Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 60 od 60

Tema: Vaginalete u trudnoci

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: Vaginalete u trudnoci

Ann mislim da nemaš razloga za brigu. Ja sam ti cijelu trudnoću imala borbu s gljivicama, i od prvog tjedna koristim što vaginalete, što kreme, koristila sam Canesten, Rojazol, Geonistin, Vagisan... (prošle su tek nakon poroda)... i eto Bogu hvala rodila živo i zdravo dijete :D :D
    Ako si imala već jedan spontani pobačaj ne znači da češ ga imati opet. I ja sam ga imala prije ove trudnoće, još sam nakon njega dobila velike ciste i "mlitavi jajnik"....ali sve je prošlo i sada sam ponosna mama
    Samo pozitivno i sve će biti super

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj bjuma prvotno napisa
    ...ukoliko vec postoji infekcija, imate jako dobre vaginalete od kantariona koje sam ja koristila, a mogu se preventivno koristiti.
    i pokusajte nakapati malo (zagrijanog) kantarionovog ulja na ulozak, kojeg stavite preko noci. em sto se osjeti trenutno olaksanje, (pogotovo kod kombinirane urinarne bakterijske infekcije), em sto je meni zaista pomoglo da se rijesim neugodnosti.
    eto, nadam se da ce nekom od vas pomoci moji savjeti.
    saljem vam veliku
    Potpisujem...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh, ja dobila plymicol i napomenu ginica da cu ih vjerovatno morati koristiti cijelu trudnocu !

I tako ja otisla homeopati, dr. me pregledala i kaze sustavna kandidijaza, vaginalete su samo ' kap u moru' , tako da sam dobila anti-candida dijetu, jer pocela sam zadrzavati i tekucinu u organizmu (candida+stres)!
    Dobila sam 2 caja (neku mjesavinu i caj od preslice), umjeso vaginaleta trebam na mini tampon nakapati malo etericnog ulja cistog cajevca i svaku vecer staviti u rodnicu do ujutro; svako jutro nataste trebam popiti 1casu soka od kiselog kupusa i dobila jos tbl za dizanje imuniteta i zelenu magmu!

Uf bas krasno!
    Ma dobro samo nek' se rijesim napasti!
    I neka beba dalje raste i bude sve ok (8tjedana trudna) !

djeca su zakon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Imam jos tjedan dana do poroda, a pojavile mi se gljivice tek sad (uzrok - dobivala antibiotik prosli tjedan)
    Nije jako strasno, cim sam osjetila svrbez, na svoju ruku sam uzela Plimycol kremu pa mazala u vecer.
    Ali bojim se da ih se necu rijesit skroz do poroda, pa razmisljam o vaginaletama.
    Otvorena sam 3cm, a cerviks nije jos skroz skracen (2/3 clanka dug).
    Ima li tko slicnu situaciju?
    Jeste li koristile vaginalete obzirom na otvorenost?
    Molim brzi odgovor, ako je ikako moguce.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Happy prvotno napisa
    Ja u životu nisam imala gljivice osim 2x u trudnoći i to zbog pojačanog iscjetka (povećana vlažnost pogoduje nastanku gljivica), dr. mi je rekla da je to normalna i česta pojava u trudnoći i prepisala Nistatin mast.
    Da li si Nistatin mast koristila samo spolja? Meni je ginekolog prepisao Nistatin vaginalete, ali sam samo 2x koristila. Posle mi je rekao da ne moram da koristim, ako nemam svrab. Rekao mi je da je najbolje piti jogurt i izbegavati puno slatkisa, da vaginalete protiv gljivica u trudnoci ne moraju da se koriste.

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

djeca su zakon,evo ja ti mogu opisati moj slucaj,ali ipak ti moram reci da nista ne uzimas na svoju ruku vec se savjetuj s gin.ja sam od 32 tj. bila otvorena 2 prsta unutrasnje i vanjsko usce i gin. mi je zbog gljivica i zuto zelenkastog iscjetka prepisala vaginalete koje sam koristila bez obzira na otvorenost cervikalnog usca.cak sam stavila vaginaletu noc kad sam isla roditi.dakle,mogu se koristiti ali ti nemoj nista na svoju ruku,pitaj gin.-tako je sigurnije!

djeca su zakon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

adria, hvala ti puno. umirila si me
    Mazala sam samo u vecer s tom kremom, pijem acidofile, i puno je bolje.
    Navodno da se moze eventualno desiti da beba na porodu dobije soor (mljecac) koji se moze rijesiti s nekim gelom za 2-3 dana ,
    a mami teze zaraste eventualna epi

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

djeca su zakon,jos uvijek stignes uzeti vaginalete-probaj nazvati gin.probiotici su ti super za gljivice-meni su puno pomogli..ej,a sto se tice epi -samo misli pozitivno.mozda ti nece raditi...ja sam bila uvjerena da ce me rezati jer su me rezali na predhodna 2 poroda.sad sam rodila bez epi i ima 3 punta samo.nemogu se nacudit tome...)

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je gin. prije neki dan prepisao Medazol i Plymicol vaginalete, 1×1, i ja sam ih stavljala istodobno u rodnicu, po jednu od svake. Ne znam jel se to smije, a nije mi specificirano rekao dal da uzimam prvo jedne pa druge ili skupa. Šta sad da radim :? ??? Kasno mi ga je sad zvat, već je prošlo 22 h, a ja moram večeras uzet ponovo terapiju..

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mene opet napale gljivice, i opet sam na betadinama.
    prije mjesec i pol sam ih imala i ginic mi je preporucio betadine, sad sam ih samoinicijativno uzela.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •