Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: polako propadam...

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno polako propadam...

uspješno dojim već 4 mj. uspješno što se tiče mene-nikakve upale do sada i što se tiče bebe- 5kg za 4 mj. Ali u zadnji tjedan, dva dana čini mi se da mi tijelo ubrzano propada. koža mi je suha, kosa jadna, suha i čudna na opip, bole me noge navečer jako (doduše puno hodam), budim se sva pokočena ujutro-Lukas kao da sve više jede po noči :shock: . Zar nebi sada već trebao smanjivati nočne podoje? Neznam je li to prolječe ili je moje tijelo iscrpilo sve zalihe. I kvalitetno jedem i to puno. Naravno da neću odustati i dalje dojim ali sva sam slabija . Na prenatal sam postala alergična nakon poroda tako da ne pijem nikakve dodatne vitamine, ali se stvarno kvaliteno hranim. jedino što pijem više kave nego inače. Ali bez kave mislim da bi se skolapsila.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Možda ti tijelo govori da malo usporiš.
    Nađi pomoč, ako možeš..... pa ti malo kuliraj i probaj se naspavati...

a što se tiče smanjivanja nočnih podoja svako je dijete drugačije, moja starija je nonstop visila na cici i ja sdam se budila izubijana, a mala 1-2 puta na noč i to mi je ravno zgoditku na lotu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam kad ide smanjivanje noćnih podoja. I kod nas su - sve češći. Prošlu noć je doslovno proveo s cicom u ustima.

I ne, nije ju samo držao - cuclao je, pio, jeo... cijele noći. :/

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mislim da je to proljetni umor, uz umor zbog cjelonocnog nacicavanja.

i ja sam prtmjetila sve te simptome kada je anita imala 3-4mj. kosa mi opadala ko da se linjam (sto i jesam), koza mi nikada nije bila tako suha...
    negdje sam procitala da tijelo tijekom trudnoce puno vise daje bebi, pa nakon poroda pocne radit sve ono u cemu je u zaostatku (mijenja kosu, cisti kozu...)
    sad sam ok, uglavnom. osim sto sam umorna, al to ide u staz 8)

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uzmi vitamine centravit,šumeći ili tablete,preporučaju se dojiljama.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj piti više vode.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

probaj s nekim drugim vit preparatima radi kože i kose, mada veliš da se kvalitetno hraniš..., uzmi u obzir i taj proljetni umor
    ma sve su rekle cure prije mene...

možda da budeš više vani na svježem zraku? (ako već nisi)

opusti se i uživaj!

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Koliko me sjećanje služi - i ja sam bila najiscrpljenija u to doba (druga polovica prve godine) - skupilo se neprospavanih noći i neudobnogh položaja. Kakav dan možeš očekivati kad se budiš 'silovan' i 'polomljen'? Beba je još uvijek mala i zgrčeno i neudobno ležiš ne bi li što lakše dojila. Kičma me otkidala non stop. Probaj se odmarati što više - ne krcaj se poslom, odgodi sve što možeš. Kako beba bude rasla lakše ćeš dojiti noću - nećeš prestati (ako ne prekineš nekim 'mjerama') ali će se beba lakše i brže 'samoposluživati'. Moći ćeš ipak dio noći udobno prespavati - vjeruj puno ćeš se bolje osjećati, samo treba preživjeti još koji mjesec.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Probaj piti više vode.
    ovo potpisujem. + proljetni umor (tako se svi osjećamo)

A ono da klinčadija sa 4 mjeseca bi trebala smanjiti noćno cicanje... Moram se nasmijati..no istina je da ako se to i desi, ne dešava se baš često. Hrpi mama klinci su efikasno dojili po noći duuugooo. Na kraju, kad se i (eventualno) smanji količina dnevnih podoja zbog dohrane (nakon 6 mjeseci), mišići sve nadoknade po noći. Obično.

Na tebi je da si malo preorganiziraš vrijeme. Više se odmaraš (ti kad i beba) i nađeš pomoć u kući.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pij puuuno tekućine, a najbolja je voda. Pokušaj angažirati TM više ili nekoga sa strane da se malo bolje odmoriš.
    Vjerujem da je sve ovo kombinacija proljetnog umora i iscrpljenosti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda je beba zahtjevnija zbog tzv "skokova u razvoju" kada je malo zahtjevnija nego inace, jer joj treba veca kolicina mlijeka. Probaj odspavati i preko dana, najbolje kad beba spava da spavas i ti. To sto se dobro hranis je super, samo tako nastavi. Uzimanje vitamina uvijek dobro dodje. Jesi li probala od twinlaba? Bebi sada dajes puno zeljeza, tako da postoji mogucnost da ga tebi fali. Probaj se i rastegnuti. Tu i tamo koja vjezbica dobro dodje za kicmu. Zakljucak: odmaraj, pij puno tekucine i jedi raznovrsno.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Znate što bi Žuži Jelinek rekla...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Znate što bi Žuži Jelinek rekla...

Četiri mjeseca nakon porod sam si "najofucanije" izgledala - pola kose je otpalo, ponovo se pojavili oni dosadni prištići, lice sivo, ispijeno, koža suha .. sada nakon 6 mj. sam se malo popravila - za kosu sam od dermatologice dobila Anastim ampule (nakon 3 tjedna korištenja popunile su se proćelave rupe na zaliscima), hajam sa mojom bebom, pa sam odmornija, pijem dosta tekućine, mazuckam se kremicama, a prištići .. pa, oduvijek ih imam
    Najviše me brine pad tjel. težine.
    Tokom trudnoće sam dobila 17 kg, inače na svojih 164 cm, sam startala sa 49kg. Nakon 3 mj. sve je ošlo dolje i bila sam zadovoljna, ali unazad posljednja 3 mj. sam otišla 1.5 kg u minus (dakle 47.5 kg!!!), toliko sam imala u srednjoj :shock: i to ne staje nego još ide dolje, a jedem kao morski pas. Primjetila sam jedino da uz sve što pojedem, jedem tone slatkoga i još bi i još i još .. užas!
    Da li tome ima kraja ili ću početi izgledati kao oboljele od anoreksije?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •