Uffff, mikica
Moja ureaplazma bila je jedna tvrdoglava gadura. Kad sam shvatila da nešto nije u redu (papa uredan!) ona je vjerojetno već stvorila pristoju kolniju.
Liječenje je trajalo dugo (u četiri navrata!) s time da sam ja, očito, imala problem i s narušenim imunitetom.
A jetra... Nakon 16 dana eritromicina osjetila sam opću slabost, bol u abdomenu, blago suženje svijesti i percepcije okoline, bol u mišićima, zapravo, jedan vrlo nelagodan i pomalo spuky osjećaj! Kad sam se tu noć probudila s osjećajem nemira, uz temperaturu, znala sam da je vrag odnio šalu, samo nisam znala u čemu je problem.
Srećom, imam izvrsnu liječnicu primarne medicine koja je odmah prepoznala simptome i znala što moram učiniti.
Kad sam došla kod specijaliste za bolesti jetra, prvo pitanje je bilo: Vi imate problem s alkoholom? Zatim sam se išla testirati na hepatitis B i C - taj strah kad sam dobila nalaze u zatvorenoj koverti.... čovječe, mislila sam da ću isplit!
Moja doktorica je inzistirala na mjesec dana bolovanja uz strogo mirovanje, dijetu u slijedećih par mjeseci ... i jetra se, srećom, regenerirala!
Ima jedna triki stvar: oštećenje jetra navodno, često ostane nezamijećeno, tj. asimptomatsko je i zbog toga je nužno napraviti jetrene probe da se isključi šteta.

A ureaplazna... ne želim isprobati na svojoj koži ono što ta gadura može uzrokovati! Toliko o liječnicima koji na nju i ne trepnu!

Ana-Marija 34, iskreno se nadam da će kod tebe biti sve u redu.