Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: zeleni rezanci s račićima - kako?

  1. #1
    sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb - Jarun
    Postovi
    244

    Početno zeleni rezanci s račićima - kako?

    Cure, može li mi netko otkriti kako napraviti tjesteninu s račićima, odnosno kako pripremiti račiće (tjesteninu znam)? Hvala!

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    samo ih malo "prebaciš" na maslinovom ulju, zaliješ vrhnjem za kuhanje i staviš začine.
    gotovo.

    a možeš i na mornarski, sa lukom i polpom od paradajza.

  3. #3
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    Don't forget peršin&češnjak!
    Mljac

  4. #4
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    to spada pod začine 8)

  5. #5
    sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb - Jarun
    Postovi
    244

    Početno

    Kak ste brze, hvala!

  6. #6
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    Joj odavna nisam pisala recepte, a ovaj mi je naj
    na maslacu dinstam račiće, dok ne ispari voda, dodam peršin i dosta češnjaka samo na kratko. kap bijelog vina da razbije monotoniju vrhnja, malo promješat i dodat vrhnje za kuhanje. pustim da krćka par minuta i dodam malo mljeka jer bude prejako ako je čisto vrhnje. još par minuta se krćka, dodam rezance, protresem i zalijem još malo vrhnjem.
    soli i papra obično ne fali ako se rezanci dobro posole u kuhanju.

  7. #7
    talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    466

    Početno

    kakvi račići ... ledovi smrznuti gamberi ili nešto svježe? Ja kad radim smrznute gambere ili kozice na vrhnje ili pelat svejedno, malo mi budu gumeni. Ima li neki trik?

  8. #8
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    Ima, kupi kozice na placu i očisti. Ovi smrznuti (meni) nikad nisu dobri.

  9. #9
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ili u staklenci (ja ih ne bih čistila da su mi zadnji u životu)

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ili u staklenci (ja ih ne bih čistila da su mi zadnji u životu)
    gdje ih kupiš u staklenci, od kud su /naše, uvoz/?

    ja kozice koristim malo, upravo zato što mi ih se baš ne da čistiti; najbolje na svijetu su mi tribunjske - tamo ih kupim kod ribara vreću svježih, očišćenih - i dofuram u zgb. onda uživamo dok se zaliha ne istroši..

  11. #11
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa zar nema u svakom dućanu?
    ja kupim u konzumu.
    nemam pojma čije su: ako imam izbor, obavezno kupujem naše, ali ako imam jednu vrstu na polici - uzmem to što ima.

  12. #12
    Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    3,803

    Početno

    ja one zamrznute (i naravno očišćene) bacim na maslinovo ulje na kojem se predinstao luk, češnjak i sl., nakon nekog vremena zalijem domaćim paradajzom, prokuham petnaestak minuta i dodam vrhnje za kuhanje (kod nas niti jedan umak ne ide bez vrhnja, arijetko i bez paradajza) - još se safta na laganoj vatri dok račići skroz ne omekšaju. Svi ostali začini po želji (sol, papar, bosiljak...)

  13. #13
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ovdje su oni koje ja kupujem:

    http://www.klarom.hr/proizvodi.htm
    (5. red, drugi stupac)

  14. #14

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Ja dodam i malo bijelog vina.!
    Nemojte slučajno kupovati smrznute repove jastoga..to je sve samo ne jastog. Ima okus po nekom starom gnjecavom kruhu što miriše na ribu..

  15. #15

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    na maslacu dinstam račiće
    aj probaj na maslinovom ulju (ili makar pomiješaj maslac i maslinovo ulje)

  16. #16
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    inače od masnoća koristimo samo maslinovo ulje, djevičansko, naše domaće, i event. suncokretovo, ali su mi tako slatki račići na maslacu

  17. #17

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Ha, meni to čudno zvuči, sve što iz mora dolazi mi vuče maslinovo ulje (+češnjak+peršin+vino). Ali ako ti kažeš - maslac, onda je valjda to to. Probat ću jednom..

  18. #18

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Ha, meni to čudno zvuči, sve što iz mora dolazi mi vuče maslinovo ulje (+češnjak+peršin+vino). Ali ako ti kažeš - maslac, onda je valjda to to. Probat ću jednom..

  19. #19

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    mi danas imamo rižoto s račićima:mljac

  20. #20
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    za to imaš pravo, ali bitna je kombinacija maslac-račići-vrhnje. Joj vrime je ručka, sad sam još i gladna

  21. #21

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,714

    Početno

    Koju zelenu tjesteninu kupujete (ne spominjite mi home-made tj. verzije gdje bih ja morala zasukati rukave )?

    Ove račiće sam često radila prije nekoliko godina, i sjećam se da mi tjestenina nije baš bila najbolja ...

  22. #22
    Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Prečko
    Postovi
    463

    Početno

    Ja isključivo Barillu...njam njam

  23. #23

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    186

    Početno

    a koga ne brinu kalorije može u jednoj tavi izdinstati ili popržiti račiće + naravno začini tipa češnjak,... a u drugoj maloj tavici ili malom loncu staviti ono malo vrhnje za kuhanje i pola gorgonzole narezane na kockice, pustiti da se sir rastopi (paziti da se ne zalijepi). kada se sir rastopi staviti unutra račiće i ostalo

  24. #24

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj Iva prvotno napisa
    Ja isključivo Barillu...njam njam
    i ja

  25. #25
    Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    3,803

    Početno

    glas za Barillu (ona mala gnjezdašca od tjestenine)

  26. #26

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    od kad djeca smiju jesti račiće?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •