Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Pijenje za vrijeme poroda

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Pijenje za vrijeme poroda

Na dosta mjesta sam naišla na to da ženama ne daju piti za vrijeme poroda nego samo vlaženje gazom, pa me zanima da li je objašnjenje to što bi se moralo piškiti ili da se lakše porodi praznog mjehura ili postoji još neka teorija.
    Zanima me zbog toga što sam bila iznenađena kada mi je sestra za vrijeme poroda donijela čaj, stavila ga u držač uz mene i još mi dala slamku.
    Zar je to rijetkost u našim bolnicama?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni su stalno nudili vodu i ja sam ju pila između trudova

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Pijenje za vrijeme poroda

Citiraj Ivke prvotno napisa
    Na dosta mjesta sam naišla na to da ženama ne daju piti za vrijeme poroda nego samo vlaženje gazom, pa me zanima da li je objašnjenje to što bi se moralo piškiti ili da se lakše porodi praznog mjehura ili postoji još neka teorija.
    Ogranicavanje tekucine i hrane se objasnjava rizikom da porodaj zavrsi operacijom (carskim) gdje pun zeludac moze ponekad zakomplicirati stvari.

Al su u meduvremenu studije pokazale da je umjereno unosenje hrane i pica, odnosno po potrebi, tijekom porodaja u redu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam u 3 sata koliko je trajao porod popila cijelu flašu od pola litre vode.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravih reci, nema veze s mokrenjem, osim ako te ne misle zvezati za krevet i ne dat ti ustat (u opravdanim slucajevima tada se stavlja kateter).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nazalost, ponekad se dogadja u nasim rodilistima. isprazni izgovor je da, ako ce biti carski, zeludac treba biti prazan.
    stvarni razlog je sto im je tako lakse. pijenje vode u porodu je pozeljno i korisno, a i hrana ako rodilji odgovara.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok ja napisem, vec ancica objasni.
    meni je primalja u toku izgona dodavala po casu vode izmedju svakog truda (bila sam u kadi). svaki put sam popila najmanje deci vode i jako mi je odgovarala. rekla mi je i da slobodno piskim u kadu ako trebam

Trinny

Početno

Ja sam prvi put rađala u Petrovoj i satima nisam mogla dobiti vode i cak mi nitko nije htio dodati labelo koji mi je bio u đepiću torbe ispod stola jer "nećeju mi dirati stvari :shock: "Doslovno sam rikavala i bilo mi je grozno.Drugi put sam rađala na SD-u i dobila sam od doktora dva puta po pola litre Jane sto sam mu neizmjerno zahvalna.Cak mi je i "pobjeglo malo na početku izgona pa sam se iznenadila kako je babica bila ljubazna jer mi je donjela onu posudu i promjenila plahticu i jos mi govorila da se samo opustim,sve je to prirodno.Osjecala sam se puno bolje i imala sam puno vise snage kad nisam bila zedna kao prvi put

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Niti meni u Os. bolnici nisu dali ni kap vode,a bila sam uzasno zedna,cak mi ni mm nije htio dati a ja sam ga molila satima jer su mu rekli da je bolje da ne pijem,dok mu nisam zaprijetila rastavom braka ,e onda mi je malo prosvercao ali ja sam bila jako zedna i mislim da mi je upravo ta zedj otezala porod jer nisam imala snage za disanje a usta suha . Moja seka je rodila u L.A. i njoj su recimo tamo dali tokom poroda da pije i jede koliko hoce. Sve vjerojatno ovisi o bolnici i osoblju,i mislim da malo vode ne moze naskoditi!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam pila vodu prije operacije tankog crijeva, tako da ne vjerujem da za carski obična voda može naškoditi, ona se začas probavi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Obzirom da mi je prvi porod bio hitni carski rez samo su me pitali prije koliko sati sam jela, ja sam odgovorila da sam ručala prije 4 sata, nisu me klistirali niti su me išta više pitali, samo su konstatirali da je to uredu.
    Za drugi porod koji je bio vaginalni ( isto SD ), u malu vrečicu sam si spremila pola litre Jane, labello, gačice za jednokratnu upotrebu, uloške i naravno mobitel u ruku. Nije me bilo briga gdje mi je torba, moja vrečica je išla gdje i ja. Dok sam bila u boxu, koristila sam i vodu i labello. Jedino mi je bilo čudno dok sam ležala na hodniku ( ona dva sata poslije ), kad sam pitala da sam žedna jedan od doktora mi je rekao da malo pričekam,bar sat vremena. :?

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo donijeli voduu špricalici-doma smo je napunili za svaki slučaj.
    unio ju je u pederushi. špricao mi je usta, da nije bilo toga bi poludila, naročito nakon povraćanja. niko nije niš rekao. a sestra mi je donijela posudicu sa vodom i gazom.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Leica prvotno napisa
    Jedino mi je bilo čudno dok sam ležala na hodniku ( ona dva sata poslije ), kad sam pitala da sam žedna jedan od doktora mi je rekao da malo pričekam,bar sat vremena. :?
    Ja sam cijeli porod molila vode, ali nisam dobila niti vode niti mokru krpu. Kada sam rodila, prve riječi su mi bile: dajte mi vode, ali mi je sestra rekla da ne smijem ništa piti niti jesti još 2 sata jer moraju promatrati da li se krvarenje smanjuje, a voda kao utječe na to. Ne moram niti govoriti da me ta dva sata "promatranja" nitko nije promotrio. Hvala curama u sobi koje su mi konačno dale piti nakon što 8 sati nisam kap vode stavila u sebe.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mene su u rijeci nudili vodom

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam rađala 1993.
    Sada i oni kažu da se smije piti, a ja namjeravam prošvercati i hranu iako se nadam da će biti gotovo prije nego ogladnim.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam pila u predradjaoni iz pipe u lavabou

Nitko me nije fermao ni pol posto.

Na kraju, za hitni carski, pitali su me samo jel dajem dozvolu (za carski) a nitko nije pitao jesam li jela ili pila. U torbi pokraj glave su mi bile napolitanke, sok, mlijeko svasta 8)

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni rekli da ne smijem piti, a niti nisam imala potrebu za vodom. Možda jer sam bila non stop prikopčana na infuziji :/

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam pila cijeli dan k'o smuk!
    prvo sam se htjela švercati, ali mi je sama primalja ponudila čašu s vodom.

o da, i ja sam u torbi imala svakakvih "grickalica", ali mi se baš nisu konzumirale, dok ih je MM tamanil u trenucima nervoze!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam isto pila, stajala mi bocica na UZV pored kreveta u boxu

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam prije 2 tjedna u Petrovoj rodila i dali su mi piti vode koliko mi je god trebalo. Boca s vodom i mob su non-stop bili uz mene a priimalja mi je vlazila usne s gazom za vrijeme najzescih trudova

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mogla sam piti koliko sam htjela, čak su me stalno nudili vodom i rekli da moram piti da ne dehidriram, a rekli su i da kada se ne pije dovoljno često žene nakon poroda imaju povišenu temperaturu zbog dehidracije.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    Meni rekli da ne smijem piti, a niti nisam imala potrebu za vodom. Možda jer sam bila non stop prikopčana na infuziji :/
    Na trudničkom tečaju pred 4 mjeseca neka ginekologica (ne radi u rodilištu) se snebivala na pitanja o jelu i piću u rađaoni. Odgovor je bio u stilu: ako osoblje procjeni da vam je potrebno piti/jesti dat će vam infuziju. Nikakvi zravorazumski argumenti je nisu mogli pokolebati u tom stavu. Kao i u stavu da nema žena što pristajati na medicinske postupke jer valjda osoblje zna što je najbolje.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj betty boop prvotno napisa
    a rekli su i da kada se ne pije dovoljno često žene nakon poroda imaju povišenu temperaturu zbog dehidracije.
    Strava! Zato sam ja imala groznicu nakon prvog poroda!

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Citiraj betty boop prvotno napisa
    a rekli su i da kada se ne pije dovoljno često žene nakon poroda imaju povišenu temperaturu zbog dehidracije.
    Strava! Zato sam ja imala groznicu nakon prvog poroda!
    Ne mora to biti razlog.
    Rađala sam u Rijeci, pila sam vodu cijelo vrijeme i ipak sam imala povišenu temperaturu dan-dva nakon poroda.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sad da upadnem... zna li tko gdje se može kupiti raspršivač s čistom vodom za vlaženje usta za vrijeme poroda?
    Ili samo čista bočica s raspršivačem, pa da se u nju natoči čista voda?

U dm-u nemaju, u ljekarnama u kojima sam pitala, ne znaju...

_Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam našla ovdje http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&...q7g7wA&cad=rja

i ovo http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&...VwJ1WQ&cad=rja

trebalo bi biti u ljekarnama ili u trgovačkim centrima s priborom za kućanstvo..

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jela i pila dokle god mi je pasalo. u jednom trenu bila mi je muka od pomisli na vodu i tad sam prestala.
    nisam nikog ni pitala smijem li...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

omg prastari topic

daner avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

leonisa, u kojoj bolnici si rodila? Ja se pripremam za porod u petrovoj. Zanima ne kakva je tamo trenutno situacija sa vodom, ako netko zna.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A ja pročitala naslov: Pijan za vrijeme poroda, pa idem otvoriti da vidim tko je to bio pijan, doktor ili tata

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prije 2god.u Vinogradskoj nisu dali piti, niti sam gazu dobila, ali kad su me nakratko ostavili samu u prolazu sam užicala spremačicu vode i dala mi je.

Baš me zanima da li se što promijenilo?
    Posljednje uređivanje od mašnica : 20.08.2012. at 13:50

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sveti duh

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove