Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: laparoskopija i driling ovarija

ela

Početno laparoskopija i driling ovarija

Prošlog sam ljeta bila na laparaskopiji i drilingu ovarija.Poslali su me na zahvat jer se sumnjalo na neprohodne jajovode i septiranu maternicu. Sve je prošlo u najboljem redu, jajovodi prohodni, maternica nije septirana. Sad konačno imam redovite menstruacije no jajnici su i dalje policistični, uz ovulacije. Dali su mi 4mj. da vidimo hoće li biti kakvog uspjeha, ali za sada ništa. Moja mi ginekologinja stalno spominje umjetnu, ali sam oko toga jako skeptična. Zar se tako brzo prelazi na krajnji korak ili postoje neki međukoraci npr. tempirani odnosi ili inseminacija? :?

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ela, kakav je suprugov spermiogram? Ako je ok, možeš probati to što si nabrojila ako nije dobar najbolje da se javiš u koju od bolnica koje se bave MPO s obzirom da se sad skoro svugdje čeka na red. A potpomognute se ne moraš bojati, evo mi se tu družimo i zajednički borimo za svoju bebicu 8)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Za tempirane odnose i inseminaciju moraš imat uredne ovulacije, a s PCOS-om vjerojatno nemaš? Možeš dobit klomifen kao blagu stimulaciju, ali najbolje ti je javit se stručnjaku za MPO. Ne časi časa, to se čeka dok dođeš na red, a na "umjetnu" tj. IVF nećeš doći na red prije godinu dana od kad te MPO-ovac obradi, računaj godinu i po od sadašnjeg trenutka, ako nećeš ići privatno. Ovo ja da te malo ubrzam. Ništa ti to nije strašno, najgore je gubit snagu u nečemu što neće proizvest rezultat. Evo da te malo prepadnem sa mojim slučajem (iako žene to ipak brže "riješe" u pravilu tj. dođu do djeteta - bilo ih prirodno iznenadi, bilo MPO- medicinski potpomognuta oplodnja-uspije, ja sam po nekoj svojoj osobnoj statistici "teži slučaj" - a takvi su ti ipak glasniji na forumu ). Dakle, počeli 2000. pa malo ciljani odnosi i inseminacije, od 2002. na VV-u, pa dijagnostika - ja HSG, muž spermiogram (čeka se spermiogram par mjeseci), pa 4 inseminacije, pa onda čekanje reda za IVF ("umjetnu")... sve u svemu sad 2007.-ma, ja paralelno i u Mariboru i na VV-u... Ono što ti želim poručiti je - neće ti ta "umjetna" tako brzo uletit sve da se sutra prijaviš kod doktora imaš još vremena za blaže metode, koje možeš odraživati i kod MPO-ovca, ali najbolje ti se javiti stručnjaku za MPO, a ne gubiti vrijeme kod soc. ginića ili privatnika "opće prakse". Hrabro i sretno i nek' te ne deprimiraju ovakvi kao ja, ima milijun žena što im uspije iz prve, samo te premataju guze, a ne pišu po forumu jer nemaju vremena .

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Potpisujem inu33. Javi se MPO-vcima, pa će ti oni reći kojim tempom treba ići. tvojoj soc.gin. je najlakše reći ''umjetna'', vjerovatno pod tim podrazumijeva sve nabrojane metode. Sretno!

ela

Početno

Znam da to ne ide tako brzo i lako. Držim svima fige da vam bebice što prije stignu! Slj.tj. idem na kontrolu u Vinogradsku da vidimo jel br.cista porastao ili ostao na starom i šta dalje. Trema mi je grozna! Držite mi fige! Javim kako je prošlo!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ela, samo hrabro. Pa, ne mogu te ciste vječno da rastu.
    Misliću na tebe, samo me podsjeti na vrijeme, please

ela

Početno

Na kontroli sam negdje sredinom slj.tjedna!Obavezno se javim!Pusa Hvala ti!

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ela šaljem samo malo podrške

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ela, dobro došla u krug nas nrvoznih, prestrašenih, uznemirenih, punih pitanja, odlučnih, hrabrih, pa opet plačljivih, snažnih, ludih ko poriluk (maloprije pročitala ), suosjećajnih.....
    Potpomognuta oplodnja ti je strašno široko područje (iako je cilj samo jedan, može i dva, trojček je već problem ). Čitaj malo što druge curke pišu, bez obzira da li se na prvi pogled "nalaziš" u temi; tako ćeš dobiti uvid u ono što nisi niti znala da ti treba, razumjet ćeš stvari na drugačiji način (kao sudionik, a ne kao konzument!) i najvažnije, ovdje ćeš naći podršku za sve što odlučiš!
    I da, samo ti slušaj Inu, ona ti je riznica i najbolji besplatni savjetnik kojeg ćeš ikad u životu imati!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ela, vidi malo i na forumu www.beta.hr, tamo ti je isto detaljno i sistematično obrađeno poglavlje PCOS, ali forum baš nema puno updatea. Koliko sam ja shvatila, PCOS se baš ne može izliječit, tj. efekt tog drilinga nije cjelovječan nego imaš određeni span u kojem možete nešto pokušati, tako da kreni u akciju. više o tome će ti znati rvukovi2, ali ona nam je trudnica pa ne piše toliko aktivno. ja bih slušala doktore, iako svašta se desi - i da savršeno "zdrav" (tj. doktori ništa ne vide) par ne može do djeteta nikako, i da žene s PCOS-om rode najnormalnije. Ovisi ti sve koliko ti je godina - ako ti je 25+ imaš vremena, ako se bližiš tridesetoj kreni u akciju, ženine su godine u ovome bitne jer s godinama opada kvaliteta jajašaca.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

LO, gdje si ti u postupku? Pitam jer sam pikalica

ela

Početno

eto nakon iscekivanja da konacno vidim ima li kakvih promjena na jajnicima odgodili su me za sljedeći ciklus!divota!u medjuvremenu su mi otkrili bakteriju p.mirabilis u urinu pa sam na penicilinima sto me dodatno odusevilo! ima li tko pojma kako se takva bakterija moze dobiti?navodno je to bolnicka bakterija i nije je lako samo tako dobiti.

ela

Početno

eto nakon iscekivanja da konacno vidim ima li kakvih promjena na jajnicima odgodili su me za sljedeći ciklus!divota!u medjuvremenu su mi otkrili bakteriju p.mirabilis u urinu pa sam na penicilinima sto me dodatno odusevilo! ima li tko pojma kako se takva bakterija moze dobiti?navodno je to bolnicka bakterija i nije je lako samo tako dobiti.

ela

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •