice sa kljunom od četvrtog mjeseca (sad ima punih 7),i super joj paše!Pokušavaj ju navikavati na kljun i nudi joj samo nju pa će ju prihvatiti.Vodu joj ponudi uvijek iza jela ali i između,onako kad se sjetiš,a kasnije će ona sama i tražiti.Samo pitaj ak ti nije nešto jasno jer i ja nisam imala pojma o svemu tome kad sam počinjala dohranu,pa sam svaki čas nešto zapitkivala.Srećom ovdje uvijek ima mama spremnih pomoći,pa me forum spasio!![]()
Şlažem se i![]()
jazzmama, i mi smo tek počeli dohranu (prije 11 dana), al papamo dosta, iako smo još na jednom obroku! Ja mu nudim vodu nakon jela i tu i tamo preko dana. Dam mu kljunašicu, al on to više gricka nego pije. Nezna baš, al naučit će s vremenom.
jazzmama, pridruži nam se na ljetnim bebama!![]()
Moje dijete se bolje napije iz case, nego te kljunasice, zna povuci, ali zesca mu je casa, tako da ja njemu uvijek nudim casu i svakim dano manje prolijeva!
Riječka voda je jako ukusna i moj bebo ju obožava...ipak, ja ju prokuham pa mu dam.
Joooj, moram se pohvaliti - moja beba je juče kao velika pila vodu iz čaše, onaj dio didaktičke sa kljunom joj je kao i Ivanni bolji za grickanje. MM je ostao :shock: :shock: i sav se ražnježio!![]()
Ne bih se slozila da su vode iz boce i slavine iste.Iz prve ruke sam od prijateljice saznala koja je na svoje oci vidila opit s vodom slavine i onom iz boce.Na povrsini one iz slavine se nakupio teski crni kao mulj :shock: a u jani i stud. je recimo bilo samo malo po povrsini crvenkasto. Pa ko voli...![]()
I ja sam se juče zgrozila izgledom Čk vode, dno posude je bilo prekriveno sitnim pijeskom, a slavine obavezno MM čisti 1x mjesečno jer se zaštopaju. Prijateljica u Vk taj problem rješava Britta vrčom sa filterom i tako daje svojoj bebačici![]()
[quote="Luna Rocco"]
Moje dijete liže kotače od kolica. Gledajući u tom svjetlu, mislim da bi bilo suludo prokuhavati mu vodu. 8)
...hihi...i moje!...kad sam to prvi put vidila,skoro sam se onesvjestila,brzo sam joj išla oprat usta i ručice...![]()
...sad smo već navikli..
Ja ne prokuhavam.
Prvih par mjeseci ponekad je znala dobiti jake napadaje
štucavice koje dojenje nije moglo zaustaviti i
dala bih joj žličicom malo prokuhane vode.
A onda sam zaključila da mi je to nepotrebno.
I ja još prokuhavam,naša voda je koma,kamenac šprica iz nje![]()
Možda ću mu do ženidbe prokuhavati...![]()
ma je koma je,ali ima i užasnije vode..
ja sam mišljenja da se polako trebaju navikavati na okolinu u kojoj će živjeti pa tako i na vodu koju će piti...
i ja jos prokuhavam al ne znam do kad ,za koji dan mu je 6 mj
Jos pije Janu neprokuhanu, prokuhavala do 4 mjeseca.
A što je sa vodom iz brite, zar stvarno ni ona nije ok :shock:
Toniju je 11 mj i ja jos uvijek prokuhavam vodu iz slavine, ali ne zato sto mu ne zelim dati neprokuhanu vodu vec zato sto mi je to preslo u naviku pa kada nemam vode za njega automatski ukljucim aparat za kuhanje vode, procijedim vodu kroz papirnate filtere koji se koriste i za kuhanje kave i onda mu dam vodu ili napravim caj![]()