-
kada kod zubara?
dakle, kada ste prvi put vodili klince na pregled zubića? i imate li kakve preporuke, po mogućnosti u novom zagrebu (siget)??? :?
-
Kada?
Što ranije to bolje. Možda najbolje kada jedan od roditelja ide kod zubara povesti dijete da bude prisutno, vidi što zubar radi, čime se služi, privikne na atmosferu... Naravno, sve to ukoliko roditelj odlazi kod zubara bez grča i otresanja nogama na zubarskoj stolici.
Moje malo dijete ima zdrave zube koje redovito čisti i nema karijesa.
Ja sam baš u fazi češćih posjeta zubaru jer mijenjam neke plombe. Kupila sam najljepšu dječju četkicu koju sam našla i zamolila svog zubara da joj od sebe pokloni, kod zubara odlazim opuštena kao u birc na kavu, ali ne bi mala otvorila usta da doc pogleda zubeeeeee...
ni za lijeka.
Nitko je ne nagovara dugo. Za sada je hoćeš-nećeš-ne moraš. Ali joj ne propustim objasniti i dočarati važnost zubareve uloge u našim životima. Sad, dok ju još ništa ne boli. Mislim da je kasnije traumatičnije.
Sina (koji ima prekrasan osmijeh i zdrave, bijele zube) vodim od njegove dvije godine, otvarao je usta bez problema, čak ga nisam ni na krilu morala držati... doktor bi mu štapićem za uši prevukao fluor preko zubi i on bi sa poklonjenom, novom četkicom pjevajući išao doma, sav ponosan i sretan.
A maalaaaa... 
Pripremi se da može biti i ovako i onako. Ali od dvije, dvije i pol godine starosti svakako.
-
Mi smo išli prvi puta kada nije imao ni godinu dana. Ne sjećam se više točno.
Zubarka mu je premazala zubiće.
Ubiti idemo svakih 6 mj.
Ponesi mu četkicu za zube jer će mu onda taj gel staviti na nju.
Moj prvi put nije dao ni blizu zubima...
Sada je već lakše.
Vidiš dobro si me podsjetila , trebali bi opet otići.
-
-
-
Baš smo jučer bili prvi put. Imamo 2,5 godine.
Bilo je iznenađujuće dobro.
Teta zubarica joj je dala kravicu da joj pregleda zube, a onda smo zajedno sjeli na stolicu i bez problema otvorili usta. Pregledala joj je zube i premazala. Sve 5.
Zubarica preporučila češće posjete radi što boljeg navikavanja.
I eto. Dijete izašlo zadovoljno iz ordinaciju, a mama ponosna.
-
Mi smo bili kod zubara prije mjesec dana, znači sa 20 mjeseci. Smiješio se najljepšim smješkom, ali nije razdvojio zubiće niti malo da ih teta pogleda.
Došli smo na preporuku pedijatrice da mu stomatolog premaže zubiće protiv karijesa. Stomatologica je rekla da mu kupim u ljekarni amin-fluorid i da mu jednom tjedno sama premazujem zubiće. Kada sam ga kupila pročitala sam da se ne preporuča za djecu mlađu od 6 godina i ukoliko se koristi zubna pasta sa amin-fluoridom (mi koristimo Elmex i to smo i rekli doktorici).
Ja sam odlučila da mu neću mazati zubiće dok ne nauči pljunut pastu dok ih peremo.
-
a gdje idete? kod "normalnih" ili "dječjih", privatnika ili socijalnih?
-
Evo i mi se spremamo kod zubara. Može li mi netko preporučiti zubara u Sesvetama?!
-
I nama treba tubar na područiju Sesvete = Dubrava?
-
H je bila kod zubara prije 2 tjedna. Imamo specificnu situaciju posto je teta (sestra od MM) zubarica. Za H ona nije bas autoritet, teta je samo za igru. Ipak, otisli smo, teta je bila sva sluzbena, H je bila malo zbunjena ali sve je proslo super. Stavila joj je zastitne roze plombice, premazala...H je bila super kooperativna. No, cim je tata skinula kutu, vidjelo se kako H skroz drugacije reagira, vise je nije upoce slusala.
Inace, malo sam se bojala jer H nece prati zube, cetkica joj je veliki neprijatelj, ali svi su zubici zdravi.
-
Toplo preporučujem zubaricu dr. Mirelu Antunović, Zagreb, Dragutina Mandla 3 tel. 2912 903. Bila je privatnik kada smo krenuli kod nje, a sada ima ugovor s HZZO. Hrpa djece ide kod nje i stvarno ima puno, puno takta i strpljenja s djecom. A tek koje fore prodaje djeci - plomba je zvjezdica, pa čarobni sprej protiv boli, da ne kažem da je Filip tamo naučio brojati... Ma super je.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma