Traktorko, najgore je što si se ti bila psihički pripremila na epiduralnu i u zadnji tren ti je uskraćena, vjerujem da je to pogoršalo tvoje iskustvo![]()
Traktorko, najgore je što si se ti bila psihički pripremila na epiduralnu i u zadnji tren ti je uskraćena, vjerujem da je to pogoršalo tvoje iskustvo![]()
ja sam u rodilistu naglasila da zelim prirodan porod..sestra mi je rekla da ce oni svejedno pripremiti spricu ...ja sam jos jednom ponovila da zelim prirodno..na sto mi je ona rekla da mnoge zene tako misle,a na kraju se predomisle i da ce oni svejedno pripremiti...pa sad cemo vidjeti...
inace,ginic mi je predlozio da mi je bolje uzeti "na vrijeme" jer mi kasnije nece vise htjet dati...ja sam rekla da zelim prirodan porod na sto mi je on rekao da mi je to osjecaj ko prirodan porod,samo ljepsi dozivljaj jel me nece toliko bolit.... :shock:
Brazilijanka u kojem to rodilstu?
austrija...belurka prvotno napisa
...ali ovdje nisu kao u hrv,pa se ne brinem previse...oni naglase svoje misljenje,ali te nitko ne forsa ukoliko ti ne zelis...(Tako se barem prica... :/ ...)
Imam poznanicu koja je rodila prvo dijete cca kad i ja, znaci prije neke cetiri i po godine. Isto u Becu. I, dok sam ja imala "prirodan bolnicki porod", bez ikakvih intervencija, sa super babicom itd. ona je uredno dobila i klistir, brijanje je isto bilo u igri, epiziotomija itd. Znaci, nisu ni tu sva rodilista ista po ovom pitanju. Jedina fora je u tome sto se ovdje na drugaciji nacin pristupa zeljama pacijenata ili rodilja. Ili je barem kod vecine bolnica i doktora tako. A ima se i izbora u smislu odabira bolnice i nacina poroda (obicni bolnicki, ambulanti-znaci ide se doma odmah nakon poroda, kucni asistirani porod, doktor po izboru, babica po izboru ako netko to zeli)
Klia-upravo kao sto si i sama rekla,ja sam se pripremala na epid. i nisam ni htjela roditi bez toga jer pri vadjenju krvi padam u nesvjest,ali sam ocito zaboravila pitati doticnu dr koja je cijena jer je u Osijeku epid. ilegalna tj. nemas mogucnost izbora kao u zg. recimo iako mozes dobiti ako platis ili imas vezu naravno!
Traktorko,tako je puno toga nedostajalo u tvom slučaju....
Ono što mi upada u oči: zar te nitko nije mogao informirati da pri porodu u ležećem položaju ne vidiš ni k od svoje krvi? A i da je moguće vidjeti krv, misliš da bi epiduralna to spriječila?
Jedino ako si pod ovim mislila da od bolova pri vađenju krvi padaš u nesvijest (ali to mi je malo :? ).
Ne znam zašto, ali ja sam nekako uvjerena da bi se ovi tvoji strahovi istopili da si imala nekoga tko bi ti pružio pravu potporu i edukaciju baš o SVEMU što se poroda tiče. Pa i o mogućim posljedicama ilegalne epiduralne.... :/
EH draga klia,da sam barem onda imala komp.!!!
A ono sa vadjenjem krvi sam karikirala , odnosno htjedoh reci da od pomisli na bol "padam u nesvijest",ne misleci pritom doslovno.
Ono malo krvi na porodu naravno da mi nije smetalo,ma kazem samo da sam svo svoje povjerenje dala u ruke toj dr. ,nisam imala puno pojma o prirodnom porodu a na tecaju nam nisu nista pametno otkrili. Kao i drugim neupucenim curama mislila sam da je drip skroz ok i svo ostalo zlo umjetnog poroda. U mom slucaju,na zalost, kriva sam si SAMA. A onda sam otkrila ovaj forum i shvatila u kakoj sam bila zabludi,no na greskama se uci,iako je ovo bila BIG greska.
E zato znam sve za drugi put i toliko sam sigurna da nema sanse da ponovim prvi porod,a ne......![]()
I da samo dodam,sljedeci put ne bi ni pomislila na epiduralnu,nego samo slusala svoje tijelo!![]()
za dobrobit svih padalica u nesvijest 8)
ja padam u nesvijest na sam spomen injekcija, igala i vađenja. od krvi isto tako.
vjerujte mi da porod nema veze s tim, niti bol niti doživljaj sam po sebi.
ja sam babici rekla da bih radije ponovo rodila nego da mi zapikne injekciju za stezanje maternice. mislila je da sam prolupala a ja skroz ozbiljna.![]()
već sam stoput napisala da su mi igla u ruci i šivanje bili neusporedivo gori od trudova.
strašljivice - to vam nema veze jedno s drugim! ne treba vam epiduralna, injekcije protiv bolova ni carski - samo šansa da vaše tijelo obavi svoj posao.
ms.ivy - u potpunosti se slazem.
ms.ivy![]()
moj rođak je trener kick-boxa , trenira mješovite grupe, i kaže da su mu ženski borci neusporedivo izdržljiviji (pogotovo što se tiče boli) od muških
mi smo snažne a da i ne znamo koliko, dok ne prođemo prirodni porođaj
meni je definitivno najgora stvar u trudnoći bio OGG test. Gori od poroda, definitivno. I to ne zbog pikanja, već one odvratno slatke tekućine koju sam morala popiti
oh onda ću ja roditi kao od šale!!!!NanoiBeba prvotno napisa
meni je bilo smješno piti tokilo šečera i ništa više...![]()
Nisam još trudnica ali sam radila OGTT test i slažem se s tobom. Isuse koja odvratnost, pa to je nenormalno. Meni se želudac digao do usta a moja kuma kaže da je to popila kao od šale, kao ona voli slatko. Ma volim i ja ali ono je očajno do bolaNanoiBeba prvotno napisa
danas su nam na tečaju rekl ida epiduralna ne prolazi kroz posteljicu do bebe i da nema nikakvog utjecaja na bebu!
jel to istina :?
Traktorko, tako sam sigurna da će ti drugo iskustvo biti neusporedivo![]()
Ja sam isto od onih koje vole slatko - OGG test sam odradila tako da sam nakon gutljaja šećerane lizala limun i bilo mi je kao da pijem Cedevitu![]()
Ja sam rodila uz epiduralnu i koliko god govorili protiv nje mene je spasila. Kad sam je dobila prestali su oni užasni bolovi, kamo sreće da su mi je dali i sat prije. Opet bi rodila uz epiduralnu, svaka čast, mogu cure pričat što god hoće nije dobro medicinski gledano, nije dobro ni popiti toliko ibuprofena kojeg ja pijem svaku menstruaciju jer umirem od bolova i to mi je uništilo želudac, ali....kad te tako boli uzela bi bilo što.
Osjećala sam se super, odmah nakon par sati sam sama ustala, nikakvih problema...još kad se naši liječnici ispraksiraju (meni je radio neki mladi dok ga je promatrala starije iskusnija kolegica, bila sam pokusni kunić).
Nije puno toga zdravo, ali... hvala lijepo! Bol ne želim ako imam izbora. Mislim da je ipak najbitinij eda žena ima izbora, htjela epi. ili ne i zato je dobro da imamo i tu mogućnost.
Koliko sam ja shvatila epiduralna sama po sebi nema loš učinak na bebu pošto djeluje u samoj kičmi (jedina je opasnost za rodilju ako anasteziolog nije spretan)
no: infuzija, i drip imaju mogući loš utjecaj na bebu
dakle ako ide rutinski: drip, infuzija, epiozotomija, klizma, ležeći položaj, ( ili indukcija) ...obavezno bi MORALA imati na raspolaganju
epiduralnu
Meni su dali drip pri samom kraju, ali ga radi epidurala nisam osijećala. Osijećala sam veliki pritisak i kako moram tiskati kad mi nadolazi trud, ali nisam osijećala bol. Ne mogu reći da ništa ne osijećaš, bar ja jesam, ja sam imala kontrolu nad trudom jer sam tiskala kad su mi rekli i uz mali pritisak na trbuh Bruno je izašao! Za vrijeme poroda sa pričala s mužem, super mi je bilo što je uz mene tako da zaista nemam neke traume... samo predivne fotografije moga Bruna čim se rodio i mene. Izraz mog lica. E takvu bi fotku trebale imati sve žene kad rađaju, jer nikad ljepše nisam izgledala, rumenih obraza suznih očiju...![]()
![]()
smiraj s malom mrvicom i MM kraj mene.
Noa, sretna si da ti je porod prošao bez komplikacija. Jer meni nije, a isto sam dobila epiduralnu. I ne bih više nikad, nikad ju tražila, obećajem...
Nika = prirodno
Luka = epi
Glas za epi.