Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: paracetamol

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno paracetamol

molim pomoć,

koliko treba minimalno proći između 2 lupocet čepića? Neki kažu 6 neki 8 h. U slučaju da dam čepić i temperatura naraste a nije prošlo dovoljno vremena, mogu li dati sirup npr. 4 h nakon čepića. dr mi je rekla da se može kombinirati ali nisam sigurna za vrijeme

thanx

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako ti temp. raste preko 39, ne možeš ju nikako drugačije spustiti, onda možeš dati i za manje vremena od upute, ne smiješ dozvoliti da ti baš dođe do 40 a ti gledaš na sat...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    Ako ti temp. raste preko 39, ne možeš ju nikako drugačije spustiti, onda možeš dati i za manje vremena od upute, ne smiješ dozvoliti da ti baš dođe do 40 a ti gledaš na sat...
    Ne bih se baš složila. Ipak postoji opasnost od predoziranja, a i pothlađivanja, a to je veća opasnost od 40 stupnjeva koje mnoga djeca dobro podnose. U međuvremenu možeš pokušati fizikalnim metodama (oblozi, tuširanje...)
    Pročitaj ovo: http://www.mama-mami.com/forum/viewtopic.php?t=21227
    Jako zgodan tekst.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slazem se s cubanom. Nije ni paracetamol tako bezopasan kako se cesto misli. Ja ne bih nikako isla dalje od te preporucene doze.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Hm... tamo piše da se djetetu daje Ibuprofen za koji je dokazano da dovodi do srčanih infarkata. :/ Znam da je to prilično gadno sra..e a ljudi ga vrlo "olako" koriste. Bilo je čak na vijestima prije par mjeseci da se napokon dokazalo kako taj lijek utječe na srce...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O kojoj mi uopce temperaturi pricamo? Jel se to mora skidati?

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

[quote="CubanaNe bih se baš složila. Ipak postoji opasnost od predoziranja, a i pothlađivanja, a to je veća opasnost od 40 stupnjeva koje mnoga djeca dobro podnose. U međuvremenu možeš pokušati fizikalnim metodama (oblozi, tuširanje...)
    [/quote]A što kad oblozi i tuširanje ne pale, kad temp. raste i raste, prošlo je npr. 4 sata, dijete je malo, trese se ili postoji opasnost od konvulzija? Mislim da je opasnost od predoziranja manja, nisam čula da se ikad itko predozirao paracetamolom, al bome za konvulzije sam puno puta čula.
    Ja osobno svojoj djeci ne skidam do 38,5 ali nakon toga da. Uostalom, svatko zna svoje, a i svako dijete reagira drugačije (jedna kćer dobro reagira na čepiće, druga na sirup). Kad mi se i dogodilo da je djetetu temp. prešla 40, a čepić sam joj dala 2 sata prije, naravno da nisam odmah davala još, nego sam zvala ped. koja nas je hitno uputila u zaraznu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kad mi se i dogodilo da je djetetu temp. prešla 40, a čepić sam joj dala 2 sata prije, naravno da nisam odmah davala još, nego sam zvala ped. koja nas je hitno uputila u zaraznu.
    Takva je bila situacija s Katjom u subotu navečer - završili smo u zaraznoj, gdje joj temperatura unatoč lijekovima nije padala cijelu noć ispod 39. U otpusnom pismu su nam napisali točnu dozu koliko ibuprofena, a koliko paracetamola dnevno smijemo davati i u kojim razmacima - konkretno, do 4x140 mg paracetamola ili do 3x80 mg ibuprofena. To je maksimalna dnevna doza za dijete blizu 14 kg težine, koliko Katja trenutačno ima. Osobno se uvijek pridržavam razmaka koji navode u uputstvima, i ne bih nikako davala antipiretike češće, bez konzultacije s liječnicima.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj sin ima febrilne konvulzije al recimo na čepić ne reagira. U bolnici su mi rekli da kad zakuri na 38,5 rektalno, dam mu paracetamol i tuširam ga a ako nakon pola sata ne pada onda 2,5 ml ibuprofen. Naravno odma dobije klizmu prije svega. Inače su mi frendice koje su med.sestre rekle da klincima daju lupocet čepić i odma ibuprofen ako je visoka temperatura jer čepić reagira odma a ibuprofen tek nakon 45 min do sat vremena.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moja je s 7 mjeseci imala neku trodnevnu groznicu. bilo mi je bed davati joj čepiće svakih 6-8 sati sva 3 dana, pa sam je uvijek (i po par puta na dan) tuširala i kupala da odložim malo davanje ćepića. radilo se o temp iznad 38,5 pa do 39,5.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kad mi se i dogodilo da je djetetu temp. prešla 40, a čepić sam joj dala 2 sata prije, naravno da nisam odmah davala još, nego sam zvala ped. koja nas je hitno uputila u zaraznu.
    Isto tako sam i ja postupila prošli vikend. I mene je strah konvulzija, a i neke teže boleštine od trodnevne viroze. Ali ju ne bih pretrpavala antipireticima. Niti jedan lijek nije bezopasan, pogotovo kad se pretjera.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kombinirat mozes lijekove druge vrste, npr paracetamol /sirup/pa za 4 sata smijes dati voltaren cepic ili ibuprofen /ak bas ne pada temp/ i onda za 4 sata opet smijes paracetamol...
    kuzis kombinirat mozes lijekove razlicite vrste, ali pazi na kolicinu !
    i nije nuzno skidat temp . ak ona padne od cepica sa 41 na 39 ili 38,5, bitno je da padne, nije cilj skinut ju na 36 kuzis. voltaren ti moze bebu podhladiti tak da s njim zbilja oprezno i samo ako ima visoku visoku temp koju nemres s nicim skinut i raste od pliceta na preko 40

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi smo imali sličnih problema prošli tjedan i jedva smo uspjeli spustiti temperaturu. Prvo nam je rečeno 2 čepića u 24 sata, a kako je nismo uspjeli spustiti tražili smo drugo mišljenje i prema uputi za dijete od godinu dana u posebnim slučajevima mogu se dati i 2 čepića odjedanput, a minimalan razmak između čepića je 4 sata, dok je maksimalan broj u 24 sata 6 čepića. I uz sve to tuširanje toplom vodom.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i smo neku noć završili na hitnoj zbog temp 40. Dr. nam je rakao da kombiniramo Dalsy sirup koji je ibuprofen, sa paracetamolom. Ja nisam davala do sada ibuprofen jer hvala Bogu temp. pada i sa paracetamolom. Kombiniramo čepiće i sirup da čepići previše neiziritiraju crijeva. Rekli su nam na Vinogradskoj da razmak izeđu 2 čepića bude min 5 h, a između čepića i sirupa 4h.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.jameda.de/gesundheits-tip...9993b40d6a9e4a

Prema novim pravilima doziranja ćepići od 250 mg smiju se dati djeci tek nakon navršene dvije godine (13 kg). Ne kao što je dosada bilo od prve godine života.... Čini mi se to bitno za znati....

...a original tekst ide ovako:

Woche 13 / 2009
    Paracetamol - ab April 2009 rezeptpflichtig. Neue Dosierungsempfehlungen!von Petra Müller

Seit längerem schon steht das Schmerzmittel Paracetamol im Fokus der Diskussion, nachdem aufgrund von Überdosierungen gehäuft akute Leberversagen auftraten. Daraufhin hat das Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte Packungen mit insgesamt mehr als 10 g Paracetamol ab 1. April 2009 unter die Verschreibungspflicht gestellt.Die bisher freiverkäuflichen 30-Stück-Packungen mit Paracetamol 500 mg Tabletten sind damit ab April nur noch auf Rezept erhältlich. Fast alle Hersteller haben bereits reagiert und Ihre Packungsgrößen auf 10 und 20 Stück reduziert.

Außerdem wurden die Dosierungsempfehlungen für Paracetamol herabgesetzt, um Überdosierungen zu verhindern. So werden zum Beispiel nach den neuen Dosierungsregeln die 250 mg Zäpfchen erst für Kinder ab 13 kg (circa ab 2 Jahren) eingesetzt. Nicht wie bisher schon ab 1 Jahr. Für Erwachsene gilt eine Tageshöchstdosis von maximal 4 g Paracetamol. Ohne ärztliche Kontrolle sollte Paracetamol, vor allem bei Kindern, nicht länger als 3 Tage eingenommen werden.

Paracetamol ist ein wirkungsvolles, meist gut verträgliches Schmerz- und Fiebermittel. Ausreichend Abstand zwischen zwei Gaben und die Höchstdosis sollten aber unbedingt beachtet werden. Fragen sie Ihren Arzt oder Apotheker, welche Dosierung für Sie oder Ihr Kind richtig ist und was bei der Einnahme beachtet werden muss!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a što je s dojiljama? ne, neću si stavljat čepić , ali sam popila danas već 2 lupoceta..ujutro i oko 15 (više zbog glavobolje i općeg lošeg stanja)
    sad mi je temp 38.6 s tendencijom rasta...mogu još jedan? žic žic

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

veca doza od preporucene ne poboljsava svojstva lijeka, to je vazno imati na umu...

da se kombinacija supozitorija i sirupa moze dati unutar kraceg vremenskog razmaka zvuci prilicno amaterski, osim ako se ne radi o slabijem doziranju...

postoji u paketu uputa o doziranju prema kg tezine i to je najbolje vodstvo...

ako se smatra da je lijek ipak potreban za postizanje boljeg efekta, onda treba kombinirati razlicite aktivne substance...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pazi sad ovo:
    http://www.stern.de/kinderkrankheite...ol/640143.html
    Veli pogoduje stvaranju alergija kod djece...ima i studija uz to, pa preporucuju ibuprofen koji kak ti ne pogoduje stvaranju alergija...

Maksimalna dnevna doza za odrasle je 4g ili 8 tableta od 500 mg.
    Za dojilje (makar prelazi u minimalnim kolicinama u majcino mlijeko) nema nikakvih ogranicenja..(citala u njihovim Crvenim listama...ROTE LISTE)...inace problem je kod predoziranja ostecenje jetre...citala sam da je paracetamol zbog dostupnosti u ljekarnama najupotrebljivanije sredstvo za izvrsenje samoubojstava u Njemackoj...zato su i stavili velika pakiranja samo na recept...pa sad smijes dobiti samo 20 tableta bez recepta...[/url]

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •