Evo ja sam u perimenopauzi i stalno vodim bitke s tim zadebljanim endometrijem. Završila sam lani u rujnu na kiretaži, jer je endo došao do 23mm, a ni Duphaston ni Provera me nisu uspjeli "isčistiti". Sad sam opet na 18mm i na over doseu Provere (3x 10mg). Razlog svemu tome je najčešće disbalans estrogena i progesterona u perimenopuazi, a tvoje godine Franny nisu baš male (ja imam 47). PHD nalaz endometrija nije pokazao nikakvih abnomarnih stanica. Komplikacije su u stvari vrlo rijetke. Najgora su ta česta i nepravilna krvarenja. Meni je rečeno da debljina endometrija ne bi smjela prelaziti 12mm ni u kojoj fazi ciklusa. Ja na Proveri imam glavobolje, ali podnošljive i tu i tamo napadaj živčanoće, no moj zakoniti veli da se ne razlikuje puno od klasičnih ženskih napadaja koji su redoviti
![]()

. PHD nalaz endometrija nije pokazao nikakvih abnomarnih stanica. Komplikacije su u stvari vrlo rijetke. Najgora su ta česta i nepravilna krvarenja. Meni je rečeno da debljina endometrija ne bi smjela prelaziti 12mm ni u kojoj fazi ciklusa. Ja na Proveri imam glavobolje, ali podnošljive i tu i tamo napadaj živčanoće, no moj zakoniti veli da se ne razlikuje puno od klasičnih ženskih napadaja koji su redoviti
Odgovori s citatom