Bok cure, ja sam jedna trudnica koja se priprema za dolazak svog zlata.
Moram priznati da imam jako puno rupa u znanju šta se tiče autosjedalica pa vas molim za pomoć.
Pitanje prvo: izlazak bebe iz rodilišta u autosjedalici. Navodno novorođenčad ne smije biti u nikakvom drugom položaju osim u ležećem :? i navodno sestre frkću nosom na tatu kada donese autos./nosiljku po bebu. Obzirom da od rodilišta do kuće imam sat vremena vožnje grozna mi je pomisao da mi beba leži nezaštićena u mojim rukama ili košari (obzirom na sve nesreće koje se dešavaju), a isto tako ne bih htjela da mi beba leži sat vremena u neadekvatnom položaju.
Pitanje drugo: da li je dozvoljeno bebu voziti na prednjem sjedalu okrenutu na nazad i ako nije zašto onda većina novih auta ima opciju isključivanja suvozačevog zrač. jastuka?
Pitanje treće: da li je nezgodno svaki put nanovo namještati autosj./nosiljku ili je zgodnije kupiti postolje pa nosiljku samo umetneš i skineš?
Ufffsada tek vidim kako sam se raspisala ali pitanja je tako puno a ovaj forum je kao stvoren za pitanja nas brižnih neznalica
![]()

sada tek vidim kako sam se raspisala ali pitanja je tako puno a ovaj forum je kao stvoren za pitanja nas brižnih neznalica
Odgovori s citatom