Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Klimatanje u hodu i sl - niski tlak?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Klimatanje u hodu i sl - niski tlak?

Iz ekipe sam niskotlakasa, no osim sto mi se tu i tamo (vrlo rijetko) znalo zacrniti pred ocima kod naglog podizanja nisam dosad imao nikakve druge probleme (i da, nisu mi htjeli uzeti krv kad sam se prijavio za dobrovoljno davanje ), no u zadnje vrijeme sam primjetio da tu i tamo nekako klimavo hodam, ocesem zid i slicno, kao da imam nekakve probleme sa ravnotezom ... nije da mi se bas direktno manta, ali tu i tamo osjetim nekakav osjecaj napetosti u glavi, povremeno i glavobolju (koja me inace muci samo uz upalu sinusa).

Moja doktorica mi je mjerila tlak i kaze da nije nista nizi nego obicno, dapace malko visi, pa misli da je to mozda od umora i nedovoljno spavanja ...

Jel netko od vas imao slicna iskustva i sto ste poduzimali?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pa jel ti viši ili niža od tvog uobičajenog?

moj normalni je 90/60 - netko bi umro od takvog, al meni kad padne na 85/55 ili mi skoči na 100/70 onda mi se manta, srce jako tuče.... grozota dok ne prođe.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa

moj normalni je 90/60 - netko bi umro od takvog, al meni kad padne na 85/55 ili mi skoči na 100/70 onda mi se manta, srce jako tuče.... grozota dok ne prođe.
    Normalni mi je 95-105 i inace sa njim nemam problema.
    A sad kad sam bio kod dr. na moje iznenadjenje umjesto da mi tlak bude nizi od ocekivanog bio je visi, 120 ... ne sjecam se da li su mi ikad izmjerili takav tlak, najvisi je bio 110, to je cesto bio slucaj.

Znaci, tebi su isti ili slicni simptomi i kad ti je tlak nizi od normale i kad ti je visi od normale? :?
    (to me malo zbunjuje, mislio sam da to nije tako ...)

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

potpuno isti tako da mi je teško prepoznati jel mi pao ili skočio.
    kratko disanje, lupanje srca, mantanje, slabost u rukama i nogama.. hladan znoj.
    traje do 15 minuta, sjednem se i čekam da prođe.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krvna slika?
    željezo?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

potpuno isti tako da mi je teško prepoznati jel mi pao ili skočio.
    kratko disanje, lupanje srca, mantanje, slabost u rukama i nogama.. hladan znoj.
    traje do 15 minuta, sjednem se i čekam da prođe.
    Mantanje, slabost u rukama i nogama ... da, to mi zvuci poznato.
    Uz to jos zujanje u usima, ponekad glavobolja ili napetost u glavi.
    Hm ...

Dr mi jos rekla da bi trebao piti vise tekucine ... vec ovako pijem k'o deva, ali izgleda da je moje tijelo veliki potrosac vode ... :?

Jednom mi je netko rekao da su orasi (ili mozda ljesnjaci) dobri za dizanje tlaka ...?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    krvna slika?
    željezo?
    moja KKS je skoz ok

Citiraj tatek prvotno napisa
    Uz to jos zujanje u usima, ponekad glavobolja ili napetost u glavi.
    oh, daaaa. ma, sve te finte sa slanom hranom, više vode, ponekad malo crnog vina.... nekad to i pali, al ako si (kao i ja) familijarno sklon niskom tlaku onda su svi ovi potezi kratkoročni.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

jednom sam negdje pročitala genijalnu stvar koju pamtim:

"visoki tlak te ubije odjednom, a niski te ubija na duge staze, odnosno, s njim se treba naučit živjet. sve malaksalosti i umor su stalni pratioci osoba sa niskim tlakom"

a tako i je - kad mene boli glava ili nemam snage jednostavno ne mislim na to... to je moja svakodnevica i zbilja o tom ne razmišljam - osim kad me uhvate gore napisane krize.... tad se strpim i čekam da se "unormalim"

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Klimatanje u hodu i sl - niski tlak?

no u zadnje vrijeme sam primjetio da tu i tamo nekako klimavo hodam, ocesem zid i slicno, kao da imam nekakve probleme sa ravnotezom ... ?
    ja sam isto niskotlakaš, i meni ti se ovo događacijeli život. Isto tako i kod naglog podizanja.

Meni ti je sve to normalno, s time da je meni najveći problem ako popodne spavam - a to radim vikendom otkada imam djecu. Buđenje nakon toga mi je katastrofa i može me dići iz kreveta i donekle unormaliti jedino kava. Iako kava kratkoročno podiže tlak, ja sam stvarno ovisnik o kofeinu. Odnosno bez njega ne funkcioniram (provjereno) - to ne znači da pretjerujem, ali jutarnja kava mi je obavezna.

tekućina je isto bitna, a možeš probati i s crnim vinom - samo njega isto ne konzumiram jer opet nebi normalno funkcionirala.

E da, u trudnoćama mi je tlak bio još i niži

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Navodno za niskotlakaše nije isto dobro pretjerivat s kavama - jedna je kao dovoljna, a druga ništa ne radi tj. negdje sam pročitala da ta 2. kava ima kontraefekt (kako, zašto, ne znam). Za dizanje tlaka dobro je jest malo slaniju hranu (slane srdele, Gavrilovićka). I puno tekućine. Ja sam nakon mršavljenja unazad koju godinu postala blagi niskotlakaš, a to što opisuješ (to lelujanje u hodu, udaranje u namještaj) mi se događa kad sam krvnički umorna, ali to mi se događalo i kad sam bila normotlakaš.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I još nešto - aktivnosti tipa yoga ili vježbe snage (ono kad ležiš na podu i napinješ mišiće a la stretching) smanjuju tlak, aerobne vježbe (trčanje i sl.) ga dižu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Navodno za niskotlakaše nije isto dobro pretjerivat s kavama - jedna je kao dovoljna, a druga ništa ne radi tj. negdje sam pročitala da ta 2. kava ima kontraefekt (kako, zašto, ne znam). Za dizanje tlaka dobro je jest malo slaniju hranu (slane srdele, Gavrilovićka). I puno tekućine. Ja sam nakon mršavljenja unazad koju godinu postala blagi niskotlakaš, a to što opisuješ (to lelujanje u hodu, udaranje u namještaj) mi se događa kad sam krvnički umorna, ali to mi se događalo i kad sam bila normotlakaš.
    znam za kavu, zato i ne pretjerujem, ali ako nema te jedne - užas.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jednom sam negdje pročitala genijalnu stvar koju pamtim:

"visoki tlak te ubije odjednom, a niski te ubija na duge staze, odnosno, s njim se treba naučit živjet. sve malaksalosti i umor su stalni pratioci osoba sa niskim tlakom"

a tako i je - kad mene boli glava ili nemam snage jednostavno ne mislim na to... to je moja svakodnevica i zbilja o tom ne razmišljam - osim kad me uhvate gore napisane krize.... tad se strpim i čekam da se "unormalim"
    Da, ova izreka mi je poznata ...

Fora je u tome sto sam ja dosad zbilja jako dobro funkcionirao i, osim te eventualne "crnine" pokoji put, nisma imao nikakvih problema.
    A sad mi se valjda natalozilo umora i stresa pa je izbilo na vidjelo ...

Jel vam se kad desilo da ste skljokali u nesvijest?
    Toga me je u stvari jedino malo frka, da se ne strmopi**im niz kakve stepenice ili slicno ili da mi se ne zacrni dok vozim auto. :/
    Moja stara je isto niskotlakas i ona je padala x puta u nesvijest, na tramvajskoj stanici, secuci gradom, doma ... samo se slozi na pod i razbudi za pola minute.

UBR, kavu ne pijem, nije mi fina. A slano si rado pojedem, iako kazu da nije dobro za bubrege pa onda ne pretjerujem (iako bih mogao ... njami slani incunici ... 8) )

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eto, ja sam se kljokala. i ekran mi se okretao. i "osjećala" sam kretanje Zemlje, ali ubrzano.
    i isto me uvijek bilo strah da mi se to ne dogodi kad sam sama s djetetom.
    pa sam prije mjesec dana napravila sve neurološke pretrage.

nizak tlak (60/80), nisko željezo (7) i neki đavo na neuronima između ramena i vrata. sve ostalo bo.
    kičma je vjerojatno krivac za sve.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo 2x - jednom kad sam se naglo ustala, ali to nije bilo baš u nesvijest - bila sam svjesna di padam i usmjerila se na kauč, jednom kad sam vadila krv mi je došlo zlo, jednom sam se baš onesvijestila - tad su mi rekli da je bila srčana sinkopa - tad sam se prepala i išla na hitnu (a nešto sam se neposredno bila i iznervirala - šef očekivao da mu nešto prevodim s godišnjeg na otoku, a nemam kompjutera - ono članak iz Nacionala prevodit na trgovačkom papiru, bez rječnika, faksiravat iz seoske pošte).

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nikad nisam pala u nesvijest :D
    ovako mizerna i niskog tlaka ko nekakva riba, uvijek sam "držala konce u rukama".... ja se autosugestijom pokušavam fokusirat, naći čvrsto uporište, nekog pored sebe... (nit kad sam bila uber mršava - al to je druga priča) kažem da mi je trenutno slabo i da bude pored mene par minuta. srećom nikad u prometu i sa djetetom u rukama.

ono šta sam naučila u krizama je da mi duboko disanje odmaže - tek tada se zemlja počinje okrećati.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Puno puta pala u nesvijest - nakon nekog vremena se navikneš i skužiš unaprijed, pa se pripremiš na to . Jedino mi je bed bio u trudnoći, ali (hvala Bogu) nisam nijednom zaista izgubila svijest, nekako sam svaki put ipak ostala pri svijesti. Tlak mi je inače normalan, ali mi u proljeće zna naglo padati na 80/60, plus nisko željezo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    na 80/60, plus nisko željezo.
    onda, šefice od lijekova?
    što mi je činiti?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I meni je krvna slika b.o. (uzorna, rekla mi dr. nakon sistematskog proslu jesen), ali tad mi se nije ni mantalo ...
    A sad su valjda i sinusi makar malo krivi za situaciju - ove sezone su bas nesto razigrani, nit da se izlijece nit da se upale pa da koknem bakterije nekim lijekom nego sve nesto an sitno, zabole pa puste, pa malo na uho pa onda opet dobro ...
    (sad me bas uho pomalo boli ... )

I, apri, jesi se kad skljokala sa malom?
    Vjerujem da nisi.
    Mislim da kad smo negdje sa djecom, vozimo auto i sl. da to ipak uzrokuje nekakvu dozu adrenalina koja nas drzi funkcionirajucima, a da cemo se skljokati prije negdje onak bezveze ... stojimo sami na hodniku firme i ... plonk.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

upravo to tatek - plonk se dogodi kad nismo u opasnoj sitaciji.
    ja se ne bih skljokala niti u firmi - zamisli, nosim suknju i odjednom noge u zraku

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    na 80/60, plus nisko željezo.
    onda, šefice od lijekova?
    što mi je činiti?
    Ništa, piti željezo dok ti ne pozvizdi od mučnine i zatvora, pa odustati . Nadam se da će mi ovo proljeće biti lakše, nemam menstruaciju pa mi je i željezo ok.

Što se niskog tlaka tiče, stvarno ne znam za ništa efikasno (postojao je jedan lijek koji je povučen s tržišta zbog nuspojava i mogućeg navikavanja).

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam jednom pala u nesvijest u tramvaju i skoro ispala kad su se otvorila vrata . dobro da je frend bio samnom pa me pridrzao.

u zadnje vrijeme, tocnije 2-3 dana, se osjecam ukomirano. nemam snage za nista (oblije me hladan znoj dok ribam jabuku :? ) i kad hodam mi noge kleckaju i onako podrhtavaju. uzas. nemam dojam da cu pasti u nesvijest ali totalno sam malaksala. puno cesce mi se dogada da mi se zacrni kad se dignem nego ranije. tlak nisam mjerila, inace je nizak do normalan. kavu popijem jednu, ujutro. sad moram izaci pa cu vidjeti kako ce biti danas. jel moguce da ima veze s vremenom?
    isto, frka me da cu se pogubiti dok sam s malim u rukama.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mikka - to se zove proljeće! dok svi uživaju - ja umorna ko pas.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle, tatek, meni se dva puta užasno mantalo. tada još nisam imala djecu, ali znam da sam pomislila da je dobro da nisam za volanom.
    našli su mi lošu cirkulaciju u vratu.
    Vrtoglavice i mantanja često imaju veze baš s vratom.

Na jednom sistematskom pregledu me doktor pitao da li često padam u nesvjest. naime, imam i nizak šećer. Savjetovao mi je da uvijek imam bonbone kod sebe ili još bolje dekstrozu.

Ja, na primjer, ne mogu trpiti glad. Ako predugo nešto ne pojedem, nastaju problemi. Zato cijeli dan nešto grickam.

E, sada sam se sjetila, baš prije koji dan, čim smo došli doma počele su mi se tresti ruke i osjećala sam jaku slabost. Brzo sam pojela kolač (imali smo ga srećom doma) ali je trebalo vremena da dođem k sebi.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Ako predugo nešto ne pojedem, nastaju problemi. Zato cijeli dan nešto grickam.
    Taj sam.
    Znaci, ne samo da imamo slicnu obiteljsku situaciju s klincima nego i zdravstvenu situaciju ...

I, kaj si napravila sa losom cirkulacijom u vratu?

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam niskotlakaš i jedno vrijeme mi se strašno vrtjelo, zujalo u ušima, do doktorice sam se jedva dopeljala. Tlak je bio 80/60 (inače 90 - 105/60) i kaže ona da je najbolji lijek piti puno tekućine, barem 3 l dnevno.
    kaže da je to najbolji lijek za mlađe ljude koji nemaju problema sa srcem i nakupljanjem vode.
    Funkcionira

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

prije nekih mjesec dana - identična situacija ovoj koju tatek opisuje. Inače sam niskotlakaš (nakon kave cca 100/70), a u te dane kućni tlakomjer pokazivao je viši tlak od moje normale, recimo neki prosjek je bio 125/85-90

Nakon nekih2 tjedna takvog stanja, pukao mi je film i otišla doktoru.
    Obavila cijeli niz pretraga KKS, EKG, EEG, VEP i sve savršeno. Početna "dijagnoza" moje dr. bila je umor, stres, premorenost i u to ime mi je otvorila bolovanje. Nakon tjedan dana odmora, spavanja i laganog tempa - ja ko nova!

Nije loše obaviti neki osnovni "paket" pretraga, ali kod mene se zaista pokazalo da je samo umor u pitanju i da je "stres" grdi igrač!

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ja sam jednom pala u nesvijest u tramvaju i skoro ispala kad su se otvorila vrata .
    Meni se isto dogodilo ali sam pala na tipa koji je htio ući u tramvaj - isti me i ulovio (nije se izmaknuo ) i stavio pod drvo na Savskoj dok nisam došla k sebi. Bila sam trudna, a još nisam ni znala. Još mi se jednom to desilo, u trudnoći, i odmah nakon prvog poroda kad su me stjerale na tuširanje.
    Inače imam niski tlak, u prvoj trudnoći jako visoki čiji simptomi su bili zvizdanje u ušima, bauljanje, kuckanje pulsa u nogama i rukama... ne sjećam se više davno je to bilo. A od niskog sam samo pospana i zna mi se švindlati.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

gle, tatek, meni se dva puta užasno mantalo. tada još nisam imala djecu, ali znam da sam pomislila da je dobro da nisam za volanom.
    našli su mi lošu cirkulaciju u vratu.
    Vrtoglavice i mantanja često imaju veze baš s vratom.
    potpis

uslikaj vratnu kralježnicu i provjeri protok karotidnih arterija

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako predugo nešto ne pojedem, nastaju problemi. Zato cijeli dan nešto grickam.
    Taj sam.
    Znaci, ne samo da imamo slicnu obiteljsku situaciju s klincima nego i zdravstvenu situaciju ...

I, kaj si napravila sa losom cirkulacijom u vratu?
    ništa. Nije se ponavljalo.
    Na prošlom sistematskom vidjeli su loš protok u jednoj vratnoj arteriji, na zadnjem pak sistematskom, to nam nisu radili.

Ovak, nama se život skroz promijeniio dolaskom djece - ja sam jedan loš primjer jer sam skroz zapustila sebe. Oduvijek sam vježbala i pazila na zdravlje, a sada za to uopće ne marim.
    malo sam se trgnula u zadnje vrijeme jer su mi se pojavili drugi problemi pa sada hodoćastim doktoru.

E da, ali onaj segment zanemarivanja sebe je još prisutan, ali kako su djeca već veća, nadam se da ću i to promijeniti.

E da, dvije aktivnosti su meni jako pomagale: jedna je plivanje (s time da je leđno dušu dalo za puno problema našeg načina života) a drugo je yoga

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

vezano uz padanje u nesvijest - obicno postoje "simptomi".
    prvo te oblije znoj, al odjednom, ko da si na vrucini usao u kipuci auto
    osjecas pritisak u glavi koji se pojacava
    i slika se zatamnjuje, koda imas onaj prekidac za svijtlo koji kako okreces tako svijetlo slabi
    i onda crnilo

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    i onda crnilo
    i onda?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puno puta pala u nesvijest - nakon nekog vremena se navikneš i skužiš unaprijed, pa se pripremiš na to
    I onda ovako kao što kaže martinaP

Ja već znam simptome, i sjednem, popijem vode, ili štoveć...

Jednom sam pala u nesvijest - ali mislim da je to bilo više zbog vrućine u malom prostoru.

Sjećam se još jedne situcaije kada sam se jedva izvukla - u tramvaju, šestici, nikako dočekati stanicu ispod mosta Mladosti u Novom Zagrebu; držim se za rukohvat, već mi crno pred očima, tramvaj gotovo prazan, u zadnji tren sam izašla van i sjela na zemlju ...

U trudnoći mi je tlak pokatkada bio normalan, no uglavnom niži.
    Ja kada popijem kavu, ili mi naglo skoči, ili mi još više padne tlak - nisam nikada mjerila u tom trenutku, ali doslovno se počnem tresti ...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nismo se culi po ovom pitanju neko vrijeme ...

Mantanja su mi trajala jos desetak dana i onda malo pomalo iscezla. NAkon toga sam bio na kratkom bolovanju, odmorio se i popio rundu antibiotika za sinuse koji su me gnjavili i vec sam zaboravio na svindlanje i slicno ... i onda me jucer, a pogotovo danas ujutro opet ufatilo, bas sam se osjecao k'o neko deblo koje samo ceka kad ce se izokrenuti s korijenom ...

Na srecu, nakon rucka je bolje ...

Vi koji ste isli na te preglede cirkulacije, jel ste isli preko socijalnog (gdje, koliko se ceka?) ili kod privatnika (gdje, posto?)?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je to bilo u sklopu sistematskog prek firme - s time da na ovogodišnjem nam to nisu radili.

Ali isto tako, nisu mi rekli šta bi ja sada trebala napraviti glede te cirkulacije

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja danas cijeli dan držim glavu na stolu i blejim u pod.
    grozno me boli glava....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uclanjujem se u klub.

Meni je pomogla jedna stara doktorica sa savjetom, koja mi je preporucila da pocnem piti drazeje cesnjaka. To mi se cinilo suludo, jer je poznato da cesnjak skida tlak, ali ona je tvrdila da to nije istina vec da regulira, potice cirkulaciju, prirodno je i zdravo.
    Vrlo skepticno sam popila prvu drazeju, bila u kupaoni ako mi slucajno pozli da se istusiram hladnom vodom (to mi je jedino pomagalo) ali odjednom sam osjetila kako mi se energija dize.

Od tada vise nemam problema sa tlakom. Naravno ne pijem ga stalno, vec kada osjetim da mi se vec od jutra manta, popijem 2-3 drazeje (ovisno koji je proizvodac i sto pise na uputi) i nemam NIKAKVIH problema cijeli dan.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e sada znam zašto volim češnjak - organizam uvijek zna što mu treba

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Klimatanje u hodu i sl - niski tlak?

Meni su uvijek oba tlaka ispod 100. U trudnoći su bili skoro normalni.

Ne padam u nesvijest, ali često se sudaram sa štokovima.
    Ako na vrijeme (do cca 10 h) popijem kavu, sve je uglavnom OK. Ako ne, onda me već oko 11-12, najkasnije popodne ulovi stravična glavobolja - po njoj skužim da sam preskočila jutarnju kavu. Pijem uglavnom tu jednu, popodnevnu samo ako je dan kao današnji.

UBR, kavu ne pijem, nije mi fina.
    Nekad sam baš voljela piti kavu. Sad više ne uživam u njoj , nije mi fina kao takva, ali zbilja mi pomaže.

Češnjak i ja volim

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vidis, sad znam zasto ludujem za lukom ...
    Mozda trebam probati i sa cesnjakom (kojeg inace malo jedem), za potpuni dozivljaj ... :D

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je svaki drugi dan večera maslinovo ulje s češnjakom, a ostale dane sir, vrhnje i češnjak

Baš sam vidjela da stigao mladi

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nama je svaki drugi dan večera maslinovo ulje s češnjakom, a ostale dane sir, vrhnje i češnjak

Da vidio ... koliko sam vec pusleka ove godine dezintegrirao ...! :slurp:

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..a moj je 92/53. I još sam živa. ..iako,dosta se brzo umaram i imam jedan mali problemcic-u ova prijelazna razdoblja hladno/toplo i na jesen toplo/hladno a i po onoj velikoj vrućini-krv mi curi iz nosa i to zna biti dosta neugodno.Moram ići jednu žilicu spaliti ali nikako da odem,bila jednom ali mi nisu htjeli obaviti zahvat jer sam bila prehlađena-krv mi dosta dugo curi,a inače su mi nalazi ( zgrušavanje i to ) OK.-jeli moguće da niskotlakašima "duže" treba da si zaustave krv?... :?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..a moj je 92/53. I još sam živa. ..iako,dosta se brzo umaram i imam jedan mali problemcic-u ova prijelazna razdoblja hladno/toplo i na jesen toplo/hladno a i po onoj velikoj vrućini-krv mi curi iz nosa i to zna biti dosta neugodno.Moram ići jednu žilicu spaliti ali nikako da odem,bila jednom ali mi nisu htjeli obaviti zahvat jer sam bila prehlađena-krv mi dosta dugo curi,a inače su mi nalazi ( zgrušavanje i to ) OK.-jeli moguće da niskotlakašima "duže" treba da si zaustave krv?... :?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislih na mladi češnjak

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislih na mladi češnjak
    aha ...

LeeLoo, i meni relativno cesto curi krv iz nosa (pogotovo u doba prehlada), no dosta brzo stane. Nalazi zgrusavanja su mi OK. Vjerojatno je to kod tebe bas ta neka problematicna zilica. Meni je moja dr savjetovala da si mazem nos sa mascu slicnom akvamarisu (NaCl sastav, regenerira sluznicu) i to zbilja pomaze. Kosta mast u apoteci cca 50-60 kn ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e sada znam zašto volim češnjak - organizam uvijek zna što mu treba

I ja ga volim, ali moj zeludac ne a i nezgodno je u dzepu nosti glavicu cesnjaka, pa kad ustreba

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kad smo vec kod niskog tlaka - moj osobni rekord je 65/35 i to pod stresom...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •