Cure, može li mi netko otkriti kako napraviti tjesteninu s račićima, odnosno kako pripremiti račiće (tjesteninu znam)? Hvala!
Cure, može li mi netko otkriti kako napraviti tjesteninu s račićima, odnosno kako pripremiti račiće (tjesteninu znam)? Hvala!
samo ih malo "prebaciš" na maslinovom ulju, zaliješ vrhnjem za kuhanje i staviš začine.
gotovo.
a možeš i na mornarski, sa lukom i polpom od paradajza.
to spada pod začine 8)
Joj odavna nisam pisala recepte, a ovaj mi je naj![]()
na maslacu dinstam račiće, dok ne ispari voda, dodam peršin i dosta češnjaka samo na kratko. kap bijelog vina da razbije monotoniju vrhnja, malo promješat i dodat vrhnje za kuhanje. pustim da krćka par minuta i dodam malo mljeka jer bude prejako ako je čisto vrhnje. još par minuta se krćka, dodam rezance, protresem i zalijem još malo vrhnjem.
soli i papra obično ne fali ako se rezanci dobro posole u kuhanju.
kakvi račići ... ledovi smrznuti gamberi ili nešto svježe? Ja kad radim smrznute gambere ili kozice na vrhnje ili pelat svejedno, malo mi budu gumeni. Ima li neki trik?
Ima, kupi kozice na placu i očisti. Ovi smrznuti (meni) nikad nisu dobri.
ili u staklenci (ja ih ne bih čistila da su mi zadnji u životu)
gdje ih kupiš u staklenci, od kud su /naše, uvoz/?apricot prvotno napisa
ja kozice koristim malo, upravo zato što mi ih se baš ne da čistiti; najbolje na svijetu su mi tribunjske - tamo ih kupim kod ribara vreću svježih, očišćenih - i dofuram u zgb. onda uživamo dok se zaliha ne istroši..
pa zar nema u svakom dućanu?
ja kupim u konzumu.
nemam pojma čije su: ako imam izbor, obavezno kupujem naše, ali ako imam jednu vrstu na polici - uzmem to što ima.
ja one zamrznute (i naravno očišćene) bacim na maslinovo ulje na kojem se predinstao luk, češnjak i sl., nakon nekog vremena zalijem domaćim paradajzom, prokuham petnaestak minuta i dodam vrhnje za kuhanje (kod nas niti jedan umak ne ide bez vrhnja, arijetko i bez paradajza) - još se safta na laganoj vatri dok račići skroz ne omekšaju. Svi ostali začini po želji (sol, papar, bosiljak...)
ovdje su oni koje ja kupujem:
http://www.klarom.hr/proizvodi.htm
(5. red, drugi stupac)
Ja dodam i malo bijelog vina.!![]()
Nemojte slučajno kupovati smrznute repove jastoga..to je sve samo ne jastog. Ima okus po nekom starom gnjecavom kruhu što miriše na ribu..
aj probaj na maslinovom ulju (ili makar pomiješaj maslac i maslinovo ulje)snoopygirl prvotno napisa
inače od masnoća koristimo samo maslinovo ulje, djevičansko, naše domaće, i event. suncokretovo, ali su mi tako slatki račići na maslacu![]()
Ha, meni to čudno zvuči, sve što iz mora dolazi mi vuče maslinovo ulje (+češnjak+peršin+vino). Ali ako ti kažeš - maslac, onda je valjda to to. Probat ću jednom..![]()
Ha, meni to čudno zvuči, sve što iz mora dolazi mi vuče maslinovo ulje (+češnjak+peršin+vino). Ali ako ti kažeš - maslac, onda je valjda to to. Probat ću jednom..![]()
mi danas imamo rižoto s račićima:mljac
za to imaš pravo, ali bitna je kombinacija maslac-račići-vrhnje. Joj vrime je ručka, sad sam još i gladna
Koju zelenu tjesteninu kupujete (ne spominjite mi home-made tj. verzije gdje bih ja morala zasukati rukave)?
Ove račiće sam često radila prije nekoliko godina, i sjećam se da mi tjestenina nije baš bila najbolja ...
a koga ne brinu kalorije može u jednoj tavi izdinstati ili popržiti račiće + naravno začini tipa češnjak,... a u drugoj maloj tavici ili malom loncu staviti ono malo vrhnje za kuhanje i pola gorgonzole narezane na kockice, pustiti da se sir rastopi (paziti da se ne zalijepi). kada se sir rastopi staviti unutra račiće i ostalo
i jaIva prvotno napisa
od kad djeca smiju jesti račiće?