Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Pravo na stanku za dojenje

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Pravo na stanku za dojenje

Znam da prema zakonu o radu imam pravo na stanku za dojenje ako se vratim na posao kad beba navrši 6 mj. pa do godine dana starosti djeteta, ali nigdje nisam našla podatak što je u tom slučaju s naknadom. Za koliko mi se plaća smanjuje?
    Isto tako me zanima kolika je naknada ako se nakon 6 mj. vratim na polusatno radno vrijeme.
    Samo da napomenem da radim kod privatnika, ne znam da li oni sami kroje svoja pravila ili se mogu pozvati na zakon...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: Pravo na stanku za dojenje

Citiraj mia* prvotno napisa
    Znam da prema zakonu o radu imam pravo na stanku za dojenje ako se vratim na posao kad beba navrši 6 mj. pa do godine dana starosti djeteta, ali nigdje nisam našla podatak što je u tom slučaju s naknadom. Za koliko mi se plaća smanjuje?

Samo da napomenem da radim kod privatnika, ne znam da li oni sami kroje svoja pravila ili se mogu pozvati na zakon...
    placa ti se ne bi smjela smanjiti zato sto koristiš stanku za dojenje!

zakon o radu vrijedi za sve gradjane RH, pa tako i privatnike i naravno da se mozes pozvati na njega!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: Pravo na stanku za dojenje

Citiraj mia* prvotno napisa

placa ti se ne bi smjela smanjiti zato sto koristiš stanku za dojenje!

zakon o radu vrijedi za sve gradjane RH, pa tako i privatnike i naravno da se mozes pozvati na njega!

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Stanku za dojenje plaća HZZO. Imaš o tome na topicu:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=28833
    To što je ti je poslodavac privatnik, ne lišava ga obveze da poštuje Zakon o radu:
    http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2004/2415.htm (pogledaj članke 67. i 68.).

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Smanjuje ti se plaća za onaj broj sati koji manje radiš puta iznos koji dobivaš za sat rada, ali ti HZZO za te sate isplaćuje naknadu čija je osnovica 1600 kn. Otprilike 2 sata dnevno puta dvadeset radnih dana bi bilo nekih 400 kn.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •