Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: Carski i dojenje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče Carskog u Petrovoj ako znaš da ideš na Carski i ako nema komplikacija žena može tražiti spinalnu. Opća je u slučaju nepredvišenih okolnosti ili ako baš inzistirate. Ja pitala, jer najvjerojatnije idem na Carski, a bojim se opće ko vraga (bojim se uopće anestezije).

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bože blagi, Tratinčica, tek 5.dan si ustala :shock: :shock: :shock: ?! Ja sam imala i kateter za mokraću, i dren u rani, i infuziju.... pa me sestra digla drugo jutro (uz njenu pomoć, naravno) da obavim jutarnju higijenu. Koliko znam, nakon svake operacije traže da se što prije digneš na noge radi prevencije tromboze. Kasnije su mi skinuli kateter i na prvo mokrenje sam išla uz pratnju sestre, a poslije sama, jednom rukom vukla onaj dren, drugom pritiskala ranu, jedino što su mi privremeno otkačili infuziju.
    Ako kod tebe nije bilo veeelikih komplikacija, ne vidim zašto si tako dugo ležala, a ako je i sa bebom bilo sve u redu pogotovo ne vidim razloga zašto ti je nisu bar drugi dan donijeli. Za dubrovačko rodilište !

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja isto, sve te cijevi, i još je moja operacija bila gadnija od običnog carskog, pa sam drugo jutro ustala na noge uz pomoć sestre, a slijedeći dan sam hodala od intenzivne do druge sobe u koju su me smjestili

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bebu mi nisu donjeli 4 dana iako sam ja stalno inzistirala...jedna sestra mi ga je pokazala 2 sekunde..
    Ja bih to nazvala institucionaliziranim nasiljem nad novorodjencadi...(i naravno, nad mamama kojima otmu djecu)
    A ako neke zene to zele, uvijek postoje ustanove koje vec stoljecima udomljuju odbacenu djecu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, jeste li poslije Carskog u bolnici koristili jastuk za dojenje? Da li da ga ponesem?

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja osobno mislim da bi ti mogao puno pomoci, jer se koristenjem jastuka rasterecuju trbusni misici, a i lakse drzati bebu kad nije sva tezina na rukama .

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

pomaže, ali možeš koristiti i bolnički jastuk...tak sam ja dočekivala svog vida, sjedećki s jastukom u krilu/prvih dana nakon carskog te boli rez i treba ti pol sata da se pridigneš iz kreveta i recimo sjedneš....ali nakon nekoliko dana je već lakše/

Ivana Š.

Početno

Ja sam rodila u Vinkovcima carskim rezom, a još imam poremećaj nedostatka kalcija i mrenu na jednom oku. Na drugom su mi operirali. Pored svih problema inzistirala sam da mi ga donesu da počnem dojiti. Na dojenje su ga donijeli tek treći dan jer sam do tada bila na infuziji. A zvala sam ih ne znam koliko puta. Hvala Bogu, sve je dobro prošlo. Žalosno je reći da u našoj bolnici rade samo dvije sestre za bebe u 1 smjeni, a jednu su večer imali čak 33 bebe. Nije ni njima lako jer dosta djece ne bude uz mame odmah. Iako ih to ne opravdava, mislim da ministarstvo zdravstva treba poraditi na omogućavanju otvaranja novih radnih mjesta.
    Kada su mi ga donijele, više ga nisu vraćale sebi. Spadala sam od bolova s nogu i ustajala se da ga dojim. Preživjeli smo, opet hvala Bogu.
    Ta je stvar od bolnice do bolnice drugačija A nudili su mi da zbog gore navedenih problema rodim u Petrovoj u Zagrebu. Ja sam samo odgvorila da nije prvi puta da rade carski u Vinkovcima.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •